Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Meddelanden - Oscar

Sidor: [1]
1
Förslag till nya diskussionsforum / Hemösa!
« skrivet: 19 juli 2005, 20:25:05 PM »
PoÀng till dig, det kan upplevas lite tjatigt med alla omhÀndertagna barn och deras familjer och, och det Àr inte bara de som utsÀtts för handlingar som krÀnker mÀnskliga rÀttigheter.
En het diskussion om hemlösa och pĂ„ vilken nivĂ„ de krĂ€nks vore ett högst intressant Ă€mne. Är det sĂ„ att de/vi krĂ€nks lĂ„ngt innnan vi förstĂ„r det sjĂ€lva. Vilket resonemang va? Lite tydligare blir det om jag lĂ€gger fram det sĂ„ hĂ€r:
Är hemlöshet ett problem som vi verkligen vill göra nĂ„got Ă„t... eller Ă€r det bara en politisk korrekthet som gör att politiker vill "stĂ€lla upp" för hemlösa.
Kan det vara sÄ att egentligen Àr det ingen som orkar/vill engagera sig förutom politikerna för att de tror att det Àr en viktig samhÀllsfrÄga och vi samhÀllsmedborgare inte egentligen bryr oss?

2
Övriga frĂ„gor gĂ€llande socialtjĂ€nsten / Socionomutbildningen
« skrivet: 19 juli 2005, 20:06:42 PM »
Man bara undrar hur "alla" inlÀgg slutar i nÄgon slags individuell fight med socialtjÀnsten med beskrivning av det egna fallet. Denna trÄd handlade om socionomutbildning och dess kvalitéer, eller? Det blir liksom inte nÄgot Àmne om alla trÄdar resulterar i "den individuella kampen," tack för mig!

3
Susanna, naturligtvis finns det möjligheter att problematisera kring detta. Men Àrligt talat sÄ tycker jag det Àr kortsiktigt att tÀnka i din bana. Som jag ser det Àr felet att det byggs för lite bostÀder och inte priset pÄ familjehem...

4
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / Vems profession?
« skrivet: 16 augusti 2004, 22:28:46 PM »
Felicity, det Àr min uppfattning ocksÄ!
Socinomprogrammet, Ersta Sköndal!

5
Hur menar du? Ă€r det ett sjĂ€lvĂ€ndamĂ„l att staten vill "Ă€ga" alla barn som föds? Bostadssituationen i Sverige Ă€r allt annat Ă€n behaglig och vilka ska prioriteras? Att bli gravid, ska det vara det enda sĂ€ttet att ocksĂ„ bli med bostad. Risken finns att det finns andra som ocksĂ„ har behov av bostad och mĂ€ngden bostĂ€der Ă€r för nĂ€rvarande rĂ€tt begrĂ€nsad. ( kanske beroende av politiska val som vi sjĂ€lva gjort dĂ„ vi gick till valurnan?) Sanningen Ă€r nog mer komplicerad Ă€n sĂ„, vi fĂ„r nog vackert ta att vĂ€rlden inte lĂ€ngre ser ut som den gjorde förr. Jag Ă€lskar att betala skatt, men gör alla det? Är det helt rĂ€tt att du fĂ„r betala för volvoboende 21 Ă„ringar? Mig gör det inget, jag tjĂ€nar alldeles för lite för att bry mig.

6
Övriga frĂ„gor gĂ€llande socialtjĂ€nsten / Socionomutbildningen
« skrivet: 15 augusti 2004, 21:04:03 PM »
Jaha, tÀnk vad skön sommaren var. DÄ slapp man fundera pÄ kvalitéen i utbildningen. Till viss del Àr det sant att socionomutbildningen befinner sig lÄgt pÄ studenternas lista över vilka utbildningar som Àr populÀra. I topp ligger Ànnu lÀkarlinjen/psykologlinjen m.m. SkÀlet Àr rimligtvis att man vet att yrket socionom Àr lika med lÄg lön. Fortfarande sÄ har vi valt att bli socionomer trots detta. Mina kursare har valt yrket utifrÄn ett intresse eller av egna skÀl som bottnar i tidigare kontakt med sociala sfÀren pÄ ett eller annat sÀtt. MÄnga arbetar redan idag pÄ eller med frivilligorganisationer/kyrkor/ungdomsarbete m.m. Tanken om att nÄgon blir socionom för att fÄ tillfÀlle att förtrycka eller missbruka makt Àr ganska befÀngd. Solklart finns det en och annan som inte ska fullfölja sitt utbildningsval och vÀlja en annan utbildning, och de gör ocksÄ det.
Kvalitéen i utbildningen ska granskas och ifrÄgasÀttas, studentkÄren gör det, institutionen gör det, staten gör det, du gör det, alla gör det men processen Àr lÄngsam...
Mors nu ska jag se nÄt bra pÄ TV!!!

7
Uppfostran av barn och ungdomar / ART som uppfostringsmetod?
« skrivet: 10 maj 2004, 15:45:30 PM »
Nej, alla förÀldrar ska inte anvÀnda ART(aggresive replacement training) i sin uppfostran. ART Àr ett multimodalt program för i synnerhet ungdomar dÀr deras aggressiva beteende leder till problem med relationer, eller fÄr sociala konsekvenser, lagbrott m.m. Det Àr ingen metod för fostran i allmÀnhet Àven om man med fördel kan anvÀnda valda delar om man arbetar med eller trÀffar ungdomar i gruppsammanhang, som t.ex. fritidsledare. Det Àr lite synd att du menar att ART handlar om ett sÀtt att tvinga fram förÀndring, I ett fungerande ART-program ska deltagaren förstÄ varför en förÀndring av sitt aggresiva beteende Àr viktig. UtifrÄn det sÄ vÀljer man att deltaga.

8
Övriga frĂ„gor gĂ€llande socialtjĂ€nsten / Saknar barn????
« skrivet: 10 maj 2004, 15:17:02 PM »
Ja du, i vissa kommuner Ă€r det sĂ„ att omsĂ€ttningen pĂ„ personal Ă€r extremt hög vilket ofta leder till att socialsekr. Ă€r unga och utan barn. Dock Ă€r det sĂ„ att i andra kommuner sĂ„ har nĂ€stan allihop barn pga. Ă„lder och anstĂ€llningstryggheten i kommunen. Vad som sĂ€ger att beslut kring barn blir rĂ€ttsĂ€krare el. bĂ€ttre bara för att soc.sekr. har barn, det vet jag inte. UtifrĂ„n ett barnperspektiv spelar det nog ingen roll men som  förĂ€lder kan man antagligen kĂ€nna sig "tryggare" om soc.sekr. har barn. Erfarenhet och kunskap bör vara det du fokuserar pĂ„ istĂ€llet menar jag.

Min teori Àr att oavsett om man har barn sÄ ska man bygga sina beslut om insatser kring barn pÄ lagar, inkommna uppgifter sunt bondförnuft och ett barnperspektiv. Tydligt förmedlat och motiverat.

Sidor: [1]