Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Tove Olsson

Sidor: [1]
1
När socialen pratar med min son om mig, skola , familjehem samt fritid är det helt okey, detsamma gäller för ombudet.
När jag har pratar med min son om det så får jag höra från socialen att jag har utfrågning , nu anklagar min son's ombud mig för att ha korsförhört honom.
Varför är det sådan skillnad ?
Förstår de inte att man bryr sig om sitt barn ?

Jag kan återigen konstatera att socialen samt familjehem mörkar väldigt mycket för min son's ombud i dokumenten.

Trots att ombudet genom brev har fått information om hur det verkligen ligger till så kontrollerar han inte ens upp faktan , utan vänder allt negativa mot mig !?

I mina ögon låtsas han inte ens om att han företräder min son och verkar för hans bästa.

Han går ju bara efter vad socialen och familjehemmet ytttrar sig om...

Varför hänvisa till SoL när den inte efterföljs ?

2
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / tzenib
« skrivet: 12 december 2006, 20:17:22 PM »
"I detta forum verkar det som att socialtjänsten alltid har fel , agerar fel och gör alltid fel. De som påstår det får mig osökt att tänka på rättshaverister. Min erfarenhet är att många som råkar ut för omhändertagande har missbruksproblem och det är personer med noll självinsikt, har någon del i någonting och tror sig alltid agera rätt. Det finns faktiskt fler sidor på ett mynt."
OCH
"Nej , jag tror inte att alla föräldrar vill eller kan samarbeta av skäl som vi kan utläsa av detta forum. Många här verkar vara så otroligt upptaggade på sig själva och hur de själva upplever hur de blir behandlade att det som borde vara det viktigaste, hur barnen har det, tycks vara helt i bakgrunden."

Du har mycket att lära och förstå , du.
Du förstår fortfarande inte varför vi kämpar för att rädda våra barn från olika sorters övergrepp och misshandel inom socialtjänstens vård...
 Innan du hoppar på oss igen som skriver här så ta reda på hur många missbrukare och misshandlare och psykiskt sjuka som arbetar både som socialsekreterare och som har familjehem samt HVB-hem.

--------------------------------------------------------------------
12/12-06:

En man dömdes idag av Norrtälje tingsrätt till sju års fängelse för att sexuellt ha förgripit sig på fem pojkar under 15 år.
Mannen dömdes för bl.a grov våldtäkt mot barn, grovt sexuellt övergrepp mot barn sam barnpornografibrott.
Mannen var godkänd som familjehemsförälder och hade fosterbarn.
------------------------------------------------------------------------------

Det här är bara ett exempel på hur det kan gå till i familjehem och som är godkända av socialen. Det förekommer mycket mer som socialen väljer att mörka...
Och innan du försöker kränka mig så kan jag meddela dig om att jag varken har haft eller har missbruksproblem , psykiska problem ej heller aldrig har utnyttjat eller misshandlat min son.

Vi som skriver här och som kämpar för våra barn , det gör vi för att det är JUST BARNEN vi tänker på.

3
Förtydligande : efter mötet på Lst var jag i kontakt med den "kickade" kontaktpersonen och då berättade hon för mig att - hon hade varit i kontakt med soc om att hon fortfarande ville vara "vakt" åt oss. De sa nej , det fick hon inte. Hon hade sagt att umgänget fungerade bra och att hon INTE hade några anmärkningar på det eller i vår lägenhet . Så står det ju inte riktigt i mina papper så den gamla "vakten" bad jag då om ursäkt .
(Innan har jag blivit beskylld för att ha stöldgods från familjehemmet - allt från batterier , cigaretter, smycken , mobiler och pengar som ökade ju mer tiden gick och som de påstått jag köpt ny tv för , ja - allt som finns i ett hem.  Rena lögner och förtal från deras sida). Sedan kom det ett brev från soc där de anklagade mig för att tagit ut pengar från sonens konto som hans halvsyskon sparar på. Också lögn. Jag gick till min bank och min kontakt där printade ut ett konto-besked som visade att pengar överförs från MITT konto till HANS konto ,som jag har uttagsrätt på , och skickade ner det till soc. Ingen justering ändå. Då ringde jag soc-chefen och framförde klagomål hur man blir behandlad - inget hände. Jag tog ut 300 kr, i soc papper har hon skrivit 600 kr. Sonen hade fått veta att jag hade tagit många , många tusenlappar för honom !
Hade även fått brev där soc skrivit att hon träffar min son varannan vecka (ett tag varje vecka) för att "stärka hans självkänsla och frigöra honom från mig" !!!???
I december "lyckades" jag och mitt ombud Ulf Edling , Juristbyrån Öfver AB, bli inbjudna till Mörbylånga socialnämnds AU-möte.
Där satt soc-sekr Annika Olsson fortfarande och ljög : pengarna var inte från mitt konto . sonens halvsyster hade ringt henne under sommaren och sagt att jag tagit pengarna, min syster samarbetar med henne och min syster skulle tycka att det är bra att han är omhändertagen , alla kontaktpersoner är rädda för mig, jag jagar sonen så att han inte vågar lämna familjehemmet , jag skulle skämt ut sonen inför hans kompisar ,  sonen skulle vara livrädd för mig så att familjehemsmamman måste finnas i närheten hela tiden , det skulle finnas en läkare inblandad vid omhändertagandet , jag har fortfarande sådan brister , umgänge med mina släktingar eller mig fungerar inte då han mår väldigt dåligt av det , och LVU ska kvarstå då det fungerar sååå bra i familjehemmet osv.
Jag sa till socialnämndens ordförande Göran Backrot , socialchef Tommy Nyberg och enhetschef Tommy Ohlsson (2 andra som jag ej vet namnet på + Jonas Jansson) att det vara rena lögner., Tommy Olsson bemötte det hela med att vara väldigt otrevlig mot mig , Göran Backrot tyst , Tommy Nyberg tyst. Jag bad då Annika Olsson att gå och hämta kopior till mig där hon kunde visa vilken läkare och vad min syster samarbetat med henne om, och även dessa utredningar på mig och sonen tillsammans som hon hänvisar till som grund för LVU. Annika Olsson tittade ner i bordet hela tiden och behagade inte svara. Tommy Nyberg frågade henne då om det stämde det hon sa och enligt henne gjorde ju det givetvis, Nyberg bad henne då att skicka kopior till mig och det skulle jag naturligtvis få. HAR JAG ÄNNU INTE FÅTT.

4
Även jag har fått utlåtande av soc , alltså INTE från proffesionell , legitimerad sjukvårdspersonal. Och när de inte fick den negativa responsen från kontaktpersonen som de ville ha så blev hon "kickad" -där jag fick höra att kontaktpersonen inte orkade med mig. Men då hade sonen vid tidigare tillfällen sagt att soc och familjehemmet skulle byta ut henne för att hon inte ville vara med oss längre ! In kommer en ny ung tjej (utan erfarenhet elr utbildning inom vård och omsorg) som kände soc.sekr väldigt väl , och som kom till parkeringen i en hyrbil !. Efter det umgänget kom ett nytt beslut från soc där de hade dragit ner timmarna utan motivering och när jag frågade kontaktpersonen sa hon att hon hade sagt att det hade fungerat bra på umgänget - men att soc.sekr tyckte inte att hon skulle behöva jobba till kl 21.00 en lördagskväll !??.
Sedan kom ett brev där det stod att jag skulle komma till huset och hämta och lämna vid umgänge - jag var så dum så jag gjorde det. Utan eget vittne. När jag kom dit så kom inte sonen och kontaktpersonen ut  och jag gick upp till dörren och då fick jag inte ta dem med för att jag inte gick över dörrtröskeln !!! och de hade soc i telefonluren och familjehemsmamman ställde sig framför sonen för att hindra honom till att gå. Hon började ställa till den ena scenen efter den andra ivrigt påhejad av soc, hon var rejält otrevlig och när hon såg att grannen var ute så gick hon ut på trappan och fortsatte sitt skrikande. Samtidigt som hon sa i luren - hörde du vad hon sa och säger och nu tar hon tag i oss!!. Jag stod tre meter ifrån dem och hade inte sagt ett ord. Jag ringde mitt ombud och berättade vad de höll på med och han sa att fick jag inte med mig sonen så skulle jag ringa honom igen. Då började de istället mot sonen att han var livrädd för mig ! och att han inte behövde följa med mig nu när jag var och är sådan !!! Sonen svarade då - jag vill gå till min mamma och jag vill följa med min mamma. Då de frågat honom samma fråga tio gånger så släppte hon taget och så kunde vi åka därifrån. Mitt ombud ringde för att kontrollera hur det hade gått och jag kunde då säga att vi var på väg till min syster. Jag frågade kontakpersonen varför hon inte gjorde något när de blev otrevliga vid hämtningen och svaret jag fick var att det hade hon inte med att göra ?!.Veckan efter kom det ett samtal på min telefonsvarare om mitt uppträde i familjehemmet !!! att jag skrämde både folk och fä med mitt uppförande !?. Och det var ju inte bra för sonen.
Nästa umgänge samma scener när jag kom fast nu var det mer upptrissat  och mer otrevligt från dem , då kunde jag inte vara tyst utan sa att hon var ju inte klok och bad henne flyga och fara. Kontaktpersonen sa att hon sagt till soc att allt fungerade bra på umgänget . Trots det så kom ett beslut - INGET UMGÄNGE på tre månader för att jag skrämt upp både sonen , familjehemmet och kontaktpersonen !!? soc intygade ju att hon hört genom telefonluren hur jag hade gått an och hotat.
Vad gör man ? Jag hade ju inget vittne som kunde styrka att det inte hänt det som de påstår. Sedan förlängdes det med ytterligare tre månader. Vi fick inte ens prata i telefonen.
Sedan i Juli "sprang" vi på varandra sonen och jag och vi träffades i hemlighet (som Lst hade kännedom om) , där fick jag höra vad för lögner de sagt till honom om mig och han visste inte heller om alla samtal vi ringt för att komma i kontakt med honom. Han trodde vi inte brydde oss om hur han hade det , trodde vi glömt honom , visste inte heller att vi ville fira jul och nyår med honom -de hade ju sagt att ingen hade ringt.
Som sonen uttryckte det - ni skiter ju i mig... Det är klart att de inte säger någonting till honom om alla gånger min släkt velat ha eget umgänge med honom - det får ju inte finnas kontakt med oss.
I augusti fick jag ett brev från soc om hur min son växt under sommaren och hur underbart han hade haft det under sommarlovet.
Vid ett möte på Lst där soc (hon tog med sig en lögnare till) , jag och två från Lst skulle diskutera mina klagomål så framkom det b la : att det VAR en annan soc.sekr som "kickat" den ena kontaktpersonen för att hon hade så många andra ärenden åt dem. Det berodde inte alls på mig som de tidigare framställt det till. Soc satt även och sa att sonen hade haft det lugnt och skönt nu när han inte hade träffat mamma på så länge - han hade landat ordentligt  och att han såg dem som sin nya familj och han hade ju fått en lillasyster också ?!. Han hade ju inte nämnt mamma , ville inte träffa mig och det måste ju jag inse att de var ju hans nya familj. Jag skulle sluta bråka med och om honom !!! Jag skulle låta "honom gå".
De kunde inte svara varken på mina frågor eller från Lst - det är så mycket lögner och förtal från deras sida så de kan inte själv hålla reda på deras egna svar. Jag fick höra att jag bara kritiserade och klagade på allt och alla - då jag sa att kontaktpersonen också framfört klagomål skakades det bara på huvuden , det stämde ju inte. Det gör det visst.
Efter ett par veckor så berättade Lst för soc att jag hade träffat sonen ett flertal gånger under Juli månad (ingen hade märkt någonting). Det tog ungefär en vecka så fick jag ett nytt brev från soc om hur dåligt min son mådde och ingenting fungerade runt honom !!! och det var mitt fel !. Och ett nytt beslut - inget umgänge.
Samtidigt började familjehemsmamman verkligen ligga i och fantisera ihop historier som hon lämnade till soc. B la att någon smög omkring i deras trädgård och hon trodde att det var jag , jag skulle ha sprungit omkring på orten och jagat efter sonen och försökt dra in honom i min bil, likadant utanför hans träning och jag skulle även ha varit i hans skola och försökt likadant under gap och skrik från mig !!!! Jag har INTE gjort något av detta.

5
Efter ett par "smekmånadsveckor" i det nya familjehemmet så kom jag och kontaktpersonen för att hämta sonen , när vi hörde ett väldans liv inifrån huset. Då stod familjehemsmamman och gapade och skrek på min son så att hon hörde varken dörrklocka eller telefonsignaler (kontaktpersonen ringde på dörren och på telefonen - inte jag). Jag öppnade dörren och hon märkte inte det - min son stod och grät och verkade rädd - när jag höjde rösten och ifrågasatte vad hon sysslade med. Då såg hon oss och började fjäska för kontakpersonen... ! Detta hände tre gånger.
En gång öppnade deras adoptivdotter med rädsla i ögonen och hon ropade på sin mamma men hon hörde ju inte henne eftersom hon skrek som en vettvilling på min son.  Givetvis framförde jag kritik till soc , men vad tror ni hände ? Straffet för mig blev : jag fick ej vara med vid hämtning och lämning för att jag inte kunde uppföra mig normalt !?, fortsatt telefonavlyssning , förhör av sonen efter umgänge, ändrat umgänge , inställt umgänge pga familjhemmets resor . Och sedan blev mer påhittade lögner från familjehemmet - allt för att förstöra för oss. Indragen kontakt med sonens mormor, morbror , moster och kusin lyckades hon också med tack vare alla lögner till soc.
Mer lögner från familjehemmet ledde till det ena konstigare beslutet efter det andra - allt för att ta bort kontakten med min son. Lögner och hjärntvätt till min son . Lögner till grannar , idrottsförening , skola och affärer. Givetvis höll socialen med för att krydda till det lite extra så skrev soc egna läkarutlåtande som resulterade i att sonen inte fick äta och dricka som han ville.

6
Hej

Läste ert brev till Morgan Johansson. TACK för att ni försöker öppna hans ögon. Mycket av det ni tar upp har jag god kännedom om.
Jag kämpar och kämpar för min son och mig , men allt vänds emot mig.
Allt som jag säger och gör - vänds emot mig. Det "vanliga" familjer tillåts göra - det får inte jag.
Alla motbevis jag lägger fram til Lst eller Rätten - tas bort. För "myndigheter har ju alltid rätt" är deras motto.
Det finns inga konkreta bevis för någonting OCH tyvärr behövs inte det eftersom det som inte fungerar kan JU efterkonstrueras.
Min son och jag har INTE utretts tillsammans ändå kan soc påstå att jag har brister !!! När jag nu i ett antal anmälningar till Lst och även försökt få veta genom soc vad jag brister i (mina punkter som jag säger) får jag bara till svar att det har de bemött så många gånger. Eftersom jag inte vet vad jag brister i så kan jag ju inte ändra på någonting och detta har jag och mitt ombud framlagt i både brev och uttalande. Men då är ju jag psykiskt sjuk eftersom jag inte förstår eller vet det !!!
Jag har aldrig gjort min son illa på något sätt. Men soc tillåter psykisk och fysisk misshandel i familjehemmen.
Där tar de bort alla kontakter med sonen och mina släktingar - de har inte haft kontakt med honom på 1,5 år ! Familjehemmet lyfter inte luren när de ser våra telefonnummer och om han får våra kort och brev har vi ingen aning om.
Soc övertalar pappan till att lägga in om en enskild vårdnad , där det ej funnits någon kontakt mellan dem på många år , där de kan skicka ner honom själv , utan utredning eller kontaktperson. Pappan sitter nu på piedestal eftersom de "tror" att han ska få vårdnaden och tillåter sonen vara kvar i familjehemmet. Förtäckt adoption. De bryr sig inte om att det fanns en orsak till att jag fick vårdnaden.
Jag har lärt mig - om ditt barn har problem - vänd dig INTE till socialen. Det är inte vi som "skyddas" och får hjälp.
Deras egna kontaktpersoner "kickas" när de inte får den negativa informationen de vill ha.
Då är det ju bättre att hjärntvätta min son och hoppas på att de lyckas vända honom emot mig. Jag har mycket att berätta som ni märker.
Tyvärr så har ingen nappat på att skriva om detta , då vissa journalister inte har trott ett dugg på vad jag sagt , trots att jag har hänvisat till mitt ombud , så får jag svaret att mitt ombud har ju tystnadsplikt och vi hör av oss.
Som ni förstår så gör de inte det.
Jag vet inte vad jag ska göra nu - jag har gjort allt både med och utan ombud inom lagen.
HJÄLP , jag vill inte förlora min son.

Sidor: [1]