Nordiska kommittn fr Mnskliga rttigheters - Diskussionsforum

Socialtjänsten => Tvångsomhändertagande och andra ingripanden => mnet startat av: Tove Olsson skrivet 06 september 2006, 20:35:58 PM

Titel: forts på soc legala rätt att kidnappa och förtala
Skrivet av: Tove Olsson skrivet 06 september 2006, 20:35:58 PM
Förtydligande : efter mötet på Lst var jag i kontakt med den "kickade" kontaktpersonen och då berättade hon för mig att - hon hade varit i kontakt med soc om att hon fortfarande ville vara "vakt" åt oss. De sa nej , det fick hon inte. Hon hade sagt att umgänget fungerade bra och att hon INTE hade några anmärkningar på det eller i vår lägenhet . Så står det ju inte riktigt i mina papper så den gamla "vakten" bad jag då om ursäkt .
(Innan har jag blivit beskylld för att ha stöldgods från familjehemmet - allt från batterier , cigaretter, smycken , mobiler och pengar som ökade ju mer tiden gick och som de påstått jag köpt ny tv för , ja - allt som finns i ett hem.  Rena lögner och förtal från deras sida). Sedan kom det ett brev från soc där de anklagade mig för att tagit ut pengar från sonens konto som hans halvsyskon sparar på. Också lögn. Jag gick till min bank och min kontakt där printade ut ett konto-besked som visade att pengar överförs från MITT konto till HANS konto ,som jag har uttagsrätt på , och skickade ner det till soc. Ingen justering ändå. Då ringde jag soc-chefen och framförde klagomål hur man blir behandlad - inget hände. Jag tog ut 300 kr, i soc papper har hon skrivit 600 kr. Sonen hade fått veta att jag hade tagit många , många tusenlappar för honom !
Hade även fått brev där soc skrivit att hon träffar min son varannan vecka (ett tag varje vecka) för att "stärka hans självkänsla och frigöra honom från mig" !!!???
I december "lyckades" jag och mitt ombud Ulf Edling , Juristbyrån Öfver AB, bli inbjudna till Mörbylånga socialnämnds AU-möte.
Där satt soc-sekr Annika Olsson fortfarande och ljög : pengarna var inte från mitt konto . sonens halvsyster hade ringt henne under sommaren och sagt att jag tagit pengarna, min syster samarbetar med henne och min syster skulle tycka att det är bra att han är omhändertagen , alla kontaktpersoner är rädda för mig, jag jagar sonen så att han inte vågar lämna familjehemmet , jag skulle skämt ut sonen inför hans kompisar ,  sonen skulle vara livrädd för mig så att familjehemsmamman måste finnas i närheten hela tiden , det skulle finnas en läkare inblandad vid omhändertagandet , jag har fortfarande sådan brister , umgänge med mina släktingar eller mig fungerar inte då han mår väldigt dåligt av det , och LVU ska kvarstå då det fungerar sååå bra i familjehemmet osv.
Jag sa till socialnämndens ordförande Göran Backrot , socialchef Tommy Nyberg och enhetschef Tommy Ohlsson (2 andra som jag ej vet namnet på + Jonas Jansson) att det vara rena lögner., Tommy Olsson bemötte det hela med att vara väldigt otrevlig mot mig , Göran Backrot tyst , Tommy Nyberg tyst. Jag bad då Annika Olsson att gå och hämta kopior till mig där hon kunde visa vilken läkare och vad min syster samarbetat med henne om, och även dessa utredningar på mig och sonen tillsammans som hon hänvisar till som grund för LVU. Annika Olsson tittade ner i bordet hela tiden och behagade inte svara. Tommy Nyberg frågade henne då om det stämde det hon sa och enligt henne gjorde ju det givetvis, Nyberg bad henne då att skicka kopior till mig och det skulle jag naturligtvis få. HAR JAG ÄNNU INTE FÅTT.
Titel: Re: forts på soc legala rätt att kidnappa och förtala
Skrivet av: Ola Eriksson skrivet 07 september 2006, 20:29:00 PM
Citat frn: "Tove Olsson"
Hade även fått brev där soc skrivit att hon träffar min son varannan vecka (ett tag varje vecka) för att "stärka hans självkänsla och frigöra honom från mig" !!!???


Jo det är DET DÄR man inte får göra! Dvs deras "behandling". Soc medger ju själva att de inte sysslar med att hjälpa familjer som har problem, och den förälder ( eller utomstående) som gör så där mot en annan förälder åtalas för psykisk misshandel av barn.

Vägra samarbeta med soc, de konstruerar bevis mot dig, de utreder ingenting. De tar aldrig tillbaka en anklagelse, de fogar nya lögner till gamla. Utredningen växer. När den är uppe i ca 50 sidor hjälper ingenting vad du säger. Om du inte ger vatten åt kvarnen , kan den inte mala.

Exempelvis:
"Vi fann bakterier i Ola Erikssons kompost, det luktade från ett gammalt utedass, i gräset kröp det smådjur". Barnet och fadern verkade inte ha någon känslomässig kontakt, de tittade inte varandra djupt i ögonen blah, blah, blah"  "Utredning om barn som far SYNNERLIGT Illa"

Jag släpper inte dem hit !! De har haft sin chans, och då vägrade de komma. Jag bjöd dem tre gånger, men de ville inte. De gick på hembesök hos min fd frus alkoholiserade fästman istället för hos mig, eftersom försökte lura henne att de skulle acceptera att han fick ersätta mig som far. Istället lurade de henne och bad länsrätten ta barnet ! Om mig har de skrivit att jag är svårt sinnessjuk, saknar verklighetskontakt och inte kan ta hand om mig själv. Allt detta, 27 sidor har länsrätten slängt i papperskorgen. Naturligtvis ska jag inte göra misstaget att släppa in brottslingarna i mitt hem en gång till då ! Om de skulle få komma nu är det ju förståss klart att de kommer för att konstruera bevis, eftersom de förlorat på allt vad de ljugit om.De är ju inte längre "objektiva utredare", de är ju min motpart, kriminella dessutom. Inte ska min motpart skriva utredningar om mig !!

Allt vad socialförvaltningen sysslar med är brottsligt.De brott som de sysslar med anser jag bör straffas i klass som krigsförbrytelser, eller brott mot mänskligheten. Slavhandel, kränkningar, som leder till självmord bland barn och föräldrar, terrorism. m.m  Följder lika svåra som krigsbrott.

De håller utredningshem och utredningar som koster hundratals miljoner. Om utredningarna visar att barnen mår bra, och familjen är bra, så omhändertar de barnen i alla fall. Det finns inga som helst regler de bryr sig om, så vänta dig inte något från dem.

Socialförvaltningens forntidsmänniskor stämmer in på de värsta dystropierna, samt även Frans Kafkas noveller Det hela liknar hr K som kallas till domstol i novellen " processen" . Han får inte veta varför. Han blir utskälld och förnedrad och krossad, men får inte veta varför. De ber honom återkomma nästa dag för att han ska få veta varför han döms.
Han går dit nästa dag, allt fortsätter på samma sätt: han får inte veta vad han anklagas för, han får bara höra hur dålig människa han är. Han kallas åter, igen och igen och igen. Processen pågår i flera veckor. Slutligen får han veta domen.

Hr K döms till döden, av orsaken att han inte tycker om sig själv, och frivilligt låtit sig underkastas domen över sig själv, så var därmed domen legitimerad. Hr K förs ut  för att avrättas, och inser att de hade rätt: om han bara hade vägrat lyssna på dem som ljög och förtalade honom för han hade accepterat att bli dömd av brottslingar och lögnare, och då hade han ju dömt sig själv samtidigt med dem.

Vägra accceptera deras "utredningar", vägra låta dem förnedra och kränka ditt barns och din relation ! Vägra besöka ditt barn tillsammans med förmyndare. När du går med på det, kommer ju ditt barn att se det som du kapitulerat som förälder. Har de tagit barnet från dig, så har de. Ansvaret är då deras. Skräms inte av de gärningar de gör som gör att DE förlorar sin salighet. Var ståndaktig, och tänk att dina barns öden må ligga i Guds händer, Bed och tänk på att du intet ont gjort, och att ditt barn inte förtjänar detta, då du intet annat kan göra än att fortsätta framhärda att du ska fortsätta vara okränkt som förälder, om Gud låter dina barn få återvända till dig.
Titel: forts på soc legala rätt att kidnappa och förtala
Skrivet av: susanna svensson skrivet 07 september 2006, 21:35:11 PM
Läs steven pinkers bok ett oskrivet blad där får du massor med exempel på hur tron på att människans uppväxt påverkar hela hennes liv har orsakat oräklerliga övergrepp mot mäskligheten.
Hans bok visar även med tydlighet att om en människa utveklas åt ett negativt håll så beror det inte på föräldrarnas uppfostringmetoder utan i stället på biologiskt arv från föräldrarna att flytta barnet hjälper föga. Det enda stöd för socialpåverkan som i vuxen ålder påverkar en mäniskas beteende är i så fall val av vänner under tonåren.
Denna bok borde vara obligatoriskt för alla socialarbetare som letar ögonkontakt mellan barn och föräldrar och hankar ner på om barnet verkar för svakt ankutet till sina föräldrar eller för starkt
Titel: forts på socialens legala rätt att kidnappa
Skrivet av: Tove Olsson skrivet 18 september 2006, 23:47:07 PM
En tid efter mötet på soc så ringde jag upp halvsystern. Efter en stunds prat så sa jag att jag var besviken på henne och hon undrade givetvis varför , jag sa att det var av den anledningen att hon ringt Annika Olsson och sagt att jag skulle ha tagit pengar som hon sparar till sonen. Hennes svar var : vem är det ?!. Jag berättade att det var soc och vad Annika Olsson hade skrivit i brev till mig och vad hon sagt på mötet. Då sa hon att hon hade INTE ringt soc och sagt det, utan (återigen) så var det familjehemsmamman som ringt henne och frågat om hon sparade till honom. Där kom ånyo en ny lögn från familjehemmet som Annika Olsson skrev in. Jag bad halvsystern att gå till hennes bank och be dem skicka kopior till soc eller mig. Tyvärr har jag inte sett några. Halvsystern berättade även om vilka lögner familjehemsmamman sagt om mig.
Mitt ombud , Ulf Edling, har också skickat kopia till Annika Olsson att "kontot tillhör mig", men ingen justering och han sa även det på mötet, ingenting hände. (jag fick veta att socialchef Tommy Nyberg skällt på soc.sekr Annika Olsson och enhetschef Tommy Ohlsson efter mötet, på hur de hade bemött Ulf Edling och mig).
Beslutet som kom var att LVU:t skulle fortsätta pga av mina brister !!! och att umgänge skulle ske med kontaktperson, utan motivering. Inte nu heller fick vi fira jul och nyår med sonen för Annika Olsson, för han skulle vara i familjehemmet och sedan ner till sin pappa för umgänge...
Efter det nya beslutet så låg Ulf Edling verkligen på , genom brev telefonsamtal och mail, till Annika Olsson om ett möte där vi skulle prata om umgänget och mina önskemål. INGET gehör , han vände sig till enhetschefen Tommy Ohlsson - samma nonchalans. Efter kontakt med socialchef Tommy Nyberg så kom äntligen en "inbjudan" till ett möte. Vi hade varit i kontakt med den "kickade" kontaktpersonen och frågat om hon kunde tänka sig att vara vakt - och det kunde hon, för vi tänkte att då kommer umgänget i gång ganska snart. Oj, så fel. När vi kom till mötet med Annika Olsson så skulle även Tommy Ohlsson närvara. Det mötet började med att Tommy Ohlsson sa : vi har ingen negativ uppfattning om dig Tove , (eller hur - det finns inte ett positivt ord om mig i deras papper) för att i nästa sekund bli otrevlig för att jag hade kontaktat "vakten", hur fel det var och det kunde absolut INTE JAG AVGÖRA vem som skulle anställas för det. Jag upplyste då honom om att det var Ulf Edling som pratat med henne för att umgänget skulle komma igång och att hon ville. Då svarade Tommy Ohlsson att det kunde hon heller inte avgöra eftersom hon var anställd på andra villkor. Soc.sekr Annika Olsson satt tyst som vanligt i början, men kom snart i gång med sina gamla och nya lögner. Jag bad henne om kopiorna som hon hänvisade till på mötet och som jag blivit lovad att få. Enhetschef Tommy Ohlsson sa att de skulle skickas till hem till mig,(har jag fortfarande inte fått och det av den anledningen att det FINNS INGA papper att kopiera , det är bara Annika Olssons lögner som ligger bakom). Då kom nästa slag : de hade redan tagit ett beslut ! utan vår vetskap, om vilken dag , klockslag och en helt ny kontaktperson som skulle vara med oss vid umgänge. Det skulle komma brevledes till oss inom ett par dagar !!!Återigen använder Mörbylånga socialförvaltning sin egna lag , inte den som kommer från högre ort och som hela landet SKA rätta sig efter...
Titel: forts på soc legala rätt att kidnappa och förtala
Skrivet av: Tove Olsson skrivet 05 oktober 2006, 00:22:39 AM
Efter att den nya kontaktpersonen tagit kontakt med mig och vi träffades över en kopp kaffe i Kalmar , så fick jag veta att jag skulle få umgänge veckan efter. Vilken lycka jag kände då , men , säg den lycka som vara...
Samma dag som umgänget skulle ske så ringde mitt ombud Ulf Edling strax efter lunch och sa : Att enhetschef Tommy Ohlsson ringt honom och sagt att familjehemsmamman hade ringt och att hon var ledsen , nedstämd och helt förstörd pga mig !!!. Hon påstod att jag skulle ha varit otrevlig mot henne i Färjestaden utanför en affär. Jag förnekade detta då jag inte har gjort detta , jag blev ledsen och arg över dessa falska anklagelser från henne igen och sa att hon gör allt för att hindra oss från att träffas.  Mitt ombud Ulf Edling ringde till Tommy Ohlsson och sa att jag förnekar detta - då kom nästa överraskning. Jag skulle ha tagit tag i både hennes kundvagn och i henne och "ruskat"runt och dragit och slitit och gapat och skrikit och hotat henne.!?. Jag sa då till mitt ombud att nu vill jag ha en polisanmälan på detta och gör inte soc eller famíljehemsmamman en så gör jag en anmälan . Enhetschefen Tommy Ohlssons svar var : " Det är inte så bra ur Toves synvinkel då det finns ett vittne till allt"???. Ombudet Ulf Edling sa då att gör de ingen anmälan så kommer jag att göra en. Svaret från Tommy Ohlsson var :" jaha , men det är inte bra för henne men vill Tove ha en anmälan så ska det givetvis göras en ". !!!
Titel: Re: forts på soc legala rätt att kidnappa och förtala
Skrivet av: Ola Eriksson skrivet 07 oktober 2006, 17:24:48 PM
Citat frn: "Tove Olsson"
Jag sa då till mitt ombud att nu vill jag ha en polisanmälan på detta och gör inte soc eller famíljehemsmamman en så gör jag en anmälan . Enhetschefen Tommy Ohlssons svar var : " Det är inte så bra ur Toves synvinkel då det finns ett vittne till allt"???. Ombudet Ulf Edling sa då att gör de ingen anmälan så kommer jag att göra en. Svaret från Tommy Ohlsson var :" jaha , men det är inte bra för henne men vill Tove ha en anmälan så ska det givetvis göras en ". !!!


Det vore bra om de tvingas komma till skott. För ondskan har svårare att verka i öppet dagsljus. Det enda som kan hjälpa dig är att du lyckas få detta känt. Förnedringssamhället har säkerligen inget att erbjuda dig. Hoppas att nassegrisarna inte lyckas knäcka dig med trakasserierna.

Jag lyckades faktiskt slå tillbaka ett angrepp för 8 år sedan, genom att mailbomba kommunens mailadresser. Jag skickade iväg ca 150 brev till varenda adress jag fick tag på på sociala och till politikerna. Då drog de öronen åt sig, när de ser att man kan slå tillbaka.
Titel: Re: forts på soc legala rätt att kidnappa och förtala
Skrivet av: Ola Eriksson skrivet 08 oktober 2006, 14:43:03 PM
Citat frn: "Tove Olsson"
Jag sa då till mitt ombud att nu vill jag ha en polisanmälan på detta och gör inte soc eller famíljehemsmamman en så gör jag en anmälan . Enhetschefen Tommy Ohlssons svar var : " Det är inte så bra ur Toves synvinkel då det finns ett vittne till allt"???. Ombudet Ulf Edling sa då att gör de ingen anmälan så kommer jag att göra en. Svaret från Tommy Ohlsson var :" jaha , men det är inte bra för henne men vill Tove ha en anmälan så ska det givetvis göras en ". !!!


Sociala polisanmälde mig för psykisk misshandel av mina barn, då de menade att vi låtit barnen få kännedom om vår konflikt ( En formulering som ALLTID fungerar, då det är omöjligt att under fyra år leva utan umgängesavtal, utan att barnen får veta något om de konflikter detta för med sig)

Sociala tyckte däremot att det var helt okey att posta en 19 sidor lång utredning till min äldre son personligen, där vi båda föräldrar smutskastades.

Lär av våra fiender, de är våra bästa lärare hur kampen ska föras.

Polisanmäl dem för psykisk misshandel av dina barn, berätta om hur de har förnedrat dig inför dina barn, hur de använder dina barn som segertroffeer, hur barnen far illa av att slitas hit och dit, och inte tillåts ha en relation med dig, utan endast en relation genom en vakt från socialförvaltningen.

Påtala att sociala inte bevisat att det finns några extraordinära skäl till denna vakt ( typ övergrepp eller misshandel), utan att denna vakts enda syfte är att rasera din relation som just förälder till barnet, så att barnet inte ska kunna komma tillbaka till dig, vilket det SKA enligt vårdplanen BIC.

Hur ska det isåfall kunna gå till om du inte får träffa barnet med den relation ni hade under den tid ni levde tillsammans ? Polisanmäl, de tar en större risk om de ska ställa upp på ett anmälningskrig.

Inte för att förnedringssamhället kommer att ingripa, men om du mailbombar dem och anmäler dem, så kommer du att röra om i skithögen. Skit luktar om man rör om i den, och information sprids mellan anställda inom detta ondskans ministerium om brott som ansvariga har begått där. Detta kan användas av andra personer mot dem, när de vill göra karriär. Det kan inte vara bra för någon i ansvarig ställning att deras brott blir till allmänn kännedom för deras konkurrenter i karriären.De som bränt fingrarna på allt för många brott, blir de tvungna att ställa åt sidan, eftersom dessa personer kan hota deras gemensamma framtid.
Titel: Re: forts på soc legala rätt att kidnappa och förtala
Skrivet av: Ola Eriksson skrivet 09 oktober 2006, 19:06:48 PM
Citat frn: "Tove Olsson"
Jag sa då till mitt ombud att nu vill jag ha en polisanmälan på detta och gör inte soc eller famíljehemsmamman en så gör jag en anmälan . Enhetschefen Tommy Ohlssons svar var : " Det är inte så bra ur Toves synvinkel då det finns ett vittne till allt"???. Ombudet Ulf Edling sa då att gör de ingen anmälan så kommer jag att göra en. Svaret från Tommy Ohlsson var :" jaha , men det är inte bra för henne men vill Tove ha en anmälan så ska det givetvis göras en ". !!!


Mera ideer om hur man ska bekämpa dem..

Skaffa dig ett elektroniskt fickminne ! Det är absolut oumbärligt, i synnerhet om du ska ge dig in i ett anmälningskrig. Skaffa dig inte ett för billigt minne, utan ett med bra ljudkvalitet, ca 1000-1500 kr. Du tankar upp ljudfilerna på datorn. Spela in alla telefonsamtal med dem, spela in alla möten du har med ditt barn, alla samtal med fosterföräldrarna. Skriv ut de viktigaste samtalen på papperskopior, när du lämnar in till åklagaren. Tala om åt dem att du spelat in allt sedan ett halvt år tillbaka, och att åklagaren nu tittar på detta.

Ett annat sätt att röra om i skithögen, som jag tidigare nämnde, är att när du ska tala med någon högre tjänsteman om hur de behandlat dig: gå inte in på kontoret, när tjänstemannen vill att samtalet "ska föras diskret".
För samtalet istället med hög röst ute i korridoren, så att alla hans kollegor får höra vad han gjort. Sådant vill de veta, och det är användbart för dem i deras interna intriger.Dessa människor är inte bara ondskefulla mot oss, utan det pågår ett kontinuerligt maktkrig mellan dem själva också. Utnyttja det ! Ställ till skandal där; de vågar inte göra något, när de står upp till näsan i skit.

Vad du möjligen kan riskera är att de kallar dig oförskämd, kommunist, gaphals etc. Men det är bättre än att de kallar dig bakom ryggen svag och medgörlig, och tror att de kan förutse vad du kommer att göra när de trakasserar dig.
Titel: forts på soc legala rätt att kidnappa och förtala
Skrivet av: Tove Olsson skrivet 10 oktober 2006, 02:09:53 AM
Trots allt blev det umgänge framåt kvällen. Vilken underbar känsla det var att äntligen få se och träffa honom och ge honom en stor kram. Bara detta att kunna få prata med honom och umgås. Det var inte långt att tårarna kom på mig. Umgänget fungerade väldigt bra och det kändes jättebra att ha honom hemma igen , trots att det bara rörde sig om ett antal timmar.
Det gick bara ett par dagar så fick jag höra att familjehemsmamman gick omkring och sa att umgänget fungerade inte med hans mamma , han far väldigt illa av mig och mår dåligt pga mig , ingenting fungerade för honom efter att han hade träffat mig !!!. Alltså återigen kommer det från henne och inte från kontaktpersonen.
Då förstår ni kanske vad även sonen har fått höra för "sagor och påhitt".
Allt för att förstöra för oss.
Sedan tog det ungefär en vecka så fick mitt ombud Ulf Edling höra från soc.sekr Annika Olsson att det blev inget umgänge - maginfluensa och han for så illa av att träffa mig och han mår dåligt av mig !!!.
När jag varken fått telefonsamtal eller brev med kallelse från polisen så ringde jag själv upp dem i Kalmar och efter några omkopplingar så fick jag prata med en kvinna. När jag förklarat vad det gällde så bekräftade hon att soc.sekr Eva Frisen gjort en anmälan mot mig där jag var anklagad för olaga hot och ofredande. Jag begärde att få en kopia på den hemskickad och det fick jag efter ett par dagar. I den fanns inget vittne upptagen !!!. Och den var nedlagd !!!. I flera dagar försökte jag komma i kontakt med åklagaren utan att lyckas , pratade med en kvinna som inte kunde svara på varför den var nedlagd då det var allvarliga brott - en möjlighet var att soc dragit tillbaka den !?. Efter ytterligare ett par dagar så pratade jag med en åklagare - nej , de hade inte uppgivit något vittne och nej , han hade inte pratat med familjehemsmamman eller soc coh nej , han tänkte inte ta upp den igen. Jag bönade och bad att han skulle ta upp den , men nej - jag skulle vara glad att den var nedlagd eftersom det var allvarliga brott jag var anklagad för !!! och de kunde inte bevisa att jag att jag gjort det de anklagar mig för !!! och jag kunde inte bevisa att jag inte gjort det !!! , de hade prioriteringar för hur de ska använda skattemedel och jag skulle glömma allt för för det var det bästa för mig !!!.
Jag gjorde då en motanmälan angående falsk tillvitelse.
Veckan efter var jag på möte med mitt ombud eftersom vi skulle in till förhandling och han skulle även prata med den tidigare kontaktpersonen som vi kallat som vittne. Vi pratade om anmälningarna och det sista jag sa tilll Ulf (som ett skämt) var att soc och deras advokat (ja , ni läste rätt, de hade anställt ett eget ombud) givetvis skulle de ta och hålla en predikan om deras anmälan mot mig. Ulf sa nej , det kan de inte göra för den blev ju nedlagd. Ack så fel han hade och ack så rätt jag hade.
Tyvärr blev också min anmälan nedlagd , det brevet fick jag lagom till förhandlingen.
Jag har fått lära mig att i Rättssalen ska respekt visas - inte vad det gäller soc och deras advokat - domare , nämndemän sitter och skrattar med soc i deras kränkningar mot mig. Och när jag motsätter mig deras kränkningar så är det jag ! som blir tillsagd av domaren !?.
Jo då , det var en predikan från soc´s advokat om deras anmälan mot mig , men vad soc inte sagt eller lämnat ut i dokumenten till honom var att den var nedlagd och han kände inte till att jag gjort en motanmälan. Soc lämnar med andra ord inte ut sanningsenlig fakta ens till sitt ombud , de skriver ihop så att det ska passa deras syften för stunden. Mened i Rättssalen gäller inte myndigheter.
Kontaktpersonen vittnade sakligt och rättvist , ändå blev det efterhandskonstruktioner från soc. T ex att min son var livrädd för mig , att jag pratar illa om familjehemmet på umgänget, att han inte skulle få mat eller kläder i familjehemmet , att jag varit överallt i Färjestaden och sprungit efter honom för att dra in honom i bilen och jag skulle även ha varit otrevlig mot familjehemmet. Jag skulle återigen ha varit i skolan samt att familjehemmmet kände sig tvungna att ha låst överallt ifall jag skulle dyka upp. Sist men inte minst - kontaktpersonen hade sagt något helt annat till soc om hur det "verkligen hade fungerat och skett" under umgänget , att kontaktpersonen satt och vittnade under ed brydde de sig inte om. Och domare och nämndemän godkänner det ! - allt positivt för och om oss från henne , det togs bort , - allt mitt ombud lämnat in som överbevisar soc , det togs bort
Lagen är absolut inte lika för alla.
Efter förhandlingen kom ett brev från polisen med en kallelse angående min anmälan , jag trodde att någon i Rättssalen varit i kontakt med polisen , jag körde in till Kalmar och in till kriminalinspektören - där kom besvikelsen.
Jag skulle inte blivit kallad för den var ju nedlagd - breven hade tyvärr gått omlott. Men jag hade ändå trots det ett bra samtal med honom där jag ställde många frågor till honom och han var så trevlig och besvarade de flesta. Jag var även i kontakt med en annan åklagare som inte kunde svara på varför min anmälan blev nedlagd utan att de hade varit i konakt med dem som berördes. Han ansåg också att det var allvarliga brott men "trots allt var ju jag i konflikt med socialen eftersom min son var omhändertagen så någon sanning ligger troligtvis bakom och han förstod så väl att man kunde säga ord man inte menar och ibland göra sådant man inte bör göra" !!!.  Då bad och bönade jag på nytt att de skulle tas upp. Men nej , nedlagt var nedlagt och det skulle jag vara tacksam för. När jag sa att man kommer visst långt på lögner och förtal i dagens samhälle så fick jag höra att så skulle jag inte anklaga soc, för både de och familjehem rättade sig efter socialtjänstlagen. Undrar fortfarande vilken planet han kommer ifrån .
Jag fick heller inget svar på hur han tyckte att jag skulle få fram sanningen...
Inte hellet något svar när jag frågade om det var lagligt för soc att förvanska fakta ... och göra egna "förfalskade läkarutlåtande"...
Inget svar på frågan hur socialen kan begå mened på mened i Rättssalen...
Heller inget svar på hur de kan lägga ned misshandelsanmälan mot min son som han fått uppleva i socialens regi... samt psykisk misshandel mot honom...
Det lilla svar jag fick var : Jag tycker Tove , att du ska diskutera detta med ditt ombud eller ta kontakt med Länsstyrelsen...
Precis som om jag inte gjort det ett flertal gånger.
Titel: Re: forts på soc legala rätt att kidnappa och förtala
Skrivet av: Ola Eriksson skrivet 10 oktober 2006, 11:32:36 AM
Citat frn: "Tove Olsson"
När jag varken fått telefonsamtal eller brev med kallelse från polisen så ringde jag själv upp dem i Kalmar och efter några omkopplingar så fick jag prata med en kvinna. När jag förklarat vad det gällde så bekräftade hon att soc.sekr Eva Frisen gjort en anmälan mot mig där jag var anklagad för olaga hot och ofredande. Jag begärde att få en kopia på den hemskickad och det fick jag efter ett par dagar. I den fanns inget vittne upptagen !!!. Och den var nedlagd !!!. I flera dagar försökte jag komma i kontakt med åklagaren utan att lyckas , pratade med en kvinna som inte kunde svara på varför den var nedlagd då det var allvarliga brott - en möjlighet var att soc dragit tillbaka den !?. Efter ytterligare ett par dagar så pratade jag med en åklagare - nej , de hade inte uppgivit något vittne och nej , han hade inte pratat med familjehemsmamman eller soc coh nej , han tänkte inte ta upp den igen.
/../
Jag gjorde då en motanmälan angående falsk tillvitelse.


Jag tror att du tjänar på ett anmälningskrig. Verkar som att du heller inte har speciellt svaga nerver, och skulle orka hålla ut en längre tid. Jag föreslår att du inriktar dig på att försöka styra konfrontationten mot högre ansvariga tjänstemän. De kan exponeras inför massmedia och allmänhet.

En annan sak: om du lyckas få någon av dem inför domstol, har de mycket små möjligheter att begära sluten rättegång, i synnerhet om du lyckats dra dit föreningsfolk och journalister. Domarna kommer att vara mindra arroganta då och den högre tjänstemannen kommer att bli lättare att ha att göra med om du kan ordna en situation där hans beteenden kan orsakan honom problem.Tala om i förväg åt dem att du ska ta kontakt med föreningar och massmedia, att du har bandat bevismaterial, och förr eller senare kommer att få igenom detta till en rättegång, då kanske de drar sig för att möta dig i en rättegång.

Vi är ju alla vana vid att inte ha så stora chanser,men man kan ju i alla fall ägna sig åt att bygga hypoteser om hur man kan gå tillväga. Till slut lyckas det; inte för alla: men för de som kämpar länge och väl.
Titel: Re: forts på soc legala rätt att kidnappa och förtala
Skrivet av: Ola Eriksson skrivet 10 oktober 2006, 14:34:17 PM
Citat frn: "Tove Olsson"
När jag varken fått telefonsamtal eller brev med kallelse från polisen så ringde jag själv upp dem i Kalmar och efter några omkopplingar så fick jag prata med en kvinna. När jag förklarat vad det gällde så bekräftade hon att soc.sekr Eva Frisen gjort en anmälan mot mig där jag var anklagad för olaga hot och ofredande. Jag begärde att få en kopia på den hemskickad och det fick jag efter ett par dagar. I den fanns inget vittne upptagen !!!. Och den var nedlagd !!!. I flera dagar försökte jag komma i kontakt med åklagaren utan att lyckas , pratade med en kvinna som inte kunde svara på varför den var nedlagd då det var allvarliga brott - en möjlighet var att soc dragit tillbaka den !?. Efter ytterligare ett par dagar så pratade jag med en åklagare - nej , de hade inte uppgivit något vittne och nej , han hade inte pratat med familjehemsmamman eller soc coh nej , han tänkte inte ta upp den igen.
/../
Jag gjorde då en motanmälan angående falsk tillvitelse.Prova även att gå till tingsrätten och söka i deras dator efter namnen på de inblandande, så får du se vad du får fram. Har du provat att ringa Länstyrelsens tillsynsenhet ? Jag vet att de är bortkopplade från tillsyn, men de kan inte neka dig att beställa utdrag över vilka som blivit anmälda dit. Kolla dessa personer. Prova även att ringa socialstyrelsens och socialdepartementets tillsynsenheter. Även det är meningslöst, men du oroar dem.

Be om utdrag från JO:s register över personer som blivit JO-anmälda, sammanställ alltihop, och ta med det på en rättegång. Du kommer att få fram mycket information, för de här personerna har alla massor av anmälningar på sig, men sådant kommer sällan till allmänhetens kännedom via massmedia, så du måste ta fram den informationen själv.

Påpeka gärna för sociala att nu, när de har gått så långt de kan gå behöver du ju inte längre kompromissa då du inte har något mer att förlora längre.
Titel: forts på soc legala rätt att kidnappa och förtala
Skrivet av: Tove Olsson skrivet 22 oktober 2006, 19:33:05 PM
Jag har varit i kontakt med Länsstyrelsen ett flertal gånger under min "bekantskap" med socialen.
Även mitt ombud Ulf Edling har skickat in en diger bunt med klagomål och anmälan dit. Socialen har inte behövt att svara eller lämna bevis för deras underlag till Lvu - svaret har varit att "det har vi bemött så många gånger" och det har Lst nöjt sig med.
Jag skickade in en anmälan till Länsstyrlsen i Juni och den har jag inte fått svar på än.

Den 20/9 var jag på ett vårdnadsutredningsmöte i Kalmar, efter en stunds samtal fick jag veta att pappan två dagar tidigare hade dragit tillbaka sin ansökan om enskild vårdnad. Bra tänkte jag , en positiv upplysning för en gångs skull ... trodde jag , ja.
Sedan fick jag veta att min son , torsdagen den 14/9 , flyttats akut från familjehemmet i Färjestaden !!!. Jag blev ledsen , tjurig och sedan arg. Jag visste ju ingenting om detta.
Utredarna visste inte exakt vad som hänt mer än att en akut situation uppstått i hemmet och mellan familjehemsföräldrarna !?. Ingen kunde svara på om min son var inblandad eller vad han fått uppleva.
Han är nu ca 20-25 mil ifrån mig !!!?.

Varför väljer socialen att ta bort klagomål , kritik och synpunkter som kommer från mig , mina släktingar och kontaktperson ?
Svaret är enkelt - Socialförvaltningen i Mörbylånga erkänner inga fel eller offrar soc.sekr Annika Olsson , Eva Frisen eller enhetschef Tommy Ohlsson ... nej , de offrar min son - kostar vad det kostar vill.

När jag kom hem på kvällen så fanns det ett B-brev !! från soc.sekr Annika Olsson med en väldigt vag förklaring till vad som hänt - "att familjehemsföräldrarna ska separera och att det varit turbulens hemma pga detta och att min son inte mått så bra av striderna hemma"...???!!!

Soc visste ju om att det fanns problem i familjehemmet under en längre tid , det är ju klart och tydligt nu , annars hade det ju inte blivit en akut förflyttning en torsdag.
Var är deras trovärdighet i dag ?

Hur länge ska de få misshandla min son med lagen som stöd ?

Den 21/9 ringde jag in till Länsstyrelsen i Kalmar och berättade om vad som hänt. Jag ville veta om jag skulle göra ett tillägg på min tidigare anmälan eller om jag skulle göra en ny. Jag blev rekommenderad att skriva en ny anmälan och det gjorde jag samma dag. Så nu väntar jag svar på två anmälningar.

Jag har fortfarande inte fått något brev, beslut med underlag eller någon förklaring till vad som hänt min son från Socialnämnden.
Fem veckors nonchalant tystnad från deras sida...
Titel: forts på soc legala rätt att kidnappa och förtala
Skrivet av: Tove Olsson skrivet 17 augusti 2007, 20:08:44 PM
Min son blev misshandlad även fysiskt och psykiskt i detta  familjehem.
Den 14/9-06 gick min son själv till socialen och sa : Jag står inte ut en sekund till i det jävla dårhuset.
Tillsvar fick han : Du får inte flytta hem till mamma.

Socialen , Annika Olsson , valde att återigen ta familjehemmet i försvar och vända det mot mig och min son.

Trots "småkritik", Kritik till Allvarlig Kritik från Lst så fortsätter de att vända ALLT mot mig och min son. Hur kan detta fortsätta ?
Annika Olsson fortsätter att hänvisa sina egna utlåtande utan att Socialnämnden eller Länsstyrelsen kontrollerar fakta.

Jag har fått veta idag att det hon hänvisar in till Kammarrätten denna vecka inte är hela sanningen.
Titel: forts på soc legala rätt att kidnappa och förtala
Skrivet av: Avos skrivet 18 augusti 2007, 19:02:16 PM
Citat frn: "Tove Olsson"
Min son blev misshandlad även fysiskt och psykiskt i detta  familjehem.
Den 14/9-06 gick min son själv till socialen och sa : Jag står inte ut en sekund till i det jävla dårhuset.
Tillsvar fick han : Du får inte flytta hem till mamma.

Socialen , Annika Olsson , valde att återigen ta familjehemmet i försvar och vända det mot mig och min son.

Trots "småkritik", Kritik till Allvarlig Kritik från Lst så fortsätter de att vända ALLT mot mig och min son. Hur kan detta fortsätta ?
Annika Olsson fortsätter att hänvisa sina egna utlåtande utan att Socialnämnden eller Länsstyrelsen kontrollerar fakta.

Jag har fått veta idag att det hon hänvisar in till Kammarrätten denna vecka inte är hela sanningen.


Detta är en hemsk historia. Jag hoppas du orkar, och jag känner att det är nog nödvändigt att vi alla stödjer dig mer. Jag ska börja skriva här igen i alla fall.
Titel: forts på soc legala rätt att kidnappa och förtala
Skrivet av: Avos skrivet 18 augusti 2007, 19:03:13 PM
Citat frn: "Tove Olsson"
Min son blev misshandlad även fysiskt och psykiskt i detta  familjehem.
Den 14/9-06 gick min son själv till socialen och sa : Jag står inte ut en sekund till i det jävla dårhuset.
Tillsvar fick han : Du får inte flytta hem till mamma.

Socialen , Annika Olsson , valde att återigen ta familjehemmet i försvar och vända det mot mig och min son.

Trots "småkritik", Kritik till Allvarlig Kritik från Lst så fortsätter de att vända ALLT mot mig och min son. Hur kan detta fortsätta ?
Annika Olsson fortsätter att hänvisa sina egna utlåtande utan att Socialnämnden eller Länsstyrelsen kontrollerar fakta.

Jag har fått veta idag att det hon hänvisar in till Kammarrätten denna vecka inte är hela sanningen.


Detta är en hemsk historia. Jag hoppas du orkar, och jag känner att det är nog nödvändigt att vi alla stödjer dig mer. Jag ska börja skriva här igen i alla fall.
Titel: forts på soc legala rätt att kidnappa och förtala
Skrivet av: Tove Olsson skrivet 18 augusti 2007, 20:19:17 PM
Välkommen tillbaka.

Ja, detta är ett prestigeärende med mer än stora bokstäver.

Men ni kan vara mer än lugna , jag orkar.

Men vi måste nå ut mera än vad vi gör.

Jag vet att det sitter många, många fler än vi som inte vågar ge sig till känna på det ena eller andra sättet.
Titel: forts på soc legala rätt att kidnappa och förtala
Skrivet av: cicci skrivet 19 augusti 2007, 17:51:24 PM
Ja, det är alldeles FÖR många som drabbas på samma sätt och fler blir det! Omhändertagandena ökar katastrofalt i hela landet och socialtjänsten behöver uppenbarligen inte följa några lagar över huvud taget, de har ju alltid tolkningsföreträde i rätten. Tydligen tror rättens ledamöter att socialtjänsten består av änglar som alltid talar sanning! :twisted:  :twisted:  :twisted:
Titel: forts på soc legala rätt att kidnappa och förtala
Skrivet av: Avos skrivet 20 augusti 2007, 10:42:17 AM
Citat frn: "cicci"
Ja, det är alldeles FÖR många som drabbas på samma sätt och fler blir det! Omhändertagandena ökar katastrofalt i hela landet och socialtjänsten behöver uppenbarligen inte följa några lagar över huvud taget, de har ju alltid tolkningsföreträde i rätten. Tydligen tror rättens ledamöter att socialtjänsten består av änglar som alltid talar sanning! :twisted:  :twisted:  :twisted:


Jag har sedan en tid kikat på en site, för att känna dem på pulsen vad det gäller medborgarrätt. Knappast kan man vända sig några nyheter där.  Jag träffade på en av socialas internetsnipers där, som huserar som på hemmaplan.

Det är intressant att studera vår fiendes smutskastningstaktik . Jag har ju börjat få lite vana att bemöta dem nu sedan ett tag.

Mina erfarenheter är att man aldrig ska erkänna dem som en opponent. Myndigheterna har inget att göra i debattforum som opponenter. Myndigheterna ska lyda allmännheten, och inte tvärt om.Därför replyar jag inte hans smutskastning av föräldrar och medborgarrättsrörelsen, istället kräver jag att han ska avstängas från forat.

I alla sammanhang där detta folk har dykt upp så koncentrerar de sig på att smutskasta Ruby H-C. Detta är ju ett plus faktiskt för NKMR: de skulle förståss med nöje gå direkt på NKMR självt om de kunde, istället för att bara nöja sig med personligt förtal av Ruby H-C, vilket ju bara kan köpas som trovärdigt av "de redan troende".
 
Taktiken är att påvisa att medlemmarna i medborgarrättsrörelsen NKMR är brottsliga, dömda barnmisshandlare, eventuellt övervintrade nazister också...

Men socialförvaltningens spioner kan inte nå fram till målet: De kan inte ens göra det påståendet direkt om medlemmarna i NKMR ! De måste därför gå en omväg, via förtal av Ruby H-C, som försvarat folk mot falska anklagelser för barnmisshandel: " försvarar barnmisshandel". I verkligheten har ju sådant förtal ingen som helst betydelse, då bara de redan troende internt kan anse sådant tal för moraliskt stärkande.

Jag har hävdat hittills att diskussionerna om barnmisshandel är smutsiga, då det  i sak inte handlar om folk som inte tycker sina barn, har fel uppfostringsmetoder, eller är dåliga föräldrar. Det handlar om att släpa en skrikande unge genom ett varuhus, med våld hindra barn att slåss i sandlådan, kasta ungarna i säng när de vill se våldsfilmer på natten etc. Att uppfostra barn, kan endast undantagsvis handla om att belöna barn. Nästan alltid handlar det om att hindra barn från att göra något.

Man får då svaret att om man handlar så, så ser man inte till barnens BÄSTA, (det bästa är som vanligt att föra ändlösa samtal som inte leder någonstans, med en 3 åring),det intressanta är att man av detta kommer fram till att föräldrarna är barnens NÄST BÄSTA, och att någon utomstående säger att föräldrarna inte är auktorieter i hemmet eller har sista ordet. ( Dvs inte har den primära rätten som uppfostrare) Myndigheterna och deras spioner undviker förståss att svara på hur dessa situationer alternativt ska lösas.De vill att föräldrarna ska ta på sig rollen som skyldig, och ställa sig i en position som anklagad.

Man kan ju alltid hänvisa till mer samtal, mer kärlek och ord som inget betyder, eller behöver respekteras, då det inte är sista ordet, som medel att lösa konflikter. Att säga att ingen har rätt till det sista ordet  ( utom myndigheterna)  Men bara det faktum att myndigheterna inte respekterar familjen som en social enhet visar mer än väl att myndigheterna saknar all respekt för kärlek, samtal och civilicerade samhällen överhuvudtaget.
Titel: forts på soc legala rätt att kidnappa och förtala
Skrivet av: Tove Olsson skrivet 22 augusti 2007, 18:51:58 PM
Trots att socialen förra året fick Kritik och nu i vintras fick Allvarlig kritik från Lst har det inte skett någon förändring.

Annika Olsson och socialen fortsätter att fara med lögner , undanhåller fakta för både Socialnämnden och Rätten.
Varför är det ingen som begär ut konkreta bevis för det som hon sitter och påstår är sanning?

Jag har fått reda på och tagit reda på att det inte är mycket som stämmer elr är sanning i Annika Olssons och Ifo-chef Tommy Ohlssons skrivelser in till Rätten.
Hon fortsätter att skriva "egna utlåtande".
Jag får heller ingen information från soc elr familjehemmet om min son.

Så för en vecka sedan blev det en ny anmälan in till Länsstyrelsen från mig.
Titel: forts på soc legala rätt att kidnappa och förtala
Skrivet av: cicci skrivet 22 augusti 2007, 23:36:03 PM
Det skulle kanske gå att få pressen intresserad nu när de skriver om den statliga utredningen om hur illa fosterbarn behandlats från 40-talet och framåt. Det är ju många gånger lika illa idag och det borde ju belysas.
Titel: min överklagan
Skrivet av: Tove Olsson skrivet 25 augusti 2007, 20:39:57 PM
"
Till Socialnämndens ordförande Göran Backrot

Jag överklagar det senaste tagna beslutet att LVU ska fortsätta på min son XXX, beslut som jag hämtade ut den 26/6 2007.

Jag kan återigen konstatera att Annika Olsson och Tommy Ohlsson undanhåller fakta för nämnden , då jag har helt andra uppgifter på hur det är runt XXX i ZZZ.
Lögner och förtal om mig till XXX samt familjehem  - allt för att få igenom nya beslut om att LVU ska fortgå.

Mina påstådda brister, som jag än idag inte fått veta vad de är , ifrågasätter jag starkt då min son i :
familjehem nr 2 blev utsatt för fysisk och psykisk misshandel
familjehem nr 3 blev utsatt för fysisk och psykisk misshandel
familjehem nr 4 psykiskt lidande , händelse som Annika Olsson vänder mot mig och XXX.

Vad det gäller umgänge så har vi inte haft det sedan 12-13/5.
Återigen kan man läsa att Annika Olsson hänvisar till BUP , förra gången hon hänvisade till BUP i Kalmar och vid kontakt med dem samt vittnesmål , så kom det fram att BUP varken sagt eller skrivit det som Annika olsson hänvisade till.
Nu igen kan man läsa att hon hänvisar till BUP, en namnlösa Barnpsykolog.
Var är det utlåtandet och undertecknat av den påstådda psykologen ?

Som tillägg vill jag framföra att Annika Olsson medvetet och systematiskt tagit bort kontakterna med XXX's släktingar här hemma.
XXX's mormor har inte fått ha eget umgänge med honom.
XXX's morbror har inte haft eget umgänge med honom sedan Maj 2004. De har inte träffats sedan oktober 2004 och det var på vårat umgänge.
XXX's moster senaste "umgänge" var då hon fyllde år, så han fick fira ett par timmar med släkten och detta var i i februari 2004.

Vad det gäller telefonkontakter med XXX så finns det inga då familjehemmet åter igen ,under en längre tid ,inte svarar eller ringer tillbaka till oss.

XXXXXXXXXX 16 Juli 2007

Tove Olsson
XXXXXXX
XXXXXXX

Har inte hört något från varken Socialnämnden i Mörbylånga och inget från Länsrätten.
Ändå vet jag att kommunen har 3 veckor på sig att skicka in min överklagan.
Titel: min anmälan in till Lst
Skrivet av: Tove Olsson skrivet 25 augusti 2007, 21:35:13 PM
"
Hej Stig

Här kommer en ny anmälan mot Annika Olsson och Tommy Ohlsson , Mörbylånga Socialförvaltning.

Trots Kritik och Allvarlig Kritik från er så blir det ingen bättring från deras sida.
- Umgängen som tas bort på oklara grunder.
- Ingen information från varken socialförvaltningen eller familjehemmet hur det är runt min son.
- Ingen telefonkontakt eftersom familjehemmet varken svarar eller återuppringer.
- Jag har inte fått veta än i dag mina brister som de påstår jag har.
- Ingen arbetsplan.
- Inget konkret underlag till Socialnämnden då de ska ta nya beslut.
- Undanhåller information till Socialnämnden
- Lögner och förtal till både familjehem och min son

Jag har tidigare framfört att min son inte mår bra, att det inte fungerar runt honom ., att det inte är så bra för honom i CCCC som Annika Olsson och Tommy Ohlsson påskiner. De har varit väldigt noga med att säga , åter igen , att det är rena utopin där nere för honom.
Som i de två tidigare familjehemmen som avslutades med akuta förflyttningar av XXX, istället för att agera vidare med vad som hänt och skett honom så tog de familjehemmen i försvar och vände allt negativt mot mig och även mot XXX.
När det har hänt XXX någonting som socialen naturligtvis inte vill att jag ska få veta , så kommer dessa lösa anklagelser emot mig.

Vid förhandlingen den 28/5 så framkom det från alla parter samt kontaktperson M.N att umgängen fungerade mycket bra.Det framkom även attt XXX tyckte att det var mycket roligt och bra att sova hemma hos mig igen samt att det var helt Ok att jag kört ner honom på söndagen till CCCCCC.
Den 31/5 faxade Annika Olsson in till Länsrätten att XXX under en längre tid mått psykiskt dåligt , att han hade ringt henne och ville bort från familjehemmet , han hade mardrömmar.
Enligt dombeslutet som kom 1/6 så skulle jag träffa XXX var tredje helg samt en eftermiddag/kväll nere runt CCCC om XXX ville det.
Ingenting har de gjort för att vi ska kunna ha kontakt eller träffas , varken själva eller med t ex M.N eller någon annan kontaktperson som kan arbeta helger , t ex E.A, så att vi åtminstone kan få träffas.
Återigen när de inte får sin negativa klang om och umgänge med XXX så blir det så här, alltid med något de påstår att jag gjort eller att XXX far illa pga mig.
Det kanske är just därför han mår dåligt , han vet aldrig när han får träffa eller ha kontakt med mig, eftersom familjehemmet och Annika Olsson alltid bryter det.
Samt undanhålla fakta för mig hur han haft det och hur han har det.

Lögner om att det är jag som inte vill träfffa honom nere i CCCC, att jag har umgängespengar och bensinpengar, att jag måste till psyket och få vård och hjälp innan han får komma hem till mig igen , men att jag inte bry mig om honom som en riktig mamma ska göra eftersom jag inte vill ha någon hjälp , jag är ingen bra mamma, är en dålig mamma.
Rena rama falska anklagelser från deras sida: jag har aldrig haft något beslut på att jag fått träffa honom där nere , jag har aldrig fått någon form av bidrag vid umgänge , jag har aldrig haft någon kontakt med psyket och behöver inte det heller. Grovt förtal.

I Rättsalen sa Annika Olsson att jag inte utnyttjat den chansen att få träffa XXX där nere samt att jag skulle ha fått en fast dag och klockslag i veckan där jag skulle ringa familjehemmet för att få information och inte heller det utnyttjade jag.
Det har jag inte fått papper eller beslut på.

Jag medsänder min senaste överklagan mot Mörbylånga.

Var vänlig att ta kontakt med mig om ni önskar mer information.

ZZZZZ 2007-08-14

Tove Olsson
zzzzzzzzz
zzzzzzzzz
zzzzzzz
Titel: Lst
Skrivet av: Tove Olsson skrivet 25 augusti 2007, 21:53:02 PM
Remiss

Socialnämnden ,Mörbylånga

Tove Olsson , xxxxx, inkom 2007-08-15 Till Länsstyrelsen med, b la en anmälan mot socialförvaltningen i Mörbylånga kommun. Handlingarna sändes per e-post.- De inkomna handlingarna bifogas.

Klagomålen avser flera förhållanden. Dessa gäller b la umgängena med sonen XXX samt den informationen Tove erhåller från socialtjänsten om sonens förhållanden och utveckling.

Länsstyrelsen önskar socialnämndens yttrande över de framförda klagomålen.
Dessa bör i yttrandet noggrant kommenteras. Redogörelse bör lämnas över hur uppföljningen av placeringen i nuvarande familjehem hittils skett och är planerad framåt. Utgångspunkten är bestämmelserna i 5 kap 1b§ socialtjänstförordningen.
Redovisningen bör omfatta samtliga de punkter socialtjänstförordningen berör.
Yttrandet bör vara Länsstyrelsen tillhanda 2007-09-17

Kennert Jonsson
Socialkonsulent
Titel: forts på soc legala rätt att kidnappa och förtala
Skrivet av: Tove Olsson skrivet 26 augusti 2007, 20:23:39 PM
Tack Jan-Olof.

Vi är många som har eller är i "skammens vrå".

Jag har valt att vara öppen av den anledningen att förhoppningsvis fler kommer att välja den öppna sidan.
Och ju fler vi blir som vågar vara öppna desto mer kan vi förhoppningsvis påverka.
Jag vet mer än väl hur det kändes när sonen blev LVU:ad , man gömde sig och ville inte var ute överhuvudtaget, man skämdes och vågade knappt tända en lampa för man nästan kunde se alla som gick sina extra promenader för att "kolla in en annan".

Resultaten blev ju att man tappade kontakten med både vänner, familj, släktingar och samhälle.
Man nästan medvetet agerade för att bli utesluten ur kontaktnäten.

Mitt beslut att vara öppen blev efter alla rykten och påståenden som samhället jag bor i , eskalerade med sitt "skitsnack" där alla till slut visste vad som hänt och skett, utan att  ställa någon fråga till mig.

Och naturligtvis för att visa hur socialen agerar i detta ärende.
Titel: forts på soc legala rätt att kidnappa och förtala
Skrivet av: Avos skrivet 27 augusti 2007, 07:38:03 AM
Citat frn: "Tove Olsson"
Tack Jan-Olof.

Vi är många som har eller är i "skammens vrå".

Jag har valt att vara öppen av den anledningen att förhoppningsvis fler kommer att välja den öppna sidan.
Och ju fler vi blir som vågar vara öppna desto mer kan vi förhoppningsvis påverka.
Jag vet mer än väl hur det kändes när sonen blev LVU:ad , man gömde sig och ville inte var ute överhuvudtaget, man skämdes och vågade knappt tända en lampa för man nästan kunde se alla som gick sina extra promenader för att "kolla in en annan".

Resultaten blev ju att man tappade kontakten med både vänner, familj, släktingar och samhälle.
Man nästan medvetet agerade för att bli utesluten ur kontaktnäten.

Mitt beslut att vara öppen blev efter alla rykten och påståenden som samhället jag bor i , eskalerade med sitt "skitsnack" där alla till slut visste vad som hänt och skett, utan att  ställa någon fråga till mig.


Jag tycker att det är fantastiskt bra av Jan Olov och dig att ni fortfarnade vågar använda era namn. Jag har skrivit på datanäten sedan 1991, och alltid skrivit under mitt rätta namn, jag har struntat i att nazisterna satt mig på dödslistor, hotelser, telefonringningar och förtal, men det här var för starkt. Jag har skrivit upp till 7000 inlägg per år. När sociala började rota på nkmr:s site, och skulle ta mina barn för att jag skrev här, så gick jag under horden.Men jag delar era värderingar, idag är det bara en hårsmån som skiljer helt vanliga fredliga människor från de som tvingas ta till våld.
Titel: Yttrandet in till Lst
Skrivet av: Tove Olsson skrivet 11 oktober 2007, 16:48:45 PM
Annika Olsson är inte ens i närheten av att bemöta mina klagomål hon t om skriver samma rader som hon skrev i vintras till Lst.

Två olika datum i yttrandet, undertecknat med Färjestaden 070905 - utskriftsdatum 2007-09-14. !?!

Hon fortsätter att undanhålla faktan  , fortsätter att ta både familjehem och sig själv samt socialen i försvar, vänder det mesta mot mig som vanligt med sina egna och familjehemmets lögner.

Samma dag , 14/9, som Annika Olsson skickade in till Lst blev min son förflyttad igen. Exakt ett år efter den andra akuta flytten.
Detta har hon inte meddelat Lst i svaret in till dem.

Samma dag, 14/9 , satt jag och mitt ombud Ulf Edling på ett möte på socialen med en tf nyinkallad socialsekreterare pga "situationen är snart ohållbar för honom därnere".
Det var ett långt och intressant möte då hon inte hade en susning om något i detta ärende, hon hade bara hört och läst det som Annika  m fl ville att hon skulle veta. Lögnerna alltså...

När jag berättade för henne att min son ska ju flytta idag, nej sa hon.
jo , han flyttar till X nu , återigen en akut flytt berättade jag.
Inte ens det kände hon till...

Varför får de fortsätta att mörka sanningen ?
------------------------------------------------------------

Jag har fortfarande inte hört något om min överklagan från i somras... den är helt bortplockad.

Så jag ser med förtjusning fram emot Lst svar som bör komma mig till handa snart.
Titel: forts på soc legala rätt att kidnappa och förtala
Skrivet av: mamma1 skrivet 13 oktober 2007, 21:08:42 PM
Hej, det kan nog inte hända något, om vi nu släpper loss vår berättelse! T.o.m. Aftonbladet Debatt ska skriva om oss nu, så fram med "korten på bordet"!

Många frågor väcktes till liv när jag såg Kalla Fakta den 11/10 om fosterbarn. Varken jag eller min sambo har någonsin haft alkohol- eller drogproblem! Varken druckit eller knarkat. Vi var inte psykiskt sjuka eller hade gjort illa vår son. Ändå familjhemsplacerade Barbro Ulriksson på socialen med team vår älskade lille son! Vi är inte heller ensamma! I programmet föreslogs tvångsadoption som en lösning. Hur skulle det då gå för alla föräldrar som mister sina barn utan att få veta varför? Man måste väl få veta varför socialen vill ta ens barn!?
 Alla som beskrivit vår son drar samma slutsats som oss: pigg, glad, nyfiken, aktiv, välutvecklad. De som beskrivit vår son är: BVC, socialen, utredningshemmet Skogsdungen som vi trodde var ett avlastningshem. Först när vi varit där i över en vecka fick vi veta att det var en utredning! Vi fick inte veta varför, för det skulle ”förstöra utredningen”!. När vår älskade lille son placerades blev aldrig vår släkt tillfrågad! Han placerades, 10 månader gammal hos helt främmande människor som han inte fick träffa innan! Skall det vara för ”barnets bästa”?
 Vi fick hela tiden slåss för att få träffa vår son 3 gånger i veckan. Vår handläggare Barbro Ulriksson på soc. ville hela tiden dra ner på umgänget utan att kunna förklara varför! Vi har inte skrivit under ett enda papper! Vi har inte ens godkänt placeringen, fick aldrig se något papper då han skulle placeras! Godkände inte vårdplanen som inte beskrev vad vi skulle göra för att få hem vår älskade son igen! Godkände inte umgängesplaneringen, som gjordes utan vår vetskap! Barbro U. hade enbart kontaktat familjehemmet och gjort den tillsammans med dem! Vi fick inte heller skriva under något papper då vi äntligen skulle få hem vår son!
 Vi fick hem honom eftersom Länsrätten inte ville ta upp LVU och poängterade att det var en frivillig placering, men vi hotades hela tiden med tvångsvård (LVU) av Barbro U! Länsstyrelsen kopplades då in och de tyckte vi skulle få hem vår son! Fortfarande vet vi inte varför han placerades!
 Vi anklagades för att ha ”omsorgsbrister” vilket många föräldrar får höra! Vilka då? Vi frågade men Barbro kunde inte svara!
 Självklart kan det inte få fortsätta så här! Socialen omhändertar ibland barn på svaga grunder. Socialen hjälper inte de barn som verkligen far illa, trots att flera personer i deras omgivning sänder ut signaler, t.ex. i fallet Bobby, ”Louise”! Varför ser det ut så här? Bristande kunskaper hos handläggarna? Resursbrist? Hur som helst är det barnen som tar skada!
 Visst finns det fall då allt gått rätt till. T.ex. missbrukande föräldrar som försummar sina barn och som då socialen placerar i familjehem där de får kärlek och omsorg. Jag undrar också varför s.k.”frivillig placering” skall finnas när föräldrarna hotas hela tiden med LVU? I programmet i torsdags sade dem att vid en frivillig placering kan föräldrarna när som helst ta hem sina barn. I vilka fall då? Vi fick inte göra det! Har inte hört om något annat fall där föräldrarna fått hem sina barn utan kamp!
 Placerade barn, vars föräldrar absolut inte kan ta hand om dem, borde få stanna kvar i familjehemmet och adopteras. Det behövs en ny lag där det tydligt framgår vad socialen skall göra i olika sammanhang. Även utredningarna som görs måste bli mycket mer kvalitativa än nu! Tycker också det är fel att föräldrar på utredningshem hamnar på samma ställe, oavsett om de missbrukar eller anklagas för ”omsorgsbrister”! Personalen måste få bättre utbildning i att bemöta både föräldrar och barn! Personalen på Skogsdungen var sporadiskt förbi för att kolla oss! Hur kunde de då göra en så hård bedömning av oss? Varken Länsrätten eller Länsstyrelsen tycker det stämmer in på oss!
Titel: forts på soc legala rätt att kidnappa och förtala
Skrivet av: Avos skrivet 14 oktober 2007, 14:29:31 PM
Citat frn: "mamma1"
Det behövs en ny lag där det tydligt framgår vad socialen skall göra i olika sammanhang. Även utredningarna som görs måste bli mycket mer kvalitativa än nu! Tycker också det är fel att föräldrar på utredningshem hamnar på samma ställe, oavsett om de missbrukar eller anklagas för ”omsorgsbrister”! Personalen måste få bättre utbildning i att bemöta både föräldrar och barn! Personalen på Skogsdungen var sporadiskt förbi för att kolla oss! Hur kunde de då göra en så hård bedömning av oss? Varken Länsrätten eller Länsstyrelsen tycker det stämmer in på oss!


Verkar som att du tror att de stulit ditt barn av misstag. Det de ägnar sig åt är ingen nyhet.Barn till fattiga såldes förr på auktioner. De rika har alltid tyckt att barn är små status-symboler man kan lyfta i,och de samlar dem, och visar upp dem. Samma synsätt har satkärringarna på soc. Inte vem som helst har rätt att ha barn. Ältandet av "barnens bästa" är bara en fasad: de vet inget om barn där, för de har förstört sina yrkeskunskaper genom att begå grova brott mot familjer.
Titel: forts på soc legala rätt att kidnappa och förtala
Skrivet av: Tove Olsson skrivet 12 december 2007, 11:50:10 AM
Vad ska man göra när man inte fortfarande får några svar från socialen ?
Varför räcker det med att Annika Olsson påstår muntligt och i skrivelser att jag fått veta mina sk påstådda brister?!
Jag har fortfarande inte fått veta någonting , trots det kunde jag läsa i hennes skrivelser in till AU-mötet förra veckan:
Trots alla möten !?! och utredningar !?! så förstår inte Tove Olsson varför sonen blev omhändertagen !?!,
inga förändringar har skett så att LVU kan upphöra !?!;
Tove går inte med på SOL- placering därav måste LVU fortgå !?!,
jag kan inte förstå att min son har växt dessa fem år !?!,
att de måste skydda min son ifrån mig då han får problem när han ska koppla samman mammas värld med familjehemmets !?!,
min son blev , enligt denna version, omhändertagen
!?! GRUNDEN FÖR OMHÄNDERTAGANDE VAR MAMMAS NEGATIVA INSTÄLLNING TILL SKOLAN OCH FÖR ATT SONEN INTE FICK VARA BARN UTAN BEHANDLADES AV MAMMA SOM EN VUXEN !?!
mitt nätverk är fortfarande något begränsat !?!,
min negativa attityd mot samhälle , skola , familjehem , sonens pappa och övriga släktingar finns kvar !?!,
det är precis som det var när sonen omhändertogs det har inte förändrats !?!.
Som ni kan läsa är det fel i varenda sak hon tar upp enligt vad som står i SoL .

Jag ifrågasätter verkligen mina påstådda brister vad det gäller min son då han varit i socialens och Annika Olsson vård då detta har skett :
familjehem nr 1 : någotlunda bra , men de varken ville elr vågade ha honom kvar med tanke på de ungdomar som var placerade då.

familjehem nr 2 : inga kläder , knappt mat , psykisk och fysisk misshandel - polisanmälan finns, vittne som vittnat i olika förhandlingar om att han for illa , kontaktperson som flera ggr innan sagt till socialen om hur det låg och vad hon reagerat på,  akut borttagning av sonen.

familjehem nr 3 : fysisk och psykisk misshandel , akut borttaganing av min son.

familjehem nr 4 : psykisk misshandel , gap och skrik mot sonen, akut borttagning av sonen.

familjehem nr 5 : lever nu i misärliknande förhållande , får inga kläder , inga vinterkläder, hundar och katter som gör "utegörandet" inomhus , dela rum , inget eget utrymme , finns ingen dörr till det sk rummet som är avdelat med flertalet filtar hängandes från taket samt dörren är också
en gammal filt.
De sista fyra hemmen har inte varit godkända som familjehem , utredningarna har gjorts i efterhand och detta trots att det står i SoL - att barn får inte placeras för längre vistelse i hem som inte är utredda och godkända som familjehem.

Socialen tillåter med lagen i ryggen att min son verkligen far illa , det är ingen på Socialförvaltningen elr Socialnämnden som någon gång kontrollerat Annika Olssons påståenden eller skrivelser med fakta eller kontrollerat min skrivelser mot fakta - de få gånger jag har fått kännedom om när möten ska hållas.
Ej heller i förhandlingar så kontrolleras hennes uppgifter med mina uppgifter , jag har heller inte fått lämna motbevis och i de gånger jag har gjort det - så bortses de.

Hur får detta fortgå ..

Det finns ingen arbetsledning i min kommun , jag har även fått veta att de sista veckorna är det flera föräldrar som anmält Annika Olsson och Mörbylånga Kommun in till både Lst och JO.
Ändå sker det ingen förändring , är det någon som blir fövånad ?
Absolut inte jag i alla fall.
Titel: forts på soc legala rätt att kidnappa och förtala
Skrivet av: cicci skrivet 12 december 2007, 21:13:44 PM
Vad ska man säga: SKANDAL! Jag vet att du kämpar för ditt barn, jag vet att du har rätt, men hur kommer vi vidare? Hela samhällsapparaten verkar vara korruppt och alla tjänstemän håller varandra om ryggen...
Vad är barnkonventionen annat än vackra ord?
Titel: forts på soc legala rätt att kidnappa och förtala
Skrivet av: Tove Olsson skrivet 12 december 2007, 23:51:21 PM
Fortsätta att kämpa och strida och inte sitta tysta.
Jag hoppas att fler ger sig till känna.

Vi har ju kommit en mycket bra bit framåt , och snart spricker bubblan...

Du vet , när lögnerna blir så många och så stora så att de inte har koll på läget....
hur ska de då kunna förklara och lämna ut "sina bevis"...

Sekretessbrott, tjänstebrott, tjänstefel,
Titel: forts på soc legala rätt att kidnappa och förtala
Skrivet av: Avos skrivet 13 december 2007, 07:24:22 AM
Citat frn: "Tove Olsson"

!?! GRUNDEN FÖR OMHÄNDERTAGANDE VAR MAMMAS NEGATIVA INSTÄLLNING TILL SKOLAN OCH FÖR ATT SONEN INTE FICK VARA BARN UTAN BEHANDLADES AV MAMMA SOM EN VUXEN !?!


Det här har man ju hört.. Verkar som att din son är intelligent ? Samma beskyllningar framfördes mot mig, då sonen talade mer vuxet än andra barn. Det berodde helt enkelt på att han tog in mer av omvärlden.

Det är mycket skrämmande, att bland LVU skälen nämns sådant som är politiska orsaker. Dvs inte tycker om samhälle eller skolan.Jag tycker mig märka att hela tiden går  myndigheterna  längre och längre.

Det andra här, är mer oroande. Hela tiden försöker läraren/angivaren på min sons skola att hitta situationer att anmäla. För ett år sedan anmälde hon att sonen ritat en helt utmärkt teckning med en död social-satkärring ute på gården. Saken tragglades i 40 minuter i kammarrätten,med det blev inte LVU.

Sonen går nu kvar i samma klass som läraren som angivit honom. Han vet om detta, och har några gånger kallat henne för satkärring. Sonen ligger nu ca 1½ år före de andra i matte, och flera år före de andra i läsning. Lärarinnan, anmälde honom till elevvårdskonferens, därför att han gör så lite på lektionerna.

Rektorn var inte informerad om att skolans bästa elev skulle på elevvårdskonferens, och saken avstyrdes. Lärarinnan tog då istället upp att sonen kallat henne satkärring. Jag förklarade saken så att problemet bakom var en konflikt, med ett adekvat innehåll, men en 8 åring kan inte förväntas kunna hantera saken., när han blir äldre och har blivit traumatiserad på rätt sätt, kommer han att kunna leva med människor som anmäler honom utan orsak... elevvårdskonferens avstyrdes.

Lärarinnan svarade med att säga upp allt samarbete med mig, och sade att jag inte var önskvärd på fler kvartssamtal.Man tackar jag behöver inga kvartsamtal med en helt värdelös lärarinna ! Skulle vara intressantare att tala med hennes vikarie däremot.

Grabben gör nästan allt skolarbete hemma, i alla fall av det som syns. Han kan arbeta ensammen hos mamman, hos mig, tillsammans med min fru, och då lärarinnan har en vikarie så femdubblas produktiviteten. När hon kommer tillbaka igen så går produktiviteten ner på noll igen.Vilket kan då problemet vara ?

Lärarinnan har börjat förtala mig, men vi ska göra det svårt för henne. Naturligtvis kommer hon att ljuga att det är JAG som avbrutit samarbetet, att jag inte bryr mig om mitt barns skolarbete, att jag är ointresserad och passiv förälder. Frågan är hur hon ska bevisa detta
Titel: forts på soc legala rätt att kidnappa och förtala
Skrivet av: cicci skrivet 13 december 2007, 13:01:04 PM
Här tar du upp ytterkigare ett vanligt problem/fenomen! Om läraren upplever att det är problem med ett barn så är det givetvis föräldrarnas fel, trots att det inte är några problem alls hemma!!!!
Det är underligt att lärare och soc har patent på vad som är rätt och fel och aldrig kan göra fel - utan allt skylls på hemmet! :twisted:
Titel: Enskildas rättigheter och skyldigheter lokalt i EU.
Skrivet av: Unions Medborgare skrivet 13 december 2007, 16:03:57 PM
Utveckling börjar alltid med förnekelse och slutar ofta i total förvirring.

1. Börja med att ta reda på VEM som påstår VADDÅ lokalt i tid och rum.
2. VEM är alltid en perzon som representerar VADÅ lokalt i tid och rum:

A. En fysisk person, som rättssubjekt lokalt i en medlemsstat i EES/EU?
B. En juridisk person, som rättssubjekt, med säte lokalt i EES eller EU?
C. Ett kollektiv av VADÅ som tillhör Jante- Luther eller Ågren-kulturen?

Om det är en juridisk person med organisationsnummer och säte lokalt på den inre FRIA gemensamma marknaden, som har retroaktivt STRIKT produktansvar för resurser som producerat resultat med säkerhetsbrist i handläggning eller beslut till EN enskild svensk unionsmedborgare, som kan värdera det allmännas skadeståndsansvar mot EN enskild svensk medborgare lokalt på den inre FRIA gemensamma marknaden i EES/EU.
Titel: forts på soc legala rätt att kidnappa och förtala
Skrivet av: Avos skrivet 14 december 2007, 12:22:47 PM
Citat frn: "cicci"
Här tar du upp ytterkigare ett vanligt problem/fenomen! Om läraren upplever att det är problem med ett barn så är det givetvis föräldrarnas fel, trots att det inte är några problem alls hemma!!!!
Det är underligt att lärare och soc har patent på vad som är rätt och fel och aldrig kan göra fel - utan allt skylls på hemmet! :twisted:


Man har svårt att tro det. Vuxna människor är barnens fiender. Men uppenbarligen är det så att grabben har det lätt för sig i skolan. Han arbetar utan tillsyn hemma, med mig, min fru, med mamman, och när det är en vikarie. När lärarinnan har hand om honom gör han ett tal på en vecka, eller inget tal alls. När jag försöker sätta fart på honom på lektionerna, så distraherar lärarinnna honom med andra uppgifter. Min slutsats är att vad grabben säger är sant: hon ljuger om att han bråkar på rasterna, och när någon bråkar med honom så skyller hon på min grabb. Vad det gäller undervisningen så kan hon bara inte vara så värdelös som lärare som hon ger intrycket av att vara. Hon försöker skapa anmälningsbara situationer.

Jag har gått över till hemundervisning, ska börja hålla honom borta från skolan så mycket som det går, för att minska anmälningstillfällena.Han gör ju mycket lite i skolan, när han ber om hjälp avvisar hon honom. I början placerade hon honom längst bak i klassrummet, och lät honom sitta där.Det är paradoxalt att den elev som är borta mest från skolan kommer att vara den som kommer längst..
Titel: Re: Enskildas rättigheter och skyldigheter lokalt i EU.
Skrivet av: Avos skrivet 14 december 2007, 13:39:34 PM
Citat frn: "Unions Medborgare"
Utveckling börjar alltid med förnekelse och slutar ofta i total förvirring.

1. Börja med att ta reda på VEM som påstår VADDÅ lokalt i tid och rum.
2. VEM är alltid en perzon som representerar VADÅ lokalt i tid och rum:

A. En fysisk person, som rättssubjekt lokalt i en medlemsstat i EES/EU?
B. En juridisk person, som rättssubjekt, med säte lokalt i EES eller EU?
C. Ett kollektiv av VADÅ som tillhör Jante- Luther eller Ågren-kulturen?

Om det är en juridisk person med organisationsnummer och säte lokalt på den inre FRIA gemensamma marknaden, som har retroaktivt STRIKT produktansvar för resurser som producerat resultat med säkerhetsbrist i handläggning eller beslut till EN enskild svensk unionsmedborgare, som kan värdera det allmännas skadeståndsansvar mot EN enskild svensk medborgare lokalt på den inre FRIA gemensamma marknaden i EES/EU.


Utveckling börjar med förnekelse skriver du. I det här fallet är jag säker på att det är just vad som kommer att ske. Lärarinna har sagt att hon inte vill ha fler kvartsamtal med mig. Uppenbart tjänstefel. Jag kommer att bli förvånad om hon vågar stå för det, jag utgår från att hon kommer att förneka att hon sagt så.

De anmälningsbara situationerna är svåra att fånga. tidigare spelade jag in alla telefonsamtal, samt alla samtal med myndighetsfolk. Men vad hjälper det när domstolarna och deras utredare vägrade befatta sig med inspelningarna ?Jag har 10 cd skivor med bandinspelningar hemma. Ingen har lyssnat på dem.Jag kan alltså bara vinna om det går hederligt till, vilket ju uppenbarligen inte är fallet.
Titel: forts på soc legala rätt att kidnappa och förtala
Skrivet av: Avos skrivet 14 december 2007, 13:42:27 PM
Citat frn: "Tove Olsson"
Fortsätta att kämpa och strida och inte sitta tysta.
Jag hoppas att fler ger sig till känna.

Vi har ju kommit en mycket bra bit framåt , och snart spricker bubblan...

Du vet , när lögnerna blir så många och så stora så att de inte har koll på läget....
hur ska de då kunna förklara och lämna ut "sina bevis"...

Sekretessbrott, tjänstebrott, tjänstefel,


Jo, den som ljuger måste ha gott minne. De ljuger vanligen just därför att de har dåligt minne..
Titel: forts på soc legala rätt att kidnappa och förtala
Skrivet av: Avos skrivet 15 december 2007, 13:44:57 PM
Citat frn: "Tove Olsson"

familjehem nr 1 : någotlunda bra , men de varken ville elr vågade ha honom kvar med tanke på de ungdomar som var placerade då.

familjehem nr 2 : inga kläder , knappt mat , psykisk och fysisk misshandel - polisanmälan finns, vittne som vittnat i olika förhandlingar om att han for illa , kontaktperson som flera ggr innan sagt till socialen om hur det låg och vad hon reagerat på,  akut borttagning av sonen.

familjehem nr 3 : fysisk och psykisk misshandel , akut borttaganing av min son.

familjehem nr 4 : psykisk misshandel , gap och skrik mot sonen, akut borttagning av sonen.

familjehem nr 5 : lever nu i misärliknande förhållande , får inga kläder , inga vinterkläder, hundar och katter som gör "utegörandet" inomhus , dela rum , inget eget utrymme , finns ingen dörr till det sk rummet som är avdelat med flertalet filtar hängandes från taket samt dörren är också
en gammal filt.
De sista fyra hemmen har inte varit godkända som familjehem , utredningarna har gjorts i efterhand och detta trots att det står i SoL - att barn får inte placeras för längre vistelse i hem som inte är utredda och godkända som familjehem.


Vad ska man göra i ett laglöst land !? De säger att barnet får en "chock" om det får träffa sina föräldrar! Barnet får ingen chock av att träffa helt främmande människor, därtill SÅDANA människor !

Vad betyder det ?

Jag kan bara tolka det så att "barnens bästa, ALLTID är hos någon annan, vem som helst, bara inte hos sina föräldrar!Staten är förälder, föräldrarna är delegerade av staten. Staten räknar sig som uppfostrare, och väljer vem som ska delegeras att uppfostra, rakt emot Eubeslut att föräldrarna inte är skyldiga att uppfostra sina barn i samarbete med socialförvaltningen !

Problemet ligger alltså inte i de anklagelser som staten lyckas prestera mot en förälder, utan snarare ligger problemet i att staten anser sig vara överordnad förälder, vilken förälder som helst !
Titel: Re: Enskildas rättigheter och skyldigheter lokalt i EU.
Skrivet av: Avos skrivet 15 december 2007, 13:51:27 PM
Citat frn: "Unions Medborgare"
Utveckling börjar alltid med förnekelse och slutar ofta i total förvirring.

1. Börja med att ta reda på VEM som påstår VADDÅ lokalt i tid och rum.
2. VEM är alltid en perzon som representerar VADÅ lokalt i tid och rum:

A. En fysisk person, som rättssubjekt lokalt i en medlemsstat i EES/EU?
B. En juridisk person, som rättssubjekt, med säte lokalt i EES eller EU?
C. Ett kollektiv av VADÅ som tillhör Jante- Luther eller Ågren-kulturen?

Om det är en juridisk person med organisationsnummer och säte lokalt på den inre FRIA gemensamma marknaden, som har retroaktivt STRIKT produktansvar för resurser som producerat resultat med säkerhetsbrist i handläggning eller beslut till EN enskild svensk unionsmedborgare, som kan värdera det allmännas skadeståndsansvar mot EN enskild svensk medborgare lokalt på den inre FRIA gemensamma marknaden i EES/EU.


En sak till... Om man anmäler en skola, eller en lärare, så har skolorna en regel att alltid göra en motanmälan om LVU till sociala. De juridiska vapnen fungerar bara i civilicerade samhällen alltså.
Titel: forts på soc legala rätt att kidnappa och förtala
Skrivet av: Tove Olsson skrivet 15 december 2007, 14:28:18 PM
Ja Avos, du har rätt:

Oavsett så är socialens inställning : barnet bästa , ALLTID ÄR HOS NÅGON ANNAN , BARA INTE HOS SINA FÖRÄLDRAR, OCH I DETTA FALL HOS MIG.
Vad ska jag göra ???

Gå enligt SoL ?
Där det står att även privat personer är SKYLDIGA ATT ANMÄLA "OM MISSTANKE FINNS ATT BARN FAR ILLA"....

Hur tror ni det fungerar ? - där Mörbylånga Kommun har haft : socialsekreterare Annika Olsson , familjehemssekreterare Eva Frisén samt utredningssekreteraren H.A, samt socialnämndens godkännande som familjehem - hur tror ni att den kommunen skull agera ???
Titel: forts på soc legala rätt att kidnappa och förtala
Skrivet av: mamma1 skrivet 15 december 2007, 18:45:00 PM
Hej Tove, vet ej om detta är till någon hjälp, men vi gick med på "frivillig placering", alltså SoL, efter hot om LVU! Soc. tanten sa att hon annars skulle gå till rätten och "få en fällande dom där"!

Soc. hotade oss sedan med LVU, så fort vi nämnde att vi ville ha hem vår son. Soc. påstod att vi inte mådde bättre, trots läkarintyg där det framkommer att det är b]placeringen[/b] som gjorde mig dålig och min sambo mådde självklart inte heller bra , trots att familjehemmet tyckte vi skötte vår son bra då vi var där! Vi tog hem honom efter 2 månader, då han genast blev LVU:ad!

I Länsrätten hade vi en mesig advokat som påstod att vi skulle samtycka till fortsatt SoL, för det skulle bli så svårt att vinna i rätten :!:  Men det gick mycket bra i rätten, så bra att soc. beslutade att dra tillbaka sitt LVU :!:

Men vi fick inte hem vår son, blev bara nya hot om LVU och en ny LVU-ansökan som avslogs i rätten. Rätten poängterade att det faktiskt var en frivillig placering! Då kontaktade vi Länsstyrelsen, eftersom soc. vägrade låta vår lille gullunge komma hem.

Länsstyrelsen beslutade att vår son omedelbart skulle hem om det inte fanns nya skäl för LVU :!:

Det fanns det ju självklart inte, så bara för att vår son inte var LVUad fick han komma hem, för gott :!: Vet ej hur det gått om han varit LVUad, vet ej om rätten varit på vår sida :?:
Titel: forts på soc legala rätt att kidnappa och förtala
Skrivet av: Tove Olsson skrivet 15 december 2007, 19:07:38 PM
Hej vännen.
Jag har god kännedom om ert ärende.

Detta är något helt annat............

Men jag är glad attt ni fick hem er son.

Var rädda om er
Titel: forts på soc legala rätt att kidnappa och förtala
Skrivet av: mamma1 skrivet 15 december 2007, 19:42:09 PM
Hej igen, så trist det som händer dig :(  Men jag känner så väl igen mig! Vi var också utsatta för lögner och förtal :!:

Förstår inte hur soc. kan få bära sig åt så där mot dig och din son :?:  :evil:

Har du ringt chefen för Social Tillsyn på Länsstyrelsen :?:  Vi vände oss direkt till chefen.
Titel: forts på soc legala rätt att kidnappa och förtala
Skrivet av: Avos skrivet 16 december 2007, 13:31:35 PM
Citat frn: "Tove Olsson"
Ja Avos, du har rätt:

Oavsett så är socialens inställning : barnet bästa , ALLTID ÄR HOS NÅGON ANNAN , BARA INTE HOS SINA FÖRÄLDRAR, OCH I DETTA FALL HOS MIG.
Vad ska jag göra ???

Gå enligt SoL ?
Där det står att även privat personer är SKYLDIGA ATT ANMÄLA "OM MISSTANKE FINNS ATT BARN FAR ILLA"....


Det här är ett svårt dilemma.Notera hur eumedborgaren skriver. "gör så", "gör så", "gör så".Ingett fel i råd. Tvärtom bra med råd. Dåliga råd, bra råd. bara någon bryr sig. Men råd om vilka juridiska utvägar man kan gå är för oss som drabbats, något som känns som meningslösheter.

Om man ännu en gång noga granskar din frågeställning: Du har förlorat ditt barn för (1 eller två år sedan?). Under den tiden har barnet hunnit med att vara på helt otroliga FEM placeringar!

Sociala vill inte låta barnet komma hem eftersom det då kunde få en CHOCK av att träffa sina föräldrar !

Man kunde ju stanna där. Fortsättningen kan inte bli mer vansinnig än så.

Saken kan ju alltså inte botten handla om VILKA dessa fosterföräldrar är, HUR de utför sin sak. Saken kan ju heller inte handla om HUR du utfört samma uppgift, eller VEM du är.

Allt detta framgår ju av det du beskrivit. Fem fosterföräldrar på ett eller två år, innebär ju att barnet bara varit några månader på samma ställe, och sedan flyttats. Tydligen har barnet bedrivit starkt motstånd, det är den troligaste förklaring jag kan komma på. Fem fosterföräldrar med vardera några månaders praktik av din son, uppväger din relation säger de. Det kan omöjligt handla om hur bra de är och hur dålig de är, eftersom handläggningen av saken uppenbarligen inte tar med begrepp som "bra" och "dålig".Saker bara ÄR.

Exempelvis om en socialsekreterare får hålla i ditt barn två minuter, så uppväger det all kontakt ditt barn haft under hela sitt liv med dig. Det kan ju inte handlat om vad du gjort, och vad socialsekreteraren gjort, det handlar om utgångslägena.

Utgångsläget är att sveriges barn är statens barn. Du har bara lånat barnet av dem, och fosterföräldrarna är delegerade av staten, inte längre du. Detta är ett politiskt synsätt.

Vidare säger du att de har tagit med faktorer som om man gillar sociala och deras skola som faktorer i bedömningen att vägra dig träffa barnet. Det är också ett politiskt synsätt.

Det verkar svårt att komma någonstans  ensammen i detta. Jag tror inte att advokat är bästa vägen i första hand. Du måste komma i kontakt med politiska organisationer, tror jag. Frågan är:finns det alls någon hejd på dem i denna fråga ?

Jag tror att eftersom detta är en politisk fråga är det motstånd och inte samarbete som gäller i första hand. Uppmana ditt barn att fortsätta göra motstånd.Försök att väcka opinion i första hand. Skriv mera.