Nordiska kommittén för Mänskliga rättigheters - Diskussionsforum

RĂ€ttsvĂ€sendet, Polismyndighet m.m. => Domstolsbeslut m.m. => Ämnet startat av: Sofokles skrivet 18 december 2005, 04:52:23 AM

Titel: RĂ€tt beslut?
Skrivet av: Sofokles skrivet 18 december 2005, 04:52:23 AM
Hej kÀra medlemmar!

Jag har försökt att lÀsa en hel del av allt som stÄr pÄ alla forum hÀr o jag hÄller med med det mÀsta, men jag har har upptÀckt att det hela tiden pratas om fall dÀr man tar barnen o LÀnsrÀtten beslutar till SocialtjÀnstens favör.

Det jag undrar nu dÀremot Àr, om vad hÀnder dÄ det Àr faktiskt rÀtt att ta ett barn frÄn sina förÀldrardÄ dÄ det vÀrkligen far illa av sin miljö dÀr hemma o dÀr till och med fadern erkÀnner att han har slagit sin grabb men pÄ grund av att han "Àlskar" han o vill bara hans vÀl!

Vad gör man i sÄdarna fall????

Varför jag undrar???

Jag har i mÄnga Är försökt att förstÄ lÀnsrÀttens beslut till att fÄ stanna kvar med min far!

Jag vart misshandlad o mycke annat som 4 Ă„ring till att jag vart ca 18-20!

Grannar, skolor m.fl anmÀlde gÄng pÄ gÄng om misshandel o annan behandling av min far!

Till exempel sÄ kunde det komma in ca 8 anmÀlningar till soc innom en vecka dÄ det stod bland annat att
" Barnet va klÀdd i kortÀrmad tröja o kallingar o spydde ute i kylan"

" ***** pappa kom till dagiset o skrek till personalen om hur pass deras sett att laga mat va felaktig o med följd att gÄ in i köket o slÀnga maten pÄ köksgolvet o svÀra mot personalen framför barnen som vart skrÀmda av hÀndelsen!"

" Jag har hört pojken skrika mÄnga gÄnger o grÄta samt har hört hur pappas skriker..."

" Fadern kom till skolan o svor till skolfröken om hur pass dÄlig lÀrrare hon va o att hur kunde man plocka en kvinna frÄn gatan o sÀtta henne bakom en bÀnk som lÀrare" Detta va framför dem övriga skolbarnen.

Det finns ett antal sÄdarna anmÀlningar o trots detta sÄ fick jag stanna hos min far som bÄde misshandlade mig o mycke mer!Socialen hade vid flera tillfÀllen försökt att omhÀnderta mig men misslyckades dÄ LÀnsrÀtten gick emot dem!

VARFÖR? det Ă€r min frĂ„ga!
Hur kommer det sig att rÀtten beslutade detta o hur i hela fridens kan en man bakom ett rÀtsligt Àmbete ta ett sÄdant beslut att det försör ens liv?

Jag har en flickvĂ€n  o försöker leva normalt men mina sĂ„r efter min far drabbar relationen dĂ„ jag inte kan leva ett normalt liv!
Titel: RĂ€tt beslut?
Skrivet av: susanna svensson skrivet 02 januari 2006, 06:51:39 AM
Troligtvis förlorade soc i lÀnsrÀtten pga samma anledning som de ofta vinner nÀr de inte borde göra det. De Àr dÄliga pÄ att utreda. Men en bristfÀllig utredning som grund sÄ Àr det ett lotteri nÀr det kommer till rÀtten domstolen har mycket svÄrt att fatta ett riktigt beslut.
Titel: Alla bör inte ha barn
Skrivet av: Sunny skrivet 07 maj 2006, 23:45:25 PM
Det gör mig ont om dig.
 Det finns biologiska förĂ€ldrar som inte ens borde fĂ„ sköta om en vandrande pinne. Kram Sunny