Nordiska kommittén för Mänskliga rättigheters - Diskussionsforum

SocialtjĂ€nsten => TvĂ„ngsomhĂ€ndertagande och andra ingripanden => Ämnet startat av: svenab skrivet 03 mars 2003, 22:57:50 PM

Titel: Elakt spel
Skrivet av: svenab skrivet 03 mars 2003, 22:57:50 PM
En mycket bra och lÀsvÀrd artikelserie i DNhttp://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=531&a=113489

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=531&a=114474

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=531&a=112185
Titel: Elakt spel - FrÀmmandegörande av förÀldrar (PAS)
Skrivet av: Ruby Harrold-Claesson skrivet 04 april 2003, 11:31:20 AM
Tack Svenab,

Det finns lÀnkar till artiklarna frÄn NKMR:s hemsida ocksÄ. De finns i Elakt Spel (http://www.nkmr.org/elakt_spel.htm).

SjÀlv har jag anvÀnt artikeln "Barn kan fÄs att hata sin pappa" (http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=531&a=114474) i en rÀttegÄng om umgÀnge med ett tvÄngsomhÀndertaget barn. Socialen anvÀnder samma metoder som beskrivs i artikeln att frÀmmandegöra och farliggöra förÀldrarna till tvÄngsomhÀndertagna barn.

Begreppet PAS - Parental Alienation Syndrome - har omtalats i Ätskilliga utlÀndska domar. Hoppas att de svenska domstolarna kommer till insikt om att PAS existerar och att konsekvenserna för barnen kan bli förödande.

För mer lÀsning om PAS se artiklarna i slutet av Elakt Spel (http://www.nkmr.org/elakt_spel.htm).

HĂ€lsningar

Ruby H-C
Titel: Elakt spel
Skrivet av: Xenu skrivet 18 juli 2006, 10:00:54 AM
Mycket dubbelt.

Å ena sidan Ă€r det fullt möjligt att fĂ„ barn att hata nĂ„gon pĂ„ felaktiga grunder. Detta behöver förvisso uppmĂ€rksammas.

Å andra sidan Ă€r det naturligtvis sĂ„ att varenda djĂ€vla förĂ€lder som faktiskt HAR begĂ„tt kĂ€nslomĂ€ssiga, fysiska eller sexuella övergrepp mot sina barn skriker PAS och skyller allt pĂ„ hjĂ€rntvĂ€tt frĂ„n den förĂ€lder som försöker skydda sitt barn. :(
Titel: Elakt spel
Skrivet av: svenab skrivet 20 juli 2006, 13:19:38 PM
Ja Xenu

Du har naturligtvis rÀtt i att det kan bli som du sÀger.

NÀr man har en situation dÀr tvÄ muntliga utsagor stÄr emot varandra sÄ kan man inte utgÄ ifrÄn att den ena parten ljuger och den andra talar sanning. Det mest troliga Àr att bÄda ljuger för att förstÀrka och ge trovÀrdighet till sina historier.

Det som stör mig Àr att man för sÀkerhetens skull alltid vÀljer att tro pÄ den anklagande parten Ätminstone om denne kan övertala sitt barn att sÀga nÄot litet som stödjer historien.

Barn som utsÀtts för detta kommer att ha dÄligt samvete resten av livet. Det skapar ett livslÄngt lidande och Àr dÀrför att betrakta som en mycket grov form av psykisk barnmisshandel. NÀr dessa barn blir Àldre och kommer till insikt om vad som egentligen hÀnde sÄ devalveras kÀnslorna för den som de blev vilseledda av och vi har en fullkomligt rotlös individ.

Hur vanligt det Àr kan jag inte sÀga men jag vill absolut pÄstÄ att det Àr alldeles för vanligt.