Nordiska kommittén för Mänskliga rättigheters - Diskussionsforum

SocialtjĂ€nsten => Incest och andra sexuella övergrepp => Ämnet startat av: förĂ€lder skrivet 07 juli 2005, 23:57:57 PM

Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: förÀlder skrivet 07 juli 2005, 23:57:57 PM
Jag stĂ€ller samma frĂ„ga hĂ€r som i ett annat forum withoutmychild  som handlar om falska anklagelser. (sexuella övergrepp mot barn.)

Det handlar om förÀldrar (mammor ) som hittat pÄ allt detta och lÀrt in och programmerat barnet ?

Jag undrar seriöst , funkar denna programmering endast i syfte att anklaga kring övergrepp eller kan man programmera in andra saker som att barnen ska stĂ€da sina rum , borsta tĂ€nderna varje dag  â€Š Om man kan programmera smĂ„ barn att berĂ€tta om sĂ„dan som inte finns i deras begreppsvĂ€rld, fruktansvĂ€rda saker och dessutom hĂ„lla upp denna lögn, mĂ„ste man kunna anvĂ€nda denna programmeringssĂ€tt i goda situationer? NĂ„gon som vet ? .

Jag fick Àven reda pÄ under detta besök pÄ withoutmychild sidan att vÄrdnads kommittén har jobbat i onödan att ta fram ett nytt förslag, om
det Ă€r hjĂ€rntvĂ€tt allt handlar om vid misstankar kring övergrepp 
. Mina skattepengar gĂ„tt till spillo !!!
 :twisted:

” KommittĂ©n föreslĂ„r att domstolarna mĂ„ste ta pĂ„ allvar förĂ€ldrars anklagelser mot varandra om vĂ„ld, sexuella övergrepp eller för att inte vara kapabla att vĂ„rda barnet. Även om misstankarna inte gĂ„r att bevisa kan de vara tillrĂ€ckliga för att den ena förĂ€ldern inte ska fĂ„ vĂ„rdnaden”

Kanske dags att Kommittén lÀr sig av aktionsgruppen för falskt anklagade fÀder mfl. hur den riktiga verkligheten ser ut ?
 :roll:
Det Ă€r dags att vi alla förĂ€ldrar  fĂ„r reda pĂ„ ” programmerings formeln” sĂ„ vi Ă€ntligen kan programmera vĂ„ra barn i gott syfte naturligtvis , inget tjat om stĂ€dning m. m .
 :mrgreen:
Kanske man kan plantera in falska underbara semesterminnen – snacka om vilka pengar man kunde spara , pĂ„ sĂ„ sĂ€tt kan alla familje medlemmar fĂ„ ”uppleva” sin drömsemester 
Pappa – fiskesemester – Mamma – spa anlĂ€ggning – Barnen – skara sommarland dĂ€refter Disney land.  TĂ€nk alla barn som lĂ€ngtar efter sina frĂ„nvarande pappor  och ungdomar som  blir kriminella pga frĂ„nvarande förĂ€ldrar osv

SamhĂ€llet skulle bli mycket bĂ€ttre om man kunde ge dessa  olyckliga barn  inplanterade goda minnen frĂ„n en lycklig barndom utan övergrepp och vĂ„ld .Kan man programmera barn till att berĂ€tta om övergrepp borde detta Ă€ven fungera. :wink: Vad pengar samhĂ€llet skulle spara

Jag Àr seriös nu Àr det dags att denna anonyma programmerings formeln avslöjas :P
/en trött smÄ barns förÀlder
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: Kristina Klang skrivet 09 juli 2005, 23:53:42 PM
Underbart skrivet!!! Jag hoppas att vi kan fÄ svar frÄn insatta i hur denna programmering gÄr till. Kommer att försöka med mina barn direkt! (plantera in goda minnen alltsÄ... :lol: )
Titel: Sagotantens berÀttelse skapar bilder
Skrivet av: Skycommander skrivet 10 juli 2005, 15:17:28 PM
Varför inte ta en funderare pĂ„ hur det fungerar med sagotanten som berĂ€ttar om rödluvan och vargen eller om Hans o Greta,  som skapar bilder och förestĂ€llningar hos bĂ„de barn o vuxna.

Den som styr informationen kommer att pÄverka dina vÀrderingar possitivt eller negativt. TÀnk att företag betalar miljarder i reklam eftersom de vet att det pÄverkar oss.

Kristina Klang tycks iaf ha en negativ instÀllning till att barn kan pÄverkas ÀndÄ Àr du sjÀlv pÄverkad geno ditt cyniska tyckande som grÀnsar till krÀnkning av de som skrivet hÀr.


HÄll gÀrna fast vid din Äsikt men mÄnga hÀr delar den inte.
Titel: Re: Sagotantens berÀttelse skapar bilder
Skrivet av: Kristina Klang skrivet 10 juli 2005, 20:22:09 PM
Citat frćn: "Skycommander"
Varför inte ta en funderare pĂ„ hur det fungerar med sagotanten som berĂ€ttar om rödluvan och vargen eller om Hans o Greta,  som skapar bilder och förestĂ€llningar hos bĂ„de barn o vuxna..


SÄ dina barn tror att de _Àr_ Hans och Greta efter att ha lyssnat pÄ Sagotanten... ? UrsÀkta men de verkar inte helt friska i sÄ fall mÄste jag dessvÀrre pÄpeka. Har aldrig varit med om att mina barn reagerar sÄ pÄ sagor, inte nÄgra av mina vÀnners barn heller. Ett gott rÄd - sök hjÀlp för deras skull!

Citat frćn: "Skycommander"
Den som styr informationen kommer att pÄverka dina vÀrderingar possitivt eller negativt. TÀnk att företag betalar miljarder i reklam eftersom de vet att det pÄverkar oss..

Jaha? Men nu pratade vi vÀl om inplanterade minnen?

Citat frćn: "Skycommander"
Kristina Klang tycks iaf ha en negativ instÀllning till att barn kan pÄverkas ÀndÄ Àr du sjÀlv pÄverkad geno ditt cyniska tyckande som grÀnsar till krÀnkning av de som skrivet hÀr..
JassÄ?

Citat frćn: "Skycommander"
HÄll gÀrna fast vid din Äsikt men mÄnga hÀr delar den inte.

NĂ€hĂ€!!! Menar du det??? :shock:  Jag tar det som en komplimang!
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: förÀlder skrivet 11 juli 2005, 00:20:31 AM
Det kanske finns nĂ„gra förĂ€ldrar som försöker att pĂ„verka sina barn och anvĂ€nder mot den andra förĂ€ldern  , jag skriver förĂ€lder eftersom det Ă€ven finns kvinnliga förövare . Men de flesta sexualbrottslingar
Àr mÀn. Men dessa anklagelser stannar oftast hos advokaten och leder ej till polisanmÀlan.

Alla förÀldrar som har hamnat i den situationen dÄ man misstÀnker sexuella övergrepp vet att det Àr ingen lÀttsam process , tvÀrtom !
Barnen Ă€r tvingade att berĂ€tta om och om igen för polis  (dĂ„ Ă€ven Ă„klagare , advokater sitter och lyssnar , familjerĂ€tten fĂ„r inte heller glömmas bort )
Även barnpsykologer som har mer kompetens pĂ„ barnsbeteenden en jurister och socionomer som kan bedöma om berĂ€ttelsen Ă€r sjĂ€lvupplev eller ej .AlltsĂ„ om barnet Ă€r pĂ„verkad .
 
Det krĂ€vs en hel del för att lyckas hjĂ€rntvĂ€tta barnet , polis, Ă„klagare , jurister,  psykolog och en drös av socionomer .

Är det inte en liten komplimang, att sĂ€tta mödrar pĂ„ en sĂ„dan hög piedestal att de skulle ha en sĂ„dan förmĂ„ga och skapa mind control över sĂ„ mĂ„nga personer ? Allt bara för att fĂ„ vĂ„rdnaden !

Det rĂ„kar vara sĂ„ att hjĂ€rntvĂ€tta eller skapa mind control som det ocksĂ„ kallas för tar mycket lĂ„ng tid – titta bara pĂ„ hur sekter beter sig för att skapa  mind control .

Att pÄstÄ att mödrar utför denna process pÄ barn och övriga Àr sjukt eller har man överskattat kvinnans psykologiska förmÄga helt Ät pip svÀngen ?

Och vad Ă€r det som Ă€r sĂ„ speciellt med ensam vĂ„rdnad sĂ„ man skulle utsĂ€tta hela sin familj och börja anklaga sin partner eller fd partner för övergrepp pĂ„ sina barn  ?

Det finns inga som Ă€r sĂ„ hatade i vĂ„rt samhĂ€lle som pedofiler skulle man ”frivilligt” tala om för okĂ€nda och ens omgivning att ens fd partner Ă€r pedofil – att den personen som jag valde som partner vĂ„ldtar barn ?

Vad sĂ€ger det om mitt omdöme av partner , att JAG har valt en sĂ„dan dysfunktionell person , en person som jag lĂ€mnar mitt barn till – Ă€r det nĂ„got man vill ”frivilligt” vill tala om hos BUP – Skola – dagis – osv. ? Snygg morsa !


Ibland sÄ Àr man tvingad att inse att det Àr just sÄ hÀr illa det Àr!

DÄ inser man att ens familj Àr en dysfunktionell familj . Det Ă€r bra med pappor – men inte vilka pappor som helst – inga pedofilpappor !

FĂ„ jag denna hemliga inplanterings formel sĂ„ jag kan börja programmera bort mina barns taskiga barndomsminnen som de fĂ„ ha med sig hela sitt liv – kan plantera in en bra pappa istĂ€llet och alla Ă€r lyckliga och glada !(kanske Ă€r journalisten J-G som jag ska skriva till istĂ€llet han verkar tro pĂ„ hĂ€xor , kanske har nĂ„gon hĂ€xformel i bakfickan? :wink: )

ps: "TÀnk att företag betalar miljarder i reklam eftersom de vet att det pÄverkar oss."
Jag hoppas verkligen att du Ă€r kapabel till dina egna val och beslut i livet – Ă€r det inte sĂ„ att det Ă€r DU som vĂ€ljer ?Vad enkelt allt hade vart  om företag kunde pĂ„verka mig sĂ„ jag inte behövde anvĂ€nda mitt eget förnuft och intelligens . NĂ€ du ...företag eller rödluvan har inget med utsattabarn att göra .
Barn har en enorm lojalitet till sina förÀldrar dÀrför Àr det viktigt att barnen alltid fÄr komma till tals ! .
Titel: SagoTantens berÀttelser
Skrivet av: Skycommander skrivet 11 juli 2005, 07:50:01 AM
K.L. TyvĂ€rr speglar din insĂ€ndare ett cynism som mĂ„nga absolut  i mĂ„nga sammanhang fĂ„tt lida för helt oskyldigt.

Att ett barn skulle enbart ta till sig bilden av Hans o Greta Àr vÀl ÀndÄ inte sant, tvÀrtom Àr det givetvis helhetsbilden med bÄde hÀxan och vem sagotanten och hennes aktoritet Àr som spelar roll i detta tillsammans med sÀttet att framföra sagan.

Om nÄgon med aktoritets-klaffar pÄ axlarna sitter och frÄgar ut barnet sÄ kan frÄgestÀllningen fÄ sÄdan karaktÀr att det skuldbelÀgger barnet och i en sÄdan förstÀrkande roll tillsammans med nÄgon förÀlder som pepprar barnet kan det gÄ helt fel.

Tycker din spegling Àr fruktansvÀrt enkelriktat men det har ju sin bakgrund, eller tror du att du kommit pÄ allt detta sjÀlv utan nÄgon pÄverkan?
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: förÀlder skrivet 11 juli 2005, 09:52:17 AM
OjdĂ„ 
. :roll: Det Ă€r precis sĂ„ de misstĂ€nkta förövaren kan uttala sig, lĂ€gga skulden pĂ„ nĂ„gon annan FY !

Barnets berÀttelse och beteende vart tog de vÀgen i ditt tÀnkande?
Du pÄstÄr att förÀldrarna peppar sitt barn att berÀtta detaljer om vÄldtÀkter ???
LĂ„ter som det finns brist pĂ„ att sĂ€tta sig in i andra mĂ€nniskors situation  !
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: Kristina Klang skrivet 12 juli 2005, 00:13:31 AM
Ja det Ă€r verkligen helt sjukt! Tror det finns en del förövare pĂ„ denna sida tyvĂ€rr...  :x
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: förÀlder skrivet 12 juli 2005, 16:21:13 PM
Det fÄr jag hoppas att han inte Àr !

Men jag blir otroligt förvÄnad att en vuxen mÀnniska sitter pÄ detta forum och
försöker förvandla sexuella övergrepp pÄ barn till nÄgot helt annat !
Jag blir förbannad pĂ„ sĂ„dana mĂ€nniskor som inte har mer förstĂ„nd att behandla barn med respekt – barn har mĂ€nskliga rĂ€ttigheter ! RĂ€tt till att fĂ„ hjĂ€lp om de visar eller berĂ€ttar att nĂ„got hĂ€nder dem. Det Ă€r vĂ„ran skyldighet att agera Ă€ven om anmĂ€lan handlar om ens egen partner !
Det Ă€r alltid barnets symtom och berĂ€ttelse som stĂ„r i fokus i dessa anklagelser, att förĂ€ldern anmĂ€ler detta Ă€r det bĂ€sta för barnet , Ă€r den misstĂ€nkta oskyldig sĂ„ bör han arbeta med inte emot . LĂ€gga sitt eget ego Ă„t sidan och inse att barnet behöver hjĂ€lp . Är inte förĂ€ldern förövaren – VEM Ă€r dĂ„ förövare .

 NĂ€ usch alla dessa egotrippade fĂ€drar som lĂ€ggar all sin energi att smutskasta budbĂ€raren istĂ€llet för att ge energi Ă„t barnen.
All barnpornografi Àr det ritat material eller Àr det Àkta barn det handlar om ?
Hur tror man att dessa bilder kommer till om inte genom ett övergrepp ?
Att lÀgga skulden pÄ andra istÀllet för att se till barnen och deras rÀttigheter att vara mÀnniska tycker jag Àr sjukt !
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: Kristina Klang skrivet 13 juli 2005, 10:02:44 AM
Jag hÄller helt med dig i det du skriver, förÀlder! "Det Àr inte de goda mÀnniskornas tystnad utan de onda mÀnniskornas ondska som förgör vÀlden", som Martin Luther King sa...

Jag hoppas ocksÄ att han vi diskuterar med inte Àr förövare men jag har en stark misstanke om att mÄnga florerar pÄ denna sida - tyvÀrr. (Eller mödrar/nÀra slÀkingar till förövare osv som inte vill se sanningen, som viger sitt liv Ät att rentvÄ honom...). Varför engagerar man sig annars sÄ starkt i att argumentera för inplanterade minnen etc. Var hittar man drivkraften och energin till det istÀllet för att rikta den mot ett mer "gott" hÄll, d v s att stoppa utnyttjandet av barn som vi ju alla vet existerar? (Hur förklar man man annars den stora marknaden för barnpornografi?)

Jag blir förvÄnad över alla tillslag mot helt vanliga mÀn som begÄr barnpornografibrott bara i vÄr lilla stad. (Jag har en viss insyn nu genom mitt arbete). Helt, till synes, vanliga familjefÀder med fina arbeten. Men med hela datorns hÄrddisk full med grova övergrepp pÄ barn... SÄ mÄnga som har den lÀggningen... Usch, man vill inte tro att det Àr sant...
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: susanna svensson skrivet 16 juli 2005, 21:14:58 PM
tyvÀrr förekommer bÄde verkliga övergrepp och fall dÀr en förÀlder eller barnpsykolog pÄverkar ett barn till att tro att det har varit utsatt. Det Àr det som gör det hela sÄ svÄrt. Det finns fakttiskt en sak som Àr vÀrre Àn att bli utsatt för sexuella övergrepp och det Àr att bli oskyldigt anklagad för det. Glöm aldrig bort det.
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: Kristina Klang skrivet 17 juli 2005, 10:19:44 AM
Hur vet du att det Àr sÄ? Att det förekommer att en förÀlder och barnpsykolog pÄverkar ett barn att tro att det blivit utsatt? Jag kÀnner till att mÀn har fÄtt resning och blivit frikÀnda men i vÄrt land har vi ju en mycket viktig rÀttsprincip att hellre fria Àn fÀlla. Detta kommer alltid att innebÀra att skyldiga mÀnniskor gÄr fria i en större utstrÀckning Àn tvÀrtom. SÄ - hur vet du att de var oskyldiga? Att bevisen inte rÀckte, barnet tog tillbaka anklagelsen (kan vara efter pÄtryckningar det ocksÄ) - det vet vi förekommer men huruvida de faktiskt var oskyldiga vet vi inget om.
Vad vi vet dÀremot Àr att det förekommer Ätskilliga fall av övergrepp mot barn. Bevisen finns i form av en uppsjö av filmer/bilder som polisen varje dag kommer i kontakt med. DÀr rÄder ingen tvekan att problemet Àr enormt stort. Det mÄste vara oerhört mÄnga mÀn som har den lÀggningen och det tycker jag Àr fullkomligt obegripligt.
Slutligen hÄller jag inte med dig om att det Àr vÀrre att bli oskyldigt anklagad för att vara förövare Àn att bli utsatt för sexuella övergrepp. Den utsatta Àr ett barn i det sista fallet, en vuxen i det första. Att du skriver sÄ sÀger mycket om dig sjÀlv och hur du ser pÄ detta med sexuella övergrepp.
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: Kristina Klang skrivet 17 juli 2005, 10:20:34 AM
Hur vet du att det Àr sÄ? Att det förekommer att en förÀlder och barnpsykolog pÄverkar ett barn att tro att det blivit utsatt? Jag kÀnner till att mÀn har fÄtt resning och blivit frikÀnda men i vÄrt land har vi ju en mycket viktig rÀttsprincip att hellre fria Àn fÀlla. Detta kommer alltid att innebÀra att skyldiga mÀnniskor gÄr fria i en större utstrÀckning Àn tvÀrtom. SÄ - hur vet du att de var oskyldiga? Att bevisen inte rÀckte, barnet tog tillbaka anklagelsen (kan vara efter pÄtryckningar det ocksÄ) - det vet vi förekommer men huruvida de faktiskt var oskyldiga vet vi inget om.
Vad vi vet dÀremot Àr att det förekommer Ätskilliga fall av övergrepp mot barn. Bevisen finns i form av en uppsjö av filmer/bilder som polisen varje dag kommer i kontakt med. DÀr rÄder ingen tvekan att problemet Àr enormt stort. Det mÄste vara oerhört mÄnga mÀn som har den lÀggningen och det tycker jag Àr fullkomligt obegripligt.
Slutligen hÄller jag inte med dig om att det Àr vÀrre att bli oskyldigt anklagad för att vara förövare Àn att bli utsatt för sexuella övergrepp. Den utsatta Àr ett barn i det sista fallet, en vuxen i det första. Att du skriver sÄ sÀger mycket om dig sjÀlv och hur du ser pÄ detta med sexuella övergrepp.
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: susanna svensson skrivet 17 juli 2005, 11:42:23 AM
Ditt inlĂ€gg visar tydligt varför att det Ă€r vĂ€rre att oskyldigt bli anklagad för övergrepp Ă€n att vara offer för övergrepp. Övergreppsoffren fĂ„r allt stöd, men de oskyldigt anklagade blir stigmatiserade Ă€ven nĂ€r dom Ă€r frikĂ€nda eftersom att det tyvĂ€rr finns allt för mĂ„nga mĂ€nniskor som resonerar som dig.
Det senaste resningfallet som var uppe visade tydligt att flickan hade blivit pÄverkad av en terapeupt. Och nÀr det gÀller resnigsfallen kan du nog vara övertygad om att det verkligen Àr oskyldigt dömda eftersom att det ska vÀldigt mycket till för att bli beviljad resning, i praktiken Àr det omvÀnd bevisbörda som gÀller i resningsmÄlen.
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: förÀlder skrivet 17 juli 2005, 16:26:03 PM
Citera
Det senaste resningfallet som var uppe visade tydligt att flickan hade blivit pÄverkad av en terapeupt.

Syftar du pĂ„ ”ulf” fallet ?
Jag hoppas att du utgÄr ifrÄn domarna och brottsutredningen INTE journalisternas granskning .

Jag har lÀst domarna och brottsutredningen och delar INTE din uppfattning , denna resning handlar inte om övergreppen Utan tjÀnstemÀn som begÄtt fel (?)
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: Kristina Klang skrivet 17 juli 2005, 16:47:35 PM
Citat frćn: "susanna svensson"
Ditt inlÀgg visar tydligt varför att det Àr vÀrre att oskyldigt bli anklagad för övergrepp Àn att vara offer för övergrepp. .
.
Glöm inte att övergreppsoffren Àr BARN, Susanna! Hur kan det nÄgonsin vara vÀrre att som vuxen bli utsatt för en falsk anklagelse/anmÀlan jÀmfört med att som barn fÄ sin barndom förstörd av att tvingas tillfredsstÀlla en vuxen sexuellt?
Citat frćn: "susanna svensson"
Övergreppsoffren fĂ„r allt stöd, .
"FÄr stöd"... Vem hÄller koll pÄ alla som varit utsatta som barn och behöver hjÀlp? I Sverige fÄr man _söka_ terapi om man behöver det, och betala sjÀlv! Vi har ingen myndighet (tyvÀrr kanske?) som erbjuder fri hjÀlp till utsatta. Eller menar du barnen nu? Att de fÄr stöd och terapi? Jo, det Àr klart - det Àr ju vÀldigt orÀttvist sÄklart att nÄgon bryr sig om de utsatta barnen och ger hjÀlp utan att de behöver ansöka om det...
Citat frćn: "susanna svensson"
men de oskyldigt anklagade blir stigmatiserade Àven nÀr dom Àr frikÀnda eftersom att det tyvÀrr finns allt för mÄnga mÀnniskor som resonerar som dig..

"Ingen rök utan eld" som man brukar sÀga... Förhoppningsvis tror inte de flesta mÀnniskor att mÄnga anklagas för sexuella övergrepp nÀr man aldrig i sitt liv ens tÀnkt tanken att ha sex med barn... Dock vet jag att nÀr det gÀller anhöriga till de som anklagas sÄ stödjer de oftast förövaren och tar avstÄnd frÄn den utsatta. Men det gÀller förhoppningsvis bara i de sjuka familjesystem dÀr sexuella övergrepp förekommer.
Citat frćn: "susanna svensson"
Det senaste resningfallet som var uppe visade tydligt att flickan hade blivit pÄverkad av en terapeupt. Och nÀr det gÀller resnigsfallen kan du nog vara övertygad om att det verkligen Àr oskyldigt dömda eftersom att det ska vÀldigt mycket till för att bli beviljad resning, i praktiken Àr det omvÀnd bevisbörda som gÀller i resningsmÄlen.

JassĂ„? I det fall du talade om var det vĂ€l enbart tveksamhet kring bevisen det handlade om, eller hur? Varför tror du dig veta att han Ă€r oskyldig? Det vet bara han och offret, vi andra kan aldrig veta hur det förhĂ„ller sig med den saken.  DĂ€remot skulle han aldrig ha blivit dömd, det kan jag hĂ„lla med om.
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: förÀlder skrivet 18 juli 2005, 14:32:35 PM
Det som Ă€r trĂ„kigt med mĂ„nga av dessa ”oskyldigt anklagade ” Ă€r att de arbetar i mot barnet och lĂ€gger all energi att försöka rentvĂ„ sig sjĂ€lva genom familjerĂ€tt osv . och smutskastar och Ă€gnar sig Ă„t förtal
IstÀllet för att försöka ta reda pÄ varför dessa anklagelser kommer och vad de betyder , hÀr Àr det viktigt och fÄ hjÀlp av kompetenta personer som kan barns beteenden .

Finns dessa anklagelser inom familjen sĂ€ger ofta pappan nej till barnpsykiatrin  och jag funderar verkligen pĂ„ varför ?
Att psykologer inplanterar osv Ă€r ingen ursĂ€kt – kanske för en barnunge – men jag köper inte att alla psykologer pĂ„verkar barn att tro de vart utsatta för övergrepp .

Oavsett om barnet blir pĂ„verkad utifrĂ„n , inom familjen sĂ„ bör detta tas pĂ„ högsta allvar framförallt frĂ„n den som blir anklagad ! Det handlar om att ta sitt förĂ€ldrar ansvar och se till barnets behov – men detta lyser ofta i sin frĂ„nvaro – viktigaste Ă€r att se till sitt eget behov – Inget Ă„tal eller dom pĂ„ umgĂ€nge = oskyldig anser mĂ„nga av de ”oskyldigt anklagade ” men fokus pĂ„ barnetÂŽs vĂ€lmĂ„ende ??
Denna egoism , brist pÄ empati finns Àven i detta resnings fall .
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: Kristina Klang skrivet 18 juli 2005, 18:29:14 PM
Citat frćn: "förĂ€lder"
Det som Ă€r trĂ„kigt med mĂ„nga av dessa ”oskyldigt anklagade ” Ă€r att de arbetar i mot barnet och lĂ€gger all energi att försöka rentvĂ„ sig sjĂ€lva genom familjerĂ€tt osv . och smutskastar och Ă€gnar sig Ă„t förtal
IstÀllet för att försöka ta reda pÄ varför dessa anklagelser kommer och vad de betyder , hÀr Àr det viktigt och fÄ hjÀlp av kompetenta personer som kan barns beteenden .

Finns dessa anklagelser inom familjen sĂ€ger ofta pappan nej till barnpsykiatrin  och jag funderar verkligen pĂ„ varför ?
Att psykologer inplanterar osv Ă€r ingen ursĂ€kt – kanske för en barnunge – men jag köper inte att alla psykologer pĂ„verkar barn att tro de vart utsatta för övergrepp .

Oavsett om barnet blir pĂ„verkad utifrĂ„n , inom familjen sĂ„ bör detta tas pĂ„ högsta allvar framförallt frĂ„n den som blir anklagad ! Det handlar om att ta sitt förĂ€ldrar ansvar och se till barnets behov – men detta lyser ofta i sin frĂ„nvaro – viktigaste Ă€r att se till sitt eget behov – Inget Ă„tal eller dom pĂ„ umgĂ€nge = oskyldig anser mĂ„nga av de ”oskyldigt anklagade ” men fokus pĂ„ barnetÂŽs vĂ€lmĂ„ende ??
Denna egoism , brist pÄ empati finns Àven i detta resnings fall .

Ja, jag kan bara hĂ„lla med dig. Det Ă€r vĂ€l det hĂ€r beteendet hos förövarna som blir sĂ„ osmakligt och skumt pĂ„ nĂ„got sĂ€tt. Det Ă€r trots allt deras barn som i sĂ„ fall mĂ„r mycket mycket dĂ„ligt och behöver stöd och hjĂ€lp oavsett vad som hĂ€nt. MĂ„nga förövare och "mammor" som jag kommit i kontakt med förnekar helt alla tankar om övergrepp. Man borde  ju bli orolig om ens barn berĂ€ttar nĂ„got dylikt. Tanken att barnet kan ha utsatts av nĂ„gon annan i sĂ„ fall finns oftast inte heller med. Nej, som en vĂ€gg av förnekande framstĂ„r bĂ„de den misstĂ€nkte förövaren och mĂ„nga mammor ocksĂ„. Det blir liksom jĂ€ttemĂ€rkligt pĂ„ nĂ„got sĂ€tt... Ibland har jag tĂ€nkt att det skulle vara intressant att göra ett socialt expriment: Att ta en helt vanlig familj dĂ€r man vet att det aldrig förekommit övergrepp, ens generationer tillbaka och simulera en falsk anklagelse. Skulle reaktionerna bli samma förnekande som förekommer i de flesta familjer dĂ€r ett barn berĂ€ttar om övergrepp? Eller skulle det framkomma en bekymran över barnet istĂ€llet? Hur barnet mĂ„r, vad som hĂ€nt osv?
Titel: UrsÀkta ett mycket lÄngt inlÀgg
Skrivet av: förÀlder skrivet 19 juli 2005, 11:55:33 AM
Citera
Skulle reaktionerna bli samma förnekande som förekommer i de flesta familjer dÀr ett barn berÀttar om övergrepp?

(Nu uppfattar jag att du menar förnekande inom familjen)

Nej det skulle det inte !
Den typiska incest familjen Àr en rÀtt sÄ slutenfamilj , jag menar inte att det inte finns ett socialt liv , ytliga relationer dÄ utomstÄende inte vet egentligen hur familjen har det .
Glöm inte bort att sexuella övergrepp mot barn handlar inte om sex utan makt , förövaren har oftast makt över hela familjen för att fÄ tillgÄng till barnet

Kan finnas med missbruk i familjen och dÄ Àr oftast mamman medberoende .Vi talar om dysfunktionella familjer .

Vissa förutsĂ€ttningar mĂ„ste vara uppfyllda för att sexuella övergrepp ska kunna Ă€ga rum – det kan finnas en kĂ€nslomĂ€ssig störning hos bĂ„da förĂ€ldrarna –
I denna familj Ă€r det kan det hĂ€nda att barnet överges efter avslöjandet och mamman Ă€r lojal mot förövaren och barnet fĂ„r betala det höga pris för förĂ€ldrarnas kĂ€nslomĂ€ssiga störning ,dĂ„ bĂ„da ofta vill ha kĂ€rlek men ingen kan ge .  

I en normal familj Ă€r varje familjemedlem en egen individ – grĂ€nserna mot andra mĂ€nniskor Ă€r öppna och de har mĂ„nga kontakter – om förövaren finns i denna familj blir han avvisad och fĂ„r lĂ€mna familjen.

 Sedan finns det sociala arvet .mammor som vart utsatta sjĂ€lva för övergrepp .

Barnets utsatthet blir en smĂ€rtsam pĂ„minnelse och ett totalförnekande kan bli ett försvar . Det Ă€r inte ovanlig att dessa mammor kan bevittnat övergrepp men tolkar ofta om verkligheter och hittar andra förklaringar .  
 Med rĂ€tt stöd kan dessa mammor bli ett stöd för deras barn –

Vid misstankar kring sexuella övergrepp utgĂ„r man frĂ„n hela familjen , naturligtvis mĂ„ste barnet skyddas undertiden – handlar det om den slutna familjen sĂ„ Ă€r det en katastrof om barnet bor hos förĂ€ldrarna , risken Ă€r stor för fortsatta övergrepp och hot mot barnet , dĂ„ man vill till varje pris hĂ„lla fast vid relationen  eftersom det handlar om trygghet en livsviktig sammanhĂ„llning dĂ„ en familje splittring innebĂ€r ett hot , kanske förĂ€ldrarna sjĂ€lv vart övergivna som barn och vill till varje pris behĂ„lla sin familj- rĂ€dsla för ensamhet.


FörĂ€ldern (ickeförövare) behöver mycket stöd i denna process – barnet visar ofta ett starkare hat mot den förĂ€ldern dĂ„ barnet kan kĂ€nna sig övergiven otroligt sviken av att mamma inte skyddade barnet eller trodde pĂ„ barnet .
Med rÀtt hjÀlp kan barnet förstÄ och sortera sina kÀnslor kring detta , det finns mÄnga vuxna som kan berÀtta om detta svek dÀrför Àr det vÀldigt viktigt att barnet fÄr hjÀlp och behandling nÀr de fortfarande Àr barn.


Jag tycker det Ă€r viktigt att  försöka förstĂ„ att förövaren Ă€r ofta en person med kĂ€nslomĂ€ssiga störningar och en störd barndom .(missbrukandeförĂ€ldrar , vĂ„ld , psykiska krĂ€nkningar , övergrepp )

 Jag tror att pĂ„ grund av detta har förövaren vart tvingad att lĂ€gga till pĂ„ ett tidigt stadium en överlevnads strategi , klara inte att ha kontakt med sina egna kĂ€nslor , stĂ€nger av gör för ont , men behovet av bekrĂ€ftelse och kĂ€rlek Ă€r sĂ„ stort .

Vi som levt med en pedofil ser ofta brist pĂ„ empati  , ett invant beteende som personen inte ser sjĂ€lv . All fokus riktas mot en sjĂ€lv(förövaren) dĂ„ det finns en inre press att duga , passa in
studera andra , Vara som andra men vi som levt med en pedofil vet att förr eller senare mÀrker man dessa stora kÀnslomÀssiga brister .
Att han ofta Àr otroligt trevlig , mÄn om sitt yttre och charm Àr inte konstigt utan ett mÄste för han ska fÄ det han saknar.

Man kan sÀga att de kopierar ett beteende och blir duktiga pÄ sin fasad , behöver inte vara psykopater men ett psykopatiskt beteende
detta handlar om överlevnads beteende  , mĂ„nga pedofiler vill inte skada sina barn , de förstĂ„r inte vilken skada det ger eftersom den största skadan finns inuti barnet (sjĂ€len) .

Jag har verkligen tÀnkt pÄ detta och jag tror inte pedofilen Àr kapabel att förstÄ pÄ riktigt vad som hÀnder, utan han om tolkar verkligheten till nÄgot annat .Han vet att sexuellaövergrepp Àr sjukt och fel men han Àgnar sig inte Ät det , det han gör Àr nÄgot annat .

 Fysiskt Ă€r han en vuxen man, men psykiskt omogen ,Ă€r fortfarande det lilla barnet som saknar tryggbarndom , nĂ„gon som lĂ„ter honom vara den han Ă€r , lĂ€ngtan efter kravlös kĂ€rlek och det kan han inte fĂ„ av en vuxen relation tillslut  vĂ€nder han sig till den som Ă€r i hans ögon Ă€r jĂ€mlik – kravlös kĂ€rlek  .Han Ă€r  inte ett barn utan en vuxen med stora kĂ€nslomĂ€ssiga störningar och fĂ„r ta sitt vuxenansvar

Sexuella övergrepp handlar inte om sex och det handlar inte bara om offret utan hela familjen
DĂ€rför Ă€r det sĂ„ viktigt att myndigheter och andra tar del av den kunskap som finns för att bryta denna onda cirkel – en förövare som inte fĂ„r hjĂ€lp kan bilda en ny familj med lĂ€ngtan om kĂ€rlek och historien Ă„terupprepas.

Sammanfattning : Sexuella övergrepp kan INTE begÄs av VEM SOM HELST !
Förövaren ser ut som vem som helst men inuti  Ă€r förövarna inte som andra

Sexuella övergrepp handlar inte bara om offret utan hela familjen

Det finns mĂ„nga mammor som ser vad som pĂ„gĂ„r och bryter med förövaren , men tyvĂ€rr sĂ„ fortsĂ€tter mĂ„nga övergrepp dĂ„ mĂ„nga domare , myndighets personer  har stora kunskapsbrister
och mammorna fĂ„r betala höga böter dĂ„ de ska skydda sina barn , ofta har inte mammorna en ekonomi som tillĂ„ter 2000- 5000 kr / tillfĂ€lle och Ă€r tvingade att lĂ€mna ut annars gĂ„r vĂ„rdnaden till förövaren – hĂ€r Ă€r mĂ„nga mammor tvingade för sin egen överlevnad att "stĂ€nga av sitt eget kĂ€nsloliv"

Skaffar man sig kunskap förstĂ„r man varför man ska ta incest anklagelser pĂ„ allvar  och inte soppa dessa under mattan med ett "brott kan ej styrkas = oskyldig "
Det spelar ingen roll vad som Àr orsaken familjen mÄste ha hjÀlp !
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: susanna svensson skrivet 19 juli 2005, 18:09:49 PM
om det inte var övergreppen som var ifrÄgasatta skulle ulf inte fÄtt resning, en tjÀnsteman kan begÄ vilka allvarliga misstag som hellst, stÄr sig bevisen sÄ slipper man inte ut frÄn fÀngelset ÀndÄ. Det Àr vÀl snarare journalisternas granskning som fokuserat pÄ dom misstag som Äklagaren gjort nÀr hon brast i sin objektivetetsbirst. Domarna tar i stÀllet upp att flickans uppgifter inte kan stÀmma eftersom att som inte stÀmmer överens med andra bevis i mÄlet. Dvs ulf Àr frikÀnd som ska inte behöva bli misstÀnkliggjort i fortsÀttningen.
Titel: Farlig dualistisk syn skapar rÀttröta o korrumption
Skrivet av: Skycommander skrivet 19 juli 2005, 18:57:09 PM
Den dualistiska syn som kan ses hos vissa debatörer/insĂ€ndare  hĂ€r Ă€r högst
krÀnkande och otÀck, speglar ett oerhört mÀnniskoförakt bÄde mot barn och vuxna. Pedofeli Àr nÄgot Àckligt och fruktansvÀrt och ett sjÀlvklart övergrepp mot barn. Det Àr vi sÀkert alla överens om, men att indela mÀnniskor i speciella fack enbart för de har ett speciellt mönster eller beteende saknar allt dynamiskt ett mÀnskligt tÀnkande borde ha. Titta gÀrna pÄ denna lÀnk http://allpsych.com/disorders/disorders_alpha.html som handlar om mentala störningar enlig DSM och frÄga dig om inte det finns nÄgon cod som just stÀmmer in pÄ dig sjÀlv.

Ett mer pluralistiskt tĂ€nkande behövs för att ta fram de gamla skakiga liken som stĂ„r i moder sveas garderober  för att fĂ„ ett nytĂ€nkande i rĂ€ttsrötan och vĂ„r korrupta stat.
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: förÀlder skrivet 19 juli 2005, 19:47:10 PM
Citat frćn: "susanna svensson"
om det inte var övergreppen som var ifrÄgasatta skulle ulf inte fÄtt resning, en tjÀnsteman kan begÄ vilka allvarliga misstag som hellst, stÄr sig bevisen sÄ slipper man inte ut frÄn fÀngelset ÀndÄ. Det Àr vÀl snarare journalisternas granskning som fokuserat pÄ dom misstag som Äklagaren gjort nÀr hon brast i sin objektivetetsbirst. Domarna tar i stÀllet upp att flickans uppgifter inte kan stÀmma eftersom att som inte stÀmmer överens med andra bevis i mÄlet. Dvs ulf Àr frikÀnd som ska inte behöva bli misstÀnkliggjort i fortsÀttningen.


Har du lĂ€st domarna och rĂ€ttsintygen  ang dottern och fadern  ?

PÄ Erik R hemsida finns en artikel av Monica Dahlström
http://www2.hemsida.net/kiremaj70/nyheter/meddel.asp?medid=328&kategori=12
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: susanna svensson skrivet 19 juli 2005, 20:21:33 PM
eric R kan knappast rÀknas som seriös i de hÀr sammanhangen. De domar som dalsröm lannes hÀnvisar till i sin artikel Àr de fösrta domarna dvs inte resningdomarna, utan de domar som grundade sig pÄ en felktigt genomförs förundersökning.
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: förÀlder skrivet 19 juli 2005, 22:00:21 PM
Citat frćn: "susanna svensson"
eric R kan knappast rÀknas som seriös i de hÀr sammanhangen. De domar som dalsröm lannes hÀnvisar till i sin artikel Àr de fösrta domarna dvs inte resningdomarna, utan de domar som grundade sig pÄ en felktigt genomförs förundersökning.


Jag tar för givet eftersom du inte svarar pÄ min frÄga att du Àr vÀl insatt och lÀst domarna och INTE bildat dig en uppfattning via media .

SjĂ€lvklart handlar detta om de gamla domarna i Helsingborgs tingsrĂ€tt och hovrĂ€tten  i SkĂ„ne och Blekinge de Ă€r grunden till resningsdomarna. Jag vet inte om han Ă€r skyldig eller oskyldig bildar bara min egen uppfattning. Det kommer alltid att vara skilda uppfattningar i denna frĂ„ga-

De verkliga offret i denna historia Àr ÀndÄ flickan ett barn som haft en otroligt svÄr uppvÀxt eller ?
Hoppas at Ulf sitter och kramar hÄrt om sin flicka , att han Àr kapabel att ge henne kÀrlek och trygghet och ser till nu nÀr han Àr fri att skydda henne frÄn liknade situationer, de tillsammans kan bygga upp sina liv trots allt som hÀnt .
 
Men mitt  hjĂ€rta grĂ„ter eftersom jag vet att det inte Ă€r sĂ„ – stackars flicka , fyfan blir sĂ„ ledsen  :cry: nĂ€r jag tĂ€nker pĂ„ hur det ser ut för henne Ă€ven andra barn.”eric R kan knappast rĂ€knas som seriös i de hĂ€r sammanhangen”
 Erik R Ă€r en otroligt stark person som vĂ„gar ge sĂ„ mycket av sig sjĂ€lv –. Har du sjĂ€lv erfarenhet utav sadistiska övergrepp och levt med denna problematik eftersom du dömer ut honom ? E.R har egentligen inget med detta att göra förutom att
jag hĂ€nvisade till   en artikel av Monica D som finns pĂ„ hans sida.
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: susanna svensson skrivet 19 juli 2005, 23:20:21 PM
Att ulf haft en hel del stora sociala problem Ă€r nog ingen hemlighet varken för oss som har lĂ€st domar( dĂ„ menar jag givetvis resningsdomarna eftersom att det Ă€r dom som Ă€r gĂ€llande och aktuella) eller dom som bara har tagit del av uppdraggransknings gransknig av fallet, men eftersom att flickans berĂ€ttelse pĂ„ flera punkter kunde mot bevisas kan hon inte rĂ€knas som trovĂ€rdg och ulf ska givetvis frikĂ€nnas. Även om ulf inte har varit en helt igenom perfekt förĂ€lder ska han inte sitta i fĂ€ngelse för nĂ„got som han med största sannolikhet inte har gjort utan i stĂ€llet Ă€r falska minnen inplanterade av en oseriös terapept. Har du tagit del av elisabeth loftus forskning? Du kan hitta flera av hennes vetenskapliga (till skillnad frĂ„n eric R:s) artiklar om du googlar pĂ„ hennes namn.
Titel: Re: Farlig dualistisk syn skapar rÀttröta o korrumption
Skrivet av: Kristina Klang skrivet 20 juli 2005, 00:23:02 AM
Citat frćn: "Skycommander"
Den dualistiska syn som kan ses hos vissa debatörer/insĂ€ndare  hĂ€r Ă€r högst
krÀnkande och otÀck, speglar ett oerhört mÀnniskoförakt bÄde mot barn och vuxna. Pedofeli Àr nÄgot Àckligt och fruktansvÀrt och ett sjÀlvklart övergrepp mot barn. Det Àr vi sÀkert alla överens om, men att indela mÀnniskor i speciella fack enbart för de har ett speciellt mönster eller beteende saknar allt dynamiskt ett mÀnskligt tÀnkande borde ha. Titta gÀrna pÄ denna lÀnk http://allpsych.com/disorders/disorders_alpha.html som handlar om mentala störningar enlig DSM och frÄga dig om inte det finns nÄgon cod som just stÀmmer in pÄ dig sjÀlv.

Ett mer pluralistiskt tĂ€nkande behövs för att ta fram de gamla skakiga liken som stĂ„r i moder sveas garderober  för att fĂ„ ett nytĂ€nkande i rĂ€ttsrötan och vĂ„r korrupta stat.

Jag vet inte om jag ska skratta eller grĂ„ta nĂ€r jag lĂ€ser ditt inlĂ€gg... Det var just rĂ€tt sida att framföra dessa synpunkter pĂ„... Tycker du sjĂ€lv att Ă„sikterna hĂ€r andas pluralism? (Myndigheterna och alla dess företrĂ€dare - svarta. Vi stackars utsatta - vita.).  :roll:
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: Kristina Klang skrivet 20 juli 2005, 00:29:26 AM
Citat frćn: "susanna svensson"
eric R kan knappast rÀknas som seriös i de hÀr sammanhangen. De domar som dalsröm lannes hÀnvisar till i sin artikel Àr de fösrta domarna dvs inte resningdomarna, utan de domar som grundade sig pÄ en felktigt genomförs förundersökning.

Eric R Àr mycket seriös i dessa sammanhang. _Du_ Àr dÀremot inte seriös och jag tycker personligen att dina Äsikter Àr fullkomligt ointressanta. Ingenting nytt nÄgonsin i ditt personliga korstÄg för din man, nej förlÄt, alla de stackars mÀn som Àr (sÀger till dig) att de Àr oskyldigt dömda... FullstÀndigt ointressanta Äsikter. Dessutom - om du Àr juridiskt kunnig sÄ borde du veta att det inte var sÄ att Ulf fick en ny rÀttegÄng dÀr hans skuld/oskuld prövades utan bara bevisens hÄllbarhet.
Titel: Re: UrsÀkta ett mycket lÄngt inlÀgg
Skrivet av: Kristina Klang skrivet 20 juli 2005, 00:42:04 AM
Citat frćn: "förĂ€lder"
Citera
Skulle reaktionerna bli samma förnekande som förekommer i de flesta familjer dÀr ett barn berÀttar om övergrepp?

(Nu uppfattar jag att du menar förnekande inom familjen)

Nej det skulle det inte !
Den typiska incest familjen Àr en rÀtt sÄ slutenfamilj , jag menar inte att det inte finns ett socialt liv , ytliga relationer dÄ utomstÄende inte vet egentligen hur familjen har det .
Glöm inte bort att sexuella övergrepp mot barn handlar inte om sex utan makt , förövaren har oftast makt över hela familjen för att fÄ tillgÄng till barnet

Kan finnas med missbruk i familjen och dÄ Àr oftast mamman medberoende .Vi talar om dysfunktionella familjer .

Vissa förutsĂ€ttningar mĂ„ste vara uppfyllda för att sexuella övergrepp ska kunna Ă€ga rum – det kan finnas en kĂ€nslomĂ€ssig störning hos bĂ„da förĂ€ldrarna –
I denna familj Ă€r det kan det hĂ€nda att barnet överges efter avslöjandet och mamman Ă€r lojal mot förövaren och barnet fĂ„r betala det höga pris för förĂ€ldrarnas kĂ€nslomĂ€ssiga störning ,dĂ„ bĂ„da ofta vill ha kĂ€rlek men ingen kan ge .  

I en normal familj Ă€r varje familjemedlem en egen individ – grĂ€nserna mot andra mĂ€nniskor Ă€r öppna och de har mĂ„nga kontakter – om förövaren finns i denna familj blir han avvisad och fĂ„r lĂ€mna familjen.

 Sedan finns det sociala arvet .mammor som vart utsatta sjĂ€lva för övergrepp .

Barnets utsatthet blir en smĂ€rtsam pĂ„minnelse och ett totalförnekande kan bli ett försvar . Det Ă€r inte ovanlig att dessa mammor kan bevittnat övergrepp men tolkar ofta om verkligheter och hittar andra förklaringar .  
 Med rĂ€tt stöd kan dessa mammor bli ett stöd för deras barn –

Vid misstankar kring sexuella övergrepp utgĂ„r man frĂ„n hela familjen , naturligtvis mĂ„ste barnet skyddas undertiden – handlar det om den slutna familjen sĂ„ Ă€r det en katastrof om barnet bor hos förĂ€ldrarna , risken Ă€r stor för fortsatta övergrepp och hot mot barnet , dĂ„ man vill till varje pris hĂ„lla fast vid relationen  eftersom det handlar om trygghet en livsviktig sammanhĂ„llning dĂ„ en familje splittring innebĂ€r ett hot , kanske förĂ€ldrarna sjĂ€lv vart övergivna som barn och vill till varje pris behĂ„lla sin familj- rĂ€dsla för ensamhet.


FörĂ€ldern (ickeförövare) behöver mycket stöd i denna process – barnet visar ofta ett starkare hat mot den förĂ€ldern dĂ„ barnet kan kĂ€nna sig övergiven otroligt sviken av att mamma inte skyddade barnet eller trodde pĂ„ barnet .
Med rÀtt hjÀlp kan barnet förstÄ och sortera sina kÀnslor kring detta , det finns mÄnga vuxna som kan berÀtta om detta svek dÀrför Àr det vÀldigt viktigt att barnet fÄr hjÀlp och behandling nÀr de fortfarande Àr barn.


Jag tycker det Ă€r viktigt att  försöka förstĂ„ att förövaren Ă€r ofta en person med kĂ€nslomĂ€ssiga störningar och en störd barndom .(missbrukandeförĂ€ldrar , vĂ„ld , psykiska krĂ€nkningar , övergrepp )

 Jag tror att pĂ„ grund av detta har förövaren vart tvingad att lĂ€gga till pĂ„ ett tidigt stadium en överlevnads strategi , klara inte att ha kontakt med sina egna kĂ€nslor , stĂ€nger av gör för ont , men behovet av bekrĂ€ftelse och kĂ€rlek Ă€r sĂ„ stort .

Vi som levt med en pedofil ser ofta brist pĂ„ empati  , ett invant beteende som personen inte ser sjĂ€lv . All fokus riktas mot en sjĂ€lv(förövaren) dĂ„ det finns en inre press att duga , passa in
studera andra , Vara som andra men vi som levt med en pedofil vet att förr eller senare mÀrker man dessa stora kÀnslomÀssiga brister .
Att han ofta Àr otroligt trevlig , mÄn om sitt yttre och charm Àr inte konstigt utan ett mÄste för han ska fÄ det han saknar.

Man kan sÀga att de kopierar ett beteende och blir duktiga pÄ sin fasad , behöver inte vara psykopater men ett psykopatiskt beteende
detta handlar om överlevnads beteende  , mĂ„nga pedofiler vill inte skada sina barn , de förstĂ„r inte vilken skada det ger eftersom den största skadan finns inuti barnet (sjĂ€len) .

Jag har verkligen tÀnkt pÄ detta och jag tror inte pedofilen Àr kapabel att förstÄ pÄ riktigt vad som hÀnder, utan han om tolkar verkligheten till nÄgot annat .Han vet att sexuellaövergrepp Àr sjukt och fel men han Àgnar sig inte Ät det , det han gör Àr nÄgot annat .

 Fysiskt Ă€r han en vuxen man, men psykiskt omogen ,Ă€r fortfarande det lilla barnet som saknar tryggbarndom , nĂ„gon som lĂ„ter honom vara den han Ă€r , lĂ€ngtan efter kravlös kĂ€rlek och det kan han inte fĂ„ av en vuxen relation tillslut  vĂ€nder han sig till den som Ă€r i hans ögon Ă€r jĂ€mlik – kravlös kĂ€rlek  .Han Ă€r  inte ett barn utan en vuxen med stora kĂ€nslomĂ€ssiga störningar och fĂ„r ta sitt vuxenansvar

Sexuella övergrepp handlar inte om sex och det handlar inte bara om offret utan hela familjen
DĂ€rför Ă€r det sĂ„ viktigt att myndigheter och andra tar del av den kunskap som finns för att bryta denna onda cirkel – en förövare som inte fĂ„r hjĂ€lp kan bilda en ny familj med lĂ€ngtan om kĂ€rlek och historien Ă„terupprepas.

Sammanfattning : Sexuella övergrepp kan INTE begÄs av VEM SOM HELST !
Förövaren ser ut som vem som helst men inuti  Ă€r förövarna inte som andra

Sexuella övergrepp handlar inte bara om offret utan hela familjen

Det finns mĂ„nga mammor som ser vad som pĂ„gĂ„r och bryter med förövaren , men tyvĂ€rr sĂ„ fortsĂ€tter mĂ„nga övergrepp dĂ„ mĂ„nga domare , myndighets personer  har stora kunskapsbrister
och mammorna fĂ„r betala höga böter dĂ„ de ska skydda sina barn , ofta har inte mammorna en ekonomi som tillĂ„ter 2000- 5000 kr / tillfĂ€lle och Ă€r tvingade att lĂ€mna ut annars gĂ„r vĂ„rdnaden till förövaren – hĂ€r Ă€r mĂ„nga mammor tvingade för sin egen överlevnad att "stĂ€nga av sitt eget kĂ€nsloliv"

Skaffar man sig kunskap förstĂ„r man varför man ska ta incest anklagelser pĂ„ allvar  och inte soppa dessa under mattan med ett "brott kan ej styrkas = oskyldig "
Det spelar ingen roll vad som Àr orsaken familjen mÄste ha hjÀlp !

Vad bra du skriver och vad mycket du tÀnkt kring det hÀr! FortsÀtt kÀmpa mot accepterandet och förnekandet som jag tycker finns i vÄrt samhÀlle idag! NÀr mÀnniskor inte vill tro att den fina mannen gjort de hÀr hemska sakerna brukar jag pÄminna om alla de tillslag av barnpornografi som finns. LÀkare, jurister, metallarbetare med hela hÄrddisken full av övergrepp pÄ barn - vem kunde tro att de hade den lÀggningen? Det syns inte utanpÄ, det Àr det som Àr sÄ förrÀdisk! Det borde stÄ "pedofil" stÀmplat i pannan pÄ dessa mÀn... :evil: (Eller Àr man alltför "dualistisk" dÄ? Vi kanske mÄste respektera att de helt enkelt bara _kan_ tÀnda pÄ barn... Visa förstÄelse för det... :| )
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: susanna svensson skrivet 20 juli 2005, 09:51:13 AM
" Dessutom - om du Àr juridiskt kunnig sÄ borde du veta att det inte var sÄ att Ulf fick en ny rÀttegÄng dÀr hans skuld/oskuld prövades utan bara bevisens hÄllbarhet"

Just presis dÀr hÄller jag med dig, alla brottsmÄlsprocesser handlar om att ta stÀllning till om bevisningen rÀcker eller ej. Men bÄde enligt svensk grundlag och de olika mÀnniskorÀttskonventionerna ska en misstÀnkt ha rÀtt att bli betraktad som oskyldigt fram tills det finns en lagakraftvunnen som. NÀr det gÀller ulf sÄ finns det en lagakraftvunnen dom pÄ att bevisningen inte rÀcker alltsÄ har han rÀtt att bli betraktad som osklydig Àven av sÄdana som dig. Men du kanske tycker att det Àr ok med brott mot de gundlÀggande mÀnskliga rÀttigheterna.
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: förÀlder skrivet 20 juli 2005, 21:04:53 PM
Pedofili Àr nÄgot jag levt med i flera Är , nÄgot som jag har vart tvungen att se i min familj och senare i mÄnga andra familjer.

Jag kÀnner till Pamela Freyd och bakgrunden till FMS och Àr inte speciellt imponerad.
Jag kan inte Àndra dina Äsikter Susanna , men jag kan tala om för dig att Àven jag har försökt att hitta förklaringar hos FMS .

Man lever som man lÀr heter det och jag har lÀrt mig bl.a den hÄrda vÀgen.
Jag kĂ€nner till Ulf,s bakgrund , ser INTE honom som ett offer , det Ă€r barnet som det Ă€r fruktansvĂ€rld synd om . MĂ€nskliga rĂ€ttigheter 
? Fara omkring pĂ„ fosterhem och bli fruktansvĂ€rld krĂ€nkt under sina första Ă„r tycker jag Ă€r ett grovt brott mot mĂ€nskliga rĂ€ttigheter .
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: Kristina Klang skrivet 20 juli 2005, 22:04:56 PM
Citat frćn: "susanna svensson"
" Dessutom - om du Àr juridiskt kunnig sÄ borde du veta att det inte var sÄ att Ulf fick en ny rÀttegÄng dÀr hans skuld/oskuld prövades utan bara bevisens hÄllbarhet"

Just presis dÀr hÄller jag med dig, alla brottsmÄlsprocesser handlar om att ta stÀllning till om bevisningen rÀcker eller ej. Men bÄde enligt svensk grundlag och de olika mÀnniskorÀttskonventionerna ska en misstÀnkt ha rÀtt att bli betraktad som oskyldigt fram tills det finns en lagakraftvunnen som. NÀr det gÀller ulf sÄ finns det en lagakraftvunnen dom pÄ att bevisningen inte rÀcker alltsÄ har han rÀtt att bli betraktad som osklydig Àven av sÄdana som dig. Men du kanske tycker att det Àr ok med brott mot de gundlÀggande mÀnskliga rÀttigheterna.

Om nÄgon har krÀnkt ett barns mÀnskliga rÀttigheter sÄ Àr det "Ulf", oavsett om han Àr skyldig till till sexuella övergrepp eller inte. Om han Àr skyldig till just det har jag ingen uppfattning om men pga den han Àr och hur han har levt och skadat minst ett barn finns det andra mÀnniskor som jag vÀljer att "lÀgga min energi pÄ".
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: Kristina Klang skrivet 20 juli 2005, 22:05:50 PM
Citat frćn: "Kristina Klang"
Citat frćn: "susanna svensson"
" Dessutom - om du Àr juridiskt kunnig sÄ borde du veta att det inte var sÄ att Ulf fick en ny rÀttegÄng dÀr hans skuld/oskuld prövades utan bara bevisens hÄllbarhet"

Just presis dÀr hÄller jag med dig, alla brottsmÄlsprocesser handlar om att ta stÀllning till om bevisningen rÀcker eller ej. Men bÄde enligt svensk grundlag och de olika mÀnniskorÀttskonventionerna ska en misstÀnkt ha rÀtt att bli betraktad som oskyldigt fram tills det finns en lagakraftvunnen som. NÀr det gÀller ulf sÄ finns det en lagakraftvunnen dom pÄ att bevisningen inte rÀcker alltsÄ har han rÀtt att bli betraktad som osklydig Àven av sÄdana som dig. Men du kanske tycker att det Àr ok med brott mot de gundlÀggande mÀnskliga rÀttigheterna.

Om nÄgon har krÀnkt ett barns mÀnskliga rÀttigheter sÄ Àr det "Ulf", oavsett om han Àr skyldig till till sexuella övergrepp eller inte. Om han Àr skyldig till just det har jag ingen uppfattning om men pga den han Àr och hur han har levt och skadat minst ett barn finns det andra mÀnniskor som jag vÀljer att "lÀgga min energi pÄ".


Jag tycker helt enkelt inte "synd" om honom pÄ det sÀtt som du verkar göra Susanna.
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: susanna svensson skrivet 20 juli 2005, 22:08:05 PM
om nu ulf pga olika sociala problem inte klarat av att ta hand om sina barn betyder inte det att han dÀrför Àr pedofil. Om nu hans barn har farit illa i sina fosterhem kanske det snarare Àr socialtjÀnstens kompetens du bör ifrÄgasÀtta.
Livet Àr hÄrt ibland och det ingÄr faktsikt inte i de mÀnskliga rÀttigheterna att fÄ vÀlja sina förÀldrar, men dÀremot har staten ett ansvar enligt dom att se till att ingen blir oskyldigt dömd för ett brott.
Det finns mÄnga barn som tyvÀrr har förÀldrar som antingen pga, sociala problem, missbruk eller andra sjukdomar inte klarar sin förÀldraroll fullt ut, men vill du verkligen ha ett samhÀlle dÀr det bara Àr perfekta mÀnniskor som har rÀtt att skaffa barn, du hör inte ekot av stöveltramp i bakgrunden dÄ?
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: Kristina Klang skrivet 20 juli 2005, 22:11:46 PM
Citat frćn: "förĂ€lder"
Pedofili Àr nÄgot jag levt med i flera Är , nÄgot som jag har vart tvungen att se i min familj och senare i mÄnga andra familjer.

Jag kÀnner till Pamela Freyd och bakgrunden till FMS och Àr inte speciellt imponerad.
Jag kan inte Àndra dina Äsikter Susanna , men jag kan tala om för dig att Àven jag har försökt att hitta förklaringar hos FMS .

Man lever som man lÀr heter det och jag har lÀrt mig bl.a den hÄrda vÀgen.
Jag kĂ€nner till Ulf,s bakgrund , ser INTE honom som ett offer , det Ă€r barnet som det Ă€r fruktansvĂ€rld synd om . MĂ€nskliga rĂ€ttigheter 
? Fara omkring pĂ„ fosterhem och bli fruktansvĂ€rld krĂ€nkt under sina första Ă„r tycker jag Ă€r ett grovt brott mot mĂ€nskliga rĂ€ttigheter .

NĂ€, jag Ă€r inte heller imponerad av FMS-rörelsen och det Ă€r ju företrĂ€dare för dem som huserar pĂ„ den hĂ€r sidan. Jag kan förstĂ„ att man inte "vill" att det ska vara sant och dĂ€rför kanske söker tröst i FMS-rörelsens idĂ©er om terapeuter och inplanterade minnen (bara de uttrycken alltsĂ„...  :roll:  ) men om man Ă€r en tĂ€nkande mĂ€nniska borde man ju förr eller senare dra sig undan de obehagliga individer med sitt militanta sprĂ„k som man trĂ€ffar dĂ€r... De försöker ju inte ens ge intryck att vara seriösa...
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: förÀlder skrivet 20 juli 2005, 23:48:12 PM
Som sagt deras tankegĂ„ngar imponerar inte ”vuxna som anser sig veta bĂ€ttre Ă€n barn ” otroligt krĂ€nkande ! och utnyttja barns svaghet bl.a tidsbegrepp.

Men jag kan förstÄ denna rÀdsla ,som jag sjÀlv burit pÄ .
IstÀllet för skaffa sig kunskap agerar man i rÀdsla , detta kan man Àven se hos myndigheter och i deras agerande . Faktiskt haft samtal med nÄgra socialsekreterare som talat om detta problem.

Flera vĂ€nner till min familj hamnade i en kris dĂ„ det uppdagades att min fd. man vĂ€lutbildade , gott yttre och charm till tusan, att han vĂ„ldtog barn . NĂ€r de insĂ„g att han var skyldig började de titta i sina egna sovrum . Helt plötsligt har vĂ„rt begrepp ”fula gubben ”  Ă€ndrat form , det blir sĂ„ nĂ€ra och otĂ€ckt.

Det pĂ„gĂ„r övergrepp Ă€ven i fosterhem –
Det Àr ju sÄ att Ulf.s flicka fortfarande stÄr fast vid allt hon sagt , jag tror pÄ henne ..
Vi har rĂ€tt till vĂ„ra uppfattningar , Ă€r Ulf skyldig eller oskyldig  sĂ„ har han fĂ„tt en chans att gottgöra alla sina misstag . Man har faktiskt skyldigheter som förĂ€lder.
Kan man inte ta ansvar för andra kanske man ska knyta igen pungen eller backa och inte besvĂ€ra barnet mer.  
Jag Àr mycket glad att mitt ex tar sitt ansvar och hÄller sig undan
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: susanna svensson skrivet 21 juli 2005, 09:50:54 AM
Att vara offer för sexuella övergrepp Àr en fruktansvÀdr krÀnkning, men det finns en krÀnkning som Àr Ànnu vÀrre och det Àr att bli oskyldigt anklagad för detta brott. LÀs igenom en del av inlÀggen i den hÀr trÄden försÄr ni varför. En gÄng anklagad alltid utsött och sedd som skyldig Àven om man har frikÀnnt av domstol.
Om nu flickan har pÄverkats av en terapept att komma med dessa anklagelser Àr det terapepten som Àr brottslingen och Àr nu flickan vuxen har hon ett ansvar sjÀlv. Det har hon ju gjort genom att skriva brev dÀr hon tagit tillbaka anklagelserna och myndigheterna borde ju i detta lÀge omedelbart placerat om henne till en neutralplats sÄ att behandlöinghemmet inte kan pÄverka henne. Givetvis ska hon ha stöd av en neutral proffessionell som hjÀlper henne att bearbeta allting utan att i förvÀg ha tagit stÀllning om vilken version om hÀndelser i flickans barnsom som Àr de rÀtta.
De barn som inte varit utsatta för övergrepp, men blir behandlade som om de vore det har faktiskt en tendes att fÄ samma skador pÄ sitt psyke som verkliga övergreppsoffer.
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: förÀlder skrivet 21 juli 2005, 17:45:34 PM
Skillnaden Àr vÀl stor ? Den som Àr anklagad Àr vuxen och kan ofta sÀtta ord pÄ det som hÀnt.
Barn som blivit utsatt för vĂ„ldtĂ€kt Ă€r i mina ögon vĂ€rre , barns underliv Ă€r inte skapta för massage stavar  eller vuxna penisar .
Jag skulle vilja veta vad det Àr för behandling du talar om som kan fÄ barn att fÄ skador pÄ sitt psyke ?

Det finns ingen hĂ€r vad jag vet som pĂ„stĂ„r att det aldrig förekommit falska anklagelser , det Ă€r hemskt  .

Men pĂ„stĂ„ att det Ă€r vĂ€rre Ă€n verklig vĂ„ldtĂ€kt  ???
det finns tusentals bilder pĂ„ nĂ€tet som visar barnvĂ„ldtĂ€kter och frĂ„gan Ă€r om dessa personer fĂ„r nĂ„gonsin ett vĂ€rdigt liv som barn och vuxen .
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: susanna svensson skrivet 21 juli 2005, 18:31:07 PM
ett barn som har utsatts för övergrepp fÄr deltagande och massor med mÀnniskor som stÀller upp pÄ det och det Àr bra det Àr sÄ det ska va, medan en vuxen som har blivit oskyldigt anklagad ses av mÄnga som fortfarande skyldig. Det visar tydligt mÄnga av inlÀggen i den hÀr trÄden. Det finns mÄnga exempel pÄ att personer som blivit anklagade av olika typer av sexbrott och dÄ inte bara övergrepp pÄ barn trots att de blivit frikÀnda ÀndÄ fÄtt hela sitt sociala liv södertrasat och mist vÀnner och arbete. MÄnga sÄdana fall har Àven lett till sjÀlvmord. Se bara pÄ dom lÀkare som var misstÀnkta i da costa fallet vad tror du inte att de fÄtt utstÄ trots att de Àr frikÀnda bÄde för mord och övergrepp pÄ barn.
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: förÀlder skrivet 21 juli 2005, 22:34:37 PM
Det Àr sÀkert jÀtte synd om dem.

 Det Ă€r alldeles för mĂ„nga barn som lider pĂ„ grund av att mĂ€nniskor missbrukar den auktoritet som vuxna har.
Det Àr alldeles för mÄnga barn som hamnat i en situation dÄ ord stÄr mot ord
barnet mot den vuxna .Barn Àr rÀttslösa ,nÀr okunniga mÀnniskor förvandlar vÄldtÀkt till en vuxen konflikt .
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: susanna svensson skrivet 22 juli 2005, 00:06:26 AM
det finns vuxna som utnyttjar barn pĂ„ mĂ„nga sĂ€tt ex den terapept som figurerade i uppdraggranskning. Han utnyttjar barn för att göra sig ett namn och tjĂ€na  pengar jĂ€kligt bra att han blev avsöjad
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: förÀlder skrivet 23 juli 2005, 10:31:51 AM
Hur vet du det , Àr det ett tv program som har berÀttat det ?
GranskningsnÀmnden har kritiserat programmet. TvÄ ledamöter ville fÀlla programmet. Men det Àr inte konstigt att hur man behandlat denna terapeut
, det Ă€r sĂ„ man behandlar ”budbĂ€rare” i Sverige , budbĂ€rare som förmedlar de barnen berĂ€ttar och  stĂ„r pĂ„ barns sida kring sexuella övergrepp , finns andra terapeuter som ocksĂ„ blivit illa behandlade och vi  fĂ„r inte glömma bort advokater som arbetar för barns rĂ€ttigheter som fĂ„r utstĂ„ förnedring .

Det Ă€r vĂ€l det som Ă€r tanken – försöka röja bort de som tror pĂ„ barns berĂ€ttelse .
Eller vad hĂ„ller du sjĂ€lv pĂ„ med Susanna , vart vill du komma ? Jag vet att det förekommer mĂ€nniskor som blivit falskt anklagade , men VEM har fĂ„tt dig att tro att det Ă€r vĂ€rre att bli anklagad – en bli utsatt för vĂ„ldtĂ€kt ?
Vem har fÄtt dig att tro att en vuxens ord betyder mer Àn barns ?
Vem har fÄtt dig att tro att tvÄ vuxnas konflikter kan skapa skador pÄ barns underliv ?

TÀnk om mÀnniskor kunde hjÀlpa till att Àndra samhÀlls attityder i stÀllet och skaffa kunskap om övergrepp istÀllet för göra det lÀttaste .
TÀnk om mÀn kunde engagera sig i denna frÄga istÀllet för tystnad. Detta Àr ingen köns frÄga eftersom det finns misstÀnkta kvinnor ocksÄ och massor med mÀn som blivit utsatta som barn .
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: susanna svensson skrivet 23 juli 2005, 19:27:03 PM
Vuxnas konfliker kan det det finns vÀldokumenterade fall dÀr mammaor stoppat in tamponger pÄ sina barn för att kunna anklaga mannen för övergrepp.
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: Kristina Klang skrivet 30 juli 2005, 20:55:53 PM
Citat frćn: "susanna svensson"
Vuxnas konfliker kan det det finns vÀldokumenterade fall dÀr mammaor stoppat in tamponger pÄ sina barn för att kunna anklaga mannen för övergrepp.

Vad pratar du om nu? Om det dĂ€r Ă€r sant Ă€r det ju mammorna som Ă€r förövare av sexuella övergrepp i dessa fall. Det Ă€r ju inte ovanligt att förövare försöker undgĂ„ upptĂ€ckt genom att skylla pĂ„ att nĂ„gon annan har begĂ„tt övergreppen... (Nu undrar jag lite över ditt uttryck "vĂ€ldokumenterat" sĂ„ du fĂ„r gĂ€rna hĂ€nvisa till din kĂ€lla hĂ€r). Jag svarar utifrĂ„n att ditt pĂ„stĂ„ende Ă€r sant nu - vilket jag inte Ă€r helt sĂ€ker pĂ„ dock. Du Ă€r sĂ„ förvirrad i dina kommentarer och uttalanden - jag skulle kunna tycka synd om dig om du inte förde en sĂ„ ond sak i din talan. Är han vĂ€rd detta?
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: susanna svensson skrivet 30 juli 2005, 22:38:11 PM
Det finns sÄdana fall dokumenterade och jag stötte pÄ hÀnvisningar i böcker nÀr jag lÀste rÀssvetenskap. Men tyvÀrr kommer jag inte i hÄg i vilka böcker och knalla i vÀg till biblioteket för att leta har jag tyvÀrr inte tid med. Vuxna kna bÀra sig förskrÀckligt Ät i vÄrdnatstvister och de som lider Àr barnen. Jag förnekar inte att det begÄs sexuella övergrepp, men det Àr Àven vÀldigt vanligt att dessa beskyllningar sker ogrundat och det viktigaste Àr vÀl att hitta metoder sÄ att man pÄ sÄ sÀkert sÀtt som möjligt skiljer agnarna frÄn vetet.
Inga utsatta barn vinner pĂ„ att nĂ„gon oskyldig blir anklagad. En oskyldigt anklagad Ă€r ett brottsoffer  ett brottsoffer utsatt för falsk tillvitelse. Sen kommer det alltid att finnas fall dĂ€r lĂ€get Ă€r oklar dĂ€r bevisen inte rĂ€cker för att fĂ€lla nĂ„gon, men det fortfarande finns fog för vissa misstankar, men de tĂ€r tyvĂ€rr sĂ„nt man mĂ„ste leva med i en rĂ€ttstat.
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: förÀlder skrivet 12 augusti 2005, 12:25:12 PM
Citera
vÀldigt vanligt att dessa beskyllningar sker ogrundat

Vilken forskning eller statistik har du fÄtt dessa uppgifter ifrÄn ?
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: anna skrivet 05 januari 2006, 23:29:20 PM
"Ljuger barn om övergrepp? En socialarbetare fick frÄgan och svarade: Ja, ofta - de sÀger att det inte har hÀnt, nÀr det har hÀnt." (citat frÄn ECPAT:s skrift Upp till ytan, 1999)
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: paraphilia skrivet 23 april 2006, 09:46:36 AM
Citat frćn: "förĂ€lder"
Citera
vÀldigt vanligt att dessa beskyllningar sker ogrundat

Vilken forskning eller statistik har du fÄtt dessa uppgifter ifrÄn ?


Finns ju ganska mycket pÄ omrÄdet, det finns dessutom en tydligt större mÀngd pÄ antalet falska anmÀlningar i samband med vÄrdnadstvister.

Jones and McGraw (1997)
Everson and Boat (1989)
Thoennes and Tjaden (1990)
Benedek and Schetky (1985)
Paradise, Rostain, and Nathanson (1988)
Faller (1991)

Fulla referenser ges om du utryckligen ber om det.
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: paraphilia skrivet 23 april 2006, 09:50:23 AM
AngÄende att suggestera in minnen och förvrÀngningar i barn Àr nÄgot som kan ske omedvetet om man anvÀnder fel tekniker eller om en förÀlder frÄgar ut sitt barn pÄ fel sÀtt. Det behöver alltsÄ inte ens röra sig om ett medvetet brott utan kan rÀcka med ledande frÄgor och dyligt.

LÀs Stephen Ceci's studier, han har gÄtt igenom allt inom omrÄdet i ett mycket omfattande arbete och har mÄnga experimentella studier, verkliga fall och hundratals andra relaterade studier som grund för sina slutsatser.
Titel: Detta Àr inga hemligheter
Skrivet av: Sunny skrivet 06 maj 2006, 18:36:56 PM
Du FörÀlder verkar ganska naiv??
 Nog vet du att det Ă€r mycket vanligt med beskyllningar om övergrepp i vĂ„rdnadstvister? SĂ„  vanligt att min sons  kvinnliga o mycker erfarna advokat tog upp det med min son innan hon tog upp nĂ„gonting annat.
 I det hĂ€r fallet ville mamman inte ha barnet men det visste ju inte advokaten.
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: susanna svensson skrivet 06 maj 2006, 18:50:30 PM
Till anna om ett barn utfrÄgas om det har varit utsatt för ett övergrepp och sÀger nej kan det ju Àven bero pÄ att det inte uppfattar det som hÀnt som ett övergrepp. Har du tÀnkt pÄ det.
Titel: Jag blir helt stÀlld
Skrivet av: Sunny skrivet 07 maj 2006, 20:42:00 PM
nĂ€r jag i den hĂ€r trĂ„den lĂ€ser att en mĂ€nniska som "ULF" ska ha skulden ANTINGEN HAN ÄR SKYLDIG ELLER INTE.

GÀller inte FN o EU o alla andra domstolar som har att dömma en person bara om de finner brott styrkt "utom alla rimliga tvivel? "
 Vilket samhĂ€lle skulle vi fĂ„ ifall man bara dömde pĂ„ en misstanke?

 I fallet Ulf har nĂ€stan alla fel som kan göras i en polisutredning gjorts!
Sedan har Ă„klagaren strunta i fakta.
Hade hon skött sitt arbete hade det aldrig blivit nÄgon rÀttegÄng eftersom de övergrepp som det talades om inte kan begÄs pÄ lÄngt avstÄnd: den ene Àr pÄ sitt arbete o den andra i skolan!

NĂ€r ett sĂ„dant hĂ€r fall uptĂ€cks Ă€r det svĂ„rt för alla men kanske vĂ€rst för oss som sjĂ€lva varit drabbade: Är min pappa kanske offer för ett sjukt rĂ€ttsvĂ€sen: Ă€r jag kanske manipulerad?
 Vi mĂ„ste givetvis undvika flera sĂ„dana hĂ€r felaktiga dommar: Det Ă€r en föresĂ€ttning för att andra drabbade fĂ„r hjĂ€lp!

Och förestÀll er hur det mÄste kÀnnas att bli oskyldigt dömt för ett brott sÄ vidrigt att du kan bli ihjÀlslagen till o med av brottslingar i fÀngelset?
Titel: Varav sÄ lÄga förvÀntningar?
Skrivet av: Ruby Harrold-Claesson skrivet 22 juni 2006, 15:18:52 PM
Citat frćn: "sunny"
Men det finns o kommer att bildas serisösa sajter som verkligen kan erbjuda bÄde hjÀlp o stöd.
SjÀlv hoppas jag pÄ Consequentia


Varav sÄ lÄga förvÀntningar? Personen bakom http://www.consequentia.se/ "Anna" Àr en tÀmligen förvirrad sjÀl. Hon registrerade sig som medlem pÄ NKMR:s Diskussionsforum den 5 januari 2006 och fram tills hon blev avstÀngd den 17 januari hade hon hunnit skriva 27 inlÀgg, samt terroriserat Ätskilliga debattörer. 2006-05-06 skrev "Anna" följande e-mail till NKMR:
"ta bort inlÀgg Eftersom jag inte har möjlighet att svara pÄ inlÀgg sÄ Àr det befogat att dessa tas bort. Mvh Anna". NKMR kommer inte att ta bort hennes inlÀgg eftersom de ger en god bild av personen som har skrivit dem.

"Annas" framfart pÄ SamhÀllets Styvbarns forum gjorde att de inte bara stÀngde av henne utan Àven sitt forum. NÀr hon inte fick göra inlÀgg i eget namn pÄ SamhÀllets Styvbarns forum gjorde hon det i andra alias, vilket upptÀcktes och fördömdes av flera meddebattörer.

Eftersom "Anna" registrerade sig med angivande av en egen hemsida besökte jag den. Det visade sig att det fanns ett diskussionsforum, men för att kunna lÀsa det som stÄr dÀr mÄste man vara registrerad och logga in. SÄ paranoid!

PÄ ett stÀlle pÄ sin hemsida hÀnvisade Anna till psykiatern Ulf Brettstams hemsida http://ulf.ing-steen.se. Jag vill inte spekulera i vilka beröringspunkter det finns mellan "Anna" och Brettstam, men jag har mina misstankar. Jag kommer dÀrför att uppehÄlla mig med Brettstam en stund. TvÄ artiklar som jag publicerade i SmÄlands Tidningen (SmT) den 21 januari resp. 20 februari 2003 Àr olovligt publicerade pÄ Brettstams hemsida. Brettstam hade gjort replik pÄ min artikel "Ett grundlÀggande systemfel" (http://www.nkmr.org/ett_grundlaggande_systemfel.htm) som publicerades i SmÄlands-Tidningen den 9 januari 2003. Brettstams artikel med titel "Det görs alldeles för fÄ omhÀndertaganden" publicerades i SmT den 15 januari 2003. Jag replikerade den 21 januari 2003 med "Det Àr i fosterhem som barn far illa" (http://www.nkmr.org/det_ar_i_fosterhem_som_barn_far_illa.htm) och jag avslutade artikelserien med "Stort behov av reformer" (http://www.nkmr.org/stort_behov_av_reformer.htm) den 20 februari 2003. I artikeln "Lagen om tvÄngsomhÀndertagande mÄste reformeras" (http://www.nkmr.org/lagen_om_tvangsomhandertagande_och_dess_tillampning_behover_reformeras.htm) fick Brettstam mothugg av Dr Anders Bergqvist vid Harvard Medical School, den 28 februari 2003. Brettstam skrev ytterligare en replik "Ett försök att skandalisera en hel yrkeskÄr" som SmT avstod frÄn att publicera.

För mer om Brettstam se Ulfs sida (http://web.archive.org/web/20030804000043/ulf.ing-steen.se/~ulf/ulfs_sida.htm). Brettstam har gjort intrĂ„ng i min copyright och olagligt publicerat min artikel "Ett grundlĂ€ggande systemfel" under rubriken  NKMR mördar barn (http://web.archive.org/web/20040407013937/ulf.ing-steen.se/~ulf/debatt_med_nkmr.htm). Detta har han senare Ă€ndrat till NKMR vanvĂ„rdar barn (http://ulf.ing-steen.se/~ulf/nkmr_3.htm), men NKMR fĂ„r varken tillfĂ€lle att mörda eller vanvĂ„rda barn - vilket de sociala myndigheterna och vissa psykologer och psykiatrer, socialtjĂ€nstens medhjĂ€lpare / medbrottslingar har gjort och  gör alltjĂ€mnt. NKMR försöker skydda barn och deras familjer mot brott mot deras grundlĂ€ggande mĂ€nskliga rĂ€ttigheter garanterade i Artikel 8 i Europakonventionen. Sverige dvs regeringen, vissa socialförvaltningar och förvaltningsdomstolar har blivit fĂ€lld Ă„tskilliga gĂ„nger för brott mot barns och deras förĂ€ldrars grundlĂ€ggande mĂ€nskliga rĂ€ttigheter garanterade i Artikel 8 i Europakonventionen

Det förvÄnar mig dÀrför Sunny att du har skrivit att du hoppas pÄ consequentia.

VÀnliga hÀlsningar

Ruby Harrold-Claesson
Jur. Kand
Ordf i NKMR
Titel: Svar till Ruby
Skrivet av: Sunny skrivet 26 juni 2006, 14:21:20 PM
KĂ€ra Ruby.

LÄga förvÀntningar? Ja jag kan nog inte vÄga hoppas att det nÄgonsin blir en nollvision: dvs att alla barn som föds kommer att vara vÀlkomna och tas vÀl emot av friska kÀrleksfulla förÀldrar.

Om vi ser det hela globalt kan vi sluta kÀmpa oss trötta innan vi börjar engagera oss.

Barn svÀlter, barn dör I krig, de sÀtts i barnarbete och de sÀljs barn i sexindudtrin.
Detta Àr en realitet som vi inte riktigt orkar ta in pÄ en och samma gÄng.
Vi kÀnner oss sÄ smÄ och maktlösa .

Men vi mÄste börja dÀr vi lever. Detta lilla hörn av vÀrlden Àr en trygg plats globalt sett. Vi har inte ens haft krig sedan 1809.
Vi har tillgÄng till mat och rent vatten I överflöd. SjukvÄrd och barnavÄrd, preventivmedel och sedan 1975 fri abort.

Alla oönskade ungar som likt jag sjÀlv föddes pÄ 40 talet för att vÀxa upp pÄ barnhem och i fosterhem finns inte kvar: De slipper att komma till vÀrlden.

ÄndĂ„ sĂ„g nog de som födde oss sitt handlande  som helt ok. Ännu tidigare hade vi de sk Ă€nglamakorskerna som mot en billigt penning Ă„tog sig att vĂ„rda oönskade barn till döds.

Det var inte bara ogifta kvinnor utan pengar som gjorde sÄ.

Vi kan ju t. Ex se pÄ en kÀndis som A.Strindberg o hans fru Siri von Essen: De var gifta och hade det bra men första barnet kom för tidigt och nöddöpters för att dö. Ingenting konstigt dÄ för tiden.

Under de Ären jag var med i kampen för fri abort hoppades jag och de andra att det skulle fÄ som resultat att alla i vÄrt land som föddes skulle vara vÀlkomna och fÄ en bra uppvÀxt.

Det blev inte riktigt sÄ.

Det finns alltid mÀnniskor med problem som blir förÀldrar och dÀrmed har vi ett problem barn.
Är man sjuk eller Ă€r man missbrukare Ă€r man en usel förĂ€lder. MĂ„nga orkar inte ens med trivalare besvikelser som arbetslöshet ,skilsmĂ€ssa och andra omstĂ€ndigheter som de inte rĂ€knade med nĂ€r de fick detta lilla barn . Psykiskt sjuka förĂ€ldrar gĂ„r över grĂ€nsen och misshandlar sina barn. Ibland Ă€nda till döds men lĂ„ngt innan det gĂ„tt sĂ„ lĂ„ngt har barnet sannolikt blivit skadad för livet. SjĂ€len fĂ„r ju inga synliga blĂ„mĂ€rken men de som finns dĂ€r sitter kvar för hela livet.

LÄt mig göra klart en gÄng för alla:

Jag Àr sjÀlv mycket skeptisk till de sociala myndigheterna och skulle aldrig drömma om att kontakta dem sjÀlv dÄ mina erfarenheter av andra som gjort sÄ Àr mycket dÄliga. Jag tog del av fallet Alexander under mÄnga Är. Jag var en av dem som upprördes i mitt innersta av fallet Daniel. Jag har sett barn tvÄngsvÄrdas för sÄ enorma summor pengar att ifall det biologiska hemmet fÄtt bara en brÄkdel i stöd sÄ hade deras bekymmer kunnat lösas.

Jag vet att fosterhemsrörelsen Àr en storindustri I vÄrt land.

Men man kan inte se saker och ting i svartvitt. Alla fall Àr unika .
Det finns bra fosterhem och det finns urusla. Det finns bra biologiska förÀldrar, mindre bra samt en liten grupp som Àr direkt livsfarliga för sina barn.
DÀrför kan man inte som du Ruby slÀnga fram ett "Fosterhem Àr skit".
SÄ enkelt Àr inte livet.

Jag Ă€r barn till en mor och en far som inte borde haft ett enda barn: ÄndĂ„ fick de 14 st .
Han 10 och hon 4.
Vi dumpades pÄ barnhem och i fosterhem och mÄnga av oss hade det svÄrt.
BÀst gick det för min enda helsyster: Hon adopterades av en snÀll familj och fick vÀxa upp i lugn o ro.

De av mina halvsyskon som fick stanna hos sina biologiska mödrar fick det vÀrre.
Storebror blev nÀstan ihjÀlslagen av mammans nye man och tvÄ av systrarna blev sexuellt utnyttjade under sin uppvÀxt .

SjÀlv klarade jag mig hyfsat tills jag trÀffade pappa och blev vÄldtagen men dÄ var jag ÀndÄ 15 Är!

Min syster som pappa o hans fru fick behÄlla började han förgripa sig pÄ redan i smÄbarnsÄldern. Biologiska förÀldrar Àr alltsÄ inte alltid det bÀsta för barnen.
Inte en enda av halv syskons mödrar skulle jag anförtro en guldfisk en gÄng.Det gÀller i högsta grad för min egen mamma. Mycket mindre ett barn.

Fosterhemmet jag kom till var uselt men pÄ andra sÀtt och de tröttnade pÄ mig som 13 Äring och satte ut mig pÄ gatan.

Jag följer debatten hÀr och pÄ mÄnga andra stÀllen och jag har reagerat med bestörtning nÀr du Ruby tycks vilja lansera nÄgon slags godkÀnd "agalight" för förÀldrar!
 Det FINNS ingenting sĂ„dant
Alla aga Àr en krÀnkning av kroppen men Ànnu mera av sjÀlen. Ett barn ska behandlas med respekt. Hur ska det annars lÀra sig att respektera andra mÀnniskor?

Det finns ingen ursĂ€kt för att du som ordförande för en sĂ„dan hĂ€r sajt  ens antyder att det Ă€r ok med lindrig aga. Dina ord tas pĂ„ allvar av mĂ„nga och det onda sprider sig som ringar pĂ„ vattnet. De förvrĂ€ngs och Ă€ndras om av förvirrade hjĂ€rnor. Man mĂ„ste vara mycket tydlig med att krĂ€nkningar av barnet ,psykiskt o fysiskt ALDRIG Ă€r ok.

DÀrför tycker jag att du borde avgÄ Ruby!
Du förstör trovÀrdigheten i hela sajten genom dina förhoppnigsfullt förhastade uttalande.


Consequentia:
Varför hoppas jag pÄ dem?

Jo unga Anna har ett brinnande engagemang och ser det hela ifrÄn barnets synvinkel medan du ofta bara ser de biologiska förÀldrarnas krÀnkning ( av systemet) Visst finns den krÀnkningen men barnets situation Àr det viktigaste för mig
 Man mĂ„ste vĂ€lja sina strider. DĂ€rför tror jag pĂ„ Anna och Marc.

Jag tror att de bÄde kan o vill kÀmpa för barnets bÀsta.

De propagerar inte heller för barnmisshandel vilket gör att de blir trovÀrdigare Àn du.

De inser att barnet ibland mÄste vÀxa upp i ett bra fosterhem .
Detta tycks du vara blind för ifall du ursÀktar mig?

Vi mÄste fortsÀtta att hoppas. AlltsÄ hoppas jag att mÄnga goda krafter stöder Consequentia.

Sunny Börjesson
Titel: PS
Skrivet av: Sunny skrivet 26 juni 2006, 17:20:00 PM
Nu kan du naturligtvis stoppa min medverkan i denna sajten.
Som du tydligen gjort med Anna?
Det vore synd i sÄ fall:
Inte om mig men en sajt dÀr bara en Äsikt Àr tillÄten Àr dömd att försvinna. Jag registrerade mig hÀr dÀrför att mÄnga av er har sÄ mycket viktigt att komma med.
Ett utbyte av erfarenheter mellan mÄnga Àr en bra start till förÀndring.
Titel: Re: Svar till Ruby
Skrivet av: paraphilia skrivet 27 juni 2006, 20:44:12 PM
Citat frćn: "Sunny"
Jag följer debatten hÀr och pÄ mÄnga andra stÀllen och jag har reagerat med bestörtning nÀr du Ruby tycks vilja lansera nÄgon slags godkÀnd "agalight" för förÀldrar!
 Det FINNS ingenting sĂ„dant
Alla aga Àr en krÀnkning av kroppen men Ànnu mera av sjÀlen. Ett barn ska behandlas med respekt. Hur ska det annars lÀra sig att respektera andra mÀnniskor?

Det finns ingen ursĂ€kt för att du som ordförande för en sĂ„dan hĂ€r sajt  ens antyder att det Ă€r ok med lindrig aga. Dina ord tas pĂ„ allvar av mĂ„nga och det onda sprider sig som ringar pĂ„ vattnet. De förvrĂ€ngs och Ă€ndras om av förvirrade hjĂ€rnor. Man mĂ„ste vara mycket tydlig med att krĂ€nkningar av barnet ,psykiskt o fysiskt ALDRIG Ă€r ok.

DÀrför tycker jag att du borde avgÄ Ruby!
Du förstör trovÀrdigheten i hela sajten genom dina förhoppnigsfullt förhastade uttalande.


Jag föresprÄkar inte aga sjÀlv dÄ jag anser att det Àr helt onödigt MEN rent tekniskt sÄ Àr mild aga inte skadligt i sig sjÀlv. Ett hÄrt ord kan ta minst lika hÄrt hos ett barn. Du gör förmodligen mer skada genom att sÀga "du Àr vÀrdelös och kommer aldrig bli nÄgot" Àn att ge dom en liten smÀll pÄ fingrarna efter att dom gjort nÄgot busigt. Det finns studier som pekar pÄ exakt detta om man Àr intresserad av fakta (vilket de flesta inte Àr...).

Ur medial synvinkel sÄ Àr det dock ett misstag att föresprÄka aga, oavsett om det Àr skadligt eller inte.

Citera
Consequentia:
Varför hoppas jag pÄ dem?

Jo unga Anna har ett brinnande engagemang och ser det hela ifrÄn barnets synvinkel medan du ofta bara ser de biologiska förÀldrarnas krÀnkning ( av systemet) Visst finns den krÀnkningen men barnets situation Àr det viktigaste för mig
 Man mĂ„ste vĂ€lja sina strider. DĂ€rför tror jag pĂ„ Anna och Marc.

Jag tror att de bÄde kan o vill kÀmpa för barnets bÀsta.

De propagerar inte heller för barnmisshandel vilket gör att de blir trovÀrdigare Àn du.

De inser att barnet ibland mÄste vÀxa upp i ett bra fosterhem .
Detta tycks du vara blind för ifall du ursÀktar mig?

Vi mÄste fortsÀtta att hoppas. AlltsÄ hoppas jag att mÄnga goda krafter stöder Consequentia.


Anna Àr livsfarlig eftersom hon vÀgrar att ta till sig fakta som talar emot hennes sak (och det finns mÀngder). Hennes instÀllning Àr samma instÀllning som lett till mÀngder med lidande för barn genom Ären. Man hjÀlper inte barn genom desiformation, skygglappar och lögner.

Hon Àr helt oförstÄende till saklig kritik och extremt felinformerad pÄ en rad omrÄden.

Hon Àr vÀlkommen att föra en saklig debatt med mig nÀr hon vill och jag har fakta för att stödja alla mina synpunkter. Problemet Àr att hon inte Àr intresserad av detta, hon Àr en extremist som inte bryr sig om vad som Àr rÀtt, hon bryr sig bara om sin kamp och tyvÀrr fruktar jag att barn kommer vara bland de offer hon skördar.
Titel: Paraphilia
Skrivet av: Sunny skrivet 27 juni 2006, 21:16:17 PM
SĂ€g mig:
PÄ vilket sÀtt Àr Anna farlig för barn?
Kan du ge nÄgot exempel pÄ detta?

Tror du sjÀlv att alla barn mÄr dÄligt i ett fosterhem?
Är vilken person som helst bra förĂ€lder för att han /hon har fĂ„tt biologiska barn?

NÀr jag skriver om fysisk och psykisk misshandel talar jag om precis sÄdana exempel som du tar upp. Jag Àr sjÀlv en sorglig produkt av ett fosterhem som tidigt förklararde mig vara idiot och totalt utan vÀrde.

Jag var en icke-mÀnniska.
Detta bÀr jag givetvis med mig Ànnu.
Titel: Re: Paraphilia
Skrivet av: paraphilia skrivet 27 juni 2006, 22:17:15 PM
Citat frćn: "Sunny"
SĂ€g mig:
PÄ vilket sÀtt Àr Anna farlig för barn?
Kan du ge nÄgot exempel pÄ detta?


Hon tror starkt pÄ ett okritiskt förhÄllninsgsÀtt till s.k. förtrÀngda minnen. Vi har sett pÄ andrum hur livsfarligt det Àr, och hon gÄr i samma fotspÄr. Turligt nog har hon stÀngt forumet och med stor tur kommer hon inte i kontakt med barn överhuvudtaget, men nÀr hon gör det sÄ utgör hon en stor risk.

Citera
Tror du sjÀlv att alla barn mÄr dÄligt i ett fosterhem?


Nej.

Citera

Är vilken person som helst bra förĂ€lder för att han /hon har fĂ„tt biologiska barn?


Nej.

Citera
NÀr jag skriver om fysisk och psykisk misshandel talar jag om precis sÄdana exempel som du tar upp. Jag Àr sjÀlv en sorglig produkt av ett fosterhem som tidigt förklararde mig vara idiot och totalt utan vÀrde.


HÀngde du med i min poÀng? Men jag har inget intresse i att debattera barnaga dÄ jag sjÀlv inte stödjer det.

Citera
Jag var en icke-mÀnniska.
Detta bÀr jag givetvis med mig Ànnu.


Jag rekomenderar kognitiv terapi. SÄvida du inte har genetiska anlag sÄ kan ofta psykiska besvÀr som hÀrrör frÄn barndomen botas (eller kraftigt mildras).
Titel: NKMR:s Diskussionsforum ej reklampelare
Skrivet av: Ruby Harrold-Claesson skrivet 27 juni 2006, 22:31:55 PM
Personligen anser jag att det Àr olÀmpligt att diskutera andra som inte kan bemöta den kritik som hon blir utsatt för - trots att personen ifrÄga har förföljt mig och förtalat mig i flera mÄnader och pÄ flera stÀllen.

Jag kÀnde mig dock tvungen att ifrÄgasÀtta Sunnys inlÀgg dÀr personen ifrÄga och hennes hemsida nÀmndes.

Sunny fĂ„r gĂ€rna tror pĂ„ vad hon vill och ha vilka Ă„sikter hon vill, men inte göra reklam för nĂ„gons hemsida pĂ„ NKMR:s Diskussionsforum. SĂ„dana försök att göra NKMR:s Diskussionsforum till reklampelare för egna eller andras hemsidor har alltid stoppats - och kommer att stoppas framgent.  

NKMR:s Diskussionsforum Àr ett seriöst forum dÀr vi för vetenskapliga debatter och presenterar autentiska fall. NKMR:s styrelse utgörs huvudsakligen av jurister och vi Àr vetenskapsmÀn och kvinnor - vi för inte med löst tyckande. NKMR:s hemsida anvÀnds som arkiv och bibliotek av studenter runtom i Sverige och de nordiska lÀnderna och Àven för utlÀndska doktorander som har skrivit om svenska förhÄllanden som jag har gett handledning.

De som vill föra en saklig diskussion om tvÄngsomhÀndertagande av barn i Sverige och de nordiska lÀnderna Àr vÀlkomna att göra det pÄ NKMR:s Diskussionsforum, men de som föresprÄkar fler omhÀndertaganden ombeds att föra sina diskussioner pÄ kommunernas och andra statsfinansierade organisationers hemsidor.

Ruby Harrold-Claesson
Jur. Kand
Ordf. i NKMR
Titel: Svar till Ruby
Skrivet av: Sunny skrivet 28 juni 2006, 19:28:48 PM
Ja det var just detta: Att angripa en person som först blir avstÀngd och alltsÄ inte kan svara för sig som fick mig att ta till tangenterna.

Citat

("Anna" Àr en tÀmligen förvirrad sjÀl. Hon registrerade sig som medlem pÄ NKMR:s Diskussionsforum den 5 januari 2006 och fram tills hon blev avstÀngd den 17 januari hade hon hunnit skriva 27 inlÀgg, samt terroriserat Ätskilliga debattörer. 2006-05-06 skrev "Anna" följande e-mail till NKMR:
"ta bort inlÀgg Eftersom jag inte har möjlighet att svara pÄ inlÀgg sÄ Àr det befogat att dessa tas bort. Mvh Anna". NKMR kommer inte att ta bort hennes inlÀgg eftersom de ger en god bild av personen som har skrivit dem.)
Citat slut

Detta  Ă€r ett oskick: Jag hĂ„ller helt med dig.

 Det Ă€r ju intresant att ta del av alla era meriter hĂ€r i trĂ„den ( o jag har flera favoritdebattörer) men mina frĂ„gor har du inte besvarat?

Ska man eller ska man inte slÄ sina barn?

 Om nu "agalight" inte Ă€r skadligt sĂ„ kan vi vĂ€l Ă„tergĂ„r till förhĂ„llandena i vĂ„rt samliv med andra sĂ„dana de var före alla agaparagrafer?

 Om agalight inte skadar smĂ„ barn sĂ„ tar vĂ€l inga kvinnor heller sĂ„ stor skada: TillrĂ€ttavisa din hustru med agalight!

 Ă„r dina anstĂ€llda besvĂ€rliga sĂ„ tillbaka till husaga light: det överlever de nog?
 Jag tror inte att nĂ„gon i dag skulle plĂ€dera för detta gentemot vuxna Ă€ven om det varit lagligt i tusentals Ă„r?

Varför betyder  barn sĂ„ mycket mindre?
Detta Ruby Àr vad jag sÄ gÀrna vill ha svar pÄ och mÄnga med mig.

 Ifall du inte skriver om andra hĂ€r sĂ„ behöver jag ju inte bemöta sĂ„dant: Jag skriver hellre direkt till den som sĂ€ger nĂ„gonting jag undrar över.

 Mina tankar Ă€r mina egna och lĂ„ter sig inte passas in i den eller den "Ă„siktssjaten:" jag drömmer om ett samarbete för de utsatta barnen
Det hoppas jag att du oxÄ gör?
Titel: Re: Paraphilia
Skrivet av: Sunny skrivet 28 juni 2006, 19:39:06 PM
Citat frćn: "paraphilia"
Citat frćn: "Sunny"
SĂ€g mig:
PÄ vilket sÀtt Àr Anna farlig för barn?
Kan du ge nÄgot exempel pÄ detta?


Hon tror starkt pÄ ett okritiskt förhÄllninsgsÀtt till s.k. förtrÀngda minnen. Vi har sett pÄ andrum hur livsfarligt det Àr, och hon gÄr i samma fotspÄr. Turligt nog har hon stÀngt forumet och med stor tur kommer hon inte i kontakt med barn överhuvudtaget, men nÀr hon gör det sÄ utgör hon en stor risk.


(JA sjÀlv Àr jag mycket skeptisk i frÄga om de borttrÀngda minnena. Jag Àr sÄledes mycket kritisk till t.ex forumet Andrum. )

Citera
Tror du sjÀlv att alla barn mÄr dÄligt i ett fosterhem?


Nej.
(DÅ har vi samma Ă„sikt)

Citera

Är vilken person som helst bra förĂ€lder för att han /hon har fĂ„tt biologiska barn?


Nej.
(Återigen har vi samma Ă„sikt)

Citera
NÀr jag skriver om fysisk och psykisk misshandel talar jag om precis sÄdana exempel som du tar upp. Jag Àr sjÀlv en sorglig produkt av ett fosterhem som tidigt förklararde mig vara idiot och totalt utan vÀrde.


HÀngde du med i min poÀng? Men jag har inget intresse i att debattera barnaga dÄ jag sjÀlv inte stödjer det.

(Skönt att vi har samma Äsikt hÀr oxÄ: Att vi inte stöder barnaga.
Jag undrar hur mÄnga hÀr som gör det egentligen? Ganska fÄ hoppas sag.
Ja ditt budskap gick fram helt klart.)


Detta bÀr jag givetvis med mig Ànnu.
Jag rekomenderar kognitiv terapi. SÄvida du inte har genetiska anlag sÄ kan ofta psykiska besvÀr som hÀrrör frÄn barndomen botas (eller kraftigt mildras).[/quote]

JAG har gÄtt en hel del i terapi och Àven haft god hjÀlp av vissa medeciner men jag kan nog aldrig sÀga att jag blir helt bra?
Det kanske inte heller behövs bara man orkar med det dagliga?
Minns man sin egen utsatthet Àr det lÀttare att slÄss för andra.
Titel: Re: Paraphilia
Skrivet av: paraphilia skrivet 28 juni 2006, 21:03:40 PM
Citat frćn: "Sunny"
JAG har gÄtt en hel del i terapi och Àven haft god hjÀlp av vissa medeciner men jag kan nog aldrig sÀga att jag blir helt bra?
Det kanske inte heller behövs bara man orkar med det dagliga?
Minns man sin egen utsatthet Àr det lÀttare att slÄss för andra.


Vi verkar ha samma grundsyn i dessa frÄgor vilket Àr bra. I slutÀndan sÄ vill vi samma sak: nÀmligen att barnen skall fÄ det sÄ bra som möjligt. Jag tror pÄ konstruktiv dialog och Àr alltid öppen för det. Jag tror vi kan göra mer genom samarbete.

Du skall sikta pÄ att bli sÄ lycklig som möjligt. Gör det du mÄste för att nÄ dit.
Titel: NKMR Àr ej reklampelare!
Skrivet av: Ruby Harrold-Claesson skrivet 28 juni 2006, 21:25:24 PM
I mitt förra inlÀgg undanbad jag alla referenser till en viss person och hennes hemsida pÄ NKMR:s Diskussionsforum. LikvÀl ser jag att vederbörande omtalas i ett nytt inlÀgg och att det riktas en inbjudan till henne. Jag redigerar dÀrför bort delar av inlÀgget.

Ruby Harrold-Claesson
Jur. Kand
Ordf. i NKMR
Titel: re paraphilia
Skrivet av: Sunny skrivet 28 juni 2006, 22:13:39 PM
Ja jag tror nog att vi Àr ganska lika i vÄra Äsikter.

Visst försöker man att vara sÄ lycklig som möjligt men man mÄste nog ÀndÄ vara realistisk i sina förhoppningar?
Jag försökte bli frisk i sÄ mÄnga Är att jag missade att göra det som jag kan göra Àven med smÀrre handikapp.
Titel: Till Ruby
Skrivet av: Sunny skrivet 28 juni 2006, 22:21:41 PM
Jag vÀntar ödmjkut tills du fÄr tid att besvara min frÄga.

Eftersom jag inte heller Ă€r direkt ny i detta Ă€mne sĂ„ vet jag att ganska mĂ„nga seriösa mĂ€nniskor stĂ„r bakom min  frĂ„ga.

Om jag sÀger att jag fÄtt ett 20 tal olika majl om saken sÄ överdriver jag i alla fall inte. Jag har Àven fÄtt ett par majl som uppmanar mig att inte skriva pÄ den hÀr sajten o detta har drabbat flera av skribenterna. Orsaken Àr din artikel om barnaga i samtliga fall.

 I ett fall har en skribent hĂ€r blivit avstĂ€ngd ifrĂ„n ett annat forum pĂ„ grund av att vedebörande skrivit hĂ€r efter din artikel sĂ„ jag tycker nog att du ska bekvĂ€ma dig med ett svar?
 SĂ„ att vi vet var du stĂ„r och vad vi ska svara pĂ„ frĂ„gor?
Samt ifall vi vill fortsÀtta att skriva hÀr?
Titel: Re: Paraphilia
Skrivet av: anja skrivet 29 juni 2006, 17:51:54 PM
Citat frćn: "Sunny"

Tror du sjÀlv att alla barn mÄr dÄligt i ett fosterhem?
[/quoteIngen pÄstÄr detta men i de flesta fall det var INGEN ANLEDNING att beröva barnet ifrÄn biologiska förÀldrar överhuvuftaget .

Varför dĂ„ beröva barnen frĂ„n de snĂ€lla förĂ€ldrarna och tvĂ„ngsplacera dem i nĂ„gon barn-kennel  om det inte finns nĂ„got seriöst problem i den biologiska familjen ?
undrar jag :?:
Titel: re till Anja
Skrivet av: Sunny skrivet 29 juni 2006, 18:07:52 PM
Vet ju inte vad du tycker Àr ett "snÀllt" biologiskt hem?
Mamman till min lillasyster som lÀt pappa missbruka barnet sexuellt sade till sitt försvar att "han ju Àr sÄ snÀll."
 
Min syster Àr 60 i dag: modern lever men syrran har inte förlÄtit henne Ànnu: sina barnbarn fÄr hon inte trÀffa.

Min egen mamma ville inte ha mig och syrran utan dumpade oss och man kan ju Ă­nte tvinga en kvinna att ta hem sina  barn Ă€ven om man skulle uppleva henne som "snĂ€ll" vad det nu kan innebĂ€ra?

Men visst finns det mĂ„nga ,mĂ„nga som skulle kunna  ta hand om sina barn med bara lite hjĂ€lp ifrĂ„n myndigheterna. Jag har sett fall pĂ„ myndighetesmissbruk som gjort mig nĂ€stan sjuk av ilska o vanmakt.

Fosterhemsrörelsen ger nĂ€mligen arbetsfria inkomster till sĂ„ mĂ„nga i den nĂ€ringskedjan: frĂ„n botten (fosterförĂ€ldrarna ) o hela raden  myndightyer som kopplas in pĂ„ ett fall.

 Jag o min vĂ€ninna stĂ„r ganska nĂ€ra de personer som ingĂ„r i Stulen barndom.Vi hade  ganska mĂ„nga sĂ„dana kompisar men de Ă€r döda i förtid de flesta av dem.
Titel: Ska svara
Skrivet av: Ruby Harrold-Claesson skrivet 29 juni 2006, 19:50:17 PM
Citat frćn: "sunny"
Jag vÀntar ödmjkut tills du fÄr tid att besvara min frÄga.


Hej Sunny,

Du kommer att fÄ ett svar - förhoppningsvis inom en snar framtid. I egenskap av privatpraktiserande jurist och ordf. i NKMR, mm mm Àr jag mycket upptagen. AlltsÄ, jag mÄste prioritera.

Ruby Harrold-Claesson
Jur. kand
Ordf. i NKMR
Titel: re Ruby
Skrivet av: Sunny skrivet 29 juni 2006, 20:39:08 PM
Jag förstÄr.
 Men du behöver ju inte lĂ€gga ut texten i en hel artikel: Det gĂ€ller bara att svara ett Ja eller Nej till om vi ska acceptera aga i barnuppfostran (o i sĂ„ fall kanske Ă€ven emot vuxna)
 Det Ă€r denna frĂ„ga alla stĂ€ller mig nu: Har hon tgait tillbaka det?
Titel: till Sunny - SnÀllt betyder snÀllt
Skrivet av: anja skrivet 30 juni 2006, 15:05:22 PM
sunny-
"Vet ju inte vad du tycker Àr ett "snÀllt" biologiskt hem?"
det Àr snÀllt.

"Mamman till min lillasyster som lÀt pappa missbruka barnet sexuellt sade till sitt försvar att "han ju Àr sÄ snÀll." "

Var det biologisk pappa?  Om  svaret Ă€r "ja" dĂ„ köper jag inte din historia.

 Kan du ge mig ett tekniskt bevis att  den biologiska (?) pappan ha missbrukat barnet sexuellt?
Titel: Re Anja
Skrivet av: Sunny skrivet 30 juni 2006, 18:20:10 PM
Pappa Àr den biologiska pappan liksom min: vi Àr flera halvsyskon pÄ pappas sida eftersom han har sÄ mÄnga barn.
Syrrans mamma Àr alltsÄ inte min mamma.

Han dömdes för att han vÄldtagit henne frÄn 5 Ärs Älder o upp till 11 Är: Hon ansÄgs inte kunna vittna om tidigare övergrepp Àven om han sjÀlv gillade Ànnu mindre barn.
Han var mÀmligen pedofil
 
Vill du lÀsa om honom sÄ lÀs mina brev till pappa pedofil pÄ Sourze.
Han vÄldtog mig vid 15: Vi möttes helt enkelt inte tidigare.

Även i mitt fall fanns det sĂ„ mycket tekniska bevis att han dömdes till 4 Ă„r till Ă€ven om jag vĂ€grade bĂ„de anmĂ€la o vittna. I dag hade han förmodligen fĂ„tt mycket högre straff för sĂ„ grova vĂ„ldtĂ€kter pĂ„ barn: kanske livstid. Man sĂ„g det inte sĂ„ dĂ„.

 Min enda helsyster  adopterades av en bra familj.

 Henne försökte pappa fĂ„ tag i pĂ„ vĂ€gen hem ifrĂ„n skolan nĂ€r hon var 7 Ă„r men henns adoptivpappa skyddade henne.  Inte förrrĂ€n hon o jag möttes för 10 Ă„r sedan fick hon veta att mannen i skogen var pappa.

Jag försökte förstÄ hur han fungerade o vi umgicks en del nÀr jag fick egna barn. Jag började forska om pedofiler o pappa gav mig faktiskt tillgÄng till en hel del personer han mött i fÀngelse o pÄ rÀttspsyk:
Detta var före internet.

Han förnekade aldrig att han var pedofil eller nekade till det han gjort.  Det hade ju varit svĂ„rt i vĂ„r familj dĂ€r alla visste om det

NÀr min son var 5 Är försökte morfar sig pÄ honom vilket inte gick sÄ bra: sonen avvisade honom kaxigt o jag var bara 2 steg undan.

Mina barn var de enda barnbarn han fick trÀffa trots sina 10 egna barn.
 
Han berÀkande sjÀlv att han haft sex men över 100 barn vid 70 Ärs Älder.
Titel: ps Anja
Skrivet av: Sunny skrivet 30 juni 2006, 18:35:08 PM
Vill du ha bevis nu sÄ mÄste du lÀsa dommarna
DÀr finner du pappas erkÀnnande oxÄ.
De finns i arkiv nÀr de Àr sÄ hÀr gamla men de finns.
Titel: AGA ÄR INTE MISSHANDEL
Skrivet av: Natalia skrivet 30 juni 2006, 22:46:14 PM
Hej Sunny!
Jag kan inte svara för Rubby, det gör hon sĂ€kert sjĂ€lv nĂ€r hon kan. Jag kan emellertid tala om vad jag tycker angĂ„ende aga och Dina krav pĂ„ Rubbys avgĂ„ng. MĂ„nga av Dina Ă„sikter verkar inspirerade av det s.k. politiskt korrekta instĂ€llningen  i vilken ingĂ„r övertygelsen att barn Ă€r goda av naturen och allt som hĂ€nder med dem kommer frĂ„n förĂ€ldrarnas fel och brister. Du verkar inte heller göra skillnad pĂ„ aga och misshandel. Personligen Ă€r jag emot att anvĂ€nda fisiskt vĂ„ld som uppfostringsmetod. Jag menar sĂ„dant som förekom ofta i tidigare generationer: barn gjorde nĂ„t buss och pappa med skĂ€rpet utmĂ€tte straffet.
Men dÀrifrÄn Àr mycket lÄng vÀg till att bestraffa förÀldrar som rÄkar ge sitt barn en dask i stjÀrten! För det första, ibland finns det inte nÄgon som helst möjlighet att förklara för barnet att dess beteende Àr livsfarligt. Tro mig, hellre daskat barn Àn skadat eller dött! För det andra, förÀldrar Àr vanliga mÀnniskor som kan bli provocerade av sina barn. Jag syftar pÄ sÄna fall som det kÀnda i hela landet: dotter spottade sin far i ansiktet och han svarade med örfil. För det tredje, barn som aldrig fÄr nÄgon hÄrdare tillrÀttavisning, förstÄr ofta inte att ett slag kan göra ont. Kanske Àr det en av orsakerna till den vÀxande vÄldsamheten bland unga?
Du talar om att barn kÀnner sig krÀnkta av att bli agade ibland. Men kÀnsla av krÀnkning Àr inlÀrd av omgivningen. I mitt hemland, barn anser inte att förÀldrarna krÀnker de. De tycker absolut inte om bestraffning, precis som barn i Sverige, men de betraktar det i allmÀnhet för vad det: Àr straff eller irritation efter provocerande beteende. Barn i Sverige fick lÀra sig att kÀnna sig förolÀmpade.
Du gör ocksĂ„ ganska konstiga hopp frĂ„n barn till misshandlade kvinnor. Skillnaden Ă€r enorm! Vuxna kvinnor uppfostras inte. Om nĂ„gon kommer pĂ„ sĂ„dan tanke, kan det bara tyda pĂ„ att personen i frĂ„ga saknar mognad. MĂ€n som slĂ„r kvinnor försöker vissa sin makt. FörĂ€ldrar som av ren  vanmakt ger en dask gör inte det.  

Du behöver inte hĂ„lla med mig Sunny, men jag hoppas att Du inte kommer att krĂ€va min avstĂ€ngning frĂ„n forumet!  Vi har rĂ€tt att ha olika Ă„sikter och denna rĂ€tt fĂ„r inte tas frĂ„n NKMRs ordförande! SĂ„ Sunny, var sĂ„ snĂ€ll, och gör inte fler pĂ„hopp pĂ„ henne! Hon har precis samma rĂ€ttigheter som Du och jag!
Med vÀnlig hÀlsning
Natalia
Titel: re Natalia
Skrivet av: Sunny skrivet 30 juni 2006, 23:58:44 PM
NÀr en ordförande i en förening gÄr ut med en rekommendation om att slÄ barn (barnaga Àr i dag lika förbjudet som hustruaga o skolaga)sÄ mÄste hon ju kunna svara för sig.
Hon insÄg sÀkert innan att detta uttalande skulle skapa debatt och det har det gjort.
Att vilja höra nÄgons Äsikt Àr inte ett pÄhopp: det kallas debatt.
Jag Àr medlem pÄ den hÀr sajten: Jag har vÀnner som oxÄ Àr det.
Vi vill inte vara kvar ifall  majoriteten hĂ€r börjar ursĂ€kta barnaga.
Det skulle vara en stor belastning i den fria debatten att kopplas i hop med begreppet barnaga.
Det Àr dÀrför jag stÀllde min frÄga och du kan vara sÀker pÄ att mÄnga medlemmar avvaktar svaret.

Att jag nÀmnde de andra förr tillÄtna agavarianterna: fruar o anstÀllda var för att alla skulle inse det orimliga i att umgÄs med nÄgon genom fysiska bestraffningar Àven om jag hört hustrumisshandlare svara exakt som du.

 "Hennes eget bĂ€sta. Hon mĂ„ste fĂ„ kĂ€nna hur det kĂ€nns etc."

 Om du vill förklara för din arbetskamrat att hon gör fel och borde göra pĂ„ ett annat sĂ€tt:

 Inleder du dĂ„ samtalet med att lugga henne i hĂ„ret o ge henne en örfil?
Nej dÄ skulle du bli anmÀld.
 Barn Ă€r tyvĂ€rr rĂ€ttslösa.

Tro det eller ej men jag skulle inte ens komma pÄ iden att ge min hund en spark i baken nÀr han gör fel. Det finns sÄ mÄnga bÀttre sÀtt att lÀra ut saker o ting.
 Men en slagen hund blir en bitsk och opĂ„litlig hund.
Jag tror att det gÀller mÀnniskor oxÄ.
Titel: Sunny,
Skrivet av: anja skrivet 01 juli 2006, 00:41:55 AM
''Vill du ha bevis nu sÄ mÄste du lÀsa dommarna''

nej, det Ă€r inget bevis. Tekniskt bevis Ă€r tex videoband  eller DNA. Medan  psykologer, soc.sekreterare, lĂ€rare osv kan  fabricera anklagelse.

Även pappas erkĂ€nnande  Ă€r inget bevis alls.  De kan vara resultat av utpressning.

''DÀr finner du pappas erkÀnnande oxÄ.
De finns i arkiv nÀr de Àr sÄ hÀr gamla men de finns.''

skicka mig lÀnkar till den historia.
Tack
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: Natalia skrivet 01 juli 2006, 02:03:23 AM
Men Sunny!
NĂ€r Du skriver ”NĂ€r en ordförande i en förening gĂ„r ut med en rekommendation om att slĂ„ barn” betyder vĂ€l att Du kĂ€nner till Rubbys Ă„sikter, alltsĂ„ vet Du vad det korta svaret Ă€r. Om Du nu förvĂ€ntar Dig nĂ„got mer uttömmande svar, borde Du ta Dig till tĂ„ls. Det Ă€r dĂ€rför uppfattar jag Ditt inlĂ€gg som pĂ„hopp, inte röst i debatten! Debatten förresten innebĂ€r utvĂ€xling av Ă„sikter. Att pĂ„stĂ„ att ”Det skulle vara en stor belastning i den fria debatten att kopplas i hop med begreppet barnaga” Ă€r avsevĂ€rd begrĂ€nsning av sjĂ€lva debatten!  Det Ă€r just det ”fria” som skulle försvinna.

Hur har Du tÀnkt en diskussion Sunny, nÀr en avvikande Äsikt skulle skada debatten? Om alla tycker likadant sÄ var finns plats fÄr meningsutbyte?

Tro mig Sunny, jag varken luggade mina barn, gav de örfilar eller sparkar hundar! Men att jag inte behövde göra det, betyder inte att vissa barn skulle behöva ibland en ordentlig dask i baken”. Jag Ă€r tillrĂ€ckligt gammal för att inse att det som Ă€r rĂ€tt för mig, behöver inte vara rĂ€tt för andra!

Jag tror att man inte kan dra rakt linje mellan vuxna och barn. Barn har inte kapacitet att förstÄ konsekvenserna av sitt handlande och inte tillrÀckligt med tÄlamod för att lyssna. I sÄdana situationer kan ibland hjÀlpa en dask i stjÀrten för att stoppa det farliga beteende. Som jag sa, hellre en smÀll i rumpan Àn en begravning nÀr barnet i springer ut pÄ gatan framför en bil!
Att jÀmföra en sÄdan situation med en arbetskamrat Àr ren demagogi.
Med vÀnlig hÀlsning
Natalia
Titel: Sunny
Skrivet av: anja skrivet 01 juli 2006, 17:16:44 PM
sök vÄrd
Titel: Sunny
Skrivet av: anja skrivet 01 juli 2006, 17:45:12 PM
''Han berÀkande sjÀlv att han haft sex men över 100 barn vid 70 Ärs Älder.''

Hans berÀkningar finns nog bara i hans senila fantasier eller sÄ ljuger han i missriktat skryt
Titel: re Natali
Skrivet av: Sunny skrivet 01 juli 2006, 19:01:51 PM
Jo dÄ: Jag förstÄr hur du menar ( tror jag)

 Men i en debatt mĂ„ste man ju vara exakt för det man tror pĂ„ sĂ„ lite "DjĂ€vulens advokat" kommer man inte undan med.

 Jag tycker som du att debatten dör ut ifall alla tycker likadant.
Och jag avvaktar gÀrna ett svar ifrÄn Ruby nÀr hon fÄr tid.

Ni har kanske större problem pÄ sajten Àn just detta?

Signaturen Anja anklagar just hĂ€r den svenska staten  för att i över 40 Ă„rs tid dömt en oskyldig man som pedofil nĂ€r sanningen Ă€r att han Ă„kte fast för bara nĂ„gra fĂ„ av alla de övergrepp han begick!

 Ă„r inte sĂ„dant Ă„talbart? Vad sĂ€ger Ruby som Ă€r jurist: ska man kunna pĂ„stĂ„ sĂ„dana saker pĂ„ den hĂ€r sajten?

 Det kĂ€nns som ett fruktansvĂ€rt pĂ„hopp pĂ„ mig som har gĂ„tt ut med min historia pĂ„ bland annat Sourze. Jag blev varnad för galningar men trodde inte att jag skulle hitta dem hĂ€r?

 BĂ„de jag, mina systrar o alla andra som till slut vĂ„gart berĂ€tta öppet om övergrepp förtjĂ€nar respekt o inte "Sök vĂ„rd!"

 Vi anser att skulden ligger hos förrövaren o att det Ă€r han som ska ha vĂ„rd: inte vi.
Även om just den hĂ€r förrövaren Ă€r död nu
PÄ Sourze o Consequentia ligger min berÀttelse.
Sunny Börjesson
Titel: SVAR TILL SUNNY
Skrivet av: Natalia skrivet 01 juli 2006, 22:07:23 PM
Sunny!

Vad pratar Du om egentligen?  â€â€˜DjĂ€vulens advokat’ kommer man inte undan med”?  
Jag presenterade mina EGNA ÅSIKTER och ingenting annat.  Tror Du verkligen att jag inte Ă€r kapabel att ha sĂ„dana? Varför skulle jag spela ”djĂ€vulens advokats” roll?
Du anvĂ€nder uttrycket ”ni pĂ„ sajten”, vilket jag inte riktigt förstĂ„r. Jag trodde att vi trĂ€ffades hĂ€r för att utbyta Ă„sikter och diskutera. Du och jag har tom skrivit lika mĂ„nga inlĂ€gg. Och nu plötsligt visar det sig att det Ă€r Du och vi andra?


Jag förstĂ„r inte heller varför Du vĂ€nder Dig just till mig med Dina klagomĂ„l. Jag har vĂ€l aldrig nĂ„gonsin uttalat mig om Din historia och tĂ€nker inte göra det heller.  Visst har jag Ă„sikter om den men av mĂ„nga orsaker tĂ€nker jag inte yttra mig.
Det Ă€r svĂ„rt att diskutera offentligt en persons upplevelser. Jag tror nĂ€mligen inte att diskussionsforum Ă€r lĂ€mpliga platsen för sĂ„na Ă€ndamĂ„l. Risken att bli missuppfattad pga. det stora emotionella vĂ€rdet i Ă€mnet Ă€r mycket stor.  Det gĂ€ller bĂ„da sidor.
Har Du nÄgot att anmÀrka pÄ mina inlÀgg, finns det nÄgot i dem som krÀnker Dig, tala om det. Men krÀv inte frÄn mig ansvar för andras uttalande!

Med vÀnlig hÀlsning
Natalia
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: susanna svensson skrivet 01 juli 2006, 23:50:38 PM
en slagen hund Àr en bitsk hund var det nÄn som skrev. Har du belÀgg för det jag föresprÄkar inte aga varken av barn eller hundar men jag lÀste en artikel för nÄgra mÄnader sen som visade att sverige var ett av de lÀnder som hade flest hundar som avlivades i förtid pga agresseionsproblem och att detta inte var lika vanlig i de lÀnder som det Àr tillÄtet med mer hÄrdare hunduppfostringsmetoder ex elhalsband. Innan jag tar stÀllning till vilka metoder som Àr bÀst med 100% sÀkerhet vill jag nog ha belÀgg för det. Rent sponant sÄ tycker jag givetvis inte att man sla aga varken barn eller hundar, men samtidigt gÄr det inte att komma ifrÄn att dessa uppforstringmetoder Àr de som Àr vanligast förekommande om man ser det globalt mig veterligen Àr det bara de nordiska lÀnderna som har en aga lag. skulle det visa sig att vi i norden har en större andel barn och ungdomar med anpassningproblem Àn i de lÀnder dÀr aga Àr tillÄtet sÄ kanske man mÄste ompröva sin antiaga stÄndpunkt. och tvÀrs om om de nordiska lÀnderna har en lÀgre andel barn med anpassningproblem sÄ tyder det ju att vi har gjort rÀtt nÀr aga Àr förbjuden eller hur.
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: paraphilia skrivet 02 juli 2006, 12:23:02 PM
Anja har en mÀrklig instÀllning. Det Àr givetvis bra att vara skeptisk till pÄstÄdda övergrepp men man skall dock inte avfÀrda dem omedelbart heller. Det finns faktiskt fall som Àr Àkta och utan god grund sÄ skall man inte avfÀrda dem. DÀremot sÄ skall man absolut inte dömma nÄgon sÄvida inte mycket goda bevis finns, men det betyder inte att man mÄste förneka att övergrepp faktiskt existerar. Problemen grundar sig som alltid i att allmÀnheten och mÄnga experter sitter inne med felaktig information som kraftiskt överdriver bÄde förekomst och effekter.
Titel: Sunnt
Skrivet av: anja skrivet 02 juli 2006, 15:52:34 PM
du skriver-
'' Vi anser att skulden ligger hos förövaren och att det Àr han som ska ha vÄrd: inte vi. ''

HĂ„ller med, men Först mĂ„ste man ha ett  verkligt bevis att hon/han verkligen Ă€r förövare.  Tex, DNA prov, entydiga fysiska mĂ€rken eller nĂ€r förövaren eller nĂ„gon annan filmat eller sett övergreppen.

Vi bor i en rĂ€ttstat, inte i Stalins  Ryssland. Dina tomma ord Ă€r inget  bevis utan förtal. MĂ„nga ljuger om sexövergrepp som aldrig skett.  Inte sĂ„ konstigt att de ljuger.  Dels kan de skylla egna tillkortakommanden pĂ„ sviter av föregivna övergrep, dels kan man skaffa sig en hög ekonomisk ersĂ€ttning nĂ€r man ljuger om att ha varit 'utsatt i barndomen'.

MÄnga jurister, bla Àven kvinnliga jurister som tex Kerstin Koorti pÄstÄr att det Àr alldeles för mÄnga mÀn som har fÄtt fÀngelsestraff utan saklig grund.
I de flesta incestmÄl stÄr ord mot ord men det avskyvÀrda i tanken "tÀnk om" fördunklar omdömmet vid bedömningen och sÄ kallade specialister Àr ofta fanatiker i behov av vÄrd. Det handlar snarare om hÀxprocess Àn om ett riktig rÀttsvÀsende.
Titel: programmerat barnet ?
Skrivet av: paraphilia skrivet 02 juli 2006, 16:29:45 PM
AngÄende bevisbörda sÄ tycker jag att du för upp bra poÀnger. Det Àr ett stort problem som det ser ut idag, Àven om det blivit lite bÀttre de senaste 10 Ären.

Rent konkret sÄ innebÀr ditt förslag att det blir extremt svÄrt att fÀlla nÄgon, skyldig som oskyldig. Jag anser personligen att det Àr ett pris som Àr vÀrt vinsten, nÀmligen rÀttsÀkerhet som Àr grunden för hela vÄr demokrati.

Vi Àr överens, vad gör vi nu?