Nordiska kommittén för Mänskliga rättigheters - Diskussionsforum

Socialtjänsten => Tvångsomhändertagande och andra ingripanden => Ämnet startat av: AdamP skrivet 02 september 2015, 19:20:11 PM

Titel: Socialen tog dotter
Skrivet av: AdamP skrivet 02 september 2015, 19:20:11 PM
Våra 16 år dotter är placerat i jourhem emot vår vilja. VI fick ultimatum från Socjalen att de placerar vår dotter om vi vill eller inte och vi har två vall: SOL eller LVU. Vi valde SOL.
Dotter var manipulerat av kompisar och för att ha mer  frihet hittade hon på historier, gick till Socialen och efter några dagar tog dem henne.

Vad kan vi göra att ha dotter tillbacka, svåraste är att hon är hjärntvättat av kompisar och kompisar förerdrar och själv vill inte bo hemma.
Har ni lösning på detta helvete vi gör genom? Vi är både akademiker, båda jobbar, har eget hus, gjorde allt för vår dotter. Vi älskar henne och gråter nu varje dag.
Titel: SV: Socialen tog dotter
Skrivet av: Ruby Harrold-Claesson skrivet 06 oktober 2015, 07:38:34 AM
AdamP, jag beklagar att också din familj har råkat ut för svensk socialtjänst.

Du skriver: "Vi är både akademiker, båda jobbar, har eget hus, gjorde allt för vår dotter." Ni har gett er dotter alla förutsättningar för ett lyckligt liv i Sverige, men det låter som om hon har gått vilse i kompisgänget. Det är inte första gången som ungdomar, som inte har lika trygga familjestrukturer, imponerar på sina kompisar och manipulerar dem att "frigöra" sig från sina föräldrars beskydd.

Fick ni träffa er dotter under den första SoL-tiden?

Jag hoppas att era problem har redan löst sig, men om så inte är fallet skicka ett e-mail till Board@nkmr.org, när du har läst min replik.

Vänligen,

Ruby Harrold-Claesson
Jur. kand
Ordf. i NKMR