Nordiska kommittén för Mänskliga rättigheters - Diskussionsforum

RĂ€ttsvĂ€sendet, Polismyndighet m.m. => Övriga frĂ„gor gĂ€llande RĂ€ttssystemet, Polismyndigheten => Ämnet startat av: Pappa? & Mamma? skrivet 06 mars 2004, 19:59:54 PM

Titel: LVU Àr ett administrativt beslut...
Skrivet av: Pappa? & Mamma? skrivet 06 mars 2004, 19:59:54 PM
...som ej gÀller utanför Sveriges grÀnser.(RÀtta mig om jag har fel).

Vad hÀnder om jag för mitt barn till Danmark?
Kan danska poliser eller myndigheter göra nÄgot mot mig i Danmark?
Kan svenska poliser eller myndigheter göra nĂ„got  mot mig i Danmark?
Kan NÅGON tvinga mig tillbaka till Sverige?

Pappa utlÀndsk medborgare (har dock permanent uppehÄllstillstÄnd i Sverige), barnet Àr bÄde svensk- och utlÀndsk medborgare.
Mamma Àr svensk.

SnĂ€lla svara oss snarast, vi Ă€r desperate efter att ha levt i detta helvete i snart 1Âœ Ă„r!

Mvh, Pappa? & Mamma?
Titel: LVU Àr ett administrativt beslut...
Skrivet av: susanna svensson skrivet 07 mars 2004, 07:53:54 AM
Jag vet inte vad som hÀnder? En familj som flydde till Norge frÄn sverige klarade sig, men dÀr var alla i familjem Norska medborgare. Socialen i Sverige försökte dock fÄ barnen utlÀmmnade sÄ att de fortsÀttningsvis kunde vÄrdas i fosterhemmet dÀr de tvingats plocka bajs med hÀnderna. I ert fall verkar det ju som att ingen av förÀldrarna Àr Danska medborgare och att mannen Àr invandrare frÄn ett annat land. Danmark har vÀl inte direkt gjort sig kÀnt för att behandla invandrare vÀl. LVU gÀller inte utomlands sÄvida myndigheterna inte i skymmundan fixat nÄr EU direktiv om detta. Det som kan hÀnda Àr att Svenska myndigheter efterlyser er för egenmÀktighet med barn och att de danska myndigheterna utlÀmmnar er till Sverige. EU rÀtten har Àndrats sÄ att det gÄr lÀttare att utlÀmna folk mellan olika EU lÀnder.
Titel: Vi ska Ă„ka vidare...
Skrivet av: Pappa? & Mamma? skrivet 07 mars 2004, 12:44:55 PM
Hej!

Det Àr inte sÄ att vi tÀnkt stanna i Danmark.
Bara ta oss dit (till flygplatsen) för att ta flyget till annat land (utanför EU).
Vad vi undrar Àr om vi kan kÀnna oss sÀkra i Danmark eller om vi mÄste "vara pÄ vÄr vakt" tills vi Àr i luften i ett flygplan?

Mvh, Pappa? & Mamma?
Titel: LVU Àr ett administrativt beslut...
Skrivet av: susanna glömde logga in skrivet 07 mars 2004, 14:53:44 PM
Jag vet inte har ni tur sÄ kanske ni klarar det.
Titel: Konsekvensanalys
Skrivet av: Ruby Harrold-Claesson skrivet 07 mars 2004, 14:57:32 PM
Hej Mamma? och Pappa?

Inledningsvis mÄste jag upplysa er om att jag tycker att det Àr förfÀrligt att ni mÄste övervÀga att ta ert barn och fly frÄn vÀlfÀrdsstaten Sverige och dess socialbyrÄkrater för att rÀdda er son och er mÀnskliga rÀttighet till privat och familjeliv.

Det Àr förÀldrarnas primÀra skyldighet - vare sig det Àr i mÀnniskoslÀktet eller i djurvÀrlden - att skydda sin avkomma frÄn fara. Ingen nÀrmar sig en algko med kalv eller tar en tigerunge eller en lejoninnas unge. Men, förÀldrar i Sverige förvÀntas sitta helt passivt och se pÄ medan socialtjÀnstens personal med benÀget bistÄnd frÄn domarna i förvaltningsdomstolarna konfiskerar deras barn och skÀnker bort dem till betald vÄrdpersonal.

Det Àr bra att ni försöker utröna vilka konsekvenser det kan ha att kidnappa tillbaka sitt av socialtjÀnsten kidnappade barn och fly frÄn Sverige. Socialen gör aldrig en konsekvensanalys nÀr de tar barn frÄn sina förÀldrar!

Brottsbalken 7:4 stadgar följande
4 § Den som obehörigen skiljer ett barn under femton Är frÄn nÄgon som har vÄrdnaden om barnet döms för egenmÀktighet med barn till böter eller fÀngelse i högst ett Är, om gÀrningen inte utgör brott mot frihet. Detsamma gÀller, om den som gemensamt med nÄgon annan har vÄrdnaden om ett barn under femton Är utan beaktansvÀrt skÀl egenmÀktigt bortför barnet eller om den som skall ha vÄrdnaden obehörigen bemÀktigar sig barnet och dÀrigenom sjÀlv tar sig rÀtt.
Till ansvar enligt första stycket döms ocksÄ den som obehörigen skiljer ett barn under femton Är frÄn nÄgon som vÄrdar barnet med stöd av lagen (1990:52) med sÀrskilda bestÀmmelser om vÄrd av unga, om gÀrningen inte utgör brott mot frihet eller frÀmjande av flykt.
Är brott som avses i första eller andra stycket grovt, skall gĂ€rningsmannen dömas till fĂ€ngelse, lĂ€gst sex mĂ„nader och högst fyra Ă„r. Lag (1993:207).

I fallet Alexander Aminoff reste socialtjÀnstens personal till Helsinki och förde tillbaka honom sedan han hade flytt undan socialtjÀnsten i Lidingö och de omÀnskliga förhÄllandena i fosterhemmet. JO Ätalade inte eftersom man ansÄg att socialens personal inte kunde veta att det var brottsligt att kidnappa den 12-Äriga pojken och föra honom tillbaka till Sverige.

NÀr det gÀller biologiska förÀldrar intar statsmakterna en helt annan hÄllning.

LÀs gÀrna om kvinnan frÄn El Salvador som försökte rÀdda sina barn undan socialtjÀnsten
TvÄngsomhÀndertagande av utlÀndska barn (http://www.nkmr.org/tvangsomhandertagande_av_utlandska_barn.htm) och fallet Martina Sinahan Ung mor flydde utomlands med sin dotter som hotades av tvÄngsomhÀndertagande (http://www.nkmr.org/ung_mor_flydde_med_dottern_tv4.htm).

Fallet dÄ den norska familjen i Nora flydda tillbaka till Norge med sina barn slutade lyckligt. Det finns tvÄ artiklar om Norafallet pÄ NKMR:s hemsida. För barnens bÀsta - Ompröva dÄ dessa felaktiga beslut (http://www.nkmr.org/for_barnens_basta_omprova_felaktiga_beslut.htm) och Den norska familjen i nora "kidnappade" sina barn och flydde tillbaka till norge (http://www.nkmr.org/den_norska_familjen_i_nora.htm)

Jag önskar er lycka till!

Ruby H-C