Nordiska kommittén för Mänskliga rättigheters - Diskussionsforum

SocialtjĂ€nsten => TvĂ„ngsomhĂ€ndertagande och andra ingripanden => Ämnet startat av: radixlecti skrivet 24 februari 2005, 12:36:28 PM

Titel: EG-domstolen
Skrivet av: radixlecti skrivet 24 februari 2005, 12:36:28 PM
Hej,

Jag Àr ett vuxet syskon till en 7-Ärig flicka som förra Äret blev omhÀndertagen av socialtjÀnsten. Hennes pappa skulle ha utnyttjat henne sexuellt, men efter 11 dagar lade lÀnsrÀtten ner Àrendet, det fanns (efter att ha snott farsans datorer, videoband och cd-skivor) inga som helst bevis för att pappa skulle ha gjort nÄgot sÄdant.
Givetvis lÀt sig inte socialen nedslÄs av detta, nu kom nÀsta anklagande, familjen misshandlade flickan, och hon bodde i en olÀmplig miljö. NÄvÀl, det var livat ett tag, men under nÀstan sex mÄnader var det helt tyst frÄn socialen.

Tills vÄr JO hörde av sig till socialen och begÀrde allt som rörde vÄrt Àrende. Antagligen blev socialtanten lite sur, för inom tvÄ veckor inkom en utredning hem till mina förÀldrar dÀr det bland annat tillkÀnnagavs att de var kallade till en rÀttegÄng pÄ lÀnsrÀtten och att de skulle se över utredningen och kommentera pÄ den.

Det fanns en rubrik som avhandlade mig, den Àldre brodern, som sammanlagt tog upp en tredjedels sida, dÀr socialtanten hade gjort ALLT för att missförstÄ mig. Hon hade vinklat allt jag sagt sÄ negativt som möjligt, hon hade lagt ord i munnen pÄ mig, och ljugit vid tre tillfÀllen. PÄ en fjÀrdedels sida av 15. Jag skrev en 4 sidors inlaga som jag skickade bÄde till lÀnsrÀtten och till socialen dÀr jag förklarade min sida, och mina förÀldrar tog hand om resten av lögnerna (över 30 sidors svar för socialens 15 sidor lögner). Det Àr faktiskt helt makalöst att en officiell utredning fÄr innehÄlla en massa subjektiva vÀrderingar som att det Àr unket och instÀngt i mitt barndomshem. (det brann för nÄgra Är sedan, och brandmÀnnen lyckades fÄ in mögel i huset nÀr de bevattnade elden. Det vÀdras varje dag, men mögel Àr svÄrt att bli av med.)

Lyckligtvis fick socialen under "rÀttegÄngen" en hel del Äthutningar av ordföranden för sin undermÄliga utredning, men...
Nu Àr hela processen uppskjuten medan socialen fixar till bristerna i sin utredning.

Nu kommer jag till min frÄga:

Vi har som familj skrivit till EG-domstolen och bett dem ta upp Àrendet, och samtidigt kika pÄ lagstiftningen angÄende omhÀndertagande i Sverige. Den första delen har de gÄtt med pÄ, den andra funderar de fortfarande pÄ.
Jag ser det hÀr som en möjlighet att kanske rikta lite ljus pÄ hur sjuk lagstiftningen Àr, och ber er:
Skriv nÄgonting, ett mail eller snigelpost, till EG-domstolen ni med och be dem kolla upp lagstiftningen. Ju fler röster vi Àr, desto högre hörs vi.
Kan kanske Ruby sjÀlv, men uppbackning av NKMR skriva ihop nÄgot och lÀgga pÄ forumet i form av en namnunderskrifts-insamling?

Jag Àr rÀdd att jag inte har tid sjÀlv, Àr nybliven pappa och försöker samtidigt fÄ ihop mitt examensarbete i kemi.

Tack för ordet.
Titel: AllmÀnheten mÄste fÄ veta
Skrivet av: patricia skrivet 24 februari 2005, 17:59:30 PM
Radixlecti, ett mail Àr sÄ lÀtt att radera. Jag tror mer pÄ att skicka brev överallt till regering, riksdagsmÀn och informera allmÀnheten vad som hÀnder.
Titel: Högsta domstol
Skrivet av: patricia skrivet 24 februari 2005, 18:05:39 PM
I Sverige gÄr endast 15 fall per Är till Högsta domstolen.

Jag har knappt sett mina barn sedan oktober 2002. Jag anmÀlde sexuella övergrepp. Mina barn dÄ 3 och 5 Är blev inslÀngda i en vidrig fosterfamilj. Pappan till barnen tillsatte en vÄrdnadstvist och han fick enskild vÄrdnad och tillÄtelse av bÄde socialsekreterana och hovrÀtten att ta barnen till sitt hemland dÀr de sexuella övergreppen fÄr fortsÀtta. Jag fÄr inte ha nÄgon telefonkontakt alls med barnen. De har glömt svenska sprÄket. Barnen mÄste praktisera en religion som ingen av barnens förÀldrar har. TvÄngsomhÀndertagandet fÄr fortsÀtta utanför Sveriges grÀnser.

UD har idag 70 st barn som de hjÀlper att fÄ tillbaka in i Sverige igen.
Mina svenska smÄ barn kastar myndigheterna ut ur Sverige
Mitt mÄl Àr överklagat till högsta domstolen.
Titel: Ge alldrig upp det finns en morgondag...
Skrivet av: Lillamy skrivet 25 februari 2005, 17:14:15 PM
Jag blev utsatt för sexuella övergrepp frÄn 3-14 Ärs Älder av en slÀkting blev gravid vid 10 Ärs Älder och krÀnkt pÄ alla sÀtt som fanns och misshandlad och sociala myndigheterna viste om det och tillÀt det..

Jag Àr ett levande bevis pÄ att det förekommer...
FrÄgan Àr bara nÀr detta kommer att sluta?

lillamy
Titel: Levande bevis
Skrivet av: patricia skrivet 25 februari 2005, 17:32:15 PM
Det Àr inte mÄnga levande bevis som vÄgar gÄ ut och berÀtta. Starkt gjort! Jag hoppas bara att nÄgon frÄn regeringen lÀser detta och tillsÀtter en utredning för lagÀndringar snarast.
Titel: EG-Domstolen!
Skrivet av: Jeanette skrivet 26 februari 2005, 15:00:53 PM
EU -Domstolen gör inget! Varför skall detta system över huvudtaget finnas? FrÄn stadsdelsnÀmnd till RegeringsrÀtt! TingsrÀtt till Svea HovrÀtt? till eu?
De skall inte bestÀmma över vÄra barn och oss! Ingen av dem! De Àr Bluff! De skall ha sparken!
Varför skall vi stÀllas inför domstolar? Det Àr sjukt!
Att inte klara av att sköta om sina barn Àr inte kriminellt!
Jag hoppas att du lÀser inlÀggen i detta forum!
Vi Àr inne i en diskussion om GruppÄtalan!
HÀng pÄ dÀr! LÀs hela vÄrat forum!

Socialutredarna, socialsekreterarna skriver likadant  mot de flesta av oss. Jag har en hel hög med skrĂ€p som de har skrivit. De Ă€lskar att skriva. Det Ă€r deras starka vapen mot förĂ€ldrar och barn!
Politikerna pÄ stadsdelsnÀmnden, lÀnsrÀtten osv fattar inte ett dugg av det sociala skriver ÀndÄ beslutar de efter deras Àckliga papper! De vill att man skall skriva ihjÀl sig! Jag har bara rÄdet besvara inte deras lögnaktiga utredningar! TjÀnsteutlÄtanden! Det Àr bara lögner!
Politikerna och rÀtterna samarbetar med sociala. De lÀser inte det vi skriver! SÄ ge upp! vi Àr sÄ mÄnga som har gjort samma misstag!
Skriv bara en sammanfattning! Allt det de har skrivit Àr inte sant!
 
                                                                   Jeanette
Titel: EG-domstolen
Skrivet av: radixlecti skrivet 27 februari 2005, 22:50:19 PM
Hum... saken jag frÄgade efter hÀr var om NKMR skulle kunna skriva ihop en papper om undersökning av svenska LVU till EG-domstolen, och hur mÄnga hÀr som skulle stÀlla upp med sin namnunderskrift för att ge pappret vikt.
Vi mÄste fÄ nÄgot gjort nu, sÄ hÀr kan det inte fortsÀtta.

Hade rÀtt skoj nu sist pÄ lÀnsrÀtten. Socialens "utredning" bestod uteslutande av personliga Äsikter, och nÄgra bevis för att det de anklagade min far för fanns inte att se nÄgonstans. Inte heller var kÀllor nedtecknade. De trodde vÀl att de skulle komma undan med vad som helst.
Jag satte mig ner med undersökningen, och skrev en lika lÄng (15 sidor) grej, dÀr jag sÄgade allt frÄn deras svenska (som lÄg i nivÄ med en grundskole-nias), till sÀttet de hade utfört utredningen. KÀllor ska tas med, bland annat. Jag Àr biolog/kemist, och jag kan sÀga som sÄ, hade jag skrivit ett arbete som saknade kÀllor som deras utredning gjorde, hade jag fÄtt det slÀngt i sopkorgen. ;)

I vilket fall som helst hade jag klagat en del pÄ deras utredning, och pÄpekat att deras Äsikter om hur vÄr familj Àr, och hur pass den passar in i vad som i samhÀllet gÄr under beteckningen normal, Àr ovÀsentliga. Man fÄr inte ta ett barn frÄn sina förÀldrar bara för att familjen inte Àr som alla andra familjer. (det kallas folkvett, sa senare vÄr advokat)

LÀnsrÀtten höll med mig. ;) Det var sÄ jÀkla kul att se socialens hejdukar sitta och skÀmmas nÀr ordföranden gav dem baklÀxa.
De har inte lÀngre nÄgot att luta sig mot. Polisförhören med min lillasyster gav INGENTING, och deras utredning - som uteslutande bestod av deras Äsikter, med odokumenterade kommentarer frÄn "vittnen" - blev underkÀnd.
Undrar vad de ska ta sig till nu?

I vilket fall som helst, Àven om vi fÄr ha min lillasyster ifred, ska vi gÄ vidare med detta till EG-domstolen. Och det vore trevligt med lite stöd frÄn fler mÀnniskor. Tillsammans kanske vi kan se till att LVU i Sverige satt sin sista potatis, och gött sin sista socialsekreterare.
Titel: EG-Domstolen
Skrivet av: Jeanette skrivet 28 februari 2005, 00:17:51 AM
Jag har lÀst men jag mÄste lÀsa om det imorgon sÄ att jag förstÄr bÀttre.Jag Àr för trött just nu! Det du menar Àr att vi skall skriva ihop en anmÀlan mot LVU som vi alla skall skriva under för att sedan skicka ner till EG-Domstolen. Vi skall krÀva att EG-Domstolen skall göra en utredning! Nej jag mÄste lÀsa om det du har skrivit sÄ att jag förstÄr.Hör av mig imorgon.
                                Ha det sĂ„ bra!
                           
                                 HĂ€lsar jag er alla!     Jeanette
Titel: Hej radixlecti
Skrivet av: Lillamy skrivet 06 mars 2005, 01:42:54 AM
Citat frćn: "radixlecti"
Hum... saken jag frÄgade efter hÀr var om NKMR skulle kunna skriva ihop en papper om undersökning av svenska LVU till EG-domstolen, och hur mÄnga hÀr som skulle stÀlla upp med sin namnunderskrift för att ge pappret vikt.
Vi mÄste fÄ nÄgot gjort nu, sÄ hÀr kan det inte fortsÀtta.

Svar:Behöver du hjÀlp jag stÀller gÀrna upp jag vill fÄ ett slut pÄ detta maktmissbruk.Det Àr bra att dom fÄr sitta dÀr och skÀmmas det kan endel behöva.Jag skrev en artikel lÀs gÀrna den och komentera min artikel pÄ sourze maktmissbruk förekommer i sverige. :!: Det finns sÀkert fler som kan skriva under och förhoppningsvis fÄ LVU lagen Àndrad.

Och det vore trevligt med lite stöd frÄn fler mÀnniskor. Tillsammans kanske vi kan se till att LVU i Sverige satt sin sista potatis, och gött sin sista socialsekreterare.


Svar:Jag hÄller benhÄrt med dej radixlecti rÀkna med mig stenhÄrt till tusen!
maila mig sĂ„ skall vi kĂ€mpa ihop denna mamma ger sig inte trots att andra verkar gett upp i rök och tappat huvudet" :?:  :!:  :o  :shock:

NEJ för sjutton GE INTE UPP!!! :!:
 :idea: KOMENTERA utredningarna  :!: och allt annat som Ă€r fel i eran utredningar :idea: och dokumentera allt men vad ni en gör sĂ„ GE INTE UPP för sjutton om ni vet att ni har rĂ€tt och myndigheterna fel! :!:
BARNEN behöver er för sjuttonsgubbar. :x  :twisted:  :evil:

radixlecti kul att se en kÀmpare till och styrkekram till dig
Titel: Vill Sverige visa upp en osann statistik?
Skrivet av: patricia skrivet 08 mars 2005, 18:17:55 PM
Är det inte fel att vĂ„rt land skickar ner sina egna svenska utredare som kan gallra bort alla fall dĂ€r socialtjĂ€nsten i Sverige har brutit mot mĂ€nskliga rĂ€ttigheter, rĂ€ttvist vore vĂ€l att ha folk Ă€ven frĂ„n andra lĂ€nder att granska Sveriges fall direkt.
Titel: EG-domstolen
Skrivet av: Skribenten skrivet 08 mars 2005, 18:30:56 PM
Citat frćn: "radixlecti"

I vilket fall som helst, Àven om vi fÄr ha min lillasyster ifred, ska vi gÄ vidare med detta till EG-domstolen. Och det vore trevligt med lite stöd frÄn fler mÀnniskor. Tillsammans kanske vi kan se till att LVU i Sverige satt sin sista potatis, och gött sin sista socialsekreterare.


Jag hĂ€nger pĂ„ och jag tycker att om vi Ă€r flera som har motbevis mot detta vidriga förfarande. SĂ„ skulle vi lĂ€mna in alla fall samtidigt.  Det Ă€r bĂ€ttre att bida tiden och ha ett starkt och oövervinnligt underlag Ă€n att hasta ivĂ€g nĂ„got som inte fĂ„r nĂ„gon större effekt.

Hur mÄnga orkar och vill engagera sig helhjÀrtat i att ta fram fakta i sitt eget 'fall' ? Vilka skulle vilja vara med pÄ en samlingsanmÀlan till EG-domstolen och Àven i samma veva gÄ ut i media osv.?
Samlar vi oss mot ett mÄl och datum sÄ kanske vi lyckas.
Titel: HĂ„ller med till 1000%
Skrivet av: Lillamy skrivet 11 mars 2005, 01:13:12 AM
Citat frćn: "Skribenten"
Citat frćn: "radixlecti"

I vilket fall som helst, Àven om vi fÄr ha min lillasyster ifred, ska vi gÄ vidare med detta till EG-domstolen. Och det vore trevligt med lite stöd frÄn fler mÀnniskor. Tillsammans kanske vi kan se till att LVU i Sverige satt sin sista potatis, och gött sin sista socialsekreterare.


Jag hĂ€nger pĂ„ och jag tycker att om vi Ă€r flera som har motbevis mot detta vidriga förfarande. SĂ„ skulle vi lĂ€mna in alla fall samtidigt.  Det Ă€r bĂ€ttre att bida tiden och ha ett starkt och oövervinnligt underlag Ă€n att hasta ivĂ€g nĂ„got som inte fĂ„r nĂ„gon större effekt.

Hur mÄnga orkar och vill engagera sig helhjÀrtat i att ta fram fakta i sitt eget 'fall' ? Vilka skulle vilja vara med pÄ en samlingsanmÀlan till EG-domstolen och Àven i samma veva gÄ ut i media osv.?
Samlar vi oss mot ett mÄl och datum sÄ kanske vi lyckas.


Japp vi skall inte ge oss dax att Äka till rosenbad och krÀva debatt?
vi skall lyckas och dom som har gjort övergreppen dom skall skaka galler
och kan skura toaletter och ha samhÀllstjÀnst hela livet.

Lagarna mÄste Àndras vi mÄste synas tvinga media se oss
Titel: Grupptalan eller klagomÄl till Europadomstolen?
Skrivet av: Ruby Harrold-Claesson skrivet 12 mars 2005, 17:05:28 PM
Rubriken pÄ den hÀr trÄden Àr EG-domstolen. Jag har följt diskussionerna men jag Àr inte klar över om radixlecti menar EG-domstolen i Bryssel eller Europadomstolen i Strasbourg. EG-domstolen Àr en marknadsdomstol, medan Europadomstolen Àr till för att skydda de mÀnskliga rÀttigheterna. För nÀrvarande har inte EG nÄgra sociala Ätaganden förutom vad gÀller lika lön och anstÀllningsvillkor för kvinnor och mÀn.

Under SvT:s valextra tors. den 27 maj 1998 stÀllde jag en frÄga om EU och krÀnkningar av mÀnskliga rÀttigheter genom onödiga tvÄngsomhÀndertaganden av barn i medlemsstaten Sverige. Det var Folkpartisterna Marit PÄlsson och Cecilia Malmström som utfrÄgades. Cecilia Malmström pÄstod att mÀnskliga rÀttigheter hade inget med EU att göra - hon tillrÀttavisades dock av Annicka Ström Melin och av undertecknad. Marit PÄlsson avböjde att besvara frÄgan av "privata skÀl".

Klart Àr dock att Europaunionens domstol - EG-domstolen - och Europadomstolen som Àr EuroparÄdets organ inte vill trampa in pÄ varandras kompetensomrÄden.

FrÄgan som jag dÀrför mÄste stÀlla Àr till vilken domstol radixlectis familj har skickat sitt klagomÄl.

Till Skribenten kan jag sÀga att det har framförts förslag om att de som har drabbats av LVU ska vÀcka en grupptalan mot de olika socialnÀmnderna och förvaltningsdomstolarna. En sÄdan talan har emellertid ytterst smÄ utsikter i nÄgon domstol i Sverige eftersom systemets företrÀdare skyddar sig sjÀlva och varandra. Andra har framfört förslag om att bombardera Europadomstolen med klagomÄl betrÀffande de rÀttsövergrepp som de har blivit utsatta för genom LVU. Europadomstolen har dömt Sverige Ätskilliga gÄnger sedan 1988 (Olsson v. Sverige) men sedan mitten av 1990-talet har nÀstan samtliga klagomÄl förklarats inadmissible. NÄgot har hÀnt i Europadomstolen. Professor Jacob Sundberg kallar det för "Klivet österut".

Ruby H-C
Titel: Re: Grupptalan eller klagomÄl till Europadomstolen?
Skrivet av: Skribenten skrivet 12 mars 2005, 18:07:37 PM
Citat frćn: "Ruby Harrold-Claesson"


Klart Ă€r dock att Europaunionens domstol - EG-domstolen - och  En sĂ„dan talan har emellertid ytterst smĂ„ utsikter i nĂ„gon domstol i Sverige eftersom systemets företrĂ€dare skyddar sig sjĂ€lva och varandra. Andra har framfört förslag om att bombardera Europadomstolen med klagomĂ„l betrĂ€ffande de rĂ€ttsövergrepp som de har blivit utsatta för genom LVU. Europadomstolen har dömt Sverige Ă„tskilliga gĂ„nger sedan 1988 (Olsson v. Sverige) men sedan mitten av 1990-talet har nĂ€stan samtliga klagomĂ„l förklarats inadmissible. NĂ„got har hĂ€nt i Europadomstolen. Professor Jacob Sundberg kallar det för "Klivet österut".
Som 'vanlig' medborgare Àr jag inte sÄ insatt i domstolar hit och dit .. vilket ocksÄ Àr ett bevis pÄ hur rÀttslösa vi Àr. Det Àr rena djungeln av instanser i Sverige som man kan undra - till vilken nytta?
Sen ska vi gÄ med i hela Europa vilka ska styra oss svenkar i mycket. Men vÄra beslutsfattare tycks efter eget behag vÀlja och vraka mellan vilka lagar/regler de vill följa. .. SÀkerligen ocksÄ med vissheten att det tar Äratal innan saker ev. kommer upp till prövning/dom.

Jag förstÄr inte vart Sverige Àr pÄ vÀg och jag förstÄr Àn mindre att mestadelen av befolkningen inte vill inse all den problematik och rÀttsröta vi har i Sverige.
LÀser man artiklar hÀr pÄ NKMR sÄ blir man helt pÄ det klara med att systemet Àr helt fel. Var ligger felet? Àr det för fÄ anmÀlningar, för fÄ fall eller vad - nÀr inte pÄtalandena fÄr mer uppmÀrksamhet?

FrÄgan Àr VAD ska vi göra och HUR ska vi göra? Samla ihop sÄ mÄnga fall vi kan, öppet vÀdja till drabbade familjer att ansluta sig? Efterlysa jurister /familjehem osv. som stÄr pÄ vÄr sida och Som VET att dessa kriminella handlingar begÄs.

Om vi inte kan pÄverka i vÄra domstolar/samarbetspartners dÀr alla hÄller varandra om ryggen - sÄ kanske vi mÄste tÀnka pÄ nÄgot annat sÀtt?

LÄt sÀga att det idag Àr 18000 barn som drabbade av LVU - hur mÄnga pÄ felaktiga grunder? .. LÀgg dÀrtill alla barn som 'endast' har blivit familjehemsplacerade, dock mÄnga pÄ felaktiga grunder/behov.
DÄ Àr det garanterat tusentals förÀldrar/slÀktingar osv. som skulle bli ett bevis.
LÄt oss gÄ vidare i tanken ... Hur mÄnga av dessa barn/ungdomar Àr kriminella, dvs barn som kanske för sig egen sÀkerhet och framtid kanske skulle rÀddas av ett LVU? .. Ett fÄtal skulle jag nog vilja pÄstÄ - IstÀllet riktar man in sig pÄ familjer som kanske behöver ett annat stöd.
Skulle LVU anvÀndas som det borde vara tÀnkt, vÄrda unga, de barn som kommit pÄ fel kant i livet. SÄ kanske vi hade mindre kriminalitet och gÀngbildningar.

Personligen sĂ„ anser jag att hur man Ă€n vrider pĂ„ det sĂ„ Ă€r det en politisk och samhĂ€llsviktig frĂ„ga. Ska man vĂ€nda i tanken och istĂ€llet debattera hur fel LVU anvĂ€nds - inte dĂ€r det behövs, dvs. för att rĂ€dda barn ur kriminalitet. - för dĂ€r  tycks det sĂ€llan anvĂ€ndas.
Ska samhÀllet ta över förÀldrarollen sÄ ska de vÀl först och frÀmst rÀdda den ofantliga ökning av ungdomsbrottslighet vi fÄtt.
Ska vi, oskyldigt drabbade förÀldrar/barn fÄ vara statistiken över den stora samhÀllskostnad LVU/familjehemsplaceringar Àr? Vilket i sin tur leder till att de som skulle behöva vÄrden inte fÄr plats.

Skulle man pÄ nÄgot sÀtt kunna vÀnda pÄ allting och fÄ till ett uppvaknande och debatt inför valet. GÄ till angrepp pÄ vÄra politiker och rÀttsinstanser. KostnadsfrÄgor brukar vara effektivt i valtider.
Fick vi upp ögonen pÄ folk för politikernas ointresse för allas trygghet genom att lÀgga fram fakta hur brottsstatistiken ser ut bland barn/ungdomar, dÀr inget görs - sÄ kanske vi fÄr ett uppvaknande att det Àr fel familjer/barn som drabbas av LVU. SocialtjÀnsten lÀgger in sina resurser dÀr det Àr minsta motstÄnd istÀllet för dÀr det verkligen skulle behövas.

Skulle ett sÄnt agerande fÄ fler mÀnniskor att engagera sig i vÄr sak?
Skulle ett sÄnt agerande leda till att Europadomstolen skulle agera bÀttre?

Jag Ă€r inte kunnig inom varese det ena eller det andra, jag kan bara spekulera i tanken, för det enda jag vet Ă€r att NÅGOT mĂ„ste göras, frĂ„gan Ă€r som sagt HUR & VAR. Ska man sĂ€tta in största attacken i Sverige eller ska man gĂ„ ut i Europa?
Titel: EU domstolen
Skrivet av: patricia skrivet 13 mars 2005, 21:44:22 PM
Jag lĂ€ste att endast tvĂ„ fall per Ă„r gĂ€llande missbruk av mĂ€nskliga rĂ€ttigheter i Sverige, tas upp av Europa domstolen. Är det rĂ€tt?
Titel: Europadomstolen i underlÀge mot rÀttsövergrepp
Skrivet av: Ruby Harrold-Claesson skrivet 15 mars 2005, 20:42:22 PM
I mars 2003 skrev Jan Mosander en artikel Europadomstolen drunknar i Àrenden (http://nkmr.org/europadomstolen_drunknar_i_arenden.htm). I artikeln skrev Jan Mosander bl. a "Förra Äret fÀlldes Italien 325 gÄnger".

Vid en genomgÄng av "Subject Matter of Judgments delivered by the Court" för Ären 1999, (179 mÄl), 2000 (695 mÄl), 2001 (888 mÄl) och 2002 (844 mÄl) och en nÀrmare granskning av Sveriges andel i de fÀllande domarna upptÀckte jag att Sveriges statistik var följande:

1999 - 0 mÄl
2000 - 1 mÄl
2001 - 3 mÄl och
2002 - 6 mÄl

Med hÀnsyn tagen till antalet klagomÄl som görs mot Sverige torde antalet mÄl som förklaras admissible och leder till dom bli avsevÀrt mycket större.

Finland har ocksÄ drabbats av en rad fÀllande domar i ECHR. Anledningen till de fÀllande domarna Àr att handlÀggarna ser till att klagomÄlen fÄr prövningstillstÄnd.

Det förefaller dÀrför uppenbart att vissa sektioner verkligen arbetar för skydd av de mÀnskliga rÀttigheterna, medan andra skyddar sina lÀnder. Numera kan ett klagomÄl till Europadomstolen fÄ samma effekt som ett klagomÄl till JO. Om inte anmÀlan tas upp till prövning anser de felande myndigheterna att de handlade rÀtt och rÀttsövergreppen kan bli Ànnu grövre.

Europadomstolen utkÀmpar ett redan förlorat krig. Det Àr en enda domstol som ska döma i hela Europa inklusive de fd kommunistlÀnderna som numera har anslutit sig till EuroparÄdet. LÀs gÀrna Jan Mosanders artikel. Han belyser problemet med den lilla domstolen som ska döma över en befolkning uppgÄende till 800 miljoner mÀnniskor.

Ruby H-C
Titel: EG- namnlista
Skrivet av: Jeanette skrivet 20 maj 2005, 23:20:23 PM
Europadomstolen Àr med och dömer över oss. Varför skall man anmÀla nÄgot till dem. De Àr ju med sociala. Det Àr ett flertal familjer som har överklagat dit efter regeringsrÀtten. Det Àr ett flertal Àrenden som europadomstolen har nonchalerat. Jag skriver inte under nÄgon namnlista för att ge till dem. De Àr jÀviga med sociala. Eg och EU Àr vÀl samma sak antar jag.Det vore samma sak som att ge namnlistan till lÀnsrÀtten.

                                                                Jeanette
Titel: EG
Skrivet av: Jeanette skrivet 20 maj 2005, 23:48:31 PM
Jag rÄkade lÀsa sidorna efter jag hade skrivit. EG och EU Àr alltsÄ inte samma sak.
Jag tror inte att EU kommer att göra mycket .
Alla familjer i Sverige mÄste stÀlla upp!
Vi mÄste sprida ut att NKMR finns över hela Sverige.
Som det Àr nu vet knappt nÄgon att denna förening finns.
Tryck upp snygga affischer. Det Ă€r inte sĂ„ dyrt att göra dom. SĂ€tt upp överallt. Över hela Sverige. Dela ut smĂ„ visitkort med NKMRs adress
osv. Ju fler familjer vi blir ...


                                           Jeanette