Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Visa inlägg - Felicity

Sidor: [1]
1
Har inte tittat in pÄ ett tag men tÀnkte att det var dags. MÀrker att mycket Àr sig likt. Jag tycker definitivt att socialtjÀnsten bör bevakas som alla andra statliga organisationer. Den maktutövning som sker bör definitivt granskas.. min frÄga Àr bara vad det Àr för konstruktivt mÄl ni vill nÄ?

Är det att avskaffa professionen socionom? Att avskaffa socialtjĂ€nsten? SĂ„ som vissa lĂ€gger upp sin kritik lĂ„ter det verkligen sĂ„. Och dĂ„ Ă€r nĂ€sta frĂ„ga, vad har ni för förslag som alternativ? Vilka ska pröva enskildas rĂ€tt till ekonomiskt bistĂ„nd? Eller pröva enskildas rĂ€tt till frivilliga insatser sĂ„som kontakttperson etc? Juristerna?

Visst sker det övergrepp och felaktiga bedömningar frÄn socialtjÀnsten och de bör rÀttas. Jag avskyr det lika mycket som er. Men nÀr ni drar en hel yrkeskÄr under samma kam undrar jag som sagt vad det Àr ni vill fÄ Ästadkomma?

2
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / Hedersproblematiken
« skrivet: 03 maj 2005, 12:42:24 PM »
NÀr tvÄngsomhÀndertagandens existens diskuteras har jag ett lysande exempel dÀr jag anser att socialtjÀnsten ibland behöver omhÀnderta barn, detta t.ex. i fall dÀr tjejer rÄkar ut för krÀkningar i frihet och yttrande för att förÀldrar och andra anhöriga lÀgger sig i hur tjejerna ska klÀ sig, deras framtid och umgÀnge. DÀr Àr det tvÀrtom kritik mot socialtjÀnsten i fall dÀr man inte agerat i tid, pga förÀldrarnas rÀttigheter. Hur skulle man lösa sÄdana sÀkerhets frÄgor med hedersmord utan omhÀndertaganden?

//Felicia

3
(Ruby) Personliga meddelanden har ju inaktiverats pÄ detta forum sÄ ditt mail med tips om litteratur till min uppsats har försvunnit. Skulle du kunna maila mig litteratur tipsen igen, eller skriva det hÀr kanske?

Om det Àr nÄgon annan som har nÄgra bra tips, ska skriva en uppsats om barnets rÀttigheter inom socialtjÀnsten - tÀnkte att ni kanske vet nÄgra kritiska böcker med saklig fakta som man kan anvÀnda sig av som jag kan komplettera min uppsats med..

Tack i förhand!

4
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / Vems profession?
« skrivet: 03 augusti 2004, 01:26:53 AM »
HÀr diskuteras ingripanden som gjorts frÄn socionomer frÄn olika hÄll. Mest Àr det kommentarer pÄ hur illa saker sköts. Som vanligt Àr det de misslyckade Àrendena som kommer upp. Jag tvivlar inte pÄ att det finns maktgalna socialsekreterare som missbrukar sin stÀllning och gör felaktiga ingripanden. MEN...

1.) Vem Àr det som har detta som profession? Vem Àr det som Àr tvungna att fatta dessa svÄra beslut? Det Àr socionom, det Àr deras yrke och de Àr mÀnskliga, Àven de gör fel.. Hur mÄnga av er som skriver inlÀgg har verkligen insikt i fallen Àn Äsikter? Det Àr som mordet pÄ Anna Lind, plötsligt skulle alla jurister ha sin professionella Äsikt om hur det skulle gÄ. Personer som inte hade insikt i fallet, personer som gjorde lagövertrÀdelser för att snoka i fallet etc. Vad Àr det för samhÀlle dÀr alla tror att man vet bÀttre Àn de som i sjÀlva verket jobbar med det?!

2.) Jag kritiserar inte att man synar socionomer, det behöver man verkligen! Men vissa uttalanden förvÄnar mig, och tanken att folk Àr sÄ bittra pÄ socionomer att man drar en hel yrkeskÄr under en kam.. det Àr en trÄngsynthet som gör mig mörkrÀdd!!! Jag lÀser hela tiden om felsteg i andra yrken; jurister, poliser, journalister etc.. men jag vet bÀttre Àn att fördöma deras profession efter ett par ruttna Àgg, sÄ vad ger er rÀtten att fördöma oss? Jag har lÀst ett flertal inlÀgg dÀr man pÄpekar att socionomer Àr sociopater, paragrafryttare och allmÀnt onda ungefÀr. DÄ antar jag att jag Àr alla dessa ovanstÄende, bara för att jag har ett intresse att hjÀlpa mÀnniskor i utsatta situationer?!

3.) Jag tycker er diskussion Àr intressant och jag antar att detta inlÀgget inte förÀndrar er Äsikt. Men dels mÄste jag sÀga att det blir en konstig debatt nÀr bara ena sidan Àr representerad, nÀr man diskuterar fall som folk inte har en ordentlig inblick i och nÀr man gör inskrÀnkta uttalanden om en hel yrkeskÄr. Ni Àr inte dem som fattar dessa svÄra beslut och ni borde förstÄ att socionomer Àr inte övernaturliga gudsvarelser.. (Àven fast tyvÀrr det finns ruttna soctanter som verkar tro det) och Àven socionomer Àr professionella som gör felaktiga beslut tyvÀrr men lik förbannat Àr det ett yrke som borde fÄ mer respekt Àn vad det fÄr i samhÀllet.

Sidor: [1]