Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Katrin

Sidor: [1]
1
Incest och andra sexuella övergrepp / Vem ska man lysna och tro på ?
« skrivet: 19 juni 2004, 11:28:51 AM »
Om ett barn blir utsatt för incest vem vänder sig barnet till då ?
Även om ett barn visar tydliga signaler på att något är fel hos myndigheter och hälsovård – så är det sällan det dyker upp några incestanklagelser som förklaring .
Talar man med polis och åklagare så säger samtliga att det är mycket få män som erkänner övergreppen , till och med om det finns bildbevis så förnekar dem....Vad ska man göra då …vem ska man lyssna på ?

Idag finns det många mammor som tvingas och lämna sina barn  till umgänge – barnen kommer hem och skriker att det inte vill till pappa något mer och att barnen vill dö …och berättar på ett barns vis om sexuella handlingar eller ofredande och är röda i underlivet och andra fysiska problem.
Trots detta beteende så tillåter inte papporna att barnen får psykolog behandling utan kontrar med att mammorna är psykiskt störda och det handlar om annat .

Vad ska man göra då ? Fortsätta och lyssna på två vuxna människor där ord står mot ord eller hjälpa barnen ?

Jag skäms över att man får denna diskussion att handla om den som anklagar eller den anklagade
För det handlar om våra barn inget annat – det konstiga är att så många ”falskanklagade fädrar”
tillåter inte psykologbehandling eller annan behandlig av barnet…de är inte speciellt öppna för att - någon annan - kan gjort något med barnet....utan de får det till en konflikt mellan moden och fadern ...

Vad det en handlar om – konflikt – psykisk störning – sexuella övergrepp – så bör barnet få behandling om det visar symtom oavsett vad som orsakar barnets problem .

Men vårt samhälle står mer på pappornas sida än barnens sida och barnen blir fortfarande lidande …och socialtjänsten gör sällan några riskbedömningar ....utan barnet ska umgås med sina föräldrar - kanske en våldtäktsman.....

Sidor: [1]