Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Meddelanden - Russin

Sidor: [1]
1
Tur o tur?... Jag tror det mest beror pÄ att jag skött mej klanderfritt och dessutom flyttat frÄn alkoholistpappan/mannen. Det fanns inget socialen kunde anmÀrka pÄ lÀngre.

2
Jag hörde i uppdrag granskning att för att ta barn i skolan utan förvarning skulle det vara fara för deras liv att trÀffa förÀldrarna?
Det var aldrig aktuellt i vÄrt fall. Soc slÀpade ivÀg dom pÄ lÀkarundersökning-fysisk och psykiskt men inget onormalt kom fram.
Igentligen skulle man vilja anmÀla hÀxorna men dÄ vet man inte vad de hittar pÄ. Jag har lÀrt mej nu att soc-tanter har mer makt Àn bÄde regering och gud sjÀlv sÄ man fÄr vÀl fortsÀtta fjÀska om jag mÄste trÀffa dom mer....

3
Nu har de kommit hem, Àntligen fick jag lÀgenhet och dÄ fick de flytta hem till mej. Har det gjort barnen gott att bo hos nÄn annan? KÀnns o verkar inte sÄ......

4
För ca 13 mÄnader sedan togs mina barn pga av min psykiska ohÀlsa och pappans alkoholmissbruk. Vi fick skriva pÄ att vi godkÀnde omhÀndertagandet, annars skulle det bli ett jÀvla liv fick vi höra, sÄ vi gjorde det för barnens skull (vi trodde att det var bÀst)

Ingen varning, ingenting, klampade de in i skolan o slet med sej barnen.
Barnen hamnade i sk jourhem dÀr de misshandlades psykiskt. Ingen trodde pÄ oss förÀldrarna dÄ vi berÀttade för soc. Men dÄ lÀrarna pÄ skolan reagerade sÄ fick barnen som tur var flytta till en slÀkting.

 Min man har gĂ„tt rehab för missbruket. Han har skött sitt arbete hela tiden. Jag hade redan innan barnen togs börjat mĂ„ mkt bĂ€ttre med ny medicin (fast de brydde sej inte om att kolla det, det var antalet inlĂ€ggningar-frivilliga som de tyckte var skĂ€l att stryka mej som mamma)Jag jobbar ocksĂ„ nu. (Eller jag började jobba igen efter att ha varit sjukskriven veckan efter att barnen togs.)

Sedan i höstas har vi fÄtt veta att barnen ska fÄ komma hem.
MEN sÄ har min man haft Äterfall. Jag har mÄtt bra.
Nu sÀger soc (som tydligen kan bestÀmma allt) att det Àr ok att barnen kommer till mej men dÄ mÄste jag skaffa lÀgenhet.
Och det finns ingen. För jag fÄr inte söka utanför komunen. Trodde soc kunde hjÀlpa till med lÀgenhet dÄ, men inte

Jag har kÀmpat detta Är, Àr inte sÄ psykisk stark sÄ det tar, i juli dog dessutom min vuxne son, men jag klarade det ocksÄ, allt för att mina smÄ barn skulle fÄ komma hem

Men snart ger jag upp. JÀttesvÄrt med lÀgenheter hÀr i kommunen. Insatserna till bostadsrÀtterna Àr höga.
Vad ska jag göra?

5
VÄra barn har blivit omhÀndertagna enl SOL. Vi har haft mkt problem vilket stÄr i utredningen som politikerna ska lÀsa innan barnen familjehemsplaceras(de bor i jourhem nu)
Problemen som funnits rÀcker sÀkert för att de ska familjehemsplaceras, de fÄr vi acceptera.

 MEN dĂ„ vi lĂ€st soc utredning blev vi alldeles förskrĂ€ckta. De har nĂ€mligen lagt till saker, förvrĂ€ngt vad vi sagt och utelĂ€mnat en del som skulle vara till vĂ„r fördel.
NÀr jag ringde socsekreteraren sÀger hon att jag o min man kan göra tillÀgg till utredningen, tala om hur vi ser pÄ saken.

Men ska vi acceptera att utredningen gÄr ivÀg med en massa felaktigheter, vi vill att de Àndrar innan den gÄr ut till beslutsfattarna, tror inte de tittar sÄ mkt pÄ vÄrt tillÀgg.....

Vad ska vi göra?
Är rĂ€dd att denna förljugna utredning kommer att förstöra/försvĂ„ra chanserna att fĂ„ tillbaka barnen nĂ€r vi blir stabilare. Vi kan dessutom bevisa att vissa saker de skriver Ă€r helt uppĂ„t vĂ€ggarna.

Ska man kontakta advokat?

Sidor: [1]