Nordiska kommittén för Mänskliga rättigheters - Diskussionsforum

SocialtjĂ€nsten => TvĂ„ngsomhĂ€ndertagande och andra ingripanden => Ämnet startat av: AdamP skrivet 02 september 2015, 19:20:11 PM

Titel: Socialen tog dotter
Skrivet av: AdamP skrivet 02 september 2015, 19:20:11 PM
VÄra 16 Är dotter Àr placerat i jourhem emot vÄr vilja. VI fick ultimatum frÄn Socjalen att de placerar vÄr dotter om vi vill eller inte och vi har tvÄ vall: SOL eller LVU. Vi valde SOL.
Dotter var manipulerat av kompisar och för att ha mer  frihet hittade hon pĂ„ historier, gick till Socialen och efter nĂ„gra dagar tog dem henne.

Vad kan vi göra att ha dotter tillbacka, svÄraste Àr att hon Àr hjÀrntvÀttat av kompisar och kompisar förerdrar och sjÀlv vill inte bo hemma.
Har ni lösning pÄ detta helvete vi gör genom? Vi Àr bÄde akademiker, bÄda jobbar, har eget hus, gjorde allt för vÄr dotter. Vi Àlskar henne och grÄter nu varje dag.
Titel: SV: Socialen tog dotter
Skrivet av: Ruby Harrold-Claesson skrivet 06 oktober 2015, 07:38:34 AM
AdamP, jag beklagar att ocksÄ din familj har rÄkat ut för svensk socialtjÀnst.

Du skriver: "Vi Àr bÄde akademiker, bÄda jobbar, har eget hus, gjorde allt för vÄr dotter." Ni har gett er dotter alla förutsÀttningar för ett lyckligt liv i Sverige, men det lÄter som om hon har gÄtt vilse i kompisgÀnget. Det Àr inte första gÄngen som ungdomar, som inte har lika trygga familjestrukturer, imponerar pÄ sina kompisar och manipulerar dem att "frigöra" sig frÄn sina förÀldrars beskydd.

Fick ni trÀffa er dotter under den första SoL-tiden?

Jag hoppas att era problem har redan löst sig, men om sÄ inte Àr fallet skicka ett e-mail till Board@nkmr.org, nÀr du har lÀst min replik.

VĂ€nligen,

Ruby Harrold-Claesson
Jur. kand
Ordf. i NKMR