Nordiska kommittén för Mänskliga rättigheters - Diskussionsforum

SocialtjĂ€nsten => Incest och andra sexuella övergrepp => Ämnet startat av: Ola Eriksson skrivet 09 juli 2006, 12:49:42 PM

Titel: Psycho ! Norman Bates dubbelidentitet.
Skrivet av: Ola Eriksson skrivet 09 juli 2006, 12:49:42 PM
Citat frćn: "reine"
Alla kan inte leva ut sin sexualitet! En del har svÄrt att skapa kontakt, Àr inte tillrÀckligt attraktiva etc. Andra har diverse handikapp som gör dem oförmögna att leva ut sin sexualitet - varför skulle man inte kunna se pedofiler som en del av den gruppen - de som har en sexualitet, men inte kan leva ut den av olika anledningar?


Det mest kÀnda exemplet pÄ sexuell störning med draget Ät incest eller pedofili Àr filmen Psycho av Alfred Hitchkock. Det handlar om hotellÀgaren Norman Bates som bor med sin gamla mamma. TvÄ hotelgÀster tar in pÄ motorhotellet. Norman Bates blir förÀlskad i kvinnan. PÄ kvÀllen hör kvinnan Norman grÀla med sin mamma i huset. PÄ kvÀllen blir kvinnan mördad, av som polisen tror, Normans svartsjuka mamma.

Det visar sig att Norman hade en sjuk realation till sin mamma, och trodde att han var mamman, det hade gÄtt sÄ lÄngt att han talade med mammans röst och sin egen. "Mamman" hade bett honom att mörda kvinnan av svartsjuka. Norman i egenskap av mamman gÄr dÄ och mördar kvinnan.

Det hÀr handlar i grunden om personligheter Ät det incestuösa hÄllet. Jag har trÀffat pedofiliföresprÄkare mÄnga gÄnger pÄ internet och fidonet.
De liknar historierevisionister vad det gĂ€ller förmĂ„gan att ihĂ€rdigt hĂ„lla sig fast vid sin egen oförvitlighet nĂ€r de förnekar  sanningen.

Paraphilia sĂ€ger att han Ă€r pedofil, men att pedofili inte Ă€r olaglig. "TyvĂ€rr" sĂ„ "rĂ„kar" ibland barn komma till skada. Men, förklarar nu Paraphilia, det beror INTE pĂ„ pedofilerna, för pedofilerna Ă€r "barnĂ€lskare". Det utlĂ€ser han ur den "korrekta terminologin", dĂ€r "Pedofili=barnĂ€lskare". De som förgriper sig pĂ„ barn förklarar Paraphili Ă€r de heterosexuella. Vilka annars ? Det Ă€r ju inte Pedofilerna, har han ju förklarat.  Paraphilias förhĂ„llande till barn Ă€r "ren Platonsk kĂ€rlek" förklarar han. Precis som moder Theresa  stĂ„r han i sitt svarta nunnedok, och fotsida rock, och betraktar smĂ„barnen som leker i sandlĂ„dan. Men under rocken avslöjar sig sanningen. NÄr han avslöjas som Pedofilia under Moder Theresas rock, sĂ„ bĂ„de förnekar han sin perversitet, och försvarar lĂ€ggningen.

Kampen inom Paraphilia och andra pedofiler, beskrivs i Norman Bates konflikt. Paraphilia förnekar och erkÀnner, och kastas mellan tvÄ omöjliga positioner. Norman Bates försöker befria sig frÄn sin mammam som han antagligen haft ett incestuöst förhÄllande med. Men det gÄr inte, han Àr alltför starkt bunden. Kampen resulterar i en Klyvning, mellan Norman Bates friska jag, som vill bli kÀr i en kvinna, och hans incestuösa jag som binder honom kvar.