Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Ruby Harrold-Claesson

Sidor: [1] 2 3 ... 46
1
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / SV: En timme varje månad
« skrivet: 06 oktober 2015, 10:55:52 AM »
Du bör ständigt begära hemtagning av dina barn.

Socialen har tydligen lovat bort dina barn till fosterföräldrarna - som inkomstförstärkning eller kanske som förtäckt adopterade till ett barnlöst par.

Skriv och meddela vad som har hänt sedan du postade ditt meddelande på NKMR:s Forum.

2
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / SV: Socialen tog dotter
« skrivet: 06 oktober 2015, 07:38:34 AM »
AdamP, jag beklagar att också din familj har råkat ut för svensk socialtjänst.

Du skriver: "Vi är både akademiker, båda jobbar, har eget hus, gjorde allt för vår dotter." Ni har gett er dotter alla förutsättningar för ett lyckligt liv i Sverige, men det låter som om hon har gått vilse i kompisgänget. Det är inte första gången som ungdomar, som inte har lika trygga familjestrukturer, imponerar på sina kompisar och manipulerar dem att "frigöra" sig från sina föräldrars beskydd.

Fick ni träffa er dotter under den första SoL-tiden?

Jag hoppas att era problem har redan löst sig, men om så inte är fallet skicka ett e-mail till Board@nkmr.org, när du har läst min replik.

Vänligen,

Ruby Harrold-Claesson
Jur. kand
Ordf. i NKMR

3
Jag vill varmt rekommendera Fil dr., leg psykolog Lena Hellblom Sjögrens bok: "Barnets rätt till familjeliv - 25 svenska fallstudier av föräldraalienation".

Boken är en mycket viktig källa för alla som är insnärjda i LVU-mål och likaså i alla vårdnadstvister. Själv har jag föreslagit en tingsrätt att införskaffa Lena Hellblom Sjögrens bok till deras bibliotek. Förhoppningsvis kan vi få mer mänskliga domar i LVU- och vårdnadsmål om rådmännen i fler domstolar får ta del av Lena Hellblom Sjögrens bok.

Och, varför inte rekommendera personalen på era socialkontor, släkt och vänner att köpa boken eftersom det är viktigt att fler personer behöver få insikt i barns rättigheter till sina egna föräldrar?

För mer information se:http://nkmr.org/docs/Barnets_rett_till_familjeliv_Infoblad.pdf

4
Blågula mattan bucklar sig

Omvärlden har fått upp ögonen för de ständigt förekommande kränkningarna (läs: brott) av mänskliga rättigheter som förövas i Sverige.

Under ett halvt sekel har alla som kräver respekt och skydd för sina medmänniskors mänskliga rättigheter gentemot den allsmäktiga staten, representerad av politiker och tjänstemän, varit utsatta för förföljelser, hotelser om yrkesförbud, förlorade tjänster och vissa har även blivit persona non grata.

År 2005 sjösatte regeringen "En handlingsplan för de mänskliga rättigheterna" men ännu 10 år senare, trots åtskilliga fällande domar i Europadomstolen sedan början av 1980-talet, förblir de "mänskliga rättigheterna" en intet förpliktande fras i Sverige.

Läs mer om FN kritiken mot Sverige i artikeln: "Blågula mattan bucklar sig"

Obs! Omröstningsfråga. Du måste vara inloggad för att rösta.

5
Veronica,

Lämna gärna en kortfattad redogörelse och uppdatera oss om hur det har gått för dig och dina barn. Socialen förstör familjer i stället för att hjälpa dem som behöver hjälp och stöd. Det blir många förlorare, men barnen drabbas hårdast.

6
"U-FOLD seminarium! Drogernas roll vid sexuella övergrepp mot barn"

En av föreläsarna vid detta seminarium är Sofia Rapp-Johansson, som var en av föreläsarna vid NKMR:s Symposium den 24 augusti 2013.

Ni som inte deltog i NKMR:s Symposium, pass på att höra Sofia Rapp-Johansson!

7
Brottsbalken 6 kap. Om sexualbrott
4 § Den som har samlag med ett barn under femton år eller som med ett sådant barn genomför en annan sexuell handling som med hänsyn till kränkningens allvar är jämförlig med samlag, döms för våldtäkt mot barn till fängelse i lägst två och högst sex år.

Lagen är klar och otvetydig, men det finns alldeles för många pedofildomare och sexköpare i Sveriges domstolar - ända uppe i högsta domstolen!

Och, vi ska inte glömma Bordellaffären, där hela regeringen och många riksdagsledamöter figurerade!

8
Den unga kvinnan åtalas pga att hennes nyfödda barn dog strax efter förlossningen men, det förefaller uppenbart att hon inte ville döda sitt barn. Hon hade kunnat välja att döda barnet genom att abortera det sex månader tidigare.

Här ser vi hur grundlagens föreskrifter om "Likhet inför lagen" tillämpas i Sverige:
I april 2012 dog Donia Hassan, 15 år, i fosterhemmet som tjänade 2850 kr/dygn för hennes 'vård'. Fostermodern har inte blivit åtalad.

Det har inte ens gjorts en brottsutredning kring Donias död.

"All animals are equal, but some animals are more equal than others." George Orwell, Animal Farm.

9
Jag delar kritiken mot Karlskrona kommun för att inte ha utsträckt det förebyggande arbetet mot psykisk ohälsa att omfatta hela verksamheten i kommunen.

Socialtjänstens personal och de tvångsomhändertagna och fosterhemsplacerade barnen borde uppmärksammas särskilt eftersom de som tvångsomhändertar barnen och placerar i fosterhem kan inte vara psykiskt friska, och de stackars barnen som är utsatta för sådan omänsklig behandling blir oundgängligen psykiskt sjuka.

10
Dagens upplaga av Filosofiska rummet har som rubrik: "När staten vet bäst. Om paternalism för irrationella medborgare."

P1 har presenterat programmet enligt följande:
Hur man lär makthavare att fatta beslut som inte är skadliga för sig själva och för andra.

Programmet sänds idag, söndag den 9 juni 2013, kl 17.00.

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=793

11
Övriga frågor / Grattis Norge på 17 maj.
« skrivet: 17 maj 2013, 23:59:07 PM »
Grattis Norge på 17 maj.

NKMR önskar alla Norges barn en framtid utan barnevernet, familjesplittring och spolierade liv.

12
Det är illa att dömda får uppträda som juridiska ombud men det är ännu värre att brottslingar får tjänster som domare i domstolarna - och även att en viss brottsling, i stället för att bli avskedad med skam, fick plats i lagrådet och har fått behålla sin tjänst i HD!

Vi ska inte sila mygg och svälja kameler!
 

13
FN har instiftat den 15 maj som Internationella Familjedagen. FN har öronmärkt denna speciella dag varje år för att understryka familjens betydelse för alla samhällen - inklusive våra nordiska samhällen.

Internationella Familjedagen firas runt om i världen på olika sätt.

I Sverige och våra nordiska grannländer förbigås Internationella Familjedagen med absolut möjliga tystnad.

Läget är så allvarligt att det är absolut nödvändigt att skydda sin familj från de destruktiva krafterna som makten i det "moderna" samhället har skapat för att undergräva och förstöra grundvalarna som tidigare generationer har byggt upp.

NKMR firar Internationella Familjedagen den 15 maj 2013.

14
Vi lever i en galen värld där moral och anständighet har uppluckrats.

Domare i våra domstolar - t o m högsta domstolen - gör sig skyldiga till sexbrott, men de får behålla sina tjänster, i stället för att bli avskedad i skam och vanära.

Tingsrättens dom förvånar inte. Men, jag hoppas att de kommer att vara lika förstående när deras döttrar blir utsatta för samma behandling.

15
Tack för detta inlägg.

I början av september 2007 skrev jag artikeln "Rädda barnen från Rädda barnen och Bris" i replik på en artikel i Allehanda, men jag vet inte om tidningen publicerade min artikel. Den har dock räddats för eftervärlden på NKMR:s hemsida.

Rädda barnen och Bris får mycket statliga pengar, så de följer allt som överheten anbefaller precis som vindflöjlar.

Sidor: [1] 2 3 ... 46