Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Meddelanden - CG

Sidor: [1]
1
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / Har soc. alltid fel?
« skrivet: 15 december 2006, 15:48:03 PM »
Citat frćn: tzenib
Citera


Jag skulle aldrig anvĂ€nda en dokumentĂ€r i TV som en sanningsinlaga vilket Ă€mne eller rikning det Ă€n handlar om.  SĂ€rskilt dĂ€r ena parten inte fĂ„r yttra sig av sekretesskĂ€l. Jag Ă€r vĂ€l förtrogen hur media fungerar och jag skulle tĂ€nka mig noga för om jag i nĂ„got sammanhang blir ombedd att medverka. Även i ett Ă€mne jag besitter stort kunnande. SĂ„ Ă€r det tyvĂ€rr.


KÀra tzenib den ena parten du syfar pÄ som INTE fÄr yttra sig av sekretesskÀl rÄkar vÀl inte vara socialtjÀnsten ?

Behöver de yttra sig igen menar du ? DÄ det redan finns vÀl dokumenterat
i bla jornalanteckningar i vad som görs och sÀgs.

2
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / Har ni polisanmÀlt
« skrivet: 13 december 2006, 06:16:05 AM »
...soc ?
Vad hÀnde dÄ ?om inte vill ni nÀmna varför ?

3
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / Har soc. alltid fel?
« skrivet: 12 december 2006, 22:00:01 PM »
Citat frćn: "tzenib"
Citera
inse för din egen skull att socialsekreterare Àr endast mÀnniskor. Det finns alltid fel mÀnniskor pÄ fel stolar, det krÀvs enorma egenskaper hos en socialsekreterare.


Jösses, Àntligen nÄgot som Àr vi överens om!
Fast jag skulle inte anvÀnde de invektiven

Enligt moderatorn Ruby Harrold-Claesson:
Citera
Jag noterar att ett visst ohövligt sprÄk har smugit sig in i vissa inlÀgg. Detta kan inte godtas.

Citat frćn: "tzenib"
Ändemeningen Ă€r: Jag Ă€r förorĂ€ttad, jag Ă€r förorĂ€ttad, de som sĂ€ger emot mig Ă€r en facisthoror och sjuka hjĂ€rnor.
Sorgligt men sant

Du mĂ„ste ha det vĂ€ldigt svĂ„rt kanske svĂ„rare Ă€n den situation jag lever i  :roll:
Men vi förstÄr inte varadra och kommer nog inte överens.

4
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / Har soc. alltid fel?
« skrivet: 12 december 2006, 14:55:35 PM »
Citat frćn: "tzenib"


Till CG vill jag sĂ€ga: Nej jag tror inte att alla förĂ€ldrar vill eller rĂ€ttare sagt kan samarbeta av skĂ€l som vi kan utlĂ€sa av detta forum. MĂ„nga hĂ€r verkar vara sĂ„ otroligt uptaggade pĂ„ sig sjĂ€lva och hur de sjĂ€lva upplever hur de blir behandlade att det som borde vara det viktigaste, hur barnen har det, tycks vara helt i bakgrunden. Ändemeningen Ă€r: Jag Ă€r förorĂ€ttad, jag Ă€r förorĂ€ttad, de som sĂ€ger emot mig Ă€r en facisthoror och sjuka hjĂ€rnor.
Sorgligt men sant

Jag Àr inte intressead av att diskutera personliga fall framförallt för att de angÄr inte mig, jag har inget med dem att göra. Detta handlade egentligen om: Gör soc. alltid fel?

Det har du verkligen inte !
Uppenbarligen finns det familjer med personlig erfarenhet.
Ta till dig de kunskapsluckor som finns istÀllet och inse för din egen skull att socialsekreterare Àr endast mÀnniskor. Det finns alltid fel mÀnniskor pÄ fel stolar, det krÀvs enorma egenskaper hos en socialsekreterare. Brister dessa egenskaper brister de i sin profession och förÀldrar blir krÀnkta, sÄ till den milda grad att en socialsekreterare förvandlas till Fascist hora . Ett strÄlande utryck för sÄ krÀnkt blir man nÀr vi bli lurade av de vi fÄtt lÀra oss att vi skall lita pÄ , inget mÀrkligt utan mÀnskligt .
! KrÀvs mycket empati och medkÀnsla för att förstÄ ,nÄgot du inte verkar ha , borde du sett den enorma sorg som finns hos formare .

5
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / Har soc. alltid fel?
« skrivet: 12 december 2006, 00:26:14 AM »
Citat frćn: "tzenib"
Problemet Ă€r att alla förĂ€ldrar vill inte samarbeta av skĂ€l som  inte Ă€r helt obekanta.

:roll:   Vad har du för belĂ€gg för detta  :?:

6
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / Har soc. alltid fel?
« skrivet: 11 december 2006, 11:25:37 AM »
tzenib .
Jag förstod att det var ”avos” du riktar dig till . Tycker man kan ifrĂ„gasĂ€tta ditt provocerande tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt mot en medmĂ€nniska.
DU mĂ„ste ta hĂ€nsyn till att INGEN pĂ„ detta forum behöver bevisa NÅGOT för dig , det skall inte tolkas som Ă€rendena INTE gĂ„r att bevisa .De instanser vi lĂ€mnar bevisning hos Ă€r LĂ€nsrĂ€tten , KammarrĂ€tten , LĂ€nsstyrelsen och Ă€ven JO inte pĂ„ ett diskussion forum med hĂ€nsyn till vĂ„ra barn !
Det finns fler familjer som fÄr rÀtt hos nÀmnda instanser och socialförvaltningen fÄr kritik och barn som kommer hem till sina förÀldrar igen!

DÄ det gÀller Àrenden dÄ socialförvaltningen gör för lite som fallet Bobby och fallet Abbas Razaii som tvÄ exempel Àr det ingen som ifrÄgasÀtter utan dÄ Àr socialförvaltningen en av boven i dramat.
DĂ„ socialförvaltningen gör för MYCKET Ă€r det ingen som ifrĂ„ga sĂ€tter utan förlitar sig pĂ„ socialtjĂ€nstens sĂ„kallade expertis och att tillvĂ€ga gĂ„ngsĂ€ttet Ă€r korrekt, för vist brister förĂ€ldrarna :roll: 
. annars skulle de aldrig ske omhĂ€ndertagande.
FrÄgan Àr VAD skulle hÀnda med dig om du insÄg att socialförvaltningen bestÄr av mÀnniskor och att myndigheter inte kan styra allt ?
De kan inte ens styra de kunskapsluckor som finns! Varför finns det instanser som lÀnsstyrelsen och JO?

 Kan bara utgĂ„ frĂ„n mitt eget Ă€rende och konstatera detta hĂ€pnadsvĂ€ckande tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt dĂ„ det pĂ„stĂ„s att jag Ă€r en dĂ„lig mor som brister i omsorg, var bristerna ligger Ă€r det ingen som konstaterat. DĂ„ jag ber om en omsorgsutredning och att det skall nĂ€mnas i vĂ„rdplanen hur min familj skall Ă„terförenas fĂ„r jag ett nej ,det Ă€r inte intressant .
Man omhÀnder tar alltsÄ barn utan tagit med det vÀsentligaste, att utreda den pÄstÄende omsorgsproblematiken. Dessutom tar de inte hÀnsyn till att jag ligger i vÄrdnadstvist och kontrollerar inte verklighetskopplingen i den information de fÄr utan tar med detta som grund i beslutet.

Socialförvaltningen har gjort sÄdant övertramp som jag kan bevisa genom foto.
NÄgot jag fÄtt reda pÄ Àr olagligt och endast i England och Holland Àr dessa metoder lagliga. Behöver inte förtydliga hur barnen blir pÄverkade av dessa metoder . Skulle bli överlycklig om vÄrt Àrende Àr det enda med sÄdana övertramp , vilket jag tvivlar pÄ.

Jag kan förstÄ att det finns ett behov i samhÀllet att hÄlla fast vid det vi fÄtt lÀra oss , att socialförvaltningen Àr ett av vÄra skyddande organ .
Vem vill förstÄ hur lÀtt det Àr för oss förÀldrar att mista vÄra barn ?
Vem skulle vÄga kontakta socialtjÀnsten dÄ ?
Jag sjÀlv vill INTE förstÄ utan tvingats till att se hur det ligger till , tyvÀrr inget trevligt uppvaknade.

7
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / Har soc. alltid fel?
« skrivet: 10 december 2006, 21:33:04 PM »
Bara att du förvĂ€ntar dig av frĂ€mlingar att de ska lĂ€mna ut  barnens och sitt eget Ă€rende offentligt för att bevisa sanningshalten , tyder pĂ„ att nĂ„got Ă€r fel .
Även dĂ„ din familj inte Ă€r drabbad sĂ„ borde det inte vara svĂ„rt att förstĂ„
att förÀldrar vill skydda sina barn dÄ det Àr tillrÀcklig integritet krÀnkande för barnen att utsÀttas för dessa klumpiga , inkompetenta socionomers ledande frÄgor. De har dessutom inga utbildningar för att förhöra barn .Inte svÄrt att förstÄ att det sÄklart finns Àrenden dÄ socialförvaltningen gör mer Àn de borde som det finns Àrenden dÄ socialförvaltningen borde göra mer.
Man kan undra vad ditt syfte Àr kring att vistas pÄ ett forum med huvudrubrik tvÄngsomhÀndertagande, fÄr en kÀnsla av sadism . Det finns alltid tvÄ sidor ibland fler... :!:

8
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / Re: Har soc. alltid fel?
« skrivet: 08 december 2006, 17:36:10 PM »
Citat frćn: "tzenib"
I detta forum verkar det som att socialtjÀnsten alltid har fel, agerar fel och gör alltid fel. De som pÄstÄr det fÄr mig osökt att tÀnka pÄ rÀttshaverister. Min erfarenhet Àr att mÄnga som rÄkar ut för omhÀndertaganden har missbruksproblem, och det Àr personer med noll sjÀlvinsikt, har ingen del i nÄgonting och tror sig alltid agera rÀtt.
Det finns faktiskt fler sidor pÄ ett mynt.

Din TRO Àr vÀl din rÀddning men den dag dÄ DU fÄr uppleva nÄgra av socialförvaltningen inkompetenta aktörer kan jag lova dig att du vaknar med en förbaskad duns.
Hade liknande förestÀllning som din och sökte hjÀlp hos dem man lÀrt sig ska finnas som skydd. Mitt barn Àr Ànnu inte LVU:ad men att man vÀljer detta ingripande som första alternativ för ett barn som aldrig tidigare vart kÀnt hos socialförvaltningen Àr mÀrkligt.
Att man vÀljer LVU som första alternativ i en svensk familj utan drog problem eller annat destruktivt levande Àr mÀrkligt.
Jag Àr fullkomligt vettskrÀmt över denna hantering och förfarande . Enligt lag ska LÀnsrÀtten bedöma LVU inom 4 veckor frÄn ett omhÀndertagande. Socialförvaltningen har dragit ut pÄ tiden sÄ till den milda grad att barnet kommer att vara omhÀndertagen i 11 veckor innan den första förhandlingen i LÀnsrÀtten.
Dessutom att mitt svenska barn Ă€r placerad i en utlĂ€ndskfamilj  :evil: med sprĂ„kbrister.
Hade det vart utlÀndska barn som muslimer , budister etc i en svensk familj blir det ett jÀdrans liv . Detta innebÀr Àven att svenskt barn blir berövad den viktigaste hÀndelse pÄ Äret ....Jul afton.
Morfar rÄkade fÀlla nÄgra tÄrar under ett umgÀnge , nu Àr han förbjuden att trÀffa sitt barnbarn .
Detta Àr sverige 2006 som ska ha barnperspektiv . :evil:
Jag hoppas min kÀra medmÀnniska att du slipper hamna i ett myndighetes övergrepp för uppvaknandet HUR det fungerar Àr inte kul.

Sidor: [1]