Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Visa inlägg - madeleine karlin

Sidor: [1]
1
Bemötandet ifrÄn myndigheten / Bemötandet ifrÄn myndigheten
« skrivet: 28 oktober 2003, 15:24:10 PM »

Under denna rubrik sÄ skall diskuteras Àmnet "Bemötande ifrÄn myndigheter" och ingenting annat.

Vi kommer i fortsÀttningen att tvingas ta bort de inlÀgg som inte kan hÄlla sig till Àmnet.

Jag hoppas att samtliga debattörer kan respektera detta

madeleine karlin

2
Domstolsbeslut m.m. / LÀnsrÀtten
« skrivet: 18 mars 2003, 10:48:21 AM »


SÄ snart det Àr frÄga om LVU har bÄde barn och förÀldrar rÀtt till bitrÀde vilket innebÀr rÀtten till bitÀde finns dÄ det Àr frÄga om ett omedelbart omhÀndertagande.

mvh

madeleine karlin

3
Domstolsbeslut m.m. / LÀnsrÀttten
« skrivet: 17 mars 2003, 13:26:07 PM »
Hej Inger

Skall hÀr kortfattat brskriva hur processen i lÀnsrÀtten gÄr till nÀr det gÀller LVU och dÄ utan att det gjorts nÄgot omedelbart omhÀndertagande.
Observera att frÄn det nedan sagda bara Àr ett exemple med de generaliseringar som dÄ finns.

SocialtjÀnsten sammanstÀller en ansökan till lÀnsrÀtten. LÀnsrÀtten sÀnder över ansökan till förÀldrarna och barnet. I detta skede, om det inte gjorts redan tidigare, sÄ skall förÀldrarnas och barnets offentliga bitrÀde utses. FörÀldrarna har rÀtt att sjÀlva bestÀmma vilket bitrÀde de vill ha. Det finns dock vissa begrÀnsningar frÀmst geografiska.
SocialtjĂ€nsten skall dĂ€refter inkomma med en utredning som sedan förĂ€ldrarna och barnet sjĂ€lva eller genom sina bitrĂ€den skall yttra sig över samt ange vilken bevisning som skall Ă„berpas.  LĂ€nsrĂ€tten skall sedan hĂ„lla muntlig förhandling i mĂ„let. Vid den muntliga förhandlingen som Ă€r ett komplement till de skrifter som ingetts skall parterna lĂ€gga fram sina stĂ„ndpunkter, eventuella vittnen och sakkunniga höras. Domstolen skall dĂ€refter överlĂ€gga och avkunna en dom. Domare Ă€r en jurist och tre nĂ€mdemĂ€n.[/b]

Sidor: [1]