Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Meddelanden - eliza

Sidor: [1]
1
Paraphilia,

jag tror flera hÀr Àr överens om att "vikten av fakta, neutralitet, korrekt terminologi samt rimliga definitioner mÄste i en debatt om man vill angripa Àmnet pÄ ett seriöst sÀtt."
Jag hÄller i alla fall med dig om det. Och jag skrev ett (kanske mindre utförligt/uttömande) inlÀgg/svar till dig med ett par frÄgor som du inte besvarade. AnvÀnde jag orimiliga definitioner eller inkorrekt terminologi?

Jag blev ocksÄ besviken pÄ dig nÀr du buntade ihop alla som ifrÄgasatte det du skrev eller bad dig förtydliga nÄgot. Mitt inlÀgg till dig Àr det enda jag skrivit pÄ det hÀr forumet, skapade min anvÀndarprofil just för det ÀndamÄlet faktiskt.

/E

Ps, jag skulle aldrig slÀppa loss mitt barn i en ishockeyrink med ett lag erfarna spelare. Det vore farligt och ansvarslöst.
 :wink:

2
Pharaphilia,

Àr intresserad av att veta vilket som Àr ditt syfte med den hÀr diskussionen? Min upplevelse Àr att du knappast Àr ute efter ett meningsfullt Äsiktsutbyte dÄ du (medvetet?) avkontextualiserar innebörden av andras inlÀgg.
 Jag skulle kunna ta en mening ur din text och fĂ„ den att framstĂ„ som nĂ„gonting helt befĂ€ngt.

Ytterligare ett skÀl till att jag Àr skeptisk till dina motiv Àr att du inte bemöter andras argument.

Du sÀger att diskussionen blir poÀnglös dÄ din "motstÄndare" anvÀnder sig av fel terminologi mÄnga gÄnger. Du vÀljer natalias liknelse med torskar som exempel. För din egen skull hoppas jag att du gör dig dummare Àn vad du Àr och bara lÄtsas att du inte förstÄr jÀmförelsen som i mina ögon Àr fullt begriplig vare sig man hÄller med eller inte.
Varför kan du inte förklara skillnaden mellan att betala med uppmÀrksamhet/kÀrlek för sex och att betala för sex med pengar enligt dig?


Du frÄgar i ett av dina tidigare inlÀgg:
BerÀttigar ett incestuöst förhÄllande per automatik omhÀndertagande och hÄrda fÀngelsetraff? Jag anser att svaret Àr nej.

 Jag hĂ„ller med dig. Det viktigaste Ă€r att barnet inte utnyttjas ytterligare.
 Att pedofiler vill barnet illa tror jag inte (det finns naturligtvis undantag). DĂ€remot sĂ„ mĂ„ste den vuxne fĂ„ vĂ„rd och behandling för att lĂ€ra sig leva utan att ha sexuellt umgĂ€nge med barn.

Ja samhÀllet Àr vÀldigt fördomsfullt och inskrÀnkt. Alla lagar och normer ska tÄla att ifrÄgasÀttas, den rasismen du anvÀnde som exempel/liknelse blev utmanad, ifrÄgasatt och överlevde inte "utmaningen".
 I fallet om sexuellt utnyttjande av barn Ă€r jag övertygad om att samhĂ€llets vĂ€rderingar klarar prövningen  8).

Ett annat misstag du gör i dina inlÀgg Àr att du beskyller dina "motstÄndare" för sakfel nÀr de presenterar och förklarar sina vÀrderingar och moraliska principer. Jag tror att det skulle vara mer givande för dig om du i stÀllet lyssnade och besvarade vad andra tycker i stÀllet för att ignorera kÀrnan i deras resonemang som du gör nÀr du inte besvarar argument utan envist klamrar dig fast vid din tolkning och anklagar allt som inte överensstÀmmer med den för sakfel.

/E

Sidor: [1]