Nordiska kommittén för Mänskliga rättigheters - Diskussionsforum

SocialtjĂ€nsten => Uppfostran av barn och ungdomar => Ämnet startat av: Alina skrivet 29 juli 2014, 13:11:02 PM

Titel: Sveriges sexmyndighet RFSU organiserar Pride med Scandic/kommunanstÀllda
Skrivet av: Alina skrivet 29 juli 2014, 13:11:02 PM
1.2015-01-19
http://mobil.dn.se/nyheter/varlden/sex-och-smisk-under-julfest-pa-skola-uppror-alanningar/

2.2015-01-10
RFSU folket sprider sexpropaganda Àven till smÄ barnen pÄ SVT Barnkanalen.
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article20129073.ab
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article10332484.ab
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article18435618.ab
Snopp- och snippstorm pÄ Barnkanalens Facebook
Nya trailern fick förÀldrar att se rött mot barnprogrammet
Dansande snoppar och snippor vÀcker viralt vredesmod.
Barnkanalens tecknade film utsÀtts för hatstorm av förÀldrar pÄ Facebook.
– Det finns ett pedagogiskt syfte med den, sĂ€ger Kajsa Peters, programmets projektledare.
    Dela   
    Tweeta   
Kommentera


I programmet ”Bacillakuten” pĂ„ Barnkanalen dansar och sjunger tecknade snoppar och snippor.
”Snippidippsnippididoo, snippan Ă€r hĂ€ftig kan du tro. Till och med pĂ„ en gammal tant, snippan sitter dĂ€r sĂ„ elegant”, gĂ„r ett parti av texten.
Barnkanalen lade ut musikvideon pÄ sin Facebooksida för spridning, men överöstes av en kritikstorm.
Tvingades tillrÀttavisa vuxna
Över 500 kommentarer dök snabbt upp under klippet. MĂ„nga uppmuntrande, men en hel del rasande.
”Hej, vi tar till oss av alla synpunkter vi fĂ„r in, men det Ă€r ocksĂ„ vĂ€rt att pĂ„peka att mĂ„nga barn följer oss hĂ€r pĂ„ Facebook sĂ„ tĂ€nk pĂ„ hur ni uttrycker er nĂ€r ni inte gillar nĂ„got i vĂ„rt utbud”, kommenterar Barnkanalen sjĂ€lva utbrotten i kommentarsfĂ€ltet.
Bacillakutens projektledare Kajsa Peters hÀlsar genom SVT att musikvideon utgÄr frÄn en efterfrÄgan om undervisning om könsorganet frÄn förÀldrar och barn.
”Helt naturligt för barn”
– VĂ„rt program bygger pĂ„ frĂ„gor frĂ„n barnen och vi har fĂ„tt in massor av frĂ„gor om snoppen och snippan. De Ă€mnen som vi fĂ„r in flest frĂ„gor om gör vi ocksĂ„ program om, sĂ€ger hon.
I varje program av ”Bacillakuten” görs en ny lĂ„t.
– För barnen Ă€r det helt naturligt, som vilken kroppsdel som helst. Vi hoppas att den hĂ€r lĂ„ten ska bidra till att det blir lĂ€ttare för förĂ€ldrar att prata om snoppen och snippan med sina barn, det finns ett pedagogisk syfte med den, hĂ€lsar Kajsa Peters.
 
Fotnot: Se klippet pÄ Barnkanalens Facebooksida
 Rebecca Haimi
8 januari 2015  20:47

2275
    Dela   
28
    Tweeta   
67
Kommentera

LÄS MER

Bolibompa-draken fÄr nytt hem
 I januari fĂ„r nya "Bolibompa" premiĂ€r pĂ„ SVT:s Barnkanalen. I det uppdaterade barnprogrammet fĂ„r Bolibompa-draken liv och flyttar in i ett rosa hus tillsammans med


Toarullar spöar skiten ur ”Idol”
 Fuck Melodifestivalen. Spola ”SĂ„ mycket bĂ€ttre”. Kamma dig, ”Idol”. NĂ€r det gĂ€ller musikunderhĂ„llning fĂ„r programmen dyngspö av toarullar.

SVT tar bort rasismen ur Pippi
 Pippi LĂ„ngstrump kommer inte lĂ€ngre att kalla sin pappa ”negerkung”, utan bara kung. Hon kommer inte heller att leka ”kines” genom att strĂ€cka ut huden runt ögonen.

Barnprogramledare pÄ porrsajter
 Hon Ă€r barnens favorit i SVT:s nya barnkanal. Samtidigt sprids nakenbilder pĂ„ Sandra Wimark, 26, pĂ„ flera stora porrsajter. – Det Ă€r nĂ„gon som vill jĂ€vlas med mig, sĂ€ger


Kringlan lÀmnar barnprogrammet efter knarkbrÄket
 Förra veckan berĂ€ttade han om sitt knarkbrĂ„k med SVT. Nu lĂ€mnar ”Kringlan” Svensson barnprogrammet ”Sommarlov”. – Det gick inte lĂ€ngre, sĂ€ger han.
Visa fler

3.2014-12-19
http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article20043110.ab
LÀrare anhÄllen för sexutnyttjande
VÄXJÖ. En lĂ€rare i VĂ€xjö kommun har anhĂ„llits som misstĂ€nkt för sexutnyttjande av en elev. LĂ€raren har frivilligt sagt upp sig och fick i gengĂ€ld tio mĂ„nadslöner, rapporterar P4 Kronoberg.
Utredningen gÀller en tonÄrspojke, som enligt anmÀlan utnyttjats under lÄng tid. AnhÄllandet gjordes efter förhör med mannen, som nu pÄ sannolika skÀl Àr misstÀnkt för sexuellt utnyttjande av barn i beroendestÀllning.
TT
18 december 2014  11:39


4.2014-12-02
http://mobil.dn.se/nyheter/sverige/skolverket-sexistiskt-satt-att-trycka-ned-flickor-pa/
Skolverket: Sexistiskt sÀtt att trycka ned flickor pÄ

Publicerad i dag 12:02

Skolverket tar avstĂ„nd frĂ„n hur ordet madrass anvĂ€nds i ett prov pĂ„ Östlyckeskolan i AlingsĂ„s. UndervisningsrĂ„d Annika Hjelm menar att det strider mot skolans vĂ€rdegrund. ”Det hĂ€r Ă€r ett sexistiskt sĂ€tt att trycka ned flickor pĂ„â€, sĂ€ger hon.

Annons:

Sex- och samlevnadsprovet pĂ„ Östlyckeskolan, dĂ€r en av frĂ„gorna var vad en tjej som ligger runt kallas (rĂ€tt svar: madrass) har fĂ„tt hĂ„rd kritik i sociala medier.

Annika Hjelm, undervisningsrÄd pÄ Skolverket, tycker att det lÄter som en konstig provfrÄga. Dessutom gÄr den stick i stÀv mot skolans vÀrdegrund.

– Syftet med sex- och samlevnadsundervisning Ă€r ju att motverka stereotypa könsroller som begrĂ€nsar pojkar och flickors olika möjligheter. Det handlar om frĂ„gor som jĂ€mstĂ€lldhet, likabehandling och antidiskriminering, sĂ€ger hon.

Även orden bordell, hallickar och torskar fanns med i provet. De anser Annika Hjelm kan vara relevanta, eftersom de anvĂ€nds i svenska sprĂ„ket. DĂ€remot har hon svĂ„rt att se nĂ„gon anledning till att ha med ordet madrass i ett prov.

– Madrass har en annan karaktĂ€r, det Ă€r ett sĂ€tt att tala nedsĂ€ttande om flickor. Skolan har ingen anledning att lĂ€ra ut ord som anvĂ€nds för att göra ned mĂ€nniskor.

Riksorganisationen för kvinnojourer, Roks, anser att provfrÄgan Àr ganska symptomatisk för den sexualundervisning som finns i svenska skolor.

– Den trivialiserar och förminskar sexuellt vĂ„ld och diskriminering av kvinnor. Den hĂ€r hĂ€ndelsen gör det vĂ€ldigt tydligt. Det Ă€r nĂ€stan som ett skĂ€mt att kvinnor kallas madrass, men det Ă€r jĂ€tteallvarligt, sĂ€ger vice ordförande Beatrice Unander-Scharin.

Hon tycker att sexualundervisningen behöver ses över.

– Om skolor och andra instanser inte tar ansvar för att prata om diskriminering och sexuellt vĂ„ld finns det en ganska stor risk för att ungdomar inte granskar sina egna vĂ€rderingar.

Cecilia Knutsson, chef för barn- och ungdomsförvaltningen i AlingsĂ„s, kan inte svara pĂ„ hur frĂ„gan kom med i provet – men menar att den Ă€r helt malplacerad.

– Att kalla det för ordprov blir helt tokigt. Man kanske inte skulle ha haft nĂ„got prov alls eller valt att formulera det pĂ„ annat sĂ€tt. Att ha med den hĂ€r typen av frĂ„gor i ett skriftligt sammanhang blir jĂ€ttefel, sĂ€ger hon.

Under tisdagen har rektorerna samlat elever, lÀrare och förÀldrar för att diskutera saken.

– Vi Ă€r helt eniga om det som har hĂ€nt inte Ă€r okej. Vi tar helt avstĂ„nd frĂ„n anvĂ€ndandet av nedsĂ€ttande och könssterotypa uttryck.

DN har sökt rektor Kerstin Sondefors för en kommentar.

Marit Sundberg

marit.sundberg@dn.se

5.2014-11-20
Elever bojkottade HBTQ-dagar
Publicerad 19 november 2014 kl 22.41
INRIKES.NÀr Centralskolan i Pajala höll temadagar om HBTQ-frÄgor hölls högstadieelever frÄn laestadianska familjer hemma. Anledningen Àr att förÀldrarna anser att skolan förmedlar ensidig propaganda för en homosexuell livsstil.

Gilla artikeln pÄ Facebook
Dela och skriv ut
Rektorn IngegÀrd MÀki "ser allvarligt" pÄ saken.

– Vi har en likabehandlingsplan dĂ€r det stĂ„r att vi ska ha respekt och ha förstĂ„else för varandra oavsett kön och sexuell lĂ€ggning. Vi har ju skolplikt i Sverige och det hör ju till lĂ€roplanen att alla elever ska ta del utav det hĂ€r, sĂ€ger hon till Haparandabladet.

En av förÀldrarna, HÄkan Kero, pÄpekar att homosexuella enligt vÀckelserörelsens uppfattning ska leva i celibat.

– De som skulle företrĂ€da olika grupper var alldeles för ensidiga. Alla var positiva till HBTQ och det fanns ingen representant för grupper som bekĂ€nnande kristna som Ă€r homosexuella men som pĂ„ grund av sin tro avstĂ„r frĂ„n att leva ut sin homosexualitet och hellre lever i celibat, sĂ€ger HĂ„kan Kero till P4 Norrbotten.

6.
2014-11-20
MĂ€ngder av RFSU medlemmar Ă€r pedofiler. Varje Ă„r lĂ€ser vi i tidningar om pedofila RFSU ordföranden, kvinnor(hen) och mĂ€n(hen). RFSU med Skolverket och med kommunala Utbildningsförvaltningar samt Regeringens Utbildningsdepartamentet tvinger Sveriges barn, sĂ„ unga som f.om 9 Ă„rs Ă„lder redan frĂ„n Ă„k3-4 att genomgĂ„ "sexundervisning". Åk5 barnen redan tvingas att praktisera sex pĂ„ en docka. NĂ„gon mĂ„ste stoppa det, kanske BEO? Eftersom sexundervisning för eleverna Ă€r till nytta bara till pedofiler frĂ„n RFSU till ex.RFSU borde avskaffas över huvudtaget och deras sexsaker , inkl "sexundervisning" för barn/tonĂ„ringar borde inte skattefinansieras, om man vill stoppa pedofili i Scerige.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19887168.ab
Erik, 25: ”FĂ„r jag runka till din bild?”
”FĂ„r jag runka till din bild?”
SĂ„ skriver 25-Ă„rige Erik till ”Elin”, 12 Ă„r, pĂ„ nĂ€tet.
NÀr Aftonbladets startar fiktiva nÀtkonton pÄ Kamrat.com och Kik fÄr vi hundratals svar frÄn vuxna mÀn.
– Det skulle kunna vara din eller min dotter, sĂ€ger kriminalinspektör Jörgen Lindeberg.
    Dela   
    Tweeta


Han heter Hans, Àr 45 Är, och vill trÀffa mig.
”Hej sötis”, ”E du modell?”, ”Rakad?”
Att jag heter Elin, Ă€r 12 och gillar fotboll bryr han sig inte om. Han vill att jag visar mig naken i webbkameran. Överkroppen, till att börja med.
I utbyte ska han köpa saker till mig. Trosor, vĂ€skor – vad jag vill.
Han Àr inte ensam. NÀr Aftonbladet utger sig för att vara en 12-Ärig och 14-Ärig tjej pÄ nÀt­forumet Kamrat.com fÄr vi kontakt med 23 respektive 70 olika mÀn pÄ ett dygn. Efter fyra veckor har vi fÄtt över 1 000 svar.
Erbjuder oss sex
Vi blir tillfrĂ„gade att skicka nakenbilder eller Skypeadresser. Andra erbjuder oss att sĂ€lja sexuella tjĂ€nster. ”Vill du ha 20 centimeter i din tighta lilla fitta?” ”FĂ„r jag runka till din bild?” ”Vad gör du för 500 kronor?” Det trots att Kamrat.com har ett strikt förbud mot sexuella kontakter. De som bryter mot reglerna utesluts ur forumet, enligt hemsidans ordningsregler.
Signaturen Rawks93 skriver: ”Hej (: du Ă€r riktigt snygg, Ă€r du intresserad av att tjĂ€na pengar?” Han betalar 1 000 kronor för en avsugning och kan tĂ€nka sig att betala resan till Skövde om ”Elin” stĂ€ller upp.
”Krillesthlm1” vill ocksĂ„ betala för sex. Han skriver till 14-Ă„riga ”Emma” och berĂ€ttar att han Ă€r 39 Ă„r och vĂ€ktare. Han har varit med yngre tjejer förut. I utbyte mot sex erbjuder han vitt vin och fyra paket cigaretter.
Har ökat lavinartat
Andra pressar Elin och Emma att skicka bilder. ”Skicka en bild pĂ„ dig sĂ„ kanske jag slutar”, skriver ”Biffulicious”. FĂ„r han inga bilder kommer han att fortsĂ€tta skicka nakenbilder pĂ„ sig sjĂ€lv.
Antalet groomingfall har ökat lavinartat de senaste Ären. Hur mÄnga kontakter som sker utan polisens vetskap Àr omöjligt att sÀga, menar Jörgen Lindeberg, kriminalinspektör vid gruppen mot sexuella övergrepp pÄ barn vid Rikskriminalpolisen.
– Det Ă€r ett enormt mörkertal. De hĂ€r fallen brukar börja med nĂ„gra fĂ„ anmĂ€lningar men nĂ€r vi sĂ€tter oss in i dem svĂ€ller de ofta betydligt. Hur mĂ„nga kontakter som faktiskt sker kommer vi nog aldrig veta.
Offrens medelÄlder Àr 13 Är. Den genomsnittliga gÀrningsmannen Àr 35 Är och man.
– De brukar kallas hebefiler. De Ă€r sexuellt intresserade av barn och ungdomar som nĂ„tt puberteten. Ungdomarna kan vara 12 eller 18 Ă„r, egentligen spelar det ingen roll, sĂ„ lĂ€nge de inte hunnit bli vuxna kvinnor, sĂ€ger Jörgen Lindeberg.
Mötet grundar sig ofta i en nyfikenhet hos barnet, enligt Anna Norlén, psykolog och psykoterapeut vid Ericastiftelsen.
– Barn och ungdomar Ă€r nyfikna pĂ„ sex, ofta i tidigare Ă„lder Ă€n vad vi vuxna vill tro. Chattforumet blir en arena att utforska det. NĂ€r för­övaren tar det första initiativet kan ju barnet vara med pĂ„ det, utifrĂ„n sin nyfikenhet. Och det vore inga bekymmer om det skedde i ett forum dĂ€r man bara mötte jĂ€m­bördiga. Men sĂ„ Ă€r det inte, de hĂ€r personerna Ă€r ofta ute efter nĂ„got annat. De manipulerar och lurar, till och med hotar, barnen som till slut tappar kontrollen över situationen.
Hoten tilltar snabbt
TillvÀgagÄngssÀttet Àr ofta detsamma.
I början Àr tonen vÀnlig. Komplimanger, smÄprat. Men hoten kommer snabbt, ibland redan efter nÄgra minuter.
– De hĂ€r mĂ€nnen Ă€r bra pĂ„ att manipulera och kan pĂ„stĂ„ att de har en nakenbild pĂ„ flickan som de hittat pĂ„ nĂ€tet. Det rĂ€cker för att pressa de hĂ€r flickorna att gĂ„ med pĂ„ nĂ€stan vad som helst. Det sista de vill Ă€r att mamma och pappa ska fĂ„ se den dĂ€r bilden, sĂ€ger Jörgen Lindegren.
– Det Ă€r det som Ă€r sĂ„ lĂ€skigt. Det skulle kunna vara din dotter, eller min.
Han beskriver hur spÄrning av gÀrningsmÀnnen blivit allt svÄrare.
– De unga har alltmer börjat
röra sig bort frÄn vanliga nÀtforum som Hamsterpaj och Kamrat och finns mer och mer pÄ internationellt Àgda applikationer i mobilen. DÄ Àr det bara i extrema undantagsfall som vi kan fÄ fram upp­gifter. VÄrt jobb blir helt enkelt att lÀgga pussel.
Skaffar nya alias
Han uppmanar fler att anmÀla.
– FörutsĂ€ttningen för att vi ska kunna gĂ„ vidare Ă€r att anmĂ€la. Hur fruktansvĂ€rt det Ă€n kĂ€nns.
Flera av de meddelanden som skickats till Elin och Emma Ă€r ”solklara regelbrott”, enligt Kamrat.com.
– Personer som uttrycker sig sĂ„ hĂ€r skulle slĂ€ngas ut direkt och vi skulle Ă€ven försöka spĂ€rra personen frĂ„n att registrera sig igen, sĂ€ger Tobias Lind, en av grundarna.
Men metoden Ă€r ofta verkningslös, berĂ€ttar han. Personerna Ă„terkommer hela tiden – med nya alias och frĂ„n nya IP-adresser.
– Att det finns personer i vĂ„rt samhĂ€lle som intresserar sig för barn sexuellt Ă€r tyvĂ€rr en realitet. De som Ă€r lite bevandrade pĂ„ nĂ€tet kommer alltid att hitta ett sĂ€tt att kringgĂ„ reglerna.
 Ida Persson
20 november 2014  06:05

7.2014-11-16
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19864888.ab
Tvillingarna hade dyslexi – sattes i sĂ€rskola
Nu har Robin och Rasmus Sjöholm, 26, fÄtt skadestÄnd för felplaceringen
I fjĂ€rde klass placerades tvillingarna Robin och Rasmus Sjöholm frĂ„n Anderslöv i sĂ€rskola – trots att de bara led av dyslexi.
I dag Àr de 26 Är gamla och har nu efter en lÄng rÀttslig process fÄtt upprÀttelse och ett skadestÄnd pÄ 300 000 kronor var för felplaceringen.
– Det Ă€r skönt att det Ă€r över till sist, sĂ€ger Robin Sjöholm till Aftonbladet.
    Dela   
    Tweeta


Som barn hade tvillingarna Robin och Rasmus Sjöholm, 26, frÄn Anderslöv svÄrt att hÀnga med i skolan. BÄda lider av dyslexi och hade svÄrt för lÀs- och skrivövningar.
NÀr bröderna skulle börja fjÀrde klass blev de placerade i sÀrskola. Deras förÀldrar fick skriva pÄ ett papper för att godkÀnna omplaceringen och nÀr familjen Äret dÀrpÄ flyttade till Trelleborg fortsatte Robin och Rasmus Sjöholm att gÄ i sÀrskolan.
”HĂ€r ska inte jag gĂ„â€
Beslutet fattades av bĂ„de Trelleborgs och Vellinges kommuner – utan att det vid nĂ„got tillfĂ€lle gjordes nĂ„gon ordentlig utredning.
BÄda bröderna kÀnde att de inte hörde hemma i sÀrskolan.
– Jag kĂ€nde att hĂ€r ska inte jag gĂ„. Det uppdagades inte förrĂ€n jag gick in pĂ„ tionde Ă„ret, som det kallas inom sĂ€rskolan. Jag skulle in pĂ„ möbelsnickarutbildning och dĂ„ krĂ€vdes det att jag skulle testas om. Det visade sig att vi bĂ„da var normalbegĂ„vade. Samma dag skrevs vi ut ur sĂ€rskolan, berĂ€ttar Robin Sjöholm för Aftonbladet.
Sammanlagt hade de gÄtt i sÀrskola i fem Är.
– Det Ă€r under de fem Ă„ren som man bildar sin identitet. Jag gick miste om tonĂ„ren dĂ„ man hĂ„ller pĂ„ med djĂ€vulskap, för vi blev behandlade som barn, sĂ€ger Robin Sjöholm.
– Det var mer som ett fĂ€ngelse Ă€n som nĂ„got annat. Det sista Ă„ret var för jĂ€vligt. Jag hade repeterat alla kurser i tvĂ„ Ă„rs tid. Jag kĂ€nde att lĂ€rarna inte lyssnade pĂ„ en. Hur man mĂ„dde brydde de sig inte om.
Kommunen hade gjort fel
År 2007 började familjen Sjöholm att driva rĂ€ttsprocessen, först mot Vellinge kommun och sedan mot Trelleborgs kommun.
Fem Är senare, 2012, kom domen, som slog fast att bröderna hade blivit felplacerade. Kommunerna hade gjort fel i att placera tvillingarna i sÀrskola frÄn Ärskurs fyra.
För nĂ„gra veckor sedan fick bröderna Sjöholm sitt skadestĂ„nd – 300 000 kronor var, varav hĂ€lften betalades av Vellinge kommun och hĂ€lften betalades av Trelleborgs kommun.
– Det Ă€r ett plus, men samtidigt kĂ€nns det som att du i det svenska rĂ€ttsystemet mĂ„ste bevisa varje krona. Även om man hade velat ha mer pengar i fickan sĂ„ mĂ„ste man vara realistisk, sĂ€ger Robin Sjöholm.
Pengar till studierna
Han lÀser just nu matematik C för att senare lÀsa till geolog vid Lunds universitet. Hans bror Rasmus Sjöholm jobbar som bagare i Falsterbo.
Vad kommer du att göra för pengarna?
– Jag kommer förmodligen att anvĂ€nda det till mina studier. Om jag ska plugga i Lund behöver jag inte oroa mig för att ha arbete för att klara studierna, sĂ€ger Robin Sjöholm.
KÀnner du att du och din bror har fÄtt upprÀttelse, till slut?
– I slutĂ€ndan, ja. Det hĂ€r banar vĂ€g för andra som har suttit felplacerade i sĂ€rskola. SĂ„ att alla kan se hur man kan ta sig vidare.
– Det Ă€r gött att man kan lĂ€mna det hĂ€r bakom sig till slut. Samtidigt kĂ€nns det lite bittert om man tĂ€nker pĂ„ hur lĂ„ng tid det har tagit. Men det Ă€r skönt att det Ă€r över till sist.
 Anna Lindberg
16 november 2014  05:53
451
    Dela   
23
    Tweeta


8.
RFSU Ă€r en organisation som bland annat,genom Skolverket organiserar obligatorisk sexundervisning pĂ„ Sveriges skolor,som ingĂ„r i  skolprogramm (inom Socialkunskap och biologi).
2014-08-14
http://www.friatider.se/rfsl-topp-misst-nks-f-r-nnu-en-v-ldt-kt
Den 44-Ärige RFSL-ordföranden arbetade med unga som sÄlde sex.

RFSL-topp misstÀnks för Ànnu en vÄldtÀkt
Publicerad 14 augusti 2014 kl 15.12
Inrikes.Den 44-Ärige RFSL-mannen stÄr Ätalad för att ha sexuellt utnyttjat flera unga mÀn och fÄtt dem att prostituera sig. Nu presenterar Äklagaren nya brottsmisstankar mot honom. HBTQ-profilen ska ha hÄllit ytterligare en ung man frihetsberövad och vÄldtagit honom grovt.


Gilla artikeln pÄ Facebook


Dela och skriv ut


Share on email
 
Share on print
 
Share on twitter
 
More Sharing Services
 
1 
Som ordförande för den skattefinansierade lobbyorganisationen RFSL i Halland engagerade sig mannen i kampanjer för att hjÀlpa killar som sÀljer sex. Samtidigt ska han sjÀlv ha drogat och sexuellt utnyttjat flera unga mÀn i beroendestÀllning som bott hos honom.

För att finansiera sina knarkvanor ska mannen dessutom ha förmĂ„tt de unga mĂ€nnen att prostituera sig – samtidigt som han som RFSL-ordförande profilerade sig som engagerad för att motverka prostitution.

– Vi kör ju en kampanj som heter "mĂ€n som köper och sĂ€ljer sex". Vi har varit ute pĂ„ stan och vi delat ut informationsblad om föreningen. Och det har dĂ„ hört av sig ett antal ungdomar, berĂ€ttade 44-Ă„ringen i en intervju med P4 i juli 2012.

RÀttegÄngen inleddes under sommaren men fick avbrytas nÀr nya bevis framkom.

Nu har Äklagaren lÀmnat in en tillÀggsstÀmning mot mannen, rapporterar Expressen. Det rör sig bland annat om ytterligare en ung man som trÀder fram med anklagelser mot HBTQ-profilen. Den unge mannen ska ha hÄllits frihetsberövad i sju dagar i april och blivit grovt vÄldtagen.

– De nya brottsmisstankarna kommer frĂ„n en person som har gĂ„tt och burit pĂ„ detta sedan det hĂ€nde, och nyligen berĂ€ttat för polisen vad som har intrĂ€ffat. Jag anser att detta ska rubriceras som ett grovt brott, sĂ€ger Sonja Pettersson Wallin till Hallandsposten.

9.
HomosexhÄngel pÄ storbildsskÀrm
Publicerad 28 juli 2014 kl 15.49
INRIKES.Barnfamiljer som passerar Stureplan i centrala Stockholm kommer nu att fÄ titta pÄ Scandics bilder av homosexuella par som tar en "hÄngelpaus" under Pridefestivalen.

Gilla artikeln pÄ Facebook

Dela och skriv ut
Share on email Share on print Share on twitter More Sharing Services
1
Det Àr hotellkedjan Scandic som har satt upp ett mobilt hotellrum pÄ Norrmalmstorg i Stockholm, rapporterar Dagens Media.

Dit ska lystna hbtq-personer kunna gÄ och för en stund pÄ tu man hand.

Bilder pÄ de par som tar en "hÄngelpaus" visas dÀrefter pÄ storbildsskÀrmar runt om i Stockholm, bland annat pÄ Stureplan

Scandic uppmanar personer som deltar i kampanjen att ladda upp bilder pÄ Instagram under hashtaggen #HÄngelToGo.