Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Erika

Sidor: [1]
1
Biologiska familjens betydelse / Nära är inte alltid kära
« skrivet: 29 mars 2004, 11:30:58 AM »
Notera att jag skrivit att släktinghemsplacering "inte alltid är det bästa". En bedömning av släktinghemmets egna psykiska hälsotillstånd bör väl göras, liksom när det gäller en ordinär familjehemsplacering? Jag menar, bara för att man råkar vara släkt är det väl inte en självklarhet att det är den bästa lösningen för barnet?? Alla dessa bedömningar görs på helt fel grunder, enligt mig. En total omstruktur från socialens sida är vad som krävs. Det är ju som sagt "barnets bästa" man vill utgå ifrån, inte sant?
Då är det noga att inte ta dessa viktiga punkter för givet.

2
Biologiska familjens betydelse / Släktinghem inte alltid det bästa
« skrivet: 24 mars 2004, 16:07:11 PM »
Jag har förstått att många anser att en släktingplacering vore den rimligaste lösningen när ett barn ska placeras någonstans. Men mina erfarenheter säger mig att socialen inte alls gör några särskilt grundliga undersökningar när det gäller släktinghem. Ponera att barnet varit med om något traumatiskt, som exempelvis dödsfall (som i mitt fall) och därefter placeras hos en vuxen, uppriven släkting som själv mår väldigt dåligt av det inträffade. Jag anser att det är helt absurt att "skyffla över" barnet, utan att ha gjort en noggran psykologisk bedömning av den vuxne. Men detta sker ju uppenbarligen, tyvärr. Och kan dessutom få förrödande konsekvenser, som socialen väljer att inte se. Skamligt och fruktansvärt!

Sidor: [1]