Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Meddelanden - Avos

Sidor: [1] 2 3 ... 83
1
Hej "annan gÀst"

Vi skall i detta forum försöka föra debatten pÄ ett sÄdant sÀtt att personangrepp inte sker om alla försöker med detta sÄ tror jag ocksÄ fortsÀttningsvis skall kunna ha ett gott debattklimat.

madeleine karlin

Vore bÀttre om ubÄtarna avvisades

2
BÀsta sÀttet att bekÀmpa brottslingar Àr att vÀgra rösta pÄ dem!

3
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / SV: Problemet
« skrivet: 21 maj 2012, 07:38:50 AM »
Problemet bestĂ„r i, enligt min mening att pĂ„ saklig grund gĂ„r det att sĂ€tta mamman i fĂ€ngelse, men det gĂ„r inte att bedöma vetenskapligt hennes nuvarande och FRAMTIDA kvalifikationer som förĂ€lder.DĂ€r tĂ€nker myndigheterna sĂ„ att man mĂ„ste ta ett beslut. Men myndigheterna har resurser, nĂ€r de gĂ„r in i godtyckligheten, sĂ„ vĂ€nds dessa resurser emot oss. Vi blir rĂ€ttslösa, och utelĂ€mnade Ă„t godtycket. Det blir regel att lösa problem innan man fĂ„tt dem. Myndigheterna lĂ€mnar rollen som rĂ€ttskipare och börjar istĂ€llet BESTÄMMA över oss. Om det verkligen Ă€r sĂ„ att det Ă€r omöjligt att vetenskapligt faststĂ€lla lĂ€mpligheten som förĂ€lder I FRAMTIDEN, sĂ„ ska i alla fall inte medborgaren ha den rĂ€tten,  utan myndigheten. Psykologin kan de sĂ€kert vid det hĂ€r laget medge Ă€r en bluffvetenskap, som skapats för att skriva falska intyg. Men de menar att det Ă€r dubbelt sĂ„ bra att bluffutreda Ă€n att inte göra det.

4
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / SV: Problemet
« skrivet: 21 maj 2012, 07:09:04 AM »
En sÄn hÀr situation mÄste gÄ att lösa. Problemet innehÄller tvÄ komponenter.

1) Den odugliga bluffvetenskapen psykiatri.

2) ickefunktionella förÀldrar.

Om man pga status quo menar att dĂ„ blir det NÄST bĂ€sta, att dĂ„ fĂ„r psykiatrin fortsĂ€tta göra brottsliga utredningar, Ă€ven en blind höna kan ju hitta nĂ„got korn. Psykopaten Coffebreak som hĂ€rjade hĂ€r gör en utredning, pĂ„ ett liknande barn, som visar att DETTA barn kan omhĂ€ndertas, och hjulet har gĂ„tt ett varv till. För utredningen Ă€r en bluffutredning eftersom psykologin Ă€r en bluffvetenskap. Psykologin KAN INTE dra sĂ€kra vetenskapliga slutsatser!

INGEN skulle acceptera att en norm inom juridiken infördes som lÄter domslut formuleras pÄ sÀttet att man sÀkert inte vet om vad man gör Àr rÀtt, men det Àr det bÀsta av tvÄ osÀkra val, och grunden ligger pÄ en bedömning.

 INGEN vill ha in godtycket som norm, mĂ€nniskan omdöme Ă€r alltför opĂ„litligt. Men det Ă€r ju sĂ„ de har gjort. Problemet ser ju alltför enkelt ut att lösa. Omogen mor som vill att hennes barn ska dö+ omhĂ€ndertagande= problemet löst. Men VÅRAN rĂ€ttssĂ€kerhet dĂ„?

 Men vill ju uppenbarligen inte göra sĂ„ hĂ€r med resten av rĂ€ttsapparaten Avos+ tillgĂ„ng till vapen+ inget alibi=Olof Palmes mördare funnen.

Finns det verkligen ingen annan vÀg att gÄ Àn att detta barn hjÀlps genom att vi andra förlorar vÄr rÀttssÀkerhet? Kan inte mor och barn tas in pÄ institution dÀr hon utsÀtts för intensiv övertalning att lÀmna ifrÄn sig barnet om hon framhÀrdar i att mena att barnet ska dö?

5
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / SV: Problemet
« skrivet: 13 maj 2012, 15:11:48 PM »
Jag ifrÄgasÀtter ocksÄ vad samhÀllet överhuvudtaget kan klara av om de inte kan klara av att korrigera en ung mÀnniska. En person som Àr 18 Är har utvecklat mindre Àn hÀlften av sin personlighet, hon ska vÀxa Ànnu mÄnga Är. Det kan ju inte vara svÄrighetsgraden i just det Àrendet som Àr problemet, isf handlar det rent allmÀnt om att medel att korrigera ett sÄdant beteende Ànnu inte skapats, eller aldrig har funnits. Det vore ett stort bakslag om man redan pÄ det hÀr stadiet kan sÀkert sÀga att uppgiften Àr för svÄr eller omöjlig.

6
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / SV: Problemet
« skrivet: 13 maj 2012, 12:24:31 PM »
SĂ„ hur löser man problemet nĂ€r det inte gĂ„r att veta om det finns fungerande redskap att korrigera störda beteenden ? Myndigheten gĂ„r ju i alla fall vidare med Ă€rendet, Ă€ven om de saknar medel att Ă„tgĂ€rda Ă€rendet.  Jag vet ingen som menat att de blivit hjĂ€lpt av psykiatrin. Det enda jag vet om dem Ă€r att jag brukar fĂ„ rĂ„det av de som vet, att man ska hĂ„lla sig borta dĂ€rifrĂ„n om man ska behĂ„lla sin psykiska hĂ€lsa.

Asociala finns för att BESTÄMMA över oss, inte för att hjĂ€lpa oss. Iaf enligt dem sjĂ€lva. Exempelvis om barnet pĂ„ dagis sĂ€ger att pappa styckade mamma med yxan och lade mamma i frysboxen, sĂ„ ringer asociala upp mamman och kallar henne till utredning: De vill dĂ„ Ă€ven kolla i frysboxen vad som finns dĂ€r.. Man har inte rĂ€tt att neka.

Enligt asociala kan myndigheterna inte ta ifrÄn medborgarna rÀttigheter, eftersom de initialt inga rÀttigheter hade. De kallas till en rÀttegÄng för att fÄ höra att deras liv som de kÀnde det hittills Àr slut. Att protestera mot ett sÄdant beslut anses som bevis pÄ psykisk sjukdom.

 Det Ă€r extra tragiskt nĂ€r en sĂ„dan hĂ€r person som Ă€r 18 Ă„r och kanske bara för nĂ„gra mĂ„nader sedan juridiskt sett var omyndig sjĂ€lv behandlas som en grov brottsling för vad hon gjort under psykos.  Om sĂ„dana hĂ€r beteenden ska kunna rĂ€ttas till mĂ„ste samhĂ€llet satsa mĂ„nga gĂ„nger mer pengar pĂ„ psykiatrin, om den nu fungerar.. Det kan ha varit flera faktorer som gjort att det spĂ„rat ut i psykos. Omogen mor, arbetslöshet,  fadern till barnet omogen och sticker sin vĂ€g. UtskĂ€lld som hora, oduglig ,vĂ€rdelös.

 För att lyfta upp en sĂ„dan person behövs mer Ă€n tomma ord i ett psykologsamtal. LĂ€genhet, inkomster, rekonstruktion av tillvaron. Det vill inte samhĂ€llet satsa pĂ„ . SamhĂ€llet har stora politiska vinster att brĂ€nna nĂ„gon hĂ€xa dĂ„ och dĂ„. Tur för den Malaysiska regeringen att detta hĂ€nde. De ingrep omedelbart, och kablade ut nyheten i alla regeringslojala media. Barnens folket och partiets bĂ€sta har gĂ„tt till aktion. Det lugnar vĂ€l ned sig pĂ„ hemmafronten ett tag med kritik mot brott mot mĂ€nskliga rĂ€ttigheter. De kan möjligen helt rĂ€dda sin situation med en fosterbarnsindustri. Bröd och skĂ„despel Ă„t folket !

7
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / SV: Problemet
« skrivet: 13 maj 2012, 09:38:21 AM »
Huvudproblematiken anser jag vara om det finns kompetens att lösa en sĂ„ hĂ€r svĂ„r frĂ„ga, om det statistiskt visat sig möjligt? Jag misstĂ€nker att allt rotande i sanningen om psykiatrin bara uppvisar sorgliga resultat. Isf varför och vad ska man utreda? I 50% av alla kommuner utreder inte asociala barn till sinnessjuka, vĂ„ldsamma och drogmissbrukare. I de andra 50% gör tyvĂ€rr asociala utredningar, med brottsligt och inkompetent resultat. Det heter ju inte ' en kompetent men brottslig lĂ€kare/jurist '. Brottslighet förstör kompetensen hos de som arbetar med vĂ„ra rĂ€ttigheter. Än vĂ€rre nĂ€r det handlar om en hel myndighet.

8
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / SV: Problemet
« skrivet: 12 maj 2012, 23:05:08 PM »
Jag ifrÄgasÀtter om bluffvetenskapen psykologi överhuvudtaget alls kan göra nÄgot Ät en eventuell förlossningspsykos. En situation som denna Àr sÀkert inte mycket ovanlig. SÄ det blir vÀl att hon kastas i fÀngelse, sÄ fÄr det bli som det blir.

9
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / SV: Problemet
« skrivet: 12 maj 2012, 22:50:19 PM »
Mitt intryck Àr att mamman Äkte in i fÀngelse alldeles för snabbt för att en psykiatrisk utredning skulle kunna ha gjorts. Men det var vÀl kört nÀr klippet slÀpptes, dÄ var detta redan politik och starka kÀnslor.Vore intressant att veta mer om detta. Ruby? Jag skulle gissa att normen Àr att man inte ens försöker undersöka om det gÄr att bÄde rÀdda mamman och barnet.

10
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / SV: Problemet
« skrivet: 12 maj 2012, 22:21:54 PM »
Jag tror att det kan bli sÄ beslutet blir. Men hur kan det bli nÄgot ANNATsedan opinionen fÄtt döma?

11
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / Problemet
« skrivet: 12 maj 2012, 17:04:22 PM »
http://www.newsrescue.com/2012/05/insane-malaysian-mother-beats-up-8-month-baby-captured-on-video/#axzz1uTnmNxdh

Hur stĂ€ller man sig till sĂ„dant ? En 18 Ă„rig mor, antagligen med psykos misshandlar sitt 8 mĂ„nader gamla barn. Samma dag ingriper polisen och tar barnet frĂ„n henne. Hon fĂ„r 18 mĂ„naders fĂ€ngelse. Mammans misshandel filmades av en bekant som lĂ€nge sett att hon misshandlade barnet. Konstigt nog ingriper inte detta vittne, hon bara fortsĂ€tter att filma. Sedan hamnar filmen pĂ„ internet..  Barnet placeras i fosterhem medan mamman sitter i fĂ€ngelse.  

SĂ„dana hĂ€r hĂ€ndelser orsakar kĂ€nslobetonade diskussioner, dĂ€r folk ropar pĂ„ hĂ€mnd. Det hĂ€r hĂ€nde för ett Ă„r sedan och sedan lĂ€nken delats 16 000 gĂ„nger pĂ„ Facebook, sĂ„ fortsĂ€tter man tala om att mamman förtjĂ€nar döden. Det gĂ„r inte att stoppa, och kanske det slutar som mĂ„nga önskar, hon hade ju antagligen en psykos. I filmen sĂ€ger mamman att hon vill att barnet ska dö. Kan det vara sĂ„ att hon sjĂ€lv ocksĂ„ vill dö ?  Ă„r rĂ€ttvisan uppnĂ„dd dĂ„ ?

I sĂ„dan hĂ€r situationer blir juridik politik, opinionen rasade, inte mot makthavare utan mot en 18 Ă„rig mor förstĂ„s. Man kan ju tĂ€nka sig vem som skulle fĂ„tt hĂ„rdare straff: en som misshandlar ett gammalt fyllo, eller en som misshandlar en vacker kvinna? Vad tror ni ?  Det Ă€r nog bĂ€st att domaren fogar sig: Det kan ju annars bli han som rĂ„kar illa ut, nĂ€r folkdomstolen har bestĂ€mt sig.

DÄ kan man kanske invÀnda att den hÀr situationen inte Àr jÀmförbar. Om en vuxen slÄr ett barn, lÄt vara bara med en kudde, kan ingen sÀkert sÀga om det Àr att rÀkna som grov eller ringa misshandel, troligen anses den vara mer allvarlig. Fontanellen kanske inte har vÀxt ihop.

Men en sak skiljer det tidigare exemplet pÄ misshandel. Det Àr troligen sÄ att bÄde offret och angriparen Àlskar varandra. Iaf nÀr mammans psykos har lÀkt ut kan hon bli vÀldigt Ängerfull.

Det betyder att hon under normala omstĂ€ndigheter kan bli en normal mor. Men det bryr sig naturligtvis inte pöbeln om. Inte asociala heller.  Ă„nnu ett barn att tjĂ€na pengar pĂ„. Mamman gĂ„r isf verkligen under sedan hon slĂ€ppts fri frĂ„n fĂ€ngelse. SamhĂ€llet kan ju omöjligt anse att hon ska rehabliliteras sedan hon frislĂ€ppts, rehabiliteras till vad ? Till mor ? Hon har ju inte lĂ€ngre nĂ„got barn. 18 Ă„r lastgammal och totalt misslyckad, gĂ„ och dö.

12
Bemötandet ifrÄn myndigheten / SV: Moralisk Radikalism
« skrivet: 10 maj 2012, 22:07:20 PM »
Moralisk Radikalism kanske man kan kalla det för som du beskriver... LÀnder med katolska eller ortodoxa religioner har som du redan skrivet en annan kultur och samhÀllsordning med andra familjetraditioner .. vi hÀr i Sverige lever i en sekulariserad stat dÀr kyrkan inte har nÄgon makt eller ens inflytande pÄ familjen direkt i dagslÀget... Men fortfarande anvÀnds kyrkan oftast för barn-dop, konfirmation,vigsel, begravning mm... I gamla böcker kan man finna pÄ under vilka barbariska metoder som kan liknas vid hedendomens som anvÀndes för att föra in gudstron i vÄrt land. Metoder som att hota med döden om de inte erkÀnde kyrkans religion... Oftast byggde man kyrkorna pÄ kultplatser dÀr gamla ritualer hade varit...

Jag tĂ€nkte fundera vidare pĂ„ detta tema. Kommer att tĂ€nka pĂ„ dessa ungkommunister uppvuxna i öst och vĂ€st. Framförallt mötet mellan dem visar att ideologier Ă€r en illussion. De som Ă€r uppvuxna i en moralisk radikalism kommer att anse dessa grabbar frĂ„n öst som slĂ€tkammade , kortklippta mammagossar, kavaj-Nissar utan egen vilja. Dessa Komsomolare ser pĂ„ de svenska Ungkommunisterna, som ser ut som uteliggare och hoppas att de bara ser ut sĂ„ dĂ€r, fast verkligheten Ă€r vĂ€rre Ă€n sĂ„.  De svenska kommer att anse att Komsomolarna företrĂ€der allt de bekĂ€mpar. De ideologier bĂ„da sidor har visar sig vara en ren illusion, i sjĂ€lva verket Ă€r de uppfostrade av seklers moral.

TÀnkte pÄ en annan sak vi diskuterade pÄ Skype. Ofta ges ju kapitalismen skulden för det moraliska förfallet, men exempelvis i Italien och Spannien rÄder en ganska hÄrd kapitalism, men familjerelationerna Àr mycket starka. I Italien bor barnen hemma tills de blir 30-35 för att spara pengar till ett hus eller en insatslÀgenhet. I svenska familjer Àr sÄdant vanligen otÀnkbart.

Som sagt jag talar om ett indirekt inflytande frĂ„n religionen, dvs att religionen pĂ„verkat hur starka familjebanden blivit. Inte religionens teori utan dessa praktik.  Vad skulle det annars varit som byggt upp starka familjeband i just dessa lĂ€nder och svaga familjeband i de protestantiska lĂ€nderna ?

13
Bemötandet ifrÄn myndigheten / Moralisk Radikalism
« skrivet: 08 maj 2012, 20:41:19 PM »
Vilka lÀnder Àr mest kÀnda svaga familjerelationer och vilka lÀnder Àr kÀnda för starka familjerelationer ?

För svaga familjerelationer Àr Skandinavien, England, Norra Tyskland och USA kÀnt.

För starka familjerelationer Àr Spanien, Italien, Grekland, Balkan, Ryssland och de slaviska staterna.

Vad kÀnnetecknar dessa grupper ?

Den första gruppen med svaga familjerelationer Àr de protestantiska lÀnderna.

Den andra gruppen Àr de katolska och ortodoxa lÀnderna med ursprung i det vÀst och östromerska riket.

Kan det alltsÄ finnas ett direkt eller indirekt samband mellan svaga familjerelationer och Protestantiskt ursprung ? Troligen inte ett direkt samband, men ett indirekt samband. Jag tror inte att protestantiska prÀster Àr omoraliska, men detta handlar inte om en religion utan om en kulturell tradition dÀr samhÀllet anser sig har rÀtt att vara uppfostrare av barn och bestÀmma över individernas privatliv, och i den andra gruppen har den motsatta politiken förts med vÀrnandet om familjens integritet genom kyrkan.

Vissa tendenser kÀnnetecknar dessa lÀnder i nord som svÄrt störda barn, barnmördare och skjutningar pÄ skolor, myndigheternas ingripanden i familjer ofta helt utan nÄgon orsak alls, galna religiösa dödssekter, ett samhÀllsklimat dÀr samhÀllet Àr familjen och förÀldrarna bara Àr delegerade barnpassare. Att en bok skrevs i England " 1984" av G Orwell, dÀr en figur som kallade sig Storebror styrde Àr ganska typiskt.

SamhÀllet prÀglas av en moralisk radikalism. Exempelvis nÀr dessa dödssekter med en radikal tolkning av vad som Àr god moral tar ungdomar med sig i döden försöker fÄ sin handling att framstÄ som ett rÀttfÀrdigt val.

En socialsekreterare kan komma in pÄ samma vÀg nÀr hon pÄ ett djupt moraliserande sÀtt förklarar att pÄ grund av att ett av barnen i en familj KAN ha blivit slaget bör familjen upplösas dÄ en aspekt av mÄnga andra anses som helig. Och klienten dör. Moralen i detta tÀnkande Àr inte medlet, det Àr mÄlet, mÀnniskan Àr en ett medel som förbrukas pÄ vÀgen mot mÄlet. MÄlet har en ideologisk karaktÀr. Storebrors staten.

I ett katolskt eller ortodoxt land har kyrkan denna rÀtt att vara stödjande för familjen, i de protestantiska lÀnderna Àr det staten som tagit sig an den uppgiften utan att frÄga. Kan det bli vÀrre ?

14
Jag kĂ€nner mig som en urklĂ€md kaviartub. ÄndĂ„ har jag nĂ„tt dit jag vill nĂ„. MĂ„let att varje dag sĂ€kra segern, öka avstĂ„ndet pĂ„ försprĂ„nget till myndighetsbrottslingarna, slösa med sin energi pĂ„ detta mĂ„l. UmgĂ€nge orkar man inte med, frontlivet krĂ€ver för mycket. NĂ„gon verklig avslappning kan man glömma, rĂ€ttigheter likasĂ„. Fienden i fosterlandet bevakar oss, allt vi sĂ€ger kan snappas upp av fienden. En svensk tiger. SĂ„ det hĂ€r var livet? Det var inte mycket.

15
Förslag till nya diskussionsforum / Gör om nkmrs forum till portal.
« skrivet: 18 mars 2012, 06:54:41 AM »
Jag anser att nkmrs forum borde göras om till portal. Det Àr inte sÄ ambitiöst som det lÄter PHPBBs bbsprogram Àr vanligen konfigurerat med portalfunktion. För att bli medlem i portalen kan medlemsavgiften i nkmr fungera. En portal innebÀr egen blogg, email, fotoalbum, och en del enklare communityfunktioner som redan finns inbyggda i PHPBB program och tillÀgg.

 Att forumet tappar aktivitet och medlemmar beror pĂ„ att Ă€mnet Ă€r sĂ„ tungt att bĂ€ra. De flesta kommer hit för att de blivit utsatta för myndighetsbrott, och de skriver hĂ€r nĂ„gra Ă„r i samband med deras Ă€rendes gĂ„ng. Sedan tar krafterna slut. HĂ€ndelser som dessa förbrukar alla resurser, och man vill leva ett liv ocksĂ„, i synnerhet om man verkligen lyckats rĂ€dda barnen undan myndighetsbrottslingarna. DĂ€rför vore det en bra kompromiss om dessa personer kunde stanna kvar hĂ€r och lĂ€nka till sina bloggar. Om portalfunktion erbjöds skulle forumet kunna bli mer likt en familjecommunity.

Sidor: [1] 2 3 ... 83