Nordiska kommittén för Mänskliga rättigheters - Diskussionsforum

RĂ€ttsvĂ€sendet, Polismyndighet m.m. => Bemötandet ifrĂ„n myndigheten => Ämnet startat av: Avos skrivet 30 oktober 2007, 09:24:39 AM

Titel: Brev till regeringen om hjÀlp att finna opartiskutredare
Skrivet av: Avos skrivet 30 oktober 2007, 09:24:39 AM
Till regering och ansvarig myndighet.

Jag har varit gift med en utlÀndsk kvinna i 14 Är, som enligt min mening inte varit helt psykiskt frisk. Vi skilde oss, och det blev sÄ att hon vÀgrade skriva under alla papper. Detta blev inledningen till hundratals brott frÄn myndigheterna.
FamiljerÀtten tubbade henne att inte skriva under nÄgra papper, familjerÀtten vÀgrade mig ett umgÀngesavtal, sÄvÀl som tingsrÀtten.

Detta ledde naturligtvis till umgÀngeskris, dÄ min fd frus fÀstman saboterade mitt umgÀnge med barnen, med socialas uppmuntran. LVU stÀlldes mot den yngsta sonen som bodde hos mamman. Den Àldre sonen rymde frÄn mamman och bosatte sig hos mig.

Socialas utredning var , liksom allt annat i vad de företagit sig, en skandal. De kom inte pĂ„ utrednings-hembesök hos mig, istĂ€llet förlades hembesöken hos fĂ€stmannen, som inför sociala sjĂ€lv erkĂ€nt att  han var alkoholist, och drack dagligen efter kl 18.00
FÀstmannen ansÄgs vara lÀmplig ersÀttare för mig.

NĂ€r LVU stĂ€lldes kastade sociala av sig fĂ„raklĂ€derna och anklagade mamman för att umgĂ„s med en alkoholist, och lĂ„ta honom sköta barnpassningen, samt sociala anklagade mamman för UMGÄNGES-SABOTAGE ! Dvs mamman hade genom hot och löften följt socialas anvisningar om hur umgĂ€nget skulle saboteras

Barnen gick igenom en utredning av en psykoterapeut som sociala betalade. DÀr framkom att den Àldre sonen hade det bra hos mig, att det gick bra i skolan. Att den yngre sonen led under de omstÀndigheter han levde under hos mamman.Inget nÀmndes om situationen hos mig.

Sociala krĂ€vde att den yngre sonen fosterhemsplacerades av orsaken att hans umgĂ€nge med mig hade saboterats, och att mamman vĂ€grat skriva under umgĂ€ngesavtal. Sociala menade att jag var svĂ„rt sinnesjuk eftersom jag vid ett besök hos en psykolog fyra ggr för 38 Ă„r sedan dĂ„ jag var 13 Ă„r gammal, hade frĂ„gat psykologen vad scizofreni var. Psykologen skrev ” Han tror att han har scizofreni”.
Socialsekreteraren Ă„r 20005: ” Han medger ju sjĂ€lv att han har scizofreni”. Enligt socialstyrelsens normer för svĂ„rt sinnessjuka förĂ€ldrars umgĂ€nge med barn blah..blah...blah..”. Ytterligare Ă„beropades att mina barn hemma pĂ„ min gĂ„rd utan min vetskap lekt med kĂ€ppar, varvid den yngre fĂ„tt en smĂ€ll pĂ„ handen. Slutsatsen av detta var att den yngre sonen aldrig mer skulle fĂ„ trĂ€ffa mig. Den Ă€ldre sonen skickade sociala en 17 sidig förtals skrift dĂ€r jag förklarades svĂ„rt sinnesjuk, och de berĂ€ttade för honom att jag provat röka hasch i stockholm 1976. Socialsekreteraren ringde upp honom under skoltid och bad honom att skolka frĂ„n skolan och komma upp pĂ„ sociala för att diskutera en lĂ€genhet att ha egna fester i och fosterförĂ€lder.

RĂ€ttegĂ„ngen gick till sĂ„ att sociala ville Ă„tala oss för psykisk misshandel. Det gĂ€llde en del saker som de skrivit I BREVET TILL MIN ÄLDRE SON, dĂ€r de pĂ„stod att jag sagt till honom att mitt hus var vĂ€rderat till 24 000 kr, medans mamman menade att det borde vĂ€rderas till 250000kr. Detta menade sociala var psykisk misshandel, och att dra in ”barnen” i de vuxnas konflikter (sonen var 16 Ă„r). Det gjordes tvĂ„ falska psykiatriska undersökningar, som i sin grund var brottsliga. Hennes undersökning grundades pĂ„ formulĂ€r som anvĂ€des nĂ€r nĂ„gon frivilligt sökte hjĂ€lp genom sjĂ€lvdiagnostik. Hennes sjĂ€lvdiagnostik anvĂ€ndes sedan som testledarens analys. DĂ€r stod exempelvis att hon var mycket intresserad av barn och tyckte om att pyssla med sitt hem...Jag vĂ€grade genomgĂ„ undersökningen, min undersökningsledare ansĂ„g sjĂ€lv att undersökningen var ogiltig. Jag blev utsatt för brottliga handlingar och intriger frĂ„n psykiatrin, exempelvis dĂ„ jag akut Ă„kte in för mag-katarr. Jag berĂ€ttade för lĂ€karen om myndighetstrakasserier och att jag Ă€tit mycket stark chilisĂ„s. LĂ€karen remitterade mig, fick jag senare veta, till psykos-enheten.. DĂ€r vĂ€grade de behandling, eftersom de inte kunde förstĂ„ vad jag hade dĂ€r att göra. Tidigare har jag försökt förmĂ„ min fd fru att uppsöka psykiatrisk hjĂ€lp, men myndigheterna har avvisat detta, dĂ„ hon inte sjĂ€lv velat ha sĂ„dan hjĂ€lp mot sitt vĂ„ldsmissbruk. Inte heller ville man ge mig en stödkontakt eftersom man menade att det var hon som behövde hjĂ€lp..

Domen blev att vi bÄda ansÄgs skyldiga genom förbindelse till umgÀngessabotage, trots att mamman som arbetade skift inte kunnat umgÄs mer Àn 35%-45% med yngre sonen, resten hade han varit hos mig, bortsett frÄn den korta tid dÄ sociala och hennes fÀstman saboterade umgÀnget. Jag pÄvisade ett umgÀngeschema som dagis skrivit, samt anteckningar 2.5 Är tillbaka som visade parallellt med schemat att umgÀnget hade varit till min fördel sedan skilsmÀssan. Mamman skrev dessutom under ett umgÀngesavtal i pausen. LÀnsrÀtten ansÄg dock att barnet skulle omhÀndertas dÄ barnet traumatiserats av att inte fÄ trÀffa mig ( som de ville vÀgra att överhuvutaget aldrig mer fÄ trÀffa barnet),men att domen inte skulle verkstÀllas i vÀntan pÄ kammarrÀttens dom. I KammarrÀtten friades vi.
Sociala kommenterade detta med att förr eller senare skulle de ÀndÄ ta barnet, de behövde bara vÀnta ca ett Är.

Idag Àr det mer Àn ett Är sedan domen.

LÀnstyrelsens tillsynsenhet har skriftligen förklarat att de inte har tillsynsansvar över socialförvaltningen. Jag har kontaktat lÀnsrÀtten som delegerat sitt tillsynsansvar till lÀnstyrelsen, men de anser att de inte heller har tillsynsansvar.
Jag har kontaktat socialstyrelsen och socialdepartementets tillsynsenheter, men de menar att de inte heller har tillsynsansvar. Jag har polis och JO-anmÀlt, men inget har hÀnt.
Jag har Ă„talat sociala för att de lĂ€mnat ut barnet pĂ„ tider nĂ€r jag ska hĂ€mta honom  till fĂ€stmannen  mot min vilja frĂ„n dagis, trots att jag Ă€r vĂ„rdnadshavare. Inget resultat.

NÀr fÀstmannen tagit barnet frÄn skolan, uppsökte jag honom hemma, var vid han misshandlade mig inför barnet. Polisen hotade dÄ att Ätala mig istÀllet. Jag kontaktade Äklagade, överÄklagare, omprövade, överprövade. Inget resultat.

Den Àldre sonens goda utveckling sedan han flyttade till mig bröts för ett Är sedan. Han började skolka, och begick mindre brott som kluddande pÄ ett brorÀcke och olovlig körning med moped. Han mÄste nu gÄ om första Äret pÄ gymnasiet. Jag har kontaktat PBU, som svarat att de inte gÄr med pÄ familjeterapi för barnen eftersom barnen ska fÄ nya förÀldrar. FosterförÀldrarna dÀremot kan fÄ familjeterapi.
IstÀllet erbjöds individualterapi, dÀr barnens relation till oss ÄsidosÀttes, och barnen ska lÀra sig att glömma oss.

Jag fick ingen rÀttshjÀlp i tingsrÀtten som ju ansÄg att jag inte skulle ha ett umgÀngesavtal. Jag gick dÄ till hovrÀtten utan advokat, min fd fru hade dock rÀttshjÀlp.. MÄlet lÄg 2 Är i hovrÀtten, utan resultat.De krÀvde in yttterligare utredningar av samma socialförvaltning som begÄtt brott mot oss. En sÄdan familjerÀttsutredning startades, men den gick omkull efter intriger frÄn de tidigare inblandade. MÄlet lades ned, efter att socialsekreterarens gruppledare som skulle ha den yngre sonen, sade att det inte skulle bli nÄgot omhÀndertagande om jag lade ned mÄlet. SÄ gjorde jag, men de försökte ta barnet i alla fall.

Idag Ă€r den Ă€ldre sonens situation allvarlig, om Ă€n en viss Ă„terhĂ€mting sett sista tiden. Den yngre sonens situation Ă€r dĂ€remot ett lysande exempel pĂ„ snabba framsteg.Han gĂ„r i andra klass, och ligger i matematiken i tredje klass, och i lĂ€sning i fjĂ€rde klass. Vi försöker fĂ„ nĂ„gon som hjĂ€lper oss, men alla myndigheter sluter sig i lojalitet till varandra mot oss. I lĂ€ngden hĂ„ller inte situationen, för mammans situation Ă€r inte utredd.  Efter skilsmĂ€ssan flyttade jag ut till en sommarstuga utan vatten avlopp och elström i vĂ€ntan pĂ„ att situationen skulle ordnas upp. Sociala tvingade mig att stanna kvar dĂ€r, genom att vĂ€gra mig alla former av skriftliga överenskommelser.Jag bor Ă€n idag i det huset, och social anvĂ€nder detta faktum som ett argument mot min umgĂ€ngesrĂ€tt med barnen.

Barnens situation under Ă€ktenskapet kĂ€nde sociala mycket vĂ€l till, dĂ„ jag sedan 1990 slagit larm sex gĂ„nger, men de har bara hotat mig, med att om jag skilde mig, skulle barnen stanna hos mamman, för ”det heter visserligen genomsam vĂ„rdnad, men barnen ska bo hos mamman”.

Mamman drack, periodvis,vilket hon erkĂ€nt i utredningen,  men framförallt var det extrema vĂ„ldet det största problemet. Hon slogs i perioder pĂ„ tre till Ă„tta mĂ„nader, ca 150 dagar per Ă„r, under dessa 14 Ă„r. Tillhyggen som knivar, strykjĂ€rn, yxor, kĂ€ppar anvĂ€ndes.Polisen ingrep tvĂ„ gĂ„nger, den ena gĂ„ngen slogs hon med en stekpanna, och fortsatte sedan att slĂ„sss ute pĂ„ gĂ„rden mot poliserna inför vĂ„ra och kvarterets barn. En annan gĂ„ng hade hon slagits tvĂ„ veckor i strĂ€ck, och jag och hennes bror som dĂ„ bodde hos oss, försökte lĂ€gga Ă€ldsta sonen som dĂ„ var 6 Ă„r dĂ„ klockan var sen.Mamman anvĂ€nde sonen som sköld dĂ„ hon slogs och vi tog av henne honom. Sedan lĂ„ste jag in brodern och sonen i sovrummet, medans jag försvarade dörren. Sedan lĂ„ste jag in brodern i andra sovrummet, medans jag försvarade den dörren. Jag drev henne till soffan och kastade ned henne dĂ€r och sade Ă„t henne att sova. Hon slogs hela natten, pĂ„ morgonen gick hon till polisen för att anmĂ€la mig för kvinnovĂ„ld. Polisen kom, förhörde hennes bror och mig, skĂ€llde ut henne och Ă„kte.

Allt detta finns dokumenterat i socialas utredningar. De har inspekterat skadorna i lĂ€genheten. Det ser hemskt ut dĂ€r. Social ansĂ„g att hon borde fĂ„ enskild vĂ„rdnad, dĂ„ mamman var bĂ€ttre,men jag var ”sinnesjuk”. Sociala skulle dock fosterhemsplacera den yngre sonen ”ett tag”, ”Sen” skulle mamman fĂ„ tilbaka hon sĂ„ att hon kunde flytta frĂ„n stan sĂ„ att umgĂ€nget med mig avbröts.

Detta Àr socialas generella taktik: spela ut den svagare förÀldern som komprometterat sig, mot den andre förÀldern som inte komprometterat sig, genom hot och löften. Den svagare förÀldern tilldelas enskild vÄrdnad, sedan tar de barnet frÄn den förÀldern.

I detta Ă€rende har, som synes begĂ„tts sĂ„dana brott, att det Ă€r  omöjligt att lĂ„ta berörda myndigheter utreda detta. Detta Ă€rende kan alltsĂ„ inte delegerats ned enligt vanlig ordning. De inblandade krĂ€ver att de inte ska kunna straffas, och jag kan inte gĂ„ ensammen mot dem. Jag hittar inte nĂ„gon oberoende utredare, som skulle kunna hjĂ€lpa mig att fĂ„ upprĂ€ttelse, jag har inte rĂ€ttshjĂ€lp heller.Myndigheterna kan förstĂ„ss inte tillĂ„ta en opartisk utredning av detta, eftersom det begĂ„tts hundratals brott mot oss, och bara det faktum att jag tvingats permenent bosĂ€tta mig i ett hus, ta lĂ„n, etc ett hus som sociala tar som förevĂ€ndning för att vĂ€gra mig umgĂ€nge med barnen, visar att detta Ă€rende inte kan lösas med frivilliga metoder och samförstĂ„nd.Vad som ytterligare komplicerar detta Ă€r att jag sedan mer Ă€n 30 Ă„r Ă€r sjukpensionerad med formuleringen” PrimĂ€rt inte sjuk, orsaken Ă€r politisk svartlistning”. Mitt sista fasta arbete hade jag 1975, trots högskoleutbildning och Ă€n idag har samhĂ€llet inte gett mig nĂ„gon upprĂ€ttelse , trots en omfattande dokumentation.Det gĂ„r inte att utesluta att den behandling jag har fĂ„tt av myndigheterna, dĂ„ myndigheterna vĂ€grat mig vanliga juridiska rĂ€ttigheter med motiveringen att ”lagen Ă€r bara en rekommendation”, har samband med de tidigare politiska trakasserierna.

Jag vill dÀrför att samhÀllet hjÀlper mig med en opartisk utredning av en specialist pÄ vÄrdnadsÀrenden och en jurist.Mer information om detta pÄ min hemsida
http://neo80.wordpress.com/
Titel: Brev till regeringen om hjÀlp att finna opartiskutredare
Skrivet av: Sociala arvet skrivet 03 november 2007, 10:49:09 AM
De hÄller stilen, vÄra myndigheter....

Hoppas ditt brev hamnar hos nÄgon som reagerar, och att du delger oss fortsÀttningen hÀr.
Titel: Brev till regeringen om hjÀlp att finna opartiskutredare
Skrivet av: cicci skrivet 03 november 2007, 14:59:05 PM
HÄller med sociala arvet och hoppas pÄ resultat.
Titel: Brev till regeringen om hjÀlp att finna opartiskutredare
Skrivet av: Avos skrivet 04 november 2007, 19:37:02 PM
Citat frćn: "cicci"
HÄller med sociala arvet och hoppas pÄ resultat.


registrator@justice.ministry.se skrev:
>
> Till [Avos]
>
> Ditt e-brev till statsministern har överlÀmnats till Justitiedepartementet för att besvaras.
>
> Jag fĂ„r dĂ€rför informera om att enligt Sveriges grundlag har varken regeringen eller en enskild minister rĂ€tt att lĂ€gga sig i andra myndigheters handlĂ€ggning av enskilda Ă€renden. Det innebĂ€r att Justitiedepartementet varken kan granska eller uttala sig om det Ă€rende du berĂ€ttar om i ditt brev.  
>
> Med vÀnlig hÀlsning
>
> Inger Norberg
> ____________________________________
> Enheten för ledningsstöd och administration
> Brevsvarssektionen
> Justitiedepartementet
> E-post: registrator@justice.ministry.se

De hÀr mÀnniskorna vÀgrar ens vidarebefodra Àrenden, ge rÄd etc. De förklarar sig vara samhÀllets blindtarm helt enkelt.

Du gav mig en adress till socialombudsmannen, kan du skicka ut den igen.
Titel: Brev till regeringen om hjÀlp att finna opartiskutredare
Skrivet av: Avos skrivet 04 november 2007, 19:45:59 PM
Citat frćn: "cicci"
HÄller med sociala arvet och hoppas pÄ resultat.


Vilka vĂ€gar ska man gĂ„ ? FamiljerĂ€tten vĂ€grade mig ett umgĂ€ngesavtal. LikasĂ„ tingsrĂ€tten. Överklagade till hovrĂ€tten. HandlĂ€ggaren dĂ€r sade "varannan helg". De bytte ut den partiske handlĂ€ggaren mot en annan handlĂ€ggare, som sade "varannan helg": Sedan sa hovrĂ€tten att de inte hade fler handlĂ€ggare..

De krÀvde att familjerÀtten skulle göra utredningen. Jag krÀvde att PBU istÀllet skulle göra utredningen, dÄ de hade sociologisk kompentens. Avslogs. Jag krÀvde att familjerÀtten i en annan stad skulle göra utredningen: Avslogs. Utredning pÄbörjades av den redan komprometterade familjerÀtten i min stad. Havererade innan utredningen kommit igÄng, pga intriger frÄn de tidigare inblandade.
Sedan hotade soc gruppledare mig att lÀgga ned mÄlet annars skulle det bli LVU. Det var hon som skulle ha min yngre son.. Jag lade ned den meningslösa utredningen, det blev förstÄss LVU i alla fall. Men de fick inte igenom det.

Vem som helst kan se, att jag inte kan gÄ nÄgonstans hur illa det Àn blir för mina barn.

Problemet Àr inte den yngre sonen, som trots allt gÄr starkt frammÄt Ànnu, trots mammans motstÄnd. Problemet Àr att jag dör i min nionde hjÀrtinfarkt av alla trakasserier frÀmst orsakat av myndigheterna. Jag har föreslagit min fd fru att ta barnet, men hon gÄr inte med pÄ det. Hon behöver hÀmnas pÄ mig, ringa flera gÄnger om dagen, tala om skilsmÀssan för fem Är sedan. Hota mig.
Soc kan inte ta barnet dÄ barnet inte far illa. Jag bara dör helt enkelt.

Verkar som att detta inte gÄr att lösa.
Titel: Brev till regeringen om hjÀlp att finna opartiskutredare
Skrivet av: cicci skrivet 05 november 2007, 09:31:16 AM
Dessutom gÄr vÄr regering ut och talar om vÄrt barnvÀnliga samhÀlle!
Det Àr alltid barnen som drabbas och förÀldrar som slÄr sig blodiga mot samhÀllets murar! :cry:
Titel: Brev till regeringen om hjÀlp att finna opartiskutredare
Skrivet av: Avos skrivet 05 november 2007, 13:48:46 PM
Citat frćn: "Jan-Olof Larsson"
Hej,

Man slutar aldrig att förvÄna sig, Àven om svaret Avos fick var av standard-typ "Detta Àr inte mitt bord" Jag har Ànnu inte sett nÄgon Regering eller institution bry sig i dessa frÄgor som ligger oss drabbade varmt om hjÀrtat.

TvÀrtom har dessa tjÀnstemÀn och politiker visat brist pÄ total vilja att lösa problemen och istÀllet tvÀrtom arbetat subversivt.

Glöm bara inte att de har sjÀlva skapat problemen och de borde dÄ ej heller fÄ komma med lösningarna, detta sagt med tanke pÄ den enorma skada de skapat för sÄ oerhört mÄnga mÀnniskor.

Det finns knappast ens nĂ„gon teoretisk möjlighet att hitta nĂ„got rĂ€ttesnöre i alla dessa labyrintiska gummiparagrafer med moment 22 - systemet integrerat, sĂ„ det strider mot rĂ€ttssĂ€kerheten per automatik  

Min Ă„sikt Ă€r att dessa fillibusters som deltagit i detta  borde behandlas pĂ„ samma sĂ€tt som krigsförbrytare via en internationell tribunal eller domstol.

Det har talats om en större mass-demonstration flera ggr frĂ„gan Ă€r hur det blev och resultatet  ?

Makt och ansvar hör ihop, sĂ„ nĂ€r ingen tar ansvar och alla skyller pĂ„ varandra och Ă€ndĂ„ har makt vad skall man dĂ„ kalla detta  land för ? Svaret Ă€r givet !


Det gamla samhĂ€llet var auktoritĂ€rt, men nĂ€r man fĂ„r kĂ€nslan att makten inte finns dĂ€r den borde vara, kĂ€nns det kusligt. Varför svarar de sĂ„ dĂ€r ? Det Ă€r klart att jag inte ber regeringen utreda detta, jag vill att de delegerar detta vidare, eftersom de nyligen tagit upp frĂ„gan om reorganisation av tillsynsmyndigheterna. Men de vill inte vara  tjĂ€nare Ă„t skitfolk förstĂ„ss..
Titel: Brev till regeringen om hjÀlp att finna opartiskutredare
Skrivet av: Avos skrivet 05 november 2007, 14:39:10 PM
Citat frćn: "Jan-Olof Larsson"
Hej,

Man slutar aldrig att förvÄna sig, Àven om svaret Avos fick var av standard-typ "Detta Àr inte mitt bord" Jag har Ànnu inte sett nÄgon Regering eller institution bry sig i dessa frÄgor som ligger oss drabbade varmt om hjÀrtat.

TvÀrtom har dessa tjÀnstemÀn och politiker visat brist pÄ total vilja att lösa problemen och istÀllet tvÀrtom arbetat subversivt.

Glöm bara inte att de har sjÀlva skapat problemen och de borde dÄ ej heller fÄ komma med lösningarna, detta sagt med tanke pÄ den enorma skada de skapat för sÄ oerhört mÄnga mÀnniskor.

Det finns knappast ens nĂ„gon teoretisk möjlighet att hitta nĂ„got rĂ€ttesnöre i alla dessa labyrintiska gummiparagrafer med moment 22 - systemet integrerat, sĂ„ det strider mot rĂ€ttssĂ€kerheten per automatik  

Min Ă„sikt Ă€r att dessa fillibusters som deltagit i detta  borde behandlas pĂ„ samma sĂ€tt som krigsförbrytare via en internationell tribunal eller domstol.

Det har talats om en större mass-demonstration flera ggr frĂ„gan Ă€r hur det blev och resultatet  ?

Makt och ansvar hör ihop, sĂ„ nĂ€r ingen tar ansvar och alla skyller pĂ„ varandra och Ă€ndĂ„ har makt vad skall man dĂ„ kalla detta  land för ? Svaret Ă€r givet !


Det gamla samhĂ€llet var auktoritĂ€rt, men nĂ€r man fĂ„r kĂ€nslan att makten inte finns dĂ€r den borde vara, kĂ€nns det kusligt. Varför svarar de sĂ„ dĂ€r ? Det Ă€r klart att jag inte ber regeringen utreda detta, jag vill att de delegerar detta vidare, eftersom de nyligen tagit upp frĂ„gan om reorganisation av tillsynsmyndigheterna. Men de vill inte vara  tjĂ€nare Ă„t skitfolk förstĂ„ss..
Titel: Brev till regeringen om hjÀlp att finna opartiskutredare
Skrivet av: valens skrivet 05 november 2007, 20:16:17 PM
Citat frćn: "Jan-Olof Larsson"
Ja, sjĂ€lvklart borde man delegerat detta vidare och jag har precis som mĂ„nga andra frĂ„gat vad det egentligen Ă€r som pĂ„gĂ„r. Det som förvĂ„nar Ă€r varför man inte gjort upp med detta tidigare. Det Ă€r tillĂ€mpningen av lagen som Ă€r helt Ă„t pipsvĂ€ngen, samt ett systemfel  i botten och dĂ€r de ansvariga   sĂ€ger precis som cirkus direktörerna " FĂ„r jag be om största möjliga tystnad"
Och det blir sÄ tyst
 SÄ tyst

Titel: Brev till regeringen om hjÀlp att finna opartiskutredare
Skrivet av: Avos skrivet 06 november 2007, 14:50:00 PM
Citat frćn: "valens"
Citat frćn: "Jan-Olof Larsson"
Ja, sjĂ€lvklart borde man delegerat detta vidare och jag har precis som mĂ„nga andra frĂ„gat vad det egentligen Ă€r som pĂ„gĂ„r. Det som förvĂ„nar Ă€r varför man inte gjort upp med detta tidigare. Det Ă€r tillĂ€mpningen av lagen som Ă€r helt Ă„t pipsvĂ€ngen, samt ett systemfel  i botten och dĂ€r de ansvariga   sĂ€ger precis som cirkus direktörerna " FĂ„r jag be om största möjliga tystnad"
Och det blir sÄ tyst
 SÄ tystJa ? Visst Àr det konstigt ? De borde Ätminstone SPELA engagerade. IstÀllet vÀljer de att nedgradera sig sjÀlv till samhÀllets blindtarm.Dessutom sÄ hÀnvisar de till att justitiedepartementet ska svara i ett Àrende som sorterar under socialdepartementet, dÀr de dessutom nyligen gjort en reform som berör historier som denna.
Titel: Brev till regeringen om hjÀlp att finna opartiskutredare
Skrivet av: Avos skrivet 06 november 2007, 15:28:20 PM
Citat frćn: "Jan-Olof Larsson"
Javisst, skulle det t.ex. gĂ„ till socialstyrelsen som jag klagade till sĂ„ delegerar dom det vidare till LĂ€nsstyrelsen och dĂ€r blev svaret i mitt fall att FN-konvention och barn-konvention  ej gĂ€ller.


Jag kollade med ruby om PBU, verkar vara noll chans att fixa problemen. Iofs VET jag att chansen Àr noll med PBU ! Det vÀrsta Àr att det Àr sÄ skrÀmmande att man har svÄrt att tro vad man redan vet: att sociala PBU psykiatrin, domstolarna Àr folk somtar emot lön, utan kompentens, och Àgnar sig Ät att förstöra.

Men nu har det ordnat sig med min fd fru igen.. Det Àr det bÀsta; att man kan slippa myndigheterna. För vÄra försök Àr bÀttre, Àn allt vad alla myndigheter tillsammans kan Ästadkomma !
Titel: Brev till regeringen om hjÀlp att finna opartiskutredare
Skrivet av: Avos skrivet 06 november 2007, 23:51:40 PM
Citat frćn: "Jan-Olof Larsson"
BUP eller  Vuxenpsyk Ă€r lika illa. Det Ă€r sĂ„ att öppnar man en akt för en mĂ€nniska sĂ„ Ă€r det den som handhar och tolkar vad som sĂ€gs under ett samtal frĂ„n klienten som kan missbrukas.
Syftet har inte blivet att hjÀlpa.

J-O


Jag kom just att tÀnka pÄ Ray Bradburys roman farenheit 451... BrandkÄren tÀnder eld pÄ husen..

Det Àr kanske dystopin. Sociala kommer och brÀnner ned husen hos familjer som sagt att de har problem..
Titel: Svenska myndigheter har STRIKT ansvar och RISK lokalt i EU!
Skrivet av: Unions Medborgare skrivet 08 november 2007, 16:29:22 PM
Tack vare EG-rĂ€tt och EG-domstolens företrĂ€de och rĂ€ttspraxis kan bemötandet frĂ„n svenska myndigheters RESURSER förĂ€ndras för att SKYDDA – ”det allmĂ€nnas skadestĂ„ndsansvar” mot  EN drabbad enskild svensk medborgare sedan 1994 och EN svensk unionsmedborgare, sedan 1995 och som inte fĂ„r diskrimineras lokalt pĂ„ den inre gemensamma MARKNADEN.

Marknaden Ă€r alltid EN per-Zon som representerar EN fysisk person som rĂ€ttssubjekt lokalt i en medlemsstat eller EN juridisk person (myndighet, företag eller förening) som rĂ€ttssubjekt eller EN grupp av per-Zoner, som lokalt pĂ„ den inre gemensamma  MARKNADEN - inte Ă€r ETT rĂ€ttssubjekt med retroaktivt STRIKT produktansvar för sĂ€kerhetsbrist i handlĂ€ggning eller beslut i brev till EN drabbad medveten fysisk person, som lokalt i en medlemsstat kan vĂ€rdera och vĂ€lja RESURSER och producerat RESULTAT som SKYDDAR enskildas hĂ€lsa, miljö, sĂ€kerhet och ekonomiska intressen, lokalt pĂ„ den inre gemensamma MARKNADEN.
Titel: Re: Svenska myndigheter har STRIKT ansvar och RISK lokalt i
Skrivet av: Avos skrivet 09 november 2007, 10:55:41 AM
Citat frćn: "Unions Medborgare"
Tack vare EG-rĂ€tt och EG-domstolens företrĂ€de och rĂ€ttspraxis kan bemötandet frĂ„n svenska myndigheters RESURSER förĂ€ndras för att SKYDDA – ”det allmĂ€nnas skadestĂ„ndsansvar” mot  EN drabbad enskild svensk medborgare sedan 1994 och EN svensk unionsmedborgare, sedan 1995 och som inte fĂ„r diskrimineras lokalt pĂ„ den inre gemensamma MARKNADEN.

Marknaden Ă€r alltid EN per-Zon som representerar EN fysisk person som rĂ€ttssubjekt lokalt i en medlemsstat eller EN juridisk person (myndighet, företag eller förening) som rĂ€ttssubjekt eller EN grupp av per-Zoner, som lokalt pĂ„ den inre gemensamma  MARKNADEN - inte Ă€r ETT rĂ€ttssubjekt med retroaktivt STRIKT produktansvar för sĂ€kerhetsbrist i handlĂ€ggning eller beslut i brev till EN drabbad medveten fysisk person, som lokalt i en medlemsstat kan vĂ€rdera och vĂ€lja RESURSER och producerat RESULTAT som SKYDDAR enskildas hĂ€lsa, miljö, sĂ€kerhet och ekonomiska intressen, lokalt pĂ„ den inre gemensamma MARKNADEN.


Vilket i klartext betyder att europadomstolen ska kunna försvara de mĂ€nskliga rĂ€ttigheterna, mot stater som inte följer dem ? För att kunna göra detta sĂ„ mĂ„ste domstolen vara utformad sĂ„ att alla kan vĂ€nda sig dit. SĂ„ Ă€r det inte, eftersom domstolen endast tar upp principfall, i en urvalsprocedur som lĂ€r ta 8 Ă„r... Åtkomsten av EU:s lagliga skydd av medborgare som inte har författningsenligt skydd i sina hemstater ( som sverige), Ă€r alltsĂ„ begrĂ€nsat av EU /FN sjĂ€lvt. Sverige behöver en riktig författning med straffsatser och konstitutionsdomstol, sĂ„ att barnavĂ„rdsĂ€renden och Ă€renden om politisk Ă„siktsförföljelse kan tas upp.
Titel: EG-domstolen Àr inte Europadomstolen
Skrivet av: Unions Medborgare skrivet 09 november 2007, 12:23:04 PM
Viktigt för EN drabbad enskild svensk medborgare Ă€r att kunna skilja pĂ„ EG-domstolens AVSIKT och MÅL och Europadomstolens AVSIKT och MÅL.

LÀs GÀstkrönika i tidskriften Advokaten Nr 4 2007 : Ta grundlagen pÄ allvar av Professor Bo Rothstein dÀr har reflekterat över den svenska grundlagens roll i det svenska samhÀllet pÄ bofogad webbadress -

http://www.advokatsamfundet.se/templates/CommonPage_Advokaten.aspx?id=7266

Om svensk lagstiftare och kontrollmakt inte förvaltar AVSIKT och MÅL i den svenska grundlagen - HUR skall dĂ„ EN drabbad enskild svensk medborgare göra för att SKYDDA enskild person, husdjur och egendom, samt enskildas hĂ€lsa, miljö, sĂ€kerhet och ekonomiska intressen i total harmoni med EG-rĂ€tt och EG-domstolens tolkning och rĂ€ttspraxis?
Titel: Re: EG-domstolen Àr inte Europadomstolen
Skrivet av: Avos skrivet 09 november 2007, 12:49:39 PM
Citat frćn: "Unions Medborgare"
Viktigt för EN drabbad enskild svensk medborgare Ă€r att kunna skilja pĂ„ EG-domstolens AVSIKT och MÅL och Europadomstolens AVSIKT och MÅL.

LÀs GÀstkrönika i tidskriften Advokaten Nr 4 2007 : Ta grundlagen pÄ allvar av Professor Bo Rothstein dÀr har reflekterat över den svenska grundlagens roll i det svenska samhÀllet pÄ bofogad webbadress -

http://www.advokatsamfundet.se/templates/CommonPage_Advokaten.aspx?id=7266

Om svensk lagstiftare och kontrollmakt inte förvaltar AVSIKT och MÅL i den svenska grundlagen - HUR skall dĂ„ EN drabbad enskild svensk medborgare göra för att SKYDDA enskild person, husdjur och egendom, samt enskildas hĂ€lsa, miljö, sĂ€kerhet och ekonomiska intressen i total harmoni med EG-rĂ€tt och EG-domstolens tolkning och rĂ€ttspraxis?


Den som vill bryta mot grundlagens stadgar pÄ turordning, en efter en mÄ sÄ göra det, sÄ lÀnge grundlagen inte har straffsatser.

"Man kan sÀga att den svenska grundlagen mest har betydelse som en intern ordningsstadga för det offentliga beslutsmaskineriet men att den saknar betydelse vad gÀller medborgarnas förhÄllande till den offentliga maktutövningen."

Det Àr dÀrför fel att kalla den lag, dÄ den inte ens har status som offentlig moral bland myndigheterna.
Titel: Den svenska modellen?
Skrivet av: Unions Medborgare skrivet 12 november 2007, 16:28:21 PM
Ta reda pĂ„ vem som representerar VADÅ lokalt i en styrelse, utskott eller nĂ€mnd för en svensk myndighet, företag eller förening, som i brev till EN enskild fysisk person uppmanas att redovisar om brevskrivaren Ă€r en enskild fysisk person utan ansvar och risk lokalt i en medlemsstat eller en enskild juridisk person med sĂ€te lokalt pĂ„ den inre fria gemensamma marknaden, med retroaktivt STRIKT produktansvar för producerat RESULTAT i brev till EN medveten enskild svensk unionsmedborgare.

Brev, fax eller e-brev frÄn en juridisk person som inte vill, vÄgar eller kan redovisa organisationsnummer och sÀte lokalt i en medlemsstat - Àr RISK för det allmÀnna lokalt i en medlemsstat men har inget vÀrde för EN medveten enskild fysisk person, som kvalitetssÀkrar RESURSER som producerat RESULTAT med sÀkerhetsbrist som Àr fördragsbrott lokalt pÄ den inre fria gemensamma marknaden lokalt i en medlemsstat i EES/EU.
Titel: Re: Den svenska modellen?
Skrivet av: Avos skrivet 19 november 2007, 12:29:21 PM
Citat frćn: "Unions Medborgare"

Brev, fax eller e-brev frÄn en juridisk person som inte vill, vÄgar eller kan redovisa organisationsnummer och sÀte lokalt i en medlemsstat - Àr RISK för det allmÀnna lokalt i en medlemsstat men har inget vÀrde för EN medveten enskild fysisk person, som kvalitetssÀkrar RESURSER som producerat RESULTAT med sÀkerhetsbrist som Àr fördragsbrott lokalt pÄ den inre fria gemensamma marknaden lokalt i en medlemsstat i EES/EU.


Ok, du menar att om man ber en politiker att företrÀda sig, bör man inte rösta pÄ honom, och man bör krÀva organisationsnummer av honom. Det gÄr han inte med pÄ, om han vet att detta kan göra honom Ätalbar.
Titel: Rösta bara om Du vet pÄ VEM!
Skrivet av: Unions Medborgare skrivet 19 november 2007, 15:04:32 PM
Ok, du menar att om man ber en politiker att företrÀda sig, bör man inte rösta pÄ honom, och man bör krÀva organisationsnummer av honom. Det gÄr han inte med pÄ, om han vet att detta kan göra honom Ätalbar.
Citera


Ja och grattis till Din förmÄga att i TID och RUM vÀrdera och vÀlja kvalitet pÄ RESURSER som producerat RESULTAT till enskild fysisk person, med RETROAKTIVT strikt produktansvar för sÀkerhetsbrist till enskild person, husdjur och egendom, samt enskildas HÀlsa, Miljö, SÀkerhet och ekonomiska intressen, lokalt pÄ den inre gemensamma marknaden.

RESURSER = TID x (Rum + Arbete + Energi)

Historisk TID = 0 (mattematiskt en nolla)
NuTID = 1
FramTID = 2, 4, 16, 256 o.s.v.
Titel: Re: Rösta bara om Du vet pÄ VEM!
Skrivet av: Avos skrivet 20 november 2007, 12:05:55 PM
Citat frćn: "Unions Medborgare"
Ok, du menar att om man ber en politiker att företrÀda sig, bör man inte rösta pÄ honom, och man bör krÀva organisationsnummer av honom. Det gÄr han inte med pÄ, om han vet att detta kan göra honom Ätalbar.
Citera


Ja och grattis till Din förmÄga att i TID och RUM vÀrdera och vÀlja kvalitet pÄ RESURSER som producerat RESULTAT till enskild fysisk person, med RETROAKTIVT strikt produktansvar för sÀkerhetsbrist till enskild person, husdjur och egendom, samt enskildas HÀlsa, Miljö, SÀkerhet och ekonomiska intressen, lokalt pÄ den inre gemensamma marknaden.

RESURSER = TID x (Rum + Arbete + Energi)

Historisk TID = 0 (mattematiskt en nolla)
NuTID = 1
FramTID = 2, 4, 16, 256 o.s.v.


Jag sökte efter organisationsregistret pĂ„ patentverket och riksdagens site, vet du var det finns ?  Iofs Ă€r dina tankar en hel del hypoteser, men det kan ju Ă€ndĂ„ vara bra att ha dem i tanke.
Titel: Organisationsnummer och sÀte!
Skrivet av: Unions Medborgare skrivet 21 november 2007, 14:13:10 PM
Köper Du en liter mjölk i butiken redovisar butikskvittot vilket registrerat organisationsnummer och sÀte som salufört PRODUKTEN till köparen.

Varför svensk lagstiftare, domstol eller exekutivt organ inte kan, vill eller vÄgar redovisa organisationsnummer och sÀte pÄ sina webbsidor eller i brev till EN drabbad enskild fysisk svensk person, Àr brist pÄ KUNSKAP om det allmÀnnas skadestÄndsansvar mot EN drabbad enskild svensk, som mentalt kan reflektera, konstruera, vÀrdera och vÀlja RESURSER med retroaktivt STRIKT produktansvar för sÀkerhetsbrist mot enskild.

BolagsvÄrket, SCB och SkattevÄrket har register över korrupta svenska myndigheter, företag och föreningar, som förnekar retroaktivt STRIKT produktansvar mot EN medveten enskild svensk unionsmedborgare.
Titel: AVOS, din analys!?
Skrivet av: Morgan Ohlson skrivet 06 februari 2008, 12:26:04 PM
.

Avos, frÄn MO, kom

Analys efterfrÄgas, kom!


Har du, AVOS gjort nÄgon analys av varför myndigheterna gjort som de gjort?

Jag fÄr en liten kÀnsla av att de flesta fortfarande inte riktigt insett hur extremt utstuderade den hÀr typen av övergrepp ofta Àr i de mest avancerade fallen.

Som du minns hĂ€vdar jag att mitt barn, som mamman avlade genom att vĂ€nda ut och in pĂ„ en kondom entydigt var en metod att ta kontroll över mitt liv.   ...eftersom jag och den kvinnan dĂ„ inte hade ngn fast relation gick jag "min egen vĂ€g" vilket förstĂ„s det tysta etablissmanget uppfattade som en flykt ut ur en, för dem perfekt fĂ€lla.

I gengÀld startade man dÄ massiv terror pÄ alla plan mot undertecknad eftersom jag anses som "en kritisk sjÀl" som ska tryckas ned, oavsett om jag redan innan varit tyst eller ej. DÄ kommer amatör-STASI och smider planer som inbegriper alla myndigheter pÄ Svea-jordens yta.


I Sverige fÄr man vara kritisk, fast enbart om man Àr utvald att delta pÄ den spelnivÄn av det tysta etablissemanget.


------------------------
>20 Ă„rs terror mot undertecknad
Hoppstation /LÀnkstation /InnehÄll /översikt ver.071113. (alternativa)
http://www.debatthuset.com/forums/showthread.php?p=296435#poststop
http://forum.aftonbladet.se/thread.jspa?messageID=672442&#672442
http://debatt.passagen.se/show.fcgi?category=3500000000000014&conference=10500000000000373&posting=19500000004632476
http://groups.google.se/group/swnet.politik/browse_frm/thread/98a3e316a9e1e5c/d7e10e166678a3a8?hl=sv&lnk=st&q=%22Morgan+Ohlson%22+Hoppstation+dat1113+apelsindeg#d7e10e166678a3a8

Vid inknappning sök Google grupper (klicka _grupper_ i Google sidhuvud).
Sök med rÀtt stavning:
"Morgan Ohlson" Hoppstation dat1113 apelsindeg
--------------------------

.
Titel: Re: AVOS, din analys!?
Skrivet av: Avos skrivet 06 februari 2008, 14:28:39 PM
Citat frćn: "Morgan Ohlson"
.

Avos, frÄn MO, kom

Analys efterfrÄgas, kom!


Har du, AVOS gjort nÄgon analys av varför myndigheterna gjort som de gjort?

Jag fÄr en liten kÀnsla av att de flesta fortfarande inte riktigt insett hur extremt utstuderade den hÀr typen av övergrepp ofta Àr i de mest avancerade fallen.
Nej, hur skulle jag kunna göra det ? PÄ vad skulle den analysen grunda sig ?

Jag tĂ€nker pĂ„ skĂ€mtteckningen av SÄPO-mannen: "SÄPO har inga hemliga register, och om vi hade det, skulle vi naturligtvis tala om det".

Jag frĂ„gar mig vilken mening en analys kan ha. NĂ€r man lĂ€ser pĂ„ NKMR:s sida sĂ„ ser man ju att jag Ă€r en av de som berhandlats "bĂ€ttre", de FÖRSÖKTE stjĂ€la mina barn, de begick hundratals brott mot mig och min familj:men för de flesta hĂ€r har det blivit lĂ„ngt vĂ€rre, trots att de inte har min politiska bakgrund.

Myndigheternas skuld Àr alltsÄ inte framprovocerad,deras terror Àr ett medel i kampen för större makt, och mina Äsikter Àr inte vad som stÄr i vÀgen primÀrt. Det handlar om att undertrycka ett helt folk.

AllmÀnheten undrar som förr om jag Àr en stor eller liten sÀkerhetsrisk. De bestÀmmer sig för att jag Àr en LITEN sÀkerhetsrisk...Sedan försöker de eventuellt tycka synd om mig ( inte sÄ ofta) andra Àr skadeglada ( mer ofta). Ingen reagerar pÄ att det kan vara MYNDIGHETERNA som Àr en sÀkerhetsrisk !!

Sedan kan det förstÄs haft betydelse att jag övergivit de socialistiska ideerna, eftersom dess innehavare sjÀlva struntar i folkets lidanden. Jag tror inte att det Àr dina ideologier heller som stÄr i myndigheternas vÀg.
Du Àr inte ledare, du har inte medel för att utgöra ett hinder för myndigheterna. Detta handlar bara helt enkelt om ONDSKAN. Den kan du inte komma Ät med analyser, eller argument. Den Àr vad den Àr.
Titel: Kunskap Àr makt
Skrivet av: Morgan Ohlson skrivet 10 februari 2008, 13:07:48 PM
.

Kunskap Àr maktAvos:  PĂ„ vad skulle den analysen grunda sig ?

MO: Genom att fundera över "Vilken riktning försöker myndigheten driva Àrendet (eller offret)". De allra flesta Svenska tj.m har rimligt hög intelligens och misstag, sÀrskilt om de upprepas ganska sÀkert INTE Àr misstag, utan illegitim maktutövning.

Det finns mÄnga modeller, men en mycket enkel modell, den sÀger att:

Resursen (t.ex medborgaren) => ska formas till => mÄlet

Verktygen för formningen Àr:
1) Struktur (t.ex möjlighet att dölja brott genom att kalla det för misstag Àr en informell strukturell möjlighet ibland. Skolan kan vara ex pÄ en formell struktur)
2) Kultur (Ex: PÄ den hÀr myndigheten hÄller vi latmaskar (arbetslösa) och simulanter (sjukskrivna) hÄrt)
----

Avos: Jag frÄgar mig vilken mening en analys kan ha.

MO: NÀstan alla (troligen) som misshandlas av Svenska myndigheter Àr beskyllda för smÄ saker, eller större. Om man vet, eller lyckas rÀkna ut vad man beskylls för sÄ Àr det betydligt enklare att gÄ till motattack eller fria sig.

Lika sÄ innebÀr vetskapen att man kan gÄ vidare med politisk debatt och hÄlla sin rygg fri. Vissa som haft jÀttejobbiga liv har ju faktiskt (tyvÀrr) varit i sÄdana siuationer att myndigheter med rÀtta ingripit (ej Avos). Dvs att deras lidande, hur sorgligt det Àn lÄter nÀstan till 100% Àr deras eget fel. Det kan vara familjemedlemmars psykiska sjukdom, sjÀlvmordsförsök, missbruk mm som gjort att myndighet med lagens stöd gjort sitt jobb... Àven om missbruk /sjukdom förstÄss nÀstan alltid leder till lidande och tragedier sÄ Àr det kanske inte myndighetens skuld.

Analys Àr vad jag tror vÀgen till ett betydligt starklare och slagkraftigt motstÄnd mot smygfascismen.

Morgan Ohlson

--------
LÀnk till mitt Àrende: http://forum.nkmr.org/viewtopic.php?t=972&sid=a890a2e1c7c1cb62b3bacd0528370127
.
Titel: Re: Kunskap Àr makt
Skrivet av: Avos skrivet 11 februari 2008, 09:21:19 AM
Citera
MO: Genom att fundera över "Vilken riktning försöker myndigheten driva Àrendet (eller offret)". De allra flesta Svenska tj.m har rimligt hög intelligens och misstag, sÀrskilt om de upprepas ganska sÀkert INTE Àr misstag, utan illegitim maktutövning.


De utvÀrderingar om vad sÀkerhetstjÀnster Àgnar sig Ät vÀrlden över ger inget adekvat intryck. En oppositionsman pÄ Kuba sade att sÀkerhetstjÀnstens enda uppgift var att utöva ondska pÄ ett helt slumpartat sÀtt. De förföljde de som knappt gjort nÄgot, medan gaphalsar fick gÄ fria.

 Samma intryck vad gĂ€ller Sverige. Min farfar försökte de sĂ€tta i Storsiens interneringslĂ€ger under kriget trots att han inte var medlem i den kommunistiska cellen, men han gömde sig i skogen i fem Ă„r.Gaphalsar som hade kurser i bombtillverkning fick gĂ„ fria, men de tog en Ă€nkling med fem barn, som aldrig sagt nĂ„gonting och satte honom i InterneringslĂ€ger.Barnen stal de sedan av honom.

De tog halva byns manliga befolkning i samhÀllet dÀr min farfar bodde, dÄ det kommunistiska inflytandet var starkt, men ingen av de som var med i den kommunistiska cellen.

I tyskland satt Erich Honecker och hela ledningen för det kommunistiska partiet i nazisternas fÀngelse under kriget. De behandlades bra. Medan resten av hans kamrater nÀstan utplÄnades.

Vad har myndigheterna för strategier gentemot dig och mig ? Du nÀmnde en gÄng nÄgot om att spÄ i en kastrull med kokta hönsfötter.. NÄgonting ditÄt ungefÀr. Jag kan inte sÀga hur det Àr för dig, men jag finner ingen logik i myndigheternas beteenden mot mig.

Förr Àgnade jag mycket Ät detta Àmne, men sedan jag kastat den socialistiska ideologin har jag helt slutat. Det var sedan jag kastat den ideologin de började med att försöka stjÀla mina barn.

Orsaken till att jag slutade fundera om detta Àmne var dels att de upptrÀder till synes helt ologiskt. för det andra misstÀnkte jag att jag behövde bygga en hjÀltemyt om mig sjÀlv för att kompensera den förlust av sjÀlvkÀnsla det innebÀr att under 35 Är ha varit politiskt svartlistad,sista fasta anstÀllningen var 1975, vilket slutat i sjukpension, och att de sedan försöker stjÀla mina barn.

Verkligheten Àr denna: Jag började arbeta pÄ nuvarande SSAB 1972 efter jÀrnbruksutbildning. DÀr var en arbetskonflikt. NÀr jag var 17 Är kom jag i kontakt med KFML(r) pÄ denna arbetsplats. Det var allt....

Jag har aldrig gÄtt i en kommunistisk demonstration, har aldrig haft ett förtroendeuppdrag i ett kommunistiskt parti, har aldrig deltagit i en arbetskonflikt(ovanligt att jag som Àr 53 Är och svartlistad för min "farlighet" aldrig deltagit i en arbetskonflikt), aldrig haft ett fackligt uppdrag.

Om man ska analysera fiendens motiv till att de BEVISLIGEN trakasserat mig ( VĂ€nsterpartiets jurist sĂ€ger att mitt Ă€rende Ă€r det mest vĂ€ldokumenterade nĂ„gonsin pĂ„ politisk svartlistning , 6 kg dokumentation och bandinspelningar), sĂ„ kommer man ingenstans. De trakasserar mig 53 Ă„r, kristen, exsympatisör till en kommunistisk organisation i min ungdom, för att jag tiden 1974-1975 sympatiserat med kfml(r). Personalchefen sade Ă„t mig att han skulle se till att jag aldrig mer i mitt liv skulle fĂ„ en fast anstĂ€llning efter detta, och visade upp ett papper han skrivit med förtal som han skulle skicka in till SÄPO eller var det nu vara mĂ„.

"DÀrför".

Noteras bör att de kommunister som deltog i denna arbetskonflikt 1973-74 arbetar kvar dÀr Àn: allt fungerar utmÀrkt för dem.

I slutet pÄ 90-talet frÄgade min far som hade företag och goda kontakter med SSAB deras personalchefer som dÄ var hos honom för att köpa upp varor frÄn mina förÀldrars företag. SSAB handlade varje Är för ca 200 000 kr hos mina förÀldrar. Min far sade dÄ Ät dem "Ni har ju haft ert roliga nu i 30 Är, kan ni inte ordna sÄ att det blir ett slut pÄ detta som pÄgÄtt utan mening i 30 Är, dÄ detta inte har nÄgon relevans vad man Àn menar med detta , dÄ han har sjukpension nu, och inte ens kan fÄ arbete med högskoleutbildning ?"
Personalcheferna pÄ SSAB svarade dÄ honom "Han fÄr skylla sig sjÀlv".

Jag hörde diskussionen, och nÀr min far refererade vad de hade sagt Ät mig, sÄ sÄg han chockad ut. Det gÄr ju inte att förstÄ, kommer du ihÄg min text om ondskan i övrigt-arean ? NÀr det inte gÄr att förstÄ blir man chockad.Vem hade kunnat tro detta ?Motiv ?Logik ?Plan ? Syfte ? Inget ! Ondska !

VÀlkommen till KafkavÀrlden skrev en moderator hÀr en gÄng, dÄ en ny deltagare dök upp , som utsatts för LVU. Den första reaktionen Àr chock. Varför ? Snarare "dÀrför".

SÄ jag frÄgar mig vad man ska analysera i beteendet hos en sÄdan fiende ? Makten upptrÀder irrationellt, sÄvÀl i LVU-Àrenden och i andra beteenden som rör makten. Se pÄ Alf Enerströms behandling: Ser det ut som en rationell krigföring mot en makt som hotar socialdemokratin, dÀr de anvÀnder medel som de avvÀgt motsvarar hotet ?

Hur ska man analysera situationen runt Alf Enerström ? Det gÄr inte. Makten Àr historiskt sinnesjuk, altsedan Kjejsar Nero spelade harpa pÄ sin balkong medan Rom brann.

Men de ska inte fĂ„ se mig börja larva mig med att börja spela martyr eller  inleda nĂ„gon patetisk korsfĂ€stning av mig sjĂ€lv.Jag tĂ€nker inte unna galningar nöjet att se mig analysera deras "logik".DĂ€rför:

Dödstraff Ät myndighetsbrottslingar !

Citera
Det finns mÄnga modeller, men en mycket enkel modell, den sÀger att:

Resursen (t.ex medborgaren) => ska formas till => mÄlet

Verktygen för formningen Àr:
1) Struktur (t.ex möjlighet att dölja brott genom att kalla det för misstag Àr en informell strukturell möjlighet ibland. Skolan kan vara ex pÄ en formell struktur)
2) Kultur (Ex: PÄ den hÀr myndigheten hÄller vi latmaskar (arbetslösa) och simulanter (sjukskrivna) hÄrt)
----


Jag tror att myndigheternas konspirationer frÀmst riktar sig mot den OMEDVETNA opinionen, den som gÄr att styra och gÀrna lÄter sig utspioneras " Ja , jag har dÄ inget att dölja, sÄ de fÄr gÀrna avlyssna mig hur mycket de vill". Att utspionera mig och dig kostar mer eller lika mycket som det smakar.Det Àr dÀrtill inte vi som bygger en motkraft.

Motkrafter Àr organisationer, opinioner,inte enskilda. Snarare Àr det lÀtt att nedfula oss, dÀr tror jag att myndigheterna dÀremot med sÀkerhet har ett finger med i spelet. Om vi gömmer oss bakom en organisation, fÄr de problem med att nedfula oss.

Jag tror dÀremot att mycket av det bus pÄ swnet.politk som vi sÄg under 90-talet lÄg myndigheterna bakom: SÄ fort nÄgon började ta upp orÀttvisor eller myndigheternas uppförande, sÄ dök det upp tiotals flamewariors frÄn ingenstans och fulade ned den som vÄgade ta till orda.

Jag Àr just nu mycket engagerad i textlÀsning och att tanka ned mp3-or frÄn siten "Den Nya VÀlfÀrden" www.dnv.se, dÀr finns mycket som sÀkert intresserar dig om telefonavlyssning, och annat spionage mot medborgarna. DÀr finns Àven Big Brother Bulletinen, som jag utgÄr frÄn att alla pÄ NKMR:s site prenumererar pÄ.

Kolla in all den teknologi som utvecklats: den har det gemensamma att den riktar sig mot att ta in MASSINFORMATION, och ur massinformationen SELEKTERA specifik information ( dig). Dvs teknologin lyssnar pÄ huvudsakligen nonsens till 99%

De förföljda hyser ofta uppfattningen att myndigheterna avlyssnar DEM selektivt, men det sker troligen i ett andra steg

Citera
Avos: Jag frÄgar mig vilken mening en analys kan ha.

MO: NÀstan alla (troligen) som misshandlas av Svenska myndigheter Àr beskyllda för smÄ saker, eller större. Om man vet, eller lyckas rÀkna ut vad man beskylls för sÄ Àr det betydligt enklare att gÄ till motattack eller fria sig.


Jo sÄ gjorde de i Enbom-affÀren.

Citera
Lika sÄ innebÀr vetskapen att man kan gÄ vidare med politisk debatt och hÄlla sin rygg fri. Vissa som haft jÀttejobbiga liv har ju faktiskt (tyvÀrr) varit i sÄdana situationer att myndigheter med rÀtta ingripit (ej Avos). Dvs att deras lidande, hur sorgligt det Àn lÄter nÀstan till 100% Àr deras eget fel. Det kan vara familjemedlemmars psykiska sjukdom, sjÀlvmordsförsök, missbruk mm som gjort att myndighet med lagens stöd gjort sitt jobb... Àven om missbruk /sjukdom förstÄss nÀstan alltid leder till lidande och tragedier sÄ Àr det kanske inte myndighetens skuld.

Analys Àr vad jag tror vÀgen till ett betydligt starklare och slagkraftigt motstÄnd mot smygfascismen.


Det spelar ju egentligen ingen roll vad de tar fasta pÄ: alla mÀnniskor gÄr att förtala: finns det inte nÄgot som gÄr att uppförstora eller förvrÀnga, gÄr det alltid att ljuga om ingen annan utvÀg finns.Det fungerar lika bra. Folk Àr vanligen amoraliska och svarar att den anklagade mÄste rentvÄ sig med omvÀnd bevisning.

Bara situationen att stÄ utanför innebÀr nedfulning som dum, tjock elak och arbetslös. Om man dÀremot överlevt detta de tvÄ första Ären sÄ har man redan blivit starkare, dÄ biter nÀstan ingenting.
Titel: Ännu ett exempel
Skrivet av: Avos skrivet 11 februari 2008, 20:20:28 PM
Jag kom att tÀnka pÄ Ànnu ett exempel pÄ myndigheters sjuka och oförutsÀgbara hÄllningssÀtt gentemot medborgarna. Min fd svÄger i Leningrad rÄkade illa ut för min skull dÄ jag var dÀr 1987. Han följde mig till en taxfreeshop för att handla tre smÄ öl och en burk rysk kyckling. Vi skulle ha avskedsfest samma kvÀll och min dÄvarande fru lagade mat hemma medan vi gick och handlade. NÀr jag köpt vad vi skulle ha, sÄ bad han mig lÀgga över sakerna i sin vÀska, dÀr han redan hade andra saker. DÄ kom KomsoMol och arresterade oss. Vi förhördes, de tog ölen och drack upp den. Vi förklarades vara omoraliska personer. De frÄgade om han köpt jeans och andra omoraliska saker av mig. Men vi hade bara köpt de tre öl, som de under förhöret drack ur, samt en burk rysk kyckling, som vi lika gÀrna kunnat köpa pÄ en rysk affÀr. Men det gick vidare till KGB-förhör.

NĂ€r vi kom in pĂ„ polistationen fick vi vĂ€nta en timme, sedan kom en KGB -officer ned och hĂ€mtade min svĂ„ger vladimir. DĂ€ruppe hörde jag en massa skrikande som pĂ„gick ca en halvtimme. Sedan kom han ned till mig och skrek, faktiskt allt vad han orkade till mig pĂ„ ryska " VEM DU VEM JAG ÄR ?? VET DU VAD DET HÄR BETYDER ?? och tryckte upp sin legitimation i ansiktet pĂ„ mig.

Uppe pÄ andra vÄningen mötte mig en absurd syn. I ett stort tomt rum hade de stÀllt ut en rad masonitbord som delade rummet pÄ mitten. Runt vÀggarna stod ca 10 Komsomolare, tre KGB-officerare stod vid masonitborden, tillsammans med Vladimir. PÄ bordsraden hade de brett ut alla papperslappar som Vladimir hade i plÄnboken, lagda i rÀta vinklar, med avstÄnd sÄ att de skulle sÄ gott det gick fylla upp de fyra borden.

Officeren skrek allt vad han orkade " VAAD ÄÄR DET HÄÄÄR !!" och pekade pĂ„ en papperslapp.. Vladimir svarade "Det Ă€r intrĂ€deskortet till Lenfilm".. osv.SĂ„ dĂ€r pĂ„gick det i ca en timme. allt avrundades med svordomar och skrik om "valutamaskin, drĂ€ck, avskum, valutahandlare, svin, brottsling" etc. skrikorkestern riktade sig nu mot mig. De skrek att det rĂ„dde speciella omstĂ€ndigheter för att fĂ„ umgĂ„s med sovjetmedborgare, och det kunde bli allvarliga följder för mig, osĂ€kert om jag skulle fĂ„ resa hem sade han med ett elakt flin.

Jag och Vladimir försökte förklara att vi var medlemmar i vÀnskapsförbundet Sverige-Sovjet, och vi helt enkelt givits intrycket att den rÀtten hade vi, och inget som vi behövde ta oss, men avbröts att en skrikorkester.

Sedan blev det enskilda förhör. Jag satt i andra Ànden av korridoren och hörde vartenda ord frÄn förhörsrummet 25 meter bort, eftersom karln med den fantastiska rösten dÄ oavbrutit skrikit i fyra timmar.

Han skrek att han skulle ringa hans arbetsgivare och fĂ„ honom avskedad, vilket han ocksĂ„ gjorde. Hans brott ansĂ„gs som grovt, eftersom Vladimir arbetat som brandman pĂ„ kommunistpartiets högkvarter Smolnyj, och hade sĂ€kerhetsklassad tjĂ€nst, utan rĂ€tt att umgĂ„s med utlĂ€nningar. Den regeln hade ju tillkommit nu efterrĂ„t kan man sĂ€ga, men vi som utsatts för den sociala sĂ€kerhetstjĂ€nsten rycker bara pĂ„ axlarna Ă„t sĂ„dant  och betraktar en sĂ„dan anklagelse som i stort sett normal.

Han ringde Vladimirs jobb, och han avskedades per telefon. Efter sex timmar var förhöret slut, och KGB hade beslutat om utredning av Vladimir.
Vladimir försökte förekomma utredningen genom att sjÀlv lÀmna stan, och började arbeta pÄ sovchosen Pervomajskoe tre mil utanför stan, eftersom han hört att han skulle dömas enligt 101-km lagen. ( Den finns kvar Àn idag). Den innebÀr att man förvisas pÄ livstid, och inte fÄr bosÀtta sig nÀrmare större stÀder Àn 101 km. Men det hjÀlpte inte.

Han kallades upp till KGB opchj de strök stÀmpeln om folkbokföring i Leningrad i hans inrikespass. NÀr jag kom dit nÀsta gÄng hade det varit tumult dÄ han hÀmtats och skickats ivÀg till den förbjudna zonen mot Finska grÀnsen till den kÀnda förvisningsorten Novjaa Derevnja, kallad "Saigon". DÀr blev han kallad "CIA-agenten". KGB höll honom under stÀndig uppsikt, och de anstÀllda passade pÄ honom ocksÄ.
NÀr tvÄ Är hade gÄtt av förvisningen fick han rÀtt att bosÀtta sig pÄ andra stÀllen, om de lÄg mer Àn 101 km frÄn större stÀder.

DĂ„ passade vi pĂ„. Jag ordnade en friplats pĂ„ den kristna Pitedalens folkhögskola, och fick en gammal VAZ-bil av en bekant, som jag körde ned i. DĂ€r sĂ„lde jag den för 80 kr Ă„t min svĂ€gerska, sedan vi anvĂ€nt den till att flytta Vladimirs tillhörigheter till byn Romasjkij dĂ€r svĂ€gerskan bodde. Det var lite Ă€ventyrligt att ge sig in  sĂ„ nĂ€ra den förbjudna zonen, dĂ€r det jĂ€mt sprang k-pist bevĂ€pnade grĂ€nsvakter, vi ordnade saken pĂ„ natten, och nĂ€sta dag sĂ„ Ă„kte vi in till Leningrad för att fixa papper. Vi köpte tvĂ„ enkelbiljetter till Lahtis i finland med buss. Tanken med detta var att jag var registrerad som inresande med bil, och skulle bevakas efter utresa nĂ€r larmet gick. Veckoturerna till lahtis i finland var nĂ€stan obevakade.

Sedan begÀrde vladimir helt frÀckt tjÀnstledighet för utlandstudier av sitt arbetsbefÀl under tre mÄnader. Han lade fram saken sÄ att de skulle skratta Ät hans dumhet och inbilskhet, dÄ han sade att han Ànnu inte fÄtt nÄgot erbjudande om utlandstudier, han bara hoppades fÄ det. Han mutade arbetsbefÀlet med tre flaskor vodka, och fick sitt papper, och blev kallad inbilsk idiot.
Med pappret i hand Äkte vi och fick ut visum av svenska konsulatet, och en timme senare satt vi pÄ bussen.

Analysera nu denna historia. Vad hÀnde ? Varför, Vilka var medlen, vilka var mÄlen att styra individen ? Vad ville myndigheterna med detta ?

Jag tror att det vore enklare att lyssna pÄ en drogads hallucinationer, Àn att försöka förstÄ vad de menade med detta. Tre öl och en burk kyckling var orsaken till detta.TvÄ Är efter att Komsomol gripit oss gÄr han i landsflykt.

Efter att ha studerat PÄ Pitedalens folkhögskola i tre Är, sÄ har omvÀlvningen i sovjet lett till att vladimir blivit statslös. Han sökte politisk asyl men fick avslag. Myndigheterna begick över 50 regelbrott och övertrÀdelser. Vi gömde Vladimir i fem Är, men tillslut greps han pÄ vÀnsterpartiets lokal. Det ironiska i detta Àr att Vladimir alltid varit kommunist pÄ den tiden.

Sedan bestÀllde myndigheterna en falsk handling som de kallade "Pass".Den var avsedd för utvÀxling av ryska soldater som varit fÄngna i Avghanistan. DÀr klistrade de in en svart fotostatkopia av Vladimirs bild. Sedan maskinskrev de hans namnteckning, och utvisade honom strax dÀrefter.

Varför det ? Vad var mÄlet ? Vad ville de visa ?

Fem Är senare sÄ ordnade vi sÄ att han gifte sig med en kvinnlig pastor i Elimkyrkan. LikvÀl bor han nu i Sverige , trots alla brott myndigheterna förgÀves har begÄtt
Titel: Fantastisk berÀttelse, Avos
Skrivet av: Morgan Ohlson skrivet 24 februari 2008, 13:51:24 PM
.

Principiellt kan man sÀga att modellen som jag angav (ovan) i stort sett kan anvÀndas i alla organisatoriska sammanhang.

Anta att vi vill analysera den kultur (ex. arbetsplatsk. eller nationalkaraktÀr) sÄ vÀljer vi kulturbegrepp som Àr viktiga för en arbetsplats eller till en nation.

Vill vi analysera t.ex en myndighets roll i en skandal dĂ„  observerar och analyserar vi just faktorer som beskriver myndighetens makt, maktpolitik, praktiskt utövad makt, ansvarstagande, korruption i det aktuella Ă€rendet etc etc... och sĂ€tter in i dessa data i den modell vi anvĂ€nder.

Avos historia var lÄng och "blommig" sÄ jag ska ta ett helt annat exempel (Obs, ingen annan jÀmförelse i övrigt). Jag har ibland hjÀlpt bekanta att tolka drömmar. Eftersom drömmar ofta handlar om att bearbeta svÄra kÀnslomÀssiga hÀndelser, eller kommande problem vi stÀlls inför sÄ spelar ocksÄ kÀnslorna som finns i en dröm stor roll.

NÀstan alltid nÀr folk berÀttar om sina drömmar redogör de för hÀndelser, personer och saker. Min erfarenhet Àr att dessa spelar stor roll i vÄrt praktiska liv, men nÀr en dröm ska analyseras sÄ handlar det oftast mer om annat som lÀrdom, rÀdsla, "upp-peppning" eller liknande i samband med vissa av livets svÄra beslut.

# Vad hÀnde och vad fanns för kÀnslor i de olika faserna?
# Vilka roller hade karaktÀrerna i drömmen? (personerna Àr ofta helt andra Àn de som har med "den saken" att göra)
# ...och hur spelade karaktÀrerna dessa roller?
# Hur gick det praktiskt i drömmen?
# Vem vann eller förlorade i drömmen?

Drömmar handlar ju ofta just om att vi Àr rÀdda för att misslyckas eller omvÀnt att bara man gör rÀtt sÄ gÄr det som en dans.

En ekonom som analyserar Avos historia skulle ta bort mÄnga stycken och ersÀtta med information om personernas ekonomiska situation, kapital, lÄn eller t.ex val av bilmodel, dyrt eller billigt boende etc.

En prÀst skull ta bort andra stycken och i stÀllet lÀgga in hur personerna satt tillit till gud, till djÀvulen, till slump, tro, till bön etc etc.

Dvs att modellen som jag angav i ett tidigare inlÀgg fungerar mycket bra i mÄnga sammanhang, men att man dÄ alltsÄ vÀljer att beskriva t.ex en struktur ur för ÀndamÄlet avpassade perspektiv som makt, ekonomi, uppsÄt-slump etc etc.

.
Titel: Re: Fantastisk berÀttelse, Avos
Skrivet av: Avos skrivet 24 februari 2008, 17:06:15 PM
Citat frćn: "Morgan Ohlson"
.
En ekonom som analyserar Avos historia skulle ta bort mÄnga stycken och ersÀtta med information om personernas ekonomiska situation, kapital, lÄn eller t.ex val av bilmodel, dyrt eller billigt boende etc.

En prÀst skull ta bort andra stycken och i stÀllet lÀgga in hur personerna satt tillit till gud, till djÀvulen, till slump, tro, till bön etc etc.

Dvs att modellen som jag angav i ett tidigare inlÀgg fungerar mycket bra i mÄnga sammanhang, men att man dÄ alltsÄ vÀljer att beskriva t.ex en struktur ur för ÀndamÄlet avpassade perspektiv som makt, ekonomi, uppsÄt-slump etc etc.
.


Jag har inget emot att upptĂ€cka att livet Ă€r bra mycket enklare Ă€n jag trott. Men om maktens mĂ„l inte Ă€r logiska, utan element som ondska finns med ( som mĂ„l, inte som medel), dĂ„ Ă€r det inte logiskt lĂ€ngre, eller  kalkylbart.
Titel: Ordning ger tydlighet
Skrivet av: Morgan Ohlson skrivet 28 februari 2008, 12:20:38 PM
.

Ordning ger tydlighet
...men inte för den skull enkelt


Anta alltsÄ att man först gjort en översiktlig analys och kommit fram till att "ondska" Àr kanske DEN viktigaste parametern vi vill studera ytterligare. Det vi dÄ gör Àr att vi sÀtter upp nya "operationaliseringar", dvs faktorer som kan beskriva ondskan vi nu vill analysera.

__Att analysera ondska
SÄklart det finns massor av relevanta parametrar, men hÀr kommer nÄgra förslag pÄ faktorer som Àr extra relevanta om man vill analysera ondska.

Vem /vilka drabbas:  # alla,  # fĂ„  eller   # vissa kategorier (fattiga /rika / personer med psykisk sjukdom i slĂ€kten eller ex. invandrare etc?)

Hur ofta: Drabbas dĂ„ dessa personer eller grupper  # alltid  # ibland  # regelbundet  # slumpmĂ€ssigt?   ...eller kan det knytas till myndighetens   #Ă„rsbundna budget  # av vissa handlĂ€ggare?

Metoder och djup: Sker det som (frĂ„n enkelt till allvarligt)   # elaka ord  # sĂ€mre handlĂ€ggning  # uppsĂ„tligt felaktig handlĂ€ggning  # sĂ€mre beslut  # olagliga beslut. Men kan oxĂ„ sĂ€tta djupet till:  # informell krĂ€nkning  # formell krĂ€nkning  # enkelt olagligt  # kvalificerat olagligt.

Motivbild: Kan man se eller identifiera  A) olika motiv bakom ondskan eller Ă€r det Ă„terkommande  B) samma motiv. Motiv som kan finnas kan först ligga hos handlĂ€ggaren /myndigheten och vara sĂ„dana som: # rasism mot hudfĂ€rg eller etnicitet  # homofobi  # intolerans  # rashygieniska motiv  # ekonomiska motiv (myndigheten, eller som det uppmĂ€rksammade Ă€rendet dĂ€r handlĂ€ggare hade ackord pĂ„ att klassa arbetslösa som sjuka i VĂ€stra Götaland (enligt Uppdrag Granskning))  # Politiska motiv (som att Moderater försĂ€mrar för arbetslösa och förbĂ€ttrar för
dem som redan har bra lön).

Mindre allvarligt: slumpmÀssigt, sÀllan, olycksfall, muntligt, i hanlÀggning.

Mer allvarligt: Systematiskt, regelbundet, uppsÄt, skriftligt, i beslut.

Ja, detta var bara nÄgra exempel. Som organisationsanalytiker gör man dÄ ofta sÄ att man "skummar igenom" alla faktorerna ytligt först för att sedan koncentrera sig just pÄ de omrÄden dÀr man hittat, för utredningen intressanta (avvikande) resultat.

Om man ska kalla det för att livet eller vÀrlden Àr enkel, det tror jag nog inte. Men sjÀlvklart framtrÀder bilderna av vÀrlden omkring oss mer sakligt, mer faktabetonat nÀr man strukturerar sin analys. Framför allt Àr det sÄ att iaktagelser dÀr man inte ens tror sina egna ögon, faktiskt tar betydligt tyngre form nÀr man analyserar del för del. DÄ fÄr man ju s.a.s fakta, svart pÄ vitt sÀrskilt om man ocksÄ medvetet anstrÀnger sig att försöka motbevisa det man upptÀckt, men inte lyckas motbevisa det.


------------
Exempel pÄ egen kvalitetssÀkring: Ni anar inte hur mÄnga gÄnger jag sa till mig sjÀlv: Infraljuden i min bostad (februari 2008) mÄste vara jag som inbillar mig. Men varje gÄng jag försökte bevisa att DET INTE FANNS sÄ visade det sig vara fel, ljudet /vibrationerna fanns (finns , dÄ det fortfarande förekommer).
------------


M.v.h

.
Titel: Re: Ordning ger tydlighet
Skrivet av: Avos skrivet 28 februari 2008, 14:13:33 PM
Citat frćn: "Morgan Ohlson"
.

Ordning ger tydlighet
...men inte för den skull enkelt


Anta alltsÄ att man först gjort en översiktlig analys och kommit fram till att "ondska" Àr kanske DEN viktigaste parametern vi vill studera ytterligare. Det vi dÄ gör Àr att vi sÀtter upp nya "operationaliseringar", dvs faktorer som kan beskriva ondskan vi nu vill analysera.

__Att analysera ondska
SÄklart det finns massor av relevanta parametrar, men hÀr kommer nÄgra förslag pÄ faktorer som Àr extra relevanta om man vill analysera ondska.

Vem /vilka drabbas:  # alla,  # fĂ„  eller   # vissa kategorier (fattiga /rika / personer med psykisk sjukdom i slĂ€kten eller ex. invandrare etc?)

Hur ofta: Drabbas dĂ„ dessa personer eller grupper  # alltid  # ibland  # regelbundet  # slumpmĂ€ssigt?   ...eller kan det knytas till myndighetens   #Ă„rsbundna budget  # av vissa handlĂ€ggare?

Metoder och djup: Sker det som (frĂ„n enkelt till allvarligt)   # elaka ord  # sĂ€mre handlĂ€ggning  # uppsĂ„tligt felaktig handlĂ€ggning  # sĂ€mre beslut  # olagliga beslut. Men kan oxĂ„ sĂ€tta djupet till:  # informell krĂ€nkning  # formell krĂ€nkning  # enkelt olagligt  # kvalificerat olagligt.

Motivbild: Kan man se eller identifiera  A) olika motiv bakom ondskan eller Ă€r det Ă„terkommande  B) samma motiv. Motiv som kan finnas kan först ligga hos handlĂ€ggaren /myndigheten och vara sĂ„dana som: # rasism mot hudfĂ€rg eller etnicitet  # homofobi  # intolerans  # rashygieniska motiv  # ekonomiska motiv (myndigheten, eller som det uppmĂ€rksammade Ă€rendet dĂ€r handlĂ€ggare hade ackord pĂ„ att klassa arbetslösa som sjuka i VĂ€stra Götaland (enligt Uppdrag Granskning))  # Politiska motiv (som att Moderater försĂ€mrar för arbetslösa och förbĂ€ttrar för
dem som redan har bra lön).

Mindre allvarligt: slumpmÀssigt, sÀllan, olycksfall, muntligt, i hanlÀggning.

Mer allvarligt: Systematiskt, regelbundet, uppsÄt, skriftligt, i beslut.

Ja, detta var bara nÄgra exempel. Som organisationsanalytiker gör man dÄ ofta sÄ att man "skummar igenom" alla faktorerna ytligt först för att sedan koncentrera sig just pÄ de omrÄden dÀr man hittat, för utredningen intressanta (avvikande) resultat.

Om man ska kalla det för att livet eller vÀrlden Àr enkel, det tror jag nog inte. Men sjÀlvklart framtrÀder bilderna av vÀrlden omkring oss mer sakligt, mer faktabetonat nÀr man strukturerar sin analys. Framför allt Àr det sÄ att iaktagelser dÀr man inte ens tror sina egna ögon, faktiskt tar betydligt tyngre form nÀr man analyserar del för del. DÄ fÄr man ju s.a.s fakta, svart pÄ vitt sÀrskilt om man ocksÄ medvetet anstrÀnger sig att försöka motbevisa det man upptÀckt, men inte lyckas motbevisa det.


Morgan, du Àr en sann bokhÄllarpersonlighet :-) Du försöker t o m systematisera ondskan. Jag Àr inte emot ett försök, men det Àr lÀttare att sÀtta upp en organisationstruktur, Àn att du verkligen tillÀmpar den pÄ verkligheten.

Kan du med din metod, exempelvis dra nÄgra relevanta slutsatser ur KGB-officerens upptrÀdande dÄ han förhörde oss ? Enligt den gamla metoden " VEM TjÀnar PÄ Detta ?" försöka strukturera intressena ? Jag fÄr det bara till att dÄrar klÀttrar pÄ varandra, och nÀr de Àr klara stÄr de likvÀl med tomma hÀnder, fastÀn de har stÀllt till stor skada.
Titel: RyggmÀrgsreflexer kan vara jÀttebra, eller helt fel
Skrivet av: Morgan Ohlson skrivet 28 februari 2008, 21:20:26 PM
.

RyggmÀrgsreflexer kan vara jÀttebra, eller helt felNu sÀger jag "nej" pÄ alla punkter, hoppas du inte tar det personligt för det Àr det inte.


Avos: ...du Àr en sann bokhÄllarpersonlighet//

MO: Nej, skillnaden mellan att hÄlla ordning i "fÀrdiga regler" (typ kontoplan) och att utreda nya aspekter, parametrar etc. Àr det stor skillnad pÄ.
---

Avos: Du försöker t o m systematisera ondskan.

MO: AlltsÄ ondskan Àr ju en "varats sanning" i de sammanhang dÀr den finns.

Det som jag gör hÀr Àr egentligen bara att jag anvÀnder ord ur sprÄket som vi kan, och som fÄr utgöra en sorts mÀtstock. Dvs att man anvÀnder en sak man kan (sprÄket) för att "mÀta" och undersöka nÄgot som vi inte kanske kan sÄ mycket om, dvs ondskan.

Jag systematiserar alltsĂ„ inte ondskan, bara vĂ„r egen förmĂ„ga att fĂ„ en inkörsport för att förstĂ„ EN AV ONDSKANS TÄNKBARA OMSTÄNDIGHETER i ett tĂ€nkbart organisatoriskt sammanhang.

Mitt lilla förslag Àr alltsÄ betydligt mindre Àn du föreslÄr. Men sÄklart, har man sedan omfattande analyserat ondska pÄ 10-tals, kanske 100-tals olika stÀllen dÄ börjar man djupare förstÄ mekanismerna bakom... men sÄdant har jag aldrig Àgnat mig Ät. NÀr myndigheter gör fel eller t.o.m trakasserar folk, dÄ betraktar jag det snarare som mÀnsklig dumhet, inte ondska.
---

Avos: Kan du med din metod, exempelvis dra nÄgra relevanta slutsatser ur KGB-officerens upptrÀdande dÄ han förhörde oss ?

MO: DÄ har vi en fallstudie. PÄ nÄgot sÀtt ska man dÄ söka VAD den handlade om... bakomliggande motiv etc. Det Àr som du antyder svÄrare. En kriminalare skulle antagligen förhöra dig ganska kaotiskt om hur du uppfattade den dÀr officeren. Det skulle han göra för att du inte skulle skapa missledande logik... vi mÀnniskor vill gÀrna berÀtta saker logiskt, Àven om det inte finns en uppenbar logik att berÀtta om... officeren kan ju ha varit ute efter att förvilla er för att ni inte skulle förstÄ vad de var ute efter.

NĂ€r du dĂ„ svarar pĂ„ frĂ„gor sĂ„ kommer man som intervjuare att sĂ€rskilt notera just de svar som verkar konstiga. I "anomalierna" kan man börja gaffla fram olika motivbilder som man sedan dĂ„ kan, genom intervjun söka stöd för eller motbevis. PÅ sĂ„ vis kommer successivt ett tĂ€nkbart scenario allt mer att framstĂ„ som rimligt medan andra alternativa scenarion allt starkare bevisas felaktiga. (typ kriminalutredning)
---

Avos:  Enligt den gamla metoden " VEM TjĂ€nar PĂ„ Detta ?" försöka strukturera intressena ? Jag fĂ„r det bara till att dĂ„rar klĂ€ttrar pĂ„ varandra, och nĂ€r de Ă€r klara stĂ„r de likvĂ€l med tomma hĂ€nder, fastĂ€n de har stĂ€llt till stor skada.

MO: Det kan du ha rÀtt i... men Àven om mÀnniskor tror de agerar efter sanningen, sÄ agerar de ju utifrÄn sin egen logik. DÀrför Àr ju snarare teorin "Tror DE att DE tjÀnar pÄ detta, och hur?". Eller, stÀmmer deras agerande med hur vi tror att de tÀnker?

===

Annat exempel: Stod idag och diskade och sĂ„g dĂ„ i fönstet en mormor med ett barnbarn pĂ„ cirka 2 Ă„r.  

Först försökte barnet springa (tulta) ut i gatan. DÄ försökte mormodern jaga ikapp barnet och stoppa det. Det var bra och logiskt!

Men, dÄ försökte barnet undfly mormodern genom att tulta Ät andra hÄllet, in pÄ en trafikfri yta (otrafikerad parkering). Parkeringen var vid tillfÀllet helt riskfri för barnet, men det tÀnkte inte mormodern pÄ. Mormodern hade redan farten i benen att jaga barnet.

Detta ledde till att mormodern nÀstan lite aggressivt jagade barnet in pÄ parkeringen trots att den var helt riskfri. Mormoderns hetska jakt blev i stÀllet en fara i sig sjÀlv och barnet, som pga vinterklÀder och smÄ barn-armar inte kunde ta emot sig, snubblade och landade med ansiktet först i asfalten.

Först gÀllde det att stoppa barnet frÄn att tulta ut i trafiken, men sedan glömde sig mormodern och jagade lika hÄrt Ät det andra hÄllet fast det var helt fel logik... och dÄ blev mormoderns felaktiga logik i stÀllet skrapsÄr i barnets ansikte.

...Ă€r man dĂ„ bitsk och kritisk sĂ€ger man skrapsĂ„ren Ă€r mormoderns fel.   Å den andra sidan var mormodern just sĂ„ motiverad att skydda barnet att hon dĂ€rför tog i för mycket, vilket ju pĂ„ sĂ€tt och vis var bra. En logik kan vara en sund logik, men det kan ocksĂ„ vara en logik (beteende) som överförts till ett felaktigt eller olĂ€mpligt sammanhang. Detta Ă€r nog tyvĂ€rr mycket vanligt.

.
Titel: Re: RyggmÀrgsreflexer kan vara jÀttebra, eller helt fel
Skrivet av: Avos skrivet 29 februari 2008, 19:09:01 PM
Citat frćn: "Morgan Ohlson"
.

Ja inte vill jag ju stÄ i vÀgen för dig nÀr du vill vÀl.. och tÀnk faktiskt pÄ att bokhÄllartyper gillar jag, min fru Àr en sÄdan: hon kan ta fram ett tvÄ Är gammalt kvitto pÄ fem minuter !

MO: DÄ har vi en fallstudie. PÄ nÄgot sÀtt ska man dÄ söka VAD den handlade om... bakomliggande motiv etc. Det Àr som du antyder svÄrare. En kriminalare skulle antagligen förhöra dig ganska kaotiskt om hur du uppfattade den dÀr officeren. Det skulle han göra för att du inte skulle skapa missledande logik... vi mÀnniskor vill gÀrna berÀtta saker logiskt, Àven om det inte finns en uppenbar logik att berÀtta om... officeren kan ju ha varit ute efter att förvilla er för att ni inte skulle förstÄ vad de var ute efter.

NĂ€r du dĂ„ svarar pĂ„ frĂ„gor sĂ„ kommer man som intervjuare att sĂ€rskilt notera just de svar som verkar konstiga. I "anomalierna" kan man börja gaffla fram olika motivbilder som man sedan dĂ„ kan, genom intervjun söka stöd för eller motbevis. PÅ sĂ„ vis kommer successivt ett tĂ€nkbart scenario allt mer att framstĂ„ som rimligt medan andra alternativa scenarion allt starkare bevisas felaktiga. (typ kriminalutredning)
---

Avos:  Enligt den gamla metoden " VEM TjĂ€nar PĂ„ Detta ?" försöka strukturera intressena ? Jag fĂ„r det bara till att dĂ„rar klĂ€ttrar pĂ„ varandra, och nĂ€r de Ă€r klara stĂ„r de likvĂ€l med tomma hĂ€nder, fastĂ€n de har stĂ€llt till stor skada.

MO: Det kan du ha rÀtt i... men Àven om mÀnniskor tror de agerar efter sanningen, sÄ agerar de ju utifrÄn sin egen logik. DÀrför Àr ju snarare teorin "Tror DE att DE tjÀnar pÄ detta, och hur?". Eller, stÀmmer deras agerande med hur vi tror att de tÀnker?
.


Intressant att lÀsa, faktiskt först gÄngen jag fÄtt en analys av denna hÀndelse: vanligen fÄr jag bara reaktionen "USCH OCH FY". Men jag antar att du inser det hopplösa i att densamma kriminalare Colombo, ska klia sig i skallen, och sÀga "aha,nu vet jag... En burk kyckling, och tre smÄ öl...det betyder ju..." Vad ? Columbo gÄr nog bet pÄ det...
Titel: Det hemliga puzzlet
Skrivet av: Morgan Ohlson skrivet 12 mars 2008, 19:28:03 PM
.

Det "hemliga" puzzletsÀker /osÀker
Ă€kta /falsk
sanningsenlig /lögnaktig
resonabel /provocerande
med /mot
logisk /irationell (olika perspektiv)
mÄlmedveten /planlös /sökande

...nÀr och i vilka avseenden?
-----

Problemet i den typ av berÀttelse du redogör för Àr i huvudsak:

Kan Columbo (eller hellre: Adrian Monk, Kanal 9) veta att ögonvittnet Àr en god observatör?

I enkla studier av vittnesmÄl visar det sig att ögonvittnen t.o.m kan missta sig pÄ helt grundlÀggande fakta nÀr de bevittnat t.ex en enkel kollition mellan 2 bilar i ett gatuhörn.

För att utreda den historia du berÀttar mÄste man, typ organisationskonsulter alltsÄ analysera rollspelet.

Vilka av kĂ€nslorna /utspelen /pĂ„stĂ„endena officeren gjorde verkade: A) Ă€kta   B) spelade (och i sĂ„ fall varför: Att dölja, provocera, lura, politisk korrekthet etc).

Genom att steg för steg analysera vad som verkade Àkta respektive spelat och t.ex vad som officeren gjorde sjÀlvsÀkert resp osÀkert kan man sakta fÄ vissa motiv att stÀrkas och andra att försvagas.

Genom att korsrelatera detta till vad som BORDE vara officerens roll kan vi dra slutsatser om han agerade pÄ egen hand, eller om han till fullo gick statens Àrenden (öppna eller dolda).

SÀrskilt intressant Àr sÄdant som var ovÀntat som pÄstÄenden, kÀnsloreaktioner eller liknande (t.ex felsÀgningar och sjÀlvmotsÀgelser) eftersom det ofta ger ledtrÄdar om vad som Àr sant och vad som officeren fabricerade för att uppnÄ sina syften. Ljuger gör man ju vanligtvis enbart om det finns ett behov... och alltsÄ pekar lögner pÄ lögnarens bakomliggande behov (Àkta motiv).

...men lögnen kan ocksÄ vara för nÄgon som ej Àr nÀrvarande, som t.ex för att upprÀtthÄlla en politisk korrekthet eller fasad att han Àr lojal till sin arbetsgivare (typ).

I ett 1000-bitars pussel kan man med sÄ osÀkra data förstÄs aldrig fÄ fram alla pusselbitar. Men, med envishet kan man kanske fÄ fram 100 och med ytterligare lite tur kanske nÄgra av dessa kan avslöja delar av vad pusslet som helhet förestÀller. FrÄn militÀrt spionage brukar sÀgas att man frÄn öppna uppgifter, t.ex internationella militÀr /flyg /vapen-tidskrifter och fotografier vanligen kan gissa och ganska vÀl "förutse" ungefÀr 70% av alla hemliga uppgifter. Dvs alltsÄ 700 av pusslets 1000 bitar.


Morgan Ohlson
.