Nordiska kommittén för Mänskliga rättigheters - Diskussionsforum

SocialtjĂ€nsten => Vetenskap eller kvacksalveri => Ämnet startat av: Anonymous skrivet 11 mars 2004, 11:19:07 AM

Titel: Socialchefer behöver ingen utbildning ?
Skrivet av: Anonymous skrivet 11 mars 2004, 11:19:07 AM
Vid kontakt med socialstyrelsen om legetimerade socionomer berÀttar man att detta inte Àr nÄgot legitimerat yrke. Samtidigt
Vid förfrÄgan kommer det fram att socialchefer heller inte behöver utbildning utan det Àr upp till kommunen att sjÀlva bestÀmma kunskapsnivÄn pÄ dessa kommunen anstÀller
Titel: UTBILDNING
Skrivet av: Natalia skrivet 11 mars 2004, 12:50:47 PM
Det Ă€r nog mycket mer angelĂ€get att frĂ„ga efter kvalitĂ©n pĂ„ utbildningen, dess innehĂ„ll, inriktning och framför allt allmĂ€n kunskapsnivĂ„ pĂ„ de som börjar den utbildningen. Nyligen lĂ€ste ett inlĂ€gg i en annan debatt dĂ€r en redan studerande uppger att  â€ jag tror man kommer in med 1,0 lr 1,1.. kanske lĂ€gre.. beror vĂ€l lite pĂ„ i vilken stad man söker ocksĂ„ ”.  Med sĂ„ lĂ„ga krav Ă€r det lĂ€tt att tĂ€nka sig att de studerande pĂ„ socionom programmet Ă€r uteslutande sĂ„na som hade inte en chans att komma in pĂ„ mer eftertraktade linjer. Det Ă€r lĂ€tt att fĂ„ dessa unga mĂ€nniskor att tro att denna utbildning , som handlar endast om en obekrĂ€ftad teori, Ă€r en riktig vetenskap. Och handla dĂ€refter.
Titel: Socialchefer behöver ingen utbildning ?
Skrivet av: Anonymous skrivet 11 mars 2004, 13:07:29 PM
Jag kan bekrÀfta att det krÀvs ganska höga betyg och ett högt poÀng pÄ högskoleprovet för att komma in. AlltsÄ inte 1,0
Titel: Socialchefer behöver ingen utbildning ?
Skrivet av: svarande GĂ€st skrivet 11 mars 2004, 13:19:24 PM
Ja det Àr fruktansvÀrt skrÀmmande!
Ja, men Ă€ndĂ„ kvarstĂ„r det faktum att socionomer inte Ă€r nĂ„got legitimerat yrke enligt socialstyrelsen idag, och samma med socialchefer. Resultatet av dessa mĂ€nniskors” kvacksalveri” kanske kan jĂ€mstĂ€llas med nĂ€r smeden förr om tiden kapade ett ben med kallbrand mm. €€  Ă„r det konstigt att det har blivet sĂ„ fel med mĂ„nga LVU-fall ? €€ Detta borde ju komma fram lite mer i dagsljuset och i media #
Titel: UTBILDNING
Skrivet av: Natalia skrivet 11 mars 2004, 13:41:17 PM
Min erfarenhet av kontakter med socionomer bekrĂ€ftar  att det Ă€r sĂ„.  Men för tydlighetens skull vill jag tillĂ€gga följande:

Information Ă€r lĂ€mnat av studerande pĂ„ socionom programmet.  Det Ă€r Ceclia Ökvist 24 Ă„r, studerande pĂ„ just den linjen.  Finns pĂ„ ungdomssida ”Sockerdicka.nu” : diskussionsforum , PSYKOLOGI
Titel: Socialchefer behöver ingen utbildning ?
Skrivet av: Anonymous skrivet 20 mars 2004, 19:18:03 PM
Socionom programmet har rÀtt sÄ höga krav i dag. Med gamla betygssystemet behövs det en bra bit över ett snittbetyg över 4 för att komma in. Problemet Àr dock att kraven var betydligt lÀgre pÄ 70 och början pÄ 80 talet och att utbildningen till stor del bestÄr av grupptentor och andra grupparbeten. Det gör att en del studenter kan klara sig genom utbildningen genom att snylta pÄ andras resultat.

De som gick utbilnigen under den period nÀr kraven var lÄga har tyvÀtt i dag avangserat till ledande befattningar och förstör sÄdeles kunskapen för dem som Àr nyuteximinerade.
Titel: socionomutbildningen
Skrivet av: Svarta skor skrivet 25 april 2006, 09:41:55 AM
Det spelar vÀl egentligen ingen roll vilka betygskrav som stÀlls för att komma in pÄ utbildningen. Det stora problemet Àr att kvaliteten pÄ sjÀlva utbildningen Àr sÄ erbarmligt lÄg. Som nÄn sa: en lindrigt begÄvad kanin kan klara av socionomutbildningen. (Var jag för elak nu?)
Titel: Socialchefer behöver ingen utbildning ?
Skrivet av: reine skrivet 25 april 2006, 10:31:01 AM
SÄ tror jag att det Àr med mÄnga utbildningar. Betyg sÀger inte mycket! Ute i Europa gÄr man ju mer och mer pÄ personlighetstester och psykologiska evalueringar för att bedöma om nÄgon Àr lÀmpad för ett yrke. Att ha ett högt betyg behöver ju inte alls betyda att man har den sociala kompetens som behövs för att möta andra mÀnniskor, det kan man ju bl.a se hos mÄnga lÀkare, som lyckats sÄ bar med sina studier eftersom de Àgnat hla livet Ät detta och inte haft nÄgra sociala relationer. Höga betyg kan alltsÄ vara en varningssignal nÀr det gÀller i hur hög grad man Àr lÀmpad att serva mÀnniskor!