Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Meddelanden - happi

Sidor: [1]
1
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / Re: Jag bor i...
« skrivet: 23 april 2005, 19:23:26 PM »
Citat frćn: "Bensmamma"
Stockholm, fösöker fÄ i gÄng en organisation hÀr med hjÀlp av stadsmissionen.

Skulle nÄgra hÀr vara intresserad av att traÀffas och diskutera ideér?

//Bensmamma ( som snart komme att Àndra alias)
  Hej "Bensmamma" ! Jag hĂ„ller fullstĂ€ndigt med om att vi mĂ„ste organisera oss alla utsatta familjer - MEN inte men s.k. hjĂ€lp av stadsmissionen. TRO mig, jag rĂ„kar veta ganska vĂ€l hur de jobbar och det Ă€r frĂ„n "insidan" av deras egen organisation. Allt de gör Ă€r att vinna ngt. sjĂ€lva pĂ„ det,medans de utĂ„t ger en bild av att vara mycket behjĂ€lpliga och att de gör allt bara för att de vill och inte i nĂ„got profitsyfte. Jag har ganska mĂ„nga Ă„rs erfarenhet av denna organisation bĂ„de som "gĂ€st" som behöver hjĂ€lp till att jag nu har sĂ„ gott som full insyn i deras organisation, och det Ă€r ingen vacker historia kan jag sĂ€ga. Det finns andra vĂ€gar att gĂ„. SnĂ€lla du om du vill kontakta mig.NKMR har min mailadress, och du kan ju alltid skriva pĂ„ det vi jag gör till dig nu. Jag har oxĂ„ varit i kontakt med en annan av samma Ă„sikt som oss hĂ€r : alltsĂ„ att vi behöver samla oss och trycka pĂ„ de som hĂ„ller i trĂ„darna de som styr oss som om vi vore "spratteldockor" , du vet som Pinocciho. MĂ„nga blir vi alla "svaga" STARKA!!  :roll:   :idea:

2
RĂ€ttshjĂ€lp / RÄTTSHJÄLP - FÖR VEM ? !
« skrivet: 23 april 2005, 18:41:26 PM »
                     RÄTTSHJÄLP - FÖR VEM??

 Min erfarenhet av att fĂ„ rĂ€ttshjĂ€lp Ă€r allt annat Ă€n god. Jag sökte pĂ„ min dĂ„varande advokats inrĂ„dan rĂ€ttshjĂ€lp dĂ„ jag tvistade om mina s.k. "frivilligt placerade" barn, alltsĂ„ enl. SOL. i socialtjĂ€nstlagen,den som sĂ€ger att ALLT skall bygga och utgĂ„ frĂ„n grundfamiljens bĂ€sta och ALLT skall ske i samrĂ„d/ samförsstĂ„nd med de biologiska förĂ€ldrarna. Vilket inte skedde i mitt fall. Mina barns familjehem misshandlade mitt ena barn sĂ„ illa sĂ„ hon tillslut knappt kunde gĂ„. Dels av nĂ€ringsbrist ( hon blev tillsist sondmatad pĂ„ sjukhus) samt slag,stryptag, kastad i trappan e.t.c . DĂ„ mitt andra barn berĂ€ttade exakt vad som fösigick i "hemmet" och att han inte ville tillbaks dit ringde jag socialjouren för att fĂ„ rĂ„d om vad jag skulle göra,jag ville ju inte lĂ€mna nĂ„got av mina barn tillbaks till detta helvete. Vad som hĂ€nder Ă€r att sonen fĂ„r LVU med flyttningsförbud i detta sjuka familjehem och jag fĂ„r ingen rĂ€ttshjĂ€lp, med hĂ€nvisning till socialtjĂ€nstlagen: att allt socialtjĂ€nsten gör skall ske i samrĂ„d med de biologiska förĂ€ldrarna - sĂ„ skedde ju inte! Jag sĂ€nde handlingar till rĂ€ttshjĂ€lpsvĂ€sendet som styrkte vad som pĂ„gick ( med hjĂ€lp av min advokat) men det rĂ€ckta inte. Jag fick en skrivelse dĂ€r det stod att socialtjĂ€nsten Ă€r eb sjĂ€lvutredande instans, sĂ„ anmĂ€l dit, det hade jag ju redan gjort 5 gĂ„nger pĂ„ en vacka gjorde jag denna anmĂ€lan. Behöver jag talaom att det inte finns nĂ„gon anmĂ€lan dĂ€r idag? Inte skrev dom in den dĂ„ heller. Detta slutade med att min advokat som inte ville hjĂ€lpa till gratis skrev att avtal med socialkontoret som bar ansvaret för allt detta - alltsĂ„ hon hjĂ€lpte socialtjĂ„nsten att verkstĂ€lla och fĂ„ "rĂ€tt" i alla dessa tjĂ€nstefel som pĂ„gick dĂ„. Behöver jag talaom att jag kort efter rĂ€ttegĂ„ngen sade upp denna advokat, och att hon dessutom VÄGRADE att sĂ€nda vidare "sin" akt om mitt fall till den advokat som skulle ta över fallet?! Förövrigt var hon höggravid och skulle vara mammaledig inom en mĂ„nad, sĂ„ det blev i mina ögon uppenbart att det var endast pengar hon var ute efter och struntade fullstĂ€ndigt i vad som var rĂ€tt eller fel. Jag anser att rĂ€ttshjĂ€lpsmyndigheten medverkar till att de systematiska fel som pĂ„gĂ„r dĂ€rute. Det mĂ„ste bli ett slut pĂ„ detta! Som det Ă€r idag kan myndigheter som Ă€r till för att "hjĂ€lpa" utsatta mĂ€nniskor göra precis hur de vill - Ă€ven utanför lagens grĂ€nser utan att nĂ„gon instans gör nĂ„gonting för att stoppa detta. Utveckla rĂ€ttshjĂ€lpsmyndigheten, och ge den rĂ€tt till att utreda t.e.x. socialtjĂ€nsten, för pĂ„ det hĂ€r sĂ€ttet har vi bara ett samhĂ€lle fullt av missanpassade individer! Och vad kostar inte detta? Förutom mĂ€nniskoliv alltsĂ„! :?  :twisted:

3
Bemötandet ifrÄn myndigheten / Hur kan detta vara möjligt!?
« skrivet: 03 mars 2005, 15:55:59 PM »
HEJSAN!

 Jag lĂ€ste ditt inlĂ€gg och blev föga förvĂ„nad dĂ„ jag sjĂ€lv bemötts av denna/ dessa myndigheter pĂ„ ganska exakt liknande vis under c.a 8 Ă„rs tid. :twisted:   Det Ă€r ju sĂ„ hĂ€r att om man inte Ă€r sjuk innan dessa tragiska igrepp i ens liv hĂ€nder sĂ„ blir man det - om man inte Ă€r OTROLIGT STARK och har ett bra nĂ€tverk som kan förstĂ„ och stötta samt vara med pĂ„ alla möten som man har med socialtjĂ€nst och liknande myndigheter.. Jag rekommenderar er att skaffa jurist,eller advokat i ert Ă€rende. Du skall veta att detta Ă€r inget ovanligt som hĂ€nder, sĂ„ jag uppmuntrar oss alla förĂ€ldrar som utsĂ€tts för dessa tjĂ€nstemĂ€ns maktmissbruk som pĂ„gĂ„r dagligen! Otroligt men sant!! Det trista i allt detta Ă€r att men tappar kraften sjĂ€lv,och att " folk" inte vill eller vĂ„gar se vad som faktiskt pĂ„gĂ„r i vĂ„rat sĂ„kallade vĂ€lfĂ€rdssamhĂ€lle.. TĂ€nk om "folket" visste vad socialtjĂ€nstremĂ€nnens faktiska LAGBROTT kostar dom i skattepengar.. Jag vill du ska veta att jag TROR pĂ„ Dig-jag VET att sĂ„dana hĂ€ra saker hĂ€nder hela tiden och enda sĂ€ttet att fĂ„ stopp Ă€r att vi som blivit utsatta först kanske stöttar varandra-för att sedan organisera oss och ta oss upp till politisk nivĂ„- jag vet att det gĂ„r! Bara vi orkar,kan och vĂ„gar.. Jag Önskar Dig den styka och hopp som du behöver för att ta dig igenom detta.. Mmvh,Janina

Sidor: [1]