Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Meddelanden - alive

Sidor: [1]
1
J-O, jag skulle dra men mÄste tacka för ditt inlÀgg och meddelar samtidigt att det Àr exakt det jag anammat Ànda sedan 1998. Att aldrig tala illa om förÀldrarna (faktum Àr att jag inte ens tycker illa om dem Àven om jag inte lever samma liv eller sympatiserar.) Pappan Àr gemensam till mitt eget barn sÄ barnet detta rör Àr alltsÄ halvsyskon till barnet hÀr. Pappan har för flera Är sedan förlorat omdömet pÄ sÄ vis att han flyttade och började arbeta i ett annat land, men kontakt hÄlls och jag har frÀmjat det alltid. Pappan Àr dessutom vÀlkommen att bÄde hÀlsa pÄ barnen hÀr och ha dem annars med sÄ ofta han vill nÀr möjligthet finns. Har aldrig nekats.

Kontakten med mamman Àr ocksÄ god för att inte tala om att morförÀldrar och mostrar till flickan har en otroligt tajt kontakt hÀr. Vi har picknickat ihop i mÀngder av Är och firar högtider med barnen ihop i endera av vÄra hem, men tyvÀrr deltar sÀllan just mamman dÄ. Det Àr oftast jag, mormor och lillebror som Àr med vid uppvisningar i skola mm. Mamman har aldrig engagerat sig i att ha sitt barn en hel vecka utan barnet har sedan smÄbarnsÄren flyttat mellan mig, mormor och henne.

Pappan och jag har varit separerade sedan tidigt 2000-tal, men kontakten har alltid fungerat Àven om det var en enorm besvikelse dÄ han valde ett lÄngvÀga jobb framför att stanna i nÀrheten av barnen. Och fram till separationen mellan mig och pappan sÄ bodde denna tjej pÄ heltid med oss, inte med mamman och Àven dÄ var det moderns önskan att inte ha barnet boende hos sig. Men kontakten mellan mig och mamman har ocksÄ alltid fungerat. Den fungerar fö betydligt bÀttre Àn den mellan henne och pappan som dÀremot inte pratar med varandra. Flickan och mamman ihop har ocksÄ haft svÄrigheter och kanske kan relationen förbÀttras om de inte bor ihop pÄ ett tag. De kan ju ÀndÄ trÀffas bÄde hÀr och dÀr precis nÀr de vill.

Och jag heter inte Ann. Administratören hÀr kan sÀkert lÀtt kolla upp vem jag Àr Àven om jag vill vara anonym för mÀngden.

2
Jag inser att detta forumet inte var ett bra val av mig att frÄga pÄ och det Àr verkligen inget forum jag kÀnde mig vÀlkommen till. Jag undrar Àven om det verkligen Àr mÀnskliga rÀttigheter forumet Àr menat att handla om? Eller endast förÀldrars rtÀttigheter? Om det sista sÄ anser jag namnet missvisande och det var namnet som lockade mig hit.. Kanske döpa om forumet sÄ inte fler gör samma miss som mig?

Fö sÄ Àr jag inget familjehem, jag har heller aldrig haft nÄgon plan pÄ att bli. Dock har jag en plan om att stÀlla upp och ge allt jag har för att hjÀlpa tjejen detta rör till ett gott liv. Oavsett om boet för det blir hos mig eller nÄgon annan, bara hon trivs och mÄr. Hon Àr nÀmligen vÀrd det!

Och sist vill jag pÄtala att jag aldrig var familjehemsplacerad sjÀlv. Det var vÀrre Àn sÄ.. Ungdomshem, en mÀngd ungdomshem! Och det Àr det sista jag önskar denna tjejen hÀr. Jag hade fö sÀkert kunna haft en del att bidra med i ett forum om Àmnet mÀnskliga trÀttigheter och LVU OM det varit mer öppet för diskussion Àn vad nkmr tycks vara. Nu lÀmnar jag. Tack för mig.

3
Övriga frĂ„gor gĂ€llande socialtjĂ€nsten / FrĂ„gan var....
« skrivet: 18 juni 2009, 21:51:43 PM »
om det Àr riktigt att 3 mÄnader ska gÄ innan soss inleder en utredning om hemmet barnet bor i Àr lÀmpligt för barnet. Och faktumet Àr att lagen SoL kap.6 §6 sÀger att barn inte fÄr bo hos annan Àn bioförÀlder utan socialnÀmndens medgivande, men 3 mÄnader nÀmns ingenstans i nÄgon lag. De nÀmns bara av soss hÀr. Har jag missuppfattat lagen eller har de missuppfattat sitt jobb? Det var frÄgan.

4
Det jag tycker Àr att det vore bÄde bÀttre och trevligare om t.ex. Du som faktiskt iaf Àr en av de fÄ % som du sÀger fÄtt rÀtt mot soss kunde tala om hur man gör för att saker ska gÄ rÀtt till istÀllet för att bara gnÀlla av bitterhet. Om Du kanske kunde försöka vara behjÀlplig istÀllet om det nu finns nÄgon annan Àn dig sjÀlv du bryr dig om i vÀrlden..

Det jag skrivit Ă€r inte att jag absolut vill ha denna tjejen (trots att jag Ă€lskar henne) utan jag har frĂ„gat hur göra för att hon ska fĂ„ en bra framtid. Som lĂ€get Ă€r nu begĂ„s som sagt ett brott ot SoL kap.6 §6 och det innebĂ€r att sociala i praktiken skulle kunna gĂ„ in och rycka upp henne precis nĂ€r de vill mot hennes vilja. Hon har redan haft det svĂ„rt och behöver inte det ocksĂ„ utan snarare behöver hon fĂ„ visshet om att FÅ ha ett hem dĂ€r hon kan kĂ€nna sig sĂ€ker pĂ„ att fĂ„ stanna tycker jag. Det behöver inte nödvĂ€ndigttvis vara mitt, men om det Ă€r det hon önskar och hĂ€r hon trivs Ă€r jag beredd att ge henne det. Om jag fĂ„r.. Men ju lĂ€ngre tiden gĂ„r innan ett beslt fattas, ju svĂ„rare lĂ€r hon fĂ„ att bryta upp igen frĂ„n ett stĂ€lle dĂ€r hon hunnit bo in sig. DĂ€rför ska jag se till att reda ut det hĂ€r. Bums!

5
Cicci tack:)
Avos.. Hoppas att Àven Du finner lyckan i att kunna se saker frÄn flera hÄll och förmÄgan att se olika situationer som det de Àr. Olika. Hoppas Àven du finner förmÄgan att lÀsa skriven text pÄ det sÀtt den Àr skriven, det underlÀttar nÀmligen om man förstÄtt vad den andre skriver nÀr man diskuterar.

6
"NĂ€r jag försöker hitta pĂ„ NÅGONTING att sĂ€ga för att trösta dig Ă€r det enda jag kommer pĂ„ Ă€r att sociala omhĂ€ndertar barn som inte borde omhĂ€ndertas, och struntar i barn som borde omhĂ€ndertas..."
I det Àr vi eniga, men jag stÀllde en frÄga om vad som bör göras för att saker ska gÄ rÀtt till och för att finna lösningar Àr inte bitterhet en medicin.

Vidare Àr det inte sÄ att jag vÀldigt gÀrna vill behÄlla detta barnet, men jag vill att det ska ha det riktigt bra och jag Àr inte alls sÀker pÄ att det fÄr det riktigt bra var som helst.. Och som sagt sÄ kan det ju bli aktuellt med ett omhÀndertagande och placering mot barnets vilja om jag inte godkÀnns. FörÀldrarna har fö sjÀlva redan meddelat soss att de inte vill ha barnet kvar hos sig sjÀlva samt att barnet finns hos mig sÄ nÄgon tvekan om vad de gÄr för Àr det knappast. De har övergett sitt barn.

(I slutet av 80-talet gjorde soss mÄnga fel i behandlingen av mig, men jag klarade mig bra ÀndÄ och lÀrde mig massor pÄ vÀgen. Turligt nog, men det Àr en annan historia. Kanske för en annan trÄd i framtiden. Fast att de kan göra stora fel och har gjort det Àven förr, det vet jag Àven om jag sjÀlv Àr glad för att jag efter deras fel fick rÀtt hjÀlp. Efter mycket kamp.)

7
"Man tar avstÄnd frÄn informationen" skriver du och jag tolkar att det Àrden raden som Àr svaret pÄ min frÄga. Det Àr Àven exakt det som myndigheter gör nÀr ett barn övergetts av sina förÀldrar som i detta fallet. De tar avstÄnd frÄn informationen..

Samtidigt Àr lagen skriven pÄ sÄ sÀtt sÄ att jag som dÄ slÀpper in detta barnet och tilldelar det ett rum (med förÀldrars medgivande, de vill inte ha barnet) Àr brottslingen. Se sjÀlv SoL kap.6&6. Jag vill inte vara brottsling, jag vill att alla mÀnniskor ska fÄ den hjÀlp de behöver!

Mycket görs och behandlas galet, men det Ă€r ingen orsak att se vĂ€rlden i enbart svart eller vitt. Öppna er för verkligheten och försök se lite nyanserat sĂ„ kanske ni upptĂ€cker att det Ă€r individer och olika situationer det handlar om!

/fd LVUad (och glad för det idag 20 Är senare)

8
OM ett barn kastas ut av bioförÀldrarna. StÀlls pÄ gatan typ. Vad tycker du dÄ? Ska det barnet tillbaks för att stÀllas pÄ gatan igen och igen och igen? Eller hur bör det lösas tycker du?

9
Nej, jag anser inte att logiken bör vara omvÀnd. DÀremot INser jag att det finns fall dÀr det tyvÀrr kanske inte alltid Àr möjligt för barnen att bo hos förÀldrarna. T.ex. nÀr förÀldrarna sjÀlva inte vÀlkomnar barnet eller tar hand om det.

I detta fallet handlar det om biologiska förĂ€ldrar som inte vill ta hand om och ha sitt barn. ÅtervĂ€no till förĂ€ldrarna Ă€r dĂ€rmed inte alternativet i detta fallet utan snarare stĂ„r det vĂ€l mellan att barnet fĂ„r stanna hĂ€r dĂ€r det önskar och att det sker frivilligt eller att myndigheterna gĂ„r in och gör ett omhĂ€ndertagande med annan placering. TyvĂ€rr.

Jag önskar barnet allt gott och hoppas det finns lösningar för en ljus framtid. Och naturligtvis tycker Àven jag att det ljusaste hade varit om det fanns ansvarsfulla och kÀmpavilliga förÀldrar till alla barn, men faktum hÀr Àr att just detta barnet inte fötts av sÄdana. Barnet hÀr har aldrig haft ett hem dÀr det bott 7 dagar/vecka utan pÄ förÀlders begÀran bollats runt till andra 3-4 dagar per vecka sedan 2003.

Och alla barn förtjÀnar ett hem! DÀrför mÄste Àven barn som detta fÄ hjÀlp. DÀrför behöver nÄgot göras! Men vad och hur?

10
För det första kallas jag inte fosterhem (i dagslÀget iaf)
För det andra sÄ var flytten hit barnet (14 Är) egen starka önskan
Och för det tredje Àr faktum att förÀldrarna omedelbart medgav flytten.
TyvÀrr bryr sig inte ALLA förÀldrar om sina barn mer Àn sÄ, Àven om vi fÄr hoppas att majoriteten gör det.

Nu bör saker gÄ rÀtt till och dÀrav min frÄga. Tacksam för svar pÄ den.


11
..innan en utredning enligt kap. 6 i SoL ska genomföras, men jag som redan har ett ickebiologiskt barn boene hos mig (vilket bryter mot SoL kap. 6§6) vill att situationen ska redas upp bums. FrĂ€mst vill jag det av anledningen att barnet skulle bli vĂ€ldigt förtvivlat om ett nekande kom och att förtvivlan förmodligen inte skulle minska ju lĂ€ngre tiden gick utan snarare tvĂ€rtom. Öka rejĂ€lt!

En annan anledning Àr att jag inte kan anse det vara rimligt att jag under dessa mÄnader ska försörja barnet med egna medel medan en av förÀldrarna fortfarande lyfter bÄde barnbidrag, flerbarnstillÀgg, bostadsbidrag mm för barnet denne sjÀlv medgivit flytt för och plockat nyckeln av.

BÄda förÀldrarna Àr eniga om at barnet bör bo hÀr hos mig. Socialen sÀger inte emot. De sÀger inte heller ok. Och det tycker jag inte Àr ok, sÄ vad göra?! Har jag missuppfattat at de borde starta utredning om min lÀmplighet bums och att de Àven borde vara behjÀlpliga med att reda upp försörjningsfrÄgan för barnet? Eller har de missuppfattat sitt jobb?

Tacksam för hjÀlp.

Sidor: [1]