Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Garpenholm

Sidor: [1]
1
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / SV: KIDNAPPNING UPPROP
« skrivet: 07 februari 2015, 18:08:13 PM »
Hep: Du nämner "vinklade, osakliga och subjektiva" argument.

Kan inte låta bli att ge ett exempel på Värnamo Kommuns tillvägagångssätt i mitt/vårt LVU-mål fört i Kammarrätten i Jönköping:

2010 samtalar "A" med sin psykolog som hon regelbundet gjort under många års tid. Denne undrar hur det gick i Länsrätten (nuvarande Förvaltningsrätten) i A's LVU-ärende. "Fick ni någon nytta av min skrivelse?". A svarar: Skrivelse, vilken skrivelse? Psykologen svarar: "Remiss-svaret jag på begäran skickade till Medborgarförvaltningen (Soc)". A blir häpen; Nää, det var aldrig uppe något om någon skrivelse från dig. Konstigt menar psykologen; Jag fick ju en remiss om ett utlåtande om dina föräldraförmågor m.m. Psykologen ger A kopior av skrivelsen.

Efter några veckor hör Soc av sig till A och mig och vill att jag skall ha ett umgänge med vår LVU'ade dotter i A's lägenhet. Det blir på en lördag och en utredare från OFF-CLINIC i Malmö (20 mil från Värnamo) skall vara med under ett dygn. Jag skall vara där 1h mellan 12-13:00 (lunch).
Jag går dit och har ett jätte-trevligt umgänge, leker med vår dotter och A lagar en god lunch som vi alla avnjuter ihop med OFF-CLINIC's utredare.

Kammarrätten kommer...

I kammarrätten så säger soc. att "Hemförhållandena hos A är sådana att oavsett ####### skett eller ej så skall LVU kvarstå". Domaren frågar; Vad grundar ni detta på? - De svarar; OFF CLINIC's rapport om hemfårhållandena som de iaktagit under ett dygns besök hos A där även pappan var med.

A's advokat begär ordet och nämner då att hans klient (A) har dokument som påstår motsatsen och tar fram remiss-svaret som A's psykolog skrivit. Domaren frågar då Värnamo's Soc om de kan styrka sitt påstående. De svarar: Öhh, nja... nääää, det är så nyss inkommet... Vi har precis pratat med utredaren på telefon, vi har inte hunnit få några papper än.

Domaren nöjer sig med detta svar och domen faller till Soc fördel och vår dotters nackdel.
Det står ett tillägg i domen att rätten framöver gärna ser att kommunen har sina papper klara när de infinner sig i rätten.

Det är nu 2015 och några dokument gällande denna utredning har inte inkommit, varken  till oss eller rätten.
Alla efterkommande överklaganden har använt uttrycket "...oavsett om ###### skett eller ej...". Det har verkligen påverkat vår dotters liv.

Vi kunde däremot 2013 läsa i BUP's journalkopior följande:
B tar kontakt med C på Medborgarförvaltningen gällande A's dotter och begär att få kopior på de dokument som gäller A och dennes föräldraförmågor, då detta skall ligga till grund för A's dotters fortsatta behandling. BUP's personal får då följande svar från soc;

"Några papper kan inte lämnas ut då de INTE ÖVERENSSTÄMMER MED VAD SOM SAS I KAMMARRÄTTEN" !

---

Detta är ett av MÅNGA liknande felaktigheter som kantat hela vårt LVU-ärende.


2
Min LVU:ade dotter har också blivit fastspänd och tvångsinjicerad många gånger under vad som står i Landstingets journal; "milt tvång".
Maktlösheten att inte kunna (läs: få) vara en skyddande förälder och kunna trösta när ens eget barn far illa är en tortyr i sig.

Sidor: [1]