Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Meddelanden - anja

Sidor: [1] 2 3
1
TV4  ikvĂ€ll-

En 12-Ärig flicka och hennes 15-Ärige bror befinner sig sedan mitten av juli pÄ ett lÄst behandlingshem dÀr det ocksÄ finns Àldre missbrukande och kriminella ungdomar. Syskonen lever med restriktioner trots att de inte gjort nÄgot brottsligt. Nu slÄr psykologer larm: Barnen riskerar att fara illa om de inte flyttas.
Större text Mindre text
 
Det var i vÄras som socialnÀmnden i Filipstad beslutade att tvÄ syskon skulle placeras i familjehem eftersom deras förÀldrar var oeniga kring deras
skolgÄng och vÄrdnad.

Barnen hade inte gÄtt i vanlig skola pÄ fem Är utan undervisats i hemmet av pappan.

Men redan första natten i fosterhemmet rymmer barnen, dÄ 11 och 14 Är.
LĂ€s mer-
http://www.tv4.se/nyheter/499081.html

2
Uppfostran av barn och ungdomar / Re: Anja
« skrivet: 07 juli 2006, 20:38:01 PM »
Citat frćn: "Sunny"
Ditt inlÀgg kan sammanfattas i tre ord: Okunninghet ,enfald samt empatibrist!


The Pot Calling The Kettle  'Black'...

3
Incest och andra sexuella övergrepp / Ignorera pedoparafilian
« skrivet: 07 juli 2006, 14:42:12 PM »
Ignorera  parafilian... Det Ă€r nog ingen som tar  gubben  pĂ„ allvar lĂ€ngre...

4
Sjukhus beskylls för falska incestanklagelser
( frÄn Aftonbladet)
http://deliveryc.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,48901,00.html

Advokaten: PÄverkad av droger förmÄddes dottern att peka ut pappan

Pappan Ă„talades för att under 14 Ă„rs tid utsatt sin dotter för tortyrliknande sexövergrepp och dessutom ska han ha ”lĂ„nat ut” flickan till manliga bekanta.
  Nu anklagar flickan de ansvariga vid Karolinska sjukhuset för att ha drogat henne med mediciner och förmĂ„tt henne att hitta pĂ„ anklagelserna.
  – Mannen Ă€r friad frĂ„n alla anklagelser, sĂ€ger flickans advokat Lena Feuk.
   Advokat Lena Feuk vill inte kommentera de tvĂ€ra vĂ€ndningen i incestfallet, eller den hĂ„rda kritik som riktas mot ansvarig personal vid Karolinska sjukhuset. Men i en skrivelse till Ă„klagarmyndigheten i Stockholm skriver hon: ”brottsanklagelsernas uppkomst Ă€r att mĂ„lsĂ€garen under medicinering och i ett mycket utsatt lĂ€ge pĂ„ Karolinska sjukhuset upplevt stark och riktad pĂ„verkan att framföra grundlösa sexualbrottsanklagelser”.

Åtalet lades ner
  Brevet Ă€r skrivet i februari och ledde till att Ă„talet mot pappan lades ned. Mannens försvarare, advokat Per Samuelsson, lyckades dessutom fĂ„ till en friande dom, som förhindrar att mĂ„let tas upp igen i framtiden. Den friande domen föll i förra veckan.
  – Sjukhuspersonalen har utsatt flickan för direkt pĂ„verkan, och det har skett dĂ„ flickan varit djupt pĂ„verkad av mediciner. Att den hĂ€r typen av fruktansvĂ€rda historier kan vĂ€xa fram i vĂ„rdapparaten Ă€r orimligt, sĂ€ger advokat Samuelsson.
  Han betonar att anklagelserna mot sjukhuset kommer frĂ„n flickan och hennes advokat och anser nu att Socialstyrelsen borde gripa in och se över hur Ă€rendet har hanterats.

Tog tillbaka anklagelser
  Det var i september i fjol som mannen Ă„talades och dĂ€rmed rullades incesthistorien Ă€ven upp i medierna. Pappan anklagades för en rad grova sexövergrepp mot sin minderĂ„riga dotter. I övergreppen, som skulle ha pĂ„gĂ„tt i 14 Ă„rs tid, pĂ„stods Ă€ven andra mĂ€n ha deltagit.
  Flickan, som i dag Ă€r i 20-Ă„rsĂ„ldern, tog tillbaka sina anklagelser innan rĂ€ttegĂ„ngen hade pĂ„börjats.
  – Vi Ă€r inne i en vĂ€ldigt kĂ€nslig situation. Men helt klart Ă€r att man bör se över hur ansvarig lĂ€kare och vĂ„rdande personal har skött det hĂ€r, sĂ€ger Samuelsson.

Advokaten förtegen
  Advokat Lena Feuk Ă€r Ă€nnu mer förtegen.
  Ni beskyller sjukhusets ansvariga för att ha pressat fram en falsk incestanklagelse?
  – Jag kan tyvĂ€rr inte kommentera detta. Jag har bara framfört flickans Ă„sikter, sĂ€ger hon.
  Aftonbladet.se har sökt ansvarig lĂ€kare vid den avdelning dĂ€r flickan vĂ„rdades, dock utan att lyckas.
 
Claes Thunblad

5
problemet Àr att i de allra flesta fall sÄ Àr "incest" ett pÄhitt av penninghungriga eller missanpassade, psykologer,
terapeuter och socialsekreterare. De tjÀnar alla grova pengar pÄ incesthysterin.
Denna hysteri skadar bÄde barn och förÀldrar för livet.

6
Incest och andra sexuella övergrepp / Agnes
« skrivet: 03 juli 2006, 23:06:56 PM »
du har rÀtt.
Det Ă€r inte bara mĂ€n som  har fĂ„tt falska incestanklagelse, Ă€ven kvinnor  fĂ„tt det.

nÀr en styvförÀlder begÄr övergreppet dÄ Àr det inte incest.

7
Incest och andra sexuella övergrepp / Sunnt
« skrivet: 02 juli 2006, 15:52:34 PM »
du skriver-
'' Vi anser att skulden ligger hos förövaren och att det Àr han som ska ha vÄrd: inte vi. ''

HĂ„ller med, men Först mĂ„ste man ha ett  verkligt bevis att hon/han verkligen Ă€r förövare.  Tex, DNA prov, entydiga fysiska mĂ€rken eller nĂ€r förövaren eller nĂ„gon annan filmat eller sett övergreppen.

Vi bor i en rĂ€ttstat, inte i Stalins  Ryssland. Dina tomma ord Ă€r inget  bevis utan förtal. MĂ„nga ljuger om sexövergrepp som aldrig skett.  Inte sĂ„ konstigt att de ljuger.  Dels kan de skylla egna tillkortakommanden pĂ„ sviter av föregivna övergrep, dels kan man skaffa sig en hög ekonomisk ersĂ€ttning nĂ€r man ljuger om att ha varit 'utsatt i barndomen'.

MÄnga jurister, bla Àven kvinnliga jurister som tex Kerstin Koorti pÄstÄr att det Àr alldeles för mÄnga mÀn som har fÄtt fÀngelsestraff utan saklig grund.
I de flesta incestmÄl stÄr ord mot ord men det avskyvÀrda i tanken "tÀnk om" fördunklar omdömmet vid bedömningen och sÄ kallade specialister Àr ofta fanatiker i behov av vÄrd. Det handlar snarare om hÀxprocess Àn om ett riktig rÀttsvÀsende.

8
Incest och andra sexuella övergrepp / OBS
« skrivet: 02 juli 2006, 15:40:49 PM »
OBS - mitt inlÀgg ovan Àr riktat till Agnes

Jag finner för bÀst att ignorera det troll som kallar sig parafilia(pedofilia)-gubben och andra som i brist pÄ sakliga argument gÄr till personangrepp.

Som jag sagt 3 gĂ„nger hĂ„ller jag  med om att 'parafilia' mĂ„ste banlysas. Varför moderatorn inte gör det , det mĂ„ste ni frĂ„ga honom om, inte mig.

9
Incest och andra sexuella övergrepp / Agnes,
« skrivet: 02 juli 2006, 15:24:56 PM »
Du har rÀtt
Det hÀnder extremt sÀllan att s.k. incest sker i verkligheten. Det Àr nÀstan
oftare man trÀffar en isbjörn pÄ Sergels torg Àn att det intrÀffar ett verkligt
incestfall.

kolla
http://www.aftonbladet.se/vss/debatt/story/0,2789,821703,00.html

Oskyldiga döms till fÀngelse

Runt om i vÄra fÀngelser sitter idag ett okÀnt antal mÀn oskyldigt dömda. De Àr vanliga medborgare, en del familjefÀder, som blivit falskt angivna för brott de inte har begÄtt. De har dÀrefter blivit indragna i incest- och sexualmÄl dÀr ord stÄtt mot ord.


  Trots att varje fall Ă€r unikt upprepas gĂ„ng pĂ„ gĂ„ng samma systemfel. Om berörda personer haft en tidigare kontakt med varandra bör dess betydelse, och kontexten i vilken anmĂ€lan ges in, om möjligt inte bara beaktas flyktigt utan Ă€ven utredas, innan lĂ„ngt gĂ„ende Ă„tgĂ€rder som exempelvis anhĂ„llande och hĂ€ktning kan komma ifrĂ„ga.
  Under den senaste 20-Ă„rsperioden har det redan dömts ett flertal oskyldiga mĂ€n till lĂ„ngvariga fĂ€ngelsestraff och evig vanĂ€ra. Att oskyldiga mĂ€n dömts har Ă€ven Högsta domstolen kunnat konstatera genom alla resningsfall (som dock endast utgör toppen pĂ„ ett isberg) och som Högsta domstolen har beviljat sedan början av 90-talet. Trots detta fortsĂ€tter landets domstolar, utan att ta lĂ€rdom, att döma pĂ„ samma sĂ€tt som lett fram till de tidigare justitiemorden.
  Upprepningen sker alltifrĂ„n första förhöret till rĂ€ttegĂ„ngarna som i regel hĂ„lls inom lyckta dörrar, och dĂ€r ingen utomstĂ„ende tillĂ„ts ha nĂ„gon insyn.
 
  MĂ„lsĂ€garens obestyrkta uppgifter vĂ€nds snabbt till sanning. I praktiken lĂ€ggs regelmĂ€ssigt en bevisbörda för oskuld pĂ„ den Ă„talades bord, vilket strider mot principerna i varje civiliserat rĂ€ttssystem.

  Det Ă€r viktigt med rĂ€ttstrygghet för vĂ„ldtagna kvinnor och sexuellt utnyttjade barn. Detta intresse fĂ„r inte samtidigt ge avkall pĂ„ rĂ€ttssĂ€kerhet för misstĂ€nkta och oskyldigt dömda mĂ€n. DessvĂ€rre anses dessa incest- och sexualdomar inte ha nĂ„got allmĂ€nt vĂ€gledande intresse, och överklaganden prövas ytterst sĂ€llan av Högsta domstolen. IstĂ€llet blir domar i hovrĂ€tter det slutliga avgörandet. Förtvivlade mĂ€nniskor, dömda mĂ€n och deras anhöriga försöker fĂ„ sina röster hörda men har ingenstans att vĂ€nda sig.
  Det skadar inte enbart den oskyldigt dömde utan Ă€ven mĂ„lsĂ€ganden, barn och kvinnor som stĂ„r den oskyldigt dömde nĂ€ra. Systemet som det nu fungerar - eller snarare inte fungerar - innebĂ€r en falsk trygghet för alla inblandade.
 
  Om Sverige ska kunna kallas en rĂ€ttsstat, mĂ„ste vi inse att varje inte ordentligt utredd misstanke om att en oriktig dom har avkunnats, Ă€r ett nederlag för rĂ€ttsvĂ€sendet och en skam för landet.

  Med dessa rader vill vi uppmana Dig att med det snaraste tillsĂ€tta en fristĂ„ende kommission, i likhet med den i Norge, Kommisjonen for gjenopptagelser av straffesaker, och som pĂ„började sitt arbete för tvĂ„ Ă„r sedan, eller liknande som finns i England och i Skottland. Denna kommission ska sakkunnigt granska dessa domar och samtidigt ha mandat att avgöra vilka mĂ„l som bör ges möjlighet till en ny prövning.

10
Incest och andra sexuella övergrepp / Sunny Àr parafilia ?
« skrivet: 02 juli 2006, 14:43:13 PM »
Varför försvarar Sunny pedofilia gubben ?
Sunny och 'parafilia' Àr samma person ?

11
reine,  tycker du att mitt inlĂ€gg Ă€r dumt bara för att du inte hĂ„ller med?

HĂ„ller med om att  pedophilia-gubben Ă€r Ă€cklig och nĂ€r man lĂ€ser hans  lĂ„nga svammel vĂ€cker det misstankar om att han Ă€r provokatör frĂ„n soc. eller patient  frĂ„n mentalkliniken. Nu har de datorer  ochsĂ„ pĂ„ dĂ„rhusen.

''Varför fÄr han fortsÀtta göra inlÀgg hÀr undrar jag! Ruby uttryckte ju mycket tydligt i det inlÀgg jag kopierade att hon avsade sig nya inlÀgg frÄn honom!''

det undrar jag ochsĂ„. Kanske  moderatorn Ă€r pĂ„ semester eller sĂ„. De Ă€r ochsĂ„ mĂ€nniskor eller hur?

12
Incest och andra sexuella övergrepp / Sunny
« skrivet: 01 juli 2006, 17:45:12 PM »
''Han berÀkande sjÀlv att han haft sex men över 100 barn vid 70 Ärs Älder.''

Hans berÀkningar finns nog bara i hans senila fantasier eller sÄ ljuger han i missriktat skryt

13
Incest och andra sexuella övergrepp / Sunny
« skrivet: 01 juli 2006, 17:16:44 PM »
sök vÄrd

14
Incest och andra sexuella övergrepp / Ni byter Àmne igen
« skrivet: 01 juli 2006, 17:14:33 PM »
Faktum Àr att i 90% av fallen sÄ Àr de förÀldrar (eller morförÀldrar) som
anklagas för "incest" OKYLDIGA. Det Àr just det som NKMR och andra kunniga mÀnniskor sÀger.
Jag hÄller med Jan Guillou som sÀger att incesthysterin Àr moderna tiders
hÀxjakt.

'paraphilia' Ă€r en  desperat  soc.sekreterare + probokatör, som  vill  skada NKMRs rykte och vĂ€nda  vĂ„r uppĂ€rksamhet Ă„t annat hĂ„ll.
Det Àr bÀttre att ignorera honom.
VĂ„rt Ă€mne Ă€r FALSKA  incestanklagelse.

punkt.

15
<<Den s. k Huddingepedofilen som Äkte fast för nÄgot Är sedan (faktiskt en granne till sonen som har sina barn i samma skola) hade anvÀnt sina egna tvÄ barn men oxÄ ett 40 tal andra barn som varit kompisar till hans egna .
Ingen av barnen hade sagt ett enda ord!<<

hahaha nej jag tror inte pÄ dina sagor.
''..anvÀnt sina Àgna och -40tal andra barn'' ?
 hahaha    

Det allt handlade om fabricerade anklagelse.


<<Min storasyster blev utnyttjad som barn Àven hon men av mammans olika killar sÄ dÀr fanns ju inte incest med i bilden.<<

jag pratar om incest och du byter Àmne igen.

Sidor: [1] 2 3