Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Meddelanden - desiderate

Sidor: [1]
1
Bemötandet ifrÄn myndigheten / Bemötande
« skrivet: 02 mars 2006, 09:19:27 AM »
NÀr man blir behandlad illa av olika personer hela tiden, sÄ kanske det Àr bra att börja titta lite pÄ hur man sjÀlv bemöter mÀnniskor. Vad Àr det som jag gör som gör att andra beter sig sÄ hÀr?

Jag Àr sjÀlv f.d. missbrukare och har haft mycket kontakt med olika personer pÄ socialtjÀnsten under flera Ärs tid. Jag har alltid blivit bemött med respekt och hövlighet - kan det bero pÄ att jag sjÀlv bemöter dem med respekt och hövlighet?
Jag vet ocksÄ att det finns andra personer som varit ungefÀr i min situation som pÄstÄr sig ALLTID bli krÀnkta av socialtjÀnsten, som ALLTID blivit illa behandlade. Vi fÄr inte glömma bort vÄr egen delaktighet i att skapa bra relationer.

Mvh Katja

2
Bemötandet ifrÄn myndigheten / Svar
« skrivet: 18 februari 2006, 10:47:45 AM »
Med den argumentation du anvÀnder Àr det tyvÀrr inte konstigt om du inte blir tagen pÄ allvar. Det mÀnniskoförakt du verkar se hos andra lyser alltför tydligt igenom hos dig sjÀlv. Undrar vem som projicerar? Och menar du att bara för att man har teoretisk kunskap sÄ kan man inte ha praktisk kunskap?

Varför tror du jag Àr intresserad av fosterbarn, fosterhem? DÀrför att jag vet att mÄnga, frÀmst barn far illa - detta sker bÄde i fosterhem och i biologiska hem. Och jag vill att det ska uppmÀrksammas och att vi andra ska kunna ta del i hur socialtjÀnsten arbetar. Men jag menar vad jag sÀger: det Àr faktiskt inte alla barn som blir omhÀndertagna pÄ grundlösa antaganden. Att mÄnga sedan hamnar i fosterhem som Àr vÀrre Àn bio-hemmet Àr för jÀvligt, rent ut sagt. Men att skapa konspirationsteorier löser ju inte problemen.

3
Bemötandet ifrÄn myndigheten / Stockholmssyndromet
« skrivet: 17 februari 2006, 13:54:01 PM »
Att sedan jÀmföra det sÄ kallade "Stockholmssyndromet" med fosterhemsvÄrd, det sÀger ju rÀtt mycket om personens verklighetsuppfattning.

4
Jag vet att mÄnga barn (och förÀldrar) far illa, pÄ mÄnga olika sÀtt. Men det som mÀrks mycket tydligt nÀr man lÀser inlÀggen hÀr, Àr att mÄnga av de förÀldrar som fÄtt sina barn omhÀndertagna "helt utan anledning" tyvÀrr inte har nÄgon insikt i var problemen egentligen ligger.
     Att till exempel skriva brev till rĂ€tten och hĂ€vda att barnen mĂ„r dĂ„ligt och samtidigt nĂ€mna att "det finns misstankar om att mamman Ă€r lesbisk" talar ju ett tydligt sprĂ„k: vad har det med saken att göra? Att sedan lĂ„tsas som att man har blivit hĂ€ktad och fĂ„tt tre Ă„rs villkorlig dom med ett Ă„rs övervakning bara för att man sagt till en myndighetsperson att "sĂ„ fĂ„r man inte göra med barn, det kan straffa sig" Ă€r det vĂ€l Ă€ndĂ„ ingen som tror pĂ„, annat Ă€n författaren sjĂ€lv.

Om ens barn sjÀlv begÀr - i vuxen Älder - att fÄ bli adopterad av sina fosterhemsförÀldrar, kÀnner man dÄ ingen glÀdje i att ens barn har haft det bra under placeringen och uppenbarligen har bra kontakt med fosterhemsförÀldrarna? Varför har barnen inget intresse av att trÀffa den biologiska förÀldern? För att "sociala" har hjÀrntvÀttat barnet? Skulle inte tro det! Det tyder snarare pÄ att det ligger en viss sanning i sociala myndigheternas antaganden.

Det Àr det mest tragiska, att sÄ mÄnga vÀgrar att inse att de sjÀlva Àr orsaken till att barnen omhÀndertagits, och dÀrmed förstör för de förÀldrar som verkligen har fÄtt sina barn omhÀndertagna pÄ grundlösa antaganden - dÀrför att rÀtten inte orkar bemöda sig om att skilja ut de insiktslösa mot de rÀttslösa.

Sidor: [1]