Nordiska kommittén för Mänskliga rättigheters - Diskussionsforum

SocialtjĂ€nsten => TvĂ„ngsomhĂ€ndertagande och andra ingripanden => Ämnet startat av: Alina skrivet 11 februari 2014, 09:29:59 AM

Titel: Socialernas utredare:"vi vet inte hur mÄnga fosterfamiljer misshandlar barn"
Skrivet av: Alina skrivet 11 februari 2014, 09:29:59 AM
1.
2015-05-14
http://www.dn.se/ekonomi/bolag-tjanar-miljoner-pa-flyktinglagenheter-for-ungdomar/
http://www.dn.se/ekonomi/vardboenden-gor-extrema-vinster-fran-skattemedel/
VÄrdboenden gör extrema vinster frÄn skattemedel
Publicerad i dag 06:18
Bolag tjÀnar miljoner pÄ flyktinglÀgenheter för ungdomar 2015-05-05
En av tre svenskar kÀnner klimatÄngest 2015-03-24
SĂ„ ger du dricks i USA 2015-03-04
Revisorn med flest uppdrag i Sverige 2015-03-12
HÀr riskerar var fjÀrde invÄnare att drabbas av hjÀrtinfarkt 2015-02-13
MĂ„nga privata företag som har hvb-hem och gruppboenden har vinstmarginaler som vida övertrĂ€ffar börsbolagen, skriver Dagens SamhĂ€lle. ”SĂ„ höga vinster i den hĂ€r verksamheten Ă€r inte rimligt” kommenterar Marie SallnĂ€s, professor i socialt arbete.

Drygt 140 av de 365 granskade bolagen i Dagens SamhĂ€lles undersökning hade en vinst pĂ„ över 10 procent – redan det skulle vara ett bra resultat i nĂ€ringslivet. Men nĂ€stan 50 av bolagen har över 20 procent i vinst före skatt, och ett par sĂ„ mycket som 40-50 procent.

Eftersom verksamheten bestÄr av hvb-hem, gruppboenden och behandlingshem kommer pengarna frÄn kommunerna, skattepengar alltsÄ. Ofta handlar det om höga dygnsavgifter pÄ omkring 4.000 kronor per dygn som ligger bakom omsÀttningen.

– Det handlar om utsatta mĂ€nniskor, i vissa fall tvĂ„ngsplacerade. SĂ„ höga vinster i den hĂ€r verksamheten blir inte rimligt, sĂ€ger Marie SallnĂ€s, professor i socialt arbete vid Stockholms universitet, till Dagens SamhĂ€lle.

Enligt SallnÀs har man inte heller kunnat konstatera om det finns nÄgon koppling mellan priset och kvaliteten pÄ vÄrden.

Ett företag som under 2015 fick sitt tillstÄnd indraget, och som var inriktat pÄ vÄrd av ensamkommande flyktingbarn, gjorde 26 miljoner i vinst pÄ 53 miljoner i inkomster, 50 procent.

Företaget hade sÄ dÄlig koll pÄ grundlÀggande saker som vilka barn som var inskrivna att tillstÄndet drogs in, ett beslut som överklagats.

Enligt en annan aktör Àr det dock inte sÄ lÀtt att tjÀna mycket pengar om man har högskoleutbildad personal, och bra bemanning. DÄ kommer vinsten i stÀllet frÄn att man har full belÀggning, nÄgot som krÀver att kommunerna Àr nöjda med verksamheten.

Ett annat sÀtt Àr att sjÀlv Àga lokalerna och slippa betala hyra.

Undersökningen omfattar 365 företag, 144 hade minst 10 procent i vinst och 47 minst 20 procent i vinst. Enbart företag med en omsÀttning som var större Àn 10 miljoner Är 2013 finns med.

Juan Flores
juan.flores@dn.se

2.
2013-11
Åtalas för att ha utsatt fosterbarn för stor fara

LUDVIKA

En kvinna i Ludvika Àr misstÀnkt för att ha förfalskat olika sjukdomssymtom och dÀrigenom utsatt ett fosterbarn för bland annat ett tillstÄnd som kunde ha varit livshotande. Kvinnan har Ätalats för grov misshandel.

Relaterat

Kort efter födseln placerades barnet hos en familj i Ludvika. Och frÄn och med maj 2012 och fram till 1 mars i Är misstÀnks kvinnan i familjen genom förfalskning av olika sjukdomssymtom hos barnet, förmÄtt lÀkare vid Falu lasarett och Akademiska sjukhuset i Uppsala att utsÀtta barnet för en stor mÀngd onödiga undersökningar, operativa ingrepp och medicinering.

NÄgot som enligt Ätalet tillfogade barnet smÀrta, undernÀring och infektionsrisker. Dessutom ska barnet i februari i Är ha försatts i ett tillstÄnd som hade kunnat bli livshotande. I mars i Är placerades barnet i en annan familj.

Åklagare Christel Anderberg anser att misshandeln ska bedömas grov dĂ„ det den pĂ„gĂ„tt under en lĂ„ng tid, riktat sig mot ett litet barn, inneburit ett svĂ„rt lidande för barnet och prĂ€glats av hĂ€nsynslöshet.

Vittnesförhör har hÄllits med ett antal personer av vilka nÄgra har berÀttat att inga av de symtom som fostermamman angivit hade stöd av de kliniska fynden. Och en överlÀkare vid Akademiska sjukhuset har tillstyrkt att barnets besvÀr inte stÀmde överens med erhÄllna undersökningsresultat.

http://www.dt.se/nyheter/ludvika/1.6493103-atalas-for-att-ha-utsatt-fosterbarn-for-stor-fara

3.
http://mobil.dn.se/nyheter/sverige/8-aringens-dod-karlskrona-kommun-stanger-av-rektor/
http://www.aftonbladet.se/incoming/article18872497.ab
Skolan gör inte orosanmÀlningar om barnen om de far illa i fosterfamiljer försvarade av socialtjÀnster.
2014-05-13
Skolan: Ingenting har föranlett en orosanmÀlan
ÅttaĂ„riga Yara kom ofta sent till skolan.
Hon bar för lite klĂ€der, hade synliga blĂ„mĂ€rken och flera personer som mötte henne reagerade och anmĂ€lde misstĂ€nkta missförhĂ„llanden – till bĂ„de socialen, polisen och Yaras skola.
Men pÄ skolan reagerade man inte.
– Ingenting har föranlett att man gjort en orosanmĂ€lan, sĂ€ger förvaltningschefen pĂ„ barn- och ungdomsförvaltningen, Maria Persson.
Som Aftonbladet berÀttade i gÄr sÄ har Yaras skola kontaktats av bland andra butikschefen Therese Andersson, som var orolig för Yara.
Therese var i kontakt med Yaras klassförestÄndare, som lovade att de skulle föra informationen vidare.
Flera personer anmÀlt
Men under det Är som Yara gick pÄ Tullskolan i Karlskrona har skolan inte nÄgon gÄng skickat en orosanmÀlan till socialen. Trots att minst tre privatpersoner oberoende av varandra sett tecken pÄ att Yara farit illa och larmat myndigheterna har alltsÄ skolan inte mÀrkt nÄgot, eller Ätminstone inte agerat.
Nu Àr Yara död, enligt Äklagaren mördad av det par hon bodde hos.
Yaras klassförestÄndare vill inte svara pÄ vad hon gjort, eller inte gjort.
– Jag vill inte kommentera detta. Det Ă€r jĂ€ttejobbigt. Du fĂ„r ringa till vĂ„r förvaltningschef, vi har blivit tillsagda att inte sĂ€ga nĂ„gonting, sĂ€ger hon till Aftonbladet.
"Skolan har ett ansvar"
KlassförestÄndaren hÀnvisar frÄgorna till förvaltningschefen pÄ barn- och ungdomsförvaltningen, Maria Persson.
Vad gjorde skolan med informationen frÄn butikschefen?
– Den information jag har fĂ„tt om den kontakten Ă€r att de kom överens om att butikschefen skulle Ă„terkomma om det hĂ€r upprepades, men att ingen förnyad kontakt togs.
Minst tre privatpersoner har anmÀlt att flickan varit för tunt klÀdd, haft blÄmÀrken och de har misstÀnkt att hon farit illa.
Har inte skolan under det Är hon gÄtt hos er mÀrkt nÄgonting av detta?
– Som framgĂ„r har inte skolan gjort nĂ„gon orosanmĂ€lan. Det Ă€r det jag kan svara pĂ„.
Har skolan inte mÀrkt nÄgonting, eller har skolan varit försumliga?
– Skolan har sitt uttalade ansvar och har sjĂ€lvklart haft ett uppdrag omkring den hĂ€r flickan under tiden som hon har gĂ„tt hĂ€r. Men ingenting har föranlett att man gjort en orosanmĂ€lan.
Hon har haft hög frÄnvaro, haft synliga blÄmÀrken, gÄtt tunt klÀdd. Som vuxen, borde man inte reagerat pÄ det?
– Vi kan inte kommentera det eftersom det som sagt inte gjorts nĂ„gon anmĂ€lan, och det Ă€r dĂ€r vi befinner oss i dag.
Med facit i hand ser det konstigt ut, hÄller du med om det?
– Jag tror att det Ă€r mĂ„nga som rannsakar sig sjĂ€lva. Det som har hĂ€nt Ă€r oerhört tragiskt, det vore konstigt om man inte gick tillbaka och tĂ€nkte: Borde jag ha sett eller borde jag ha gjort nĂ„got. Det Ă€r en mĂ€nsklig reaktion.
Kommunen ska nu "tillsÀtta en extern utredning" för att se vad som borde gjort annorlunda.
MisstÀnkta nekar
Inga nya förhör har hÄllits med den mordmisstÀnkte mannen.
– Men jag ska trĂ€ffa honom i dag, och eventuellt blir det ett förhör under eftermiddagen/kvĂ€llen, sĂ€ger hans advokat Christer Holmqvist.
Han sÀger att hans huvudman sÀger att han inte gjort sig skyldig till nÄgot brott i samband med Yaras död, men vill inte gÄ in pÄ vilken förklaring mannen lÀmnat, eller om han lÀgger skulden pÄ sin hustru.
– Jag har inget att tillĂ€gga i nulĂ€get.
Aktiv pÄ Twitter mordkvÀllen
Enligt SOS Alarm kom larmsamtalet 21.59 pÄ ValborgsmÀssoaftonens kvÀll, och alltsÄ inte vid 21-tiden vilket polisen tidigare uppgett.
Klockan 21.05 var den mordmisstÀnkte mannen aktiv pÄ Twitter.
Den mordmisstĂ€nkta kvinnan fick i dag en ny advokat, efter att hennes tidigare advokat hamnat i en jĂ€vssituation – hon har tidigare arbetat hos den advokat som varit god man för Yara i samband med vĂ„rdnadsprövningen.
– Jag har trĂ€ffat henne, men kan inte sĂ€ga nĂ„gonting om vad hon sagt om vad som hĂ€nt den aktuella kvĂ€llen, sĂ€ger den nya advokaten, Eric Widner.
– Men hon förnekar brott.
Inga nya förhör med kvinnan Àr enligt advokaten planerade förrÀn nÀsta vecka.
 Eric Tagesson
4.
2014-05-04
http://www.expressen.se/kvallsposten/kommunens-svar-till-yaras-foraldrar/

Kommunens svar till Yaras förÀldrar
LÄS MER OM

MisstÀnkta mördarna i hÀktningsförhandling| 11:39

Yaras pappa: "Varför skyddades inte Yara"| 03 maj

Tung bevakning av det misstÀnkta paret| 03 maj

Par begÀrs hÀktat för mordet pÄ 8-Äriga Yara| 03 maj

Britta Svensson: Var fanns den vuxna som vÀrnade om Yara?| 03 maj

Familjen sörjer sin dödade dotter Yara, 8| 03 maj

Pappan: "Vi sÄg blÄmÀrken i ansiktet"| 02 maj

Pappan: ”Kommer som en total chock"| 02 maj

Döda flickans förÀldrar har blivit informerade| 02 maj

NÀr man jobbar med barn som far illa fÄr man aldrig göra fel| 02 maj
– Varför fick vi besked om vĂ„r dotter Yaras död via Facebook och inte av polisen?
– Varför skyddade svenska myndigheter inte vĂ„r dotter?
Den mördade ÄttaÄringens mor och far i Gaza Àr förtvivlade och krÀver svar.
BÄde Karlskrona kommuns kommunikationschef Ulla Nelson och Blekingepolisens informationschef Lotta Hansson lider med förÀldrarna.
HÀr försöker de svara dem.

Sociala myndigheterna i Karlskrona fick larm om att Yara for illa, ÀndÄ hÀnde ingenting.
NÀr Expressen lÀser upp Yaras pappas frÄgor, sÀger kommunikationschefen Ulla Nelson:
– SjĂ€lvklart förstĂ„r jag att det Ă€r en chock för förĂ€ldrarna och det Ă€r olyckligt att de har fĂ„tt dödsbeskedet via Facebook. Jag hade önskat att förĂ€ldrarna hade fĂ„tt beskedet pĂ„ ett vĂ€rdigt sĂ€tt. Jag förstĂ„r att det Ă€r förfĂ€rligt för dem.
– Jag förstĂ„r sjĂ€lvklart att alla dessa frĂ„gor finns hos flickans biologiska förĂ€ldrar. Sedan mĂ„ste jag sĂ€ga, att det inte Ă€r kommunen som kan svara pĂ„ alla frĂ„gor som pappan stĂ€ller i artikeln. Det Ă€r till exempel polisens sak att underrĂ€tta familjen om ett dödsfall, det Ă€r inte kommunens sak eftersom det Ă€r en polisiĂ€r uppgift. Det finns mĂ„nga delar i Ă€rendet – det finns till exempel ett tingsrĂ€ttsbeslut om vĂ„rdnaden av flickan.
– De svar som vi ska ge ska vi naturligtvis redovisa i Expressen. Det Ă€r svĂ„rt för de sociala myndigheterna att svara pĂ„ lördagskvĂ€llen, men jag lovar att under söndagen försöka svara pĂ„ frĂ„gorna.
"Komplicerat land"
Lotta Hansson vid Blekingepolisen sÀger att polisen gjort allt vad man kunnat för att spÄra Yaras förÀldrar.
– Varför de fick besked via Facebook kan jag inte svara pĂ„, det var nĂ„gon utomstĂ„ende som förmedlade beskedet. Det Ă€r inget som polisen kan kontrollera eller skydda familjen frĂ„n.
– Varför det tog tvĂ„ dagar tills vi nĂ„dde förĂ€ldrarna beror pĂ„ att det var en komplicerad situation i ett komplicerat land. Vi arbetade pĂ„ tvĂ„ fronter, dels via enheten för polisens internationella arbete vid Rikskriminalpolisen, dels har vi haft tvĂ„ man vid polisen i Blekinge som har arbetat med saken. Vi har tagit hjĂ€lp av svenska ambassaden och konsulatet. Vi har haft namnen, men att försöka lokalisera personer i ett sĂ„ stort och komplicerat omrĂ„de tar sin tid.
"Ville inte lÀmna dödsbud över telefon"
– Vi fick fram telefonnumret till förĂ€ldrarna och lĂ€mnade det till polisen i Gaza, för att de skulle kunna lokalisera förĂ€ldrarna. Vi ville inte lĂ€mna ett dödsbud via telefon – det gör vi aldrig – utan vi ville att en representant för myndigheterna i Gaza skulle Ă„ka hem till förĂ€ldrarna och lĂ€mna dödsbudet. Det Ă€r det mest vĂ€rdiga sĂ€ttet. Det Ă€r beklagligt att det tog sĂ„ lĂ„ng tid, men jag kan försĂ€kra att vi har gjort allt vi har kunnat göra för att nĂ„ förĂ€ldrarna.
Pappan frÄgar: varför skyddade inte polisen vÄrt barn trots tydliga varningssignaler?
– Ja, varför skyddade socialen inte barnen trots tidiga varningssignaler? Varför har de inte gjort mer? Varför har inte grannar kontaktat polisen? Varför har inte samhĂ€llet gjort mer för att skydda flickan? Det finns inget svar pĂ„ det, det finns inga förklaringar, det finns inga ursĂ€kter. Det som har hĂ€nt Ă€r en fruktansvĂ€rd tragedi. Om nĂ„gon av oss hade kunnat förhindra den Ă€r jag övertygad om att vi hade gjort det, sĂ€ger Lotta Hansson.
5.
2014-05-01
http://ekuriren.se/nyheter/sverige/1.2314137-tva-anhallna-for-8-arig-flickas-dod
Fosterfamilj dödade en 8Ärig flicka,medan hennes förÀldrar fanns utomlands.
TvÄ anhÄllna för 8-Ärig flickas död
Karlskrona/TT
Relaterat

En ÄttaÄrig flicka hittades i gÄr kvÀll död i Karlskrona. TvÄ personer har anhÄllits misstÀnkta för mord, bekrÀftar polisen för TT.
De misstÀnkta Àr en 31-Ärig man och en 30-Ärig kvinna som greps under natten. De sitter nu anhÄllna misstÀnkta pÄ sannolika skÀl.
Polisen larmades till en adress i Karlskrona under valborgsmÀssoafton med anledning av att en flicka skadats allvarlig.
- Flickan konstaterades avliden pÄ Blekingesjukhuset, sÀger Lotta Hansson, informationschef pÄ Blekingepolisen, till TT.
En 31-Ärig man och en 30-Ärig kvinna sitter anhÄllna pÄ sannolika skÀl misstÀnkta för mord pÄ flickan. De ska ha befunnit sig i lÀgenheten tillsammans med flickan.
- De Àr inte hennes förÀldrar. Hennes förÀldrar Àr inte underrÀttade och befinner sig utomlands.
Enligt Lotta Hansson hade de tvÄ anhÄllna "en viss relation" till flickan, som bodde i lÀgenheten.
Polisen Àr förtegen kring vad som ligger bakom flickans död. Under dagen hÄlls förhör.
Publicerad 11:08Uppdaterad 12:01

6.
SocialtjÀnsternas utredare HÄkan Ceder frÄn IVO beslutade liksom:"vi vet inte hur mÄnga fosterfamiljer misshandlar och vÄldtar barn,men i de flesta fall det gÄr bra för fosterbarnen i Sverige"

2014-02-11
http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article18337761.ab
Kontroller ska stoppa övergrep

Stockholm. HÄrdare kontroller av familje- och jourhem ska hindra att barn och unga som tvÄngsplaceras dÀr utsÀtts för övergrepp och vanvÄrd. Det föreslÄr regeringens utredare.

Det förekommer fortfarande övergrepp och vanvÄrd i jour- och familjehemsvÄrden, konstaterar HÄkan Ceder pÄ Dagens Nyheters debattsida.

PÄ tisdagen överlÀmnar han ett delbetÀnkande av utredningen om tvÄngsvÄrden av barn och unga.

Han föreslÄr att hemmen utreds i tvÄ steg, med bland annat kontroll av förÀldrarna mot polisens belastningsregister.

Ceder föreslÄr ocksÄ att varje kommun som anvÀnder sig av ett jourhem mÄste utreda det, och sedan lÀmna ett medgivande som omprövas varje Är.

Han vill ocksÄ se krav pÄ att familjehems- och jourhemsförÀldrar ska ha genomgÄtt en obligatorisk utbildning, att privata förmedlare av hem behöver ha tillstÄnd och att statens tillsyn över hur kommunerna sköter verksamheten skÀrps - samt att ett nationellt centrum kring familjehemsvÄrden inrÀttas.

För att fÄ fler familje- och jourhem föreslÄr utredaren en informationskampanj till allmÀnheten. Ceder anser att det ytterst Àr en frÄga om sÀkerheten för placerade barn att det finns tillgÄng till ett tillrÀckligt antal hem.

Kvaliteten pÄ familjehemmen höjs inte enbart med ökade krav, nya regler och kontroller. Det behövs Àven andra saker, som kunskapsstöd, utbildning och samverkan över kommungrÀnserna, enligt Sara Roxell, samordnare vid Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och expert i utredningen.

– Hur vet vi att en familj Ă€r bra? För att svara pĂ„ den frĂ„gan behövs nĂ„got mer Ă€n bara kontroller, sĂ€ger hon.

Ett förslag Àr att förÀldrarna dÀr barnen ska placeras ska genomgÄ en utbildning och att förÀldrarnas eventuella kriminella förflutna ska kontrolleras.

TT: Det kÀnns mer mÀrkligt att detta krav inte redan finns i dag?

– Det kan man tycka. MĂ„nga kommuner har redan infört bĂ„de utbildningar och kontroll av belastningsregistret, men nu föreslĂ„r utredningen att det ska bli ett lagstadgat krav.

TT: Sverige har vÀldigt mÄnga smÄ kommuner. Klarar de av denna uppgift?

– MĂ„nga kommuner har nu börjat samarbeta över kommungrĂ€nserna och det Ă€r inte en minut för tidigt.

Hur stort problemet med vanvÄrd och övergrepp Àr vet ingen, men Sara Roxell berÀttar om en enkÀt till kommunerna som visade pÄ ett par hundra fall under en tvÄÄrsperiod.

– Men det Ă€r viktigt att komma ihĂ„g att familjehemmen i de allra flesta fall fungerar bra.
TT

7.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/karlskronapolis-forhors-om-tjanstefel-i-samband-med-attaarings-dod/
2014-07-08
Karlskronapolis förhörs om tjÀnstefel i samband med ÄttaÄrings död

Publicerad i dag 14:16
MISSTÄNKTA MORDET PÅ 8-ÅRINGEN
MER OM
Stora brister i Karlskrona kommun kring dödad 8-Äring
Lex Sarah utredning kring ÄttaÄrings död
8-Äringens död: Karlskrona kommun stÀnger av rektor
De hÀktas för 8-Ärig flickas död
BegÀrs hÀktade för mord pÄ 8-Äringen
SocialtjÀnsten larmade om överbelastning i februari
Polisen anmÀler sig sjÀlv efter ÄttaÄrings död
Stor sorg pÄ döda ÄttaÄringens skola
TvÄ personer anhÄllna för mord pÄ 8-Ärig flicka
ALLT OM:
MisstÀnkta mordet pÄ 8-Äringen
En 45-Ă„rig polis i Blekinge misstĂ€nks för tjĂ€nstefel i samband med 8-Ă„riga Yaras död. Nu har ett första förhör hĂ„llits med honom. ”Han förnekar brott och menar att han har följt de normala rutiner som tillĂ€mpas”, sĂ€ger 45-Ă„ringens advokat Vidar Wahlestedt till DN.

Riksenheten för polismÄl i Malmö granskar sedan nÄgra veckor hur polisen i Karlskrona hanterade larmuppgifter om att ÄttaÄriga Yara for illa. En person ringde polisen och berÀttade att ÄttaÄringen hade ett blÄmÀrke och var utomhus utan vare sig ytterklÀder eller skor.

En förundersökning har inletts mot en polis i 45-ÄrsÄldern, enligt SVT Blekingenytt. Polisen ska ha mottagit larmuppgifterna och skickat ett fax till SocialtjÀnsten, som blev liggande till efter flickans död. Kritik har riktats mot polismyndigheten för att man i stÀllet inte ringde pÄ SocialtjÀnstens larmnummer och i söndags hölls ett första förhör med 45-Äringen.

– Han förnekar brott och menar att han har följt de normala rutiner som tillĂ€mpas, som tillĂ€mpas av alla och som han har fĂ„tt lĂ€ra sig, sĂ€ger advokat Vidar Wahlestedt till DN.

Den som ringde polisen uppgav att flickan hade ett blÄsvart blÄmÀrke samt saknade bÄde ytterklÀder och skor. Hur agerade din klient pÄ de hÀr uppgifterna?

– De hĂ€r nĂ€rmare detaljerna kan jag kanske inte kommentera just nu, pĂ„ grund av den pĂ„gĂ„ende förundersökningen med sekretess. Men det Ă€r en strid ström av uppgifter och samtal som kan komma in till den hĂ€r typen av avdelning i polisen, sĂ„ jag kan tĂ€nka mig att det inte Ă€r alldeles ovanligt att det kommer in uppgifter om barn som far illa.

– Man agerar utifrĂ„n de uppgifter man fĂ„r. Det kommer in mĂ„nga uppgifter som ska hanteras, man fĂ„r vĂ€rdera dem frĂ„n fall till fall pĂ„ olika sĂ€tt.

45-Ă„ringen mĂ„r enligt sin advokat ”hyfsat”.

– Han tycker det Ă€r trĂ„kigt att han Ă€r misstĂ€nkt för brott, han menar att han inte har felat och förstĂ„r inte hur man kan ifrĂ„gasĂ€tta hans agerande. Han Ă€r kvar i sin normala tjĂ€nst, sĂ„ polisledningen har inte funnit anledning att Ă€ndra pĂ„ nĂ„gonting, sĂ€ger Vidar Wahlestedt

I början av nĂ€sta vecka vĂ€ntas överĂ„klagare Mats Åhlund ta beslut om förundersökningen mot polisen ska fortsĂ€tta eller lĂ€ggas ned, rapporterar Blekingenytt.

Emma Löfgren
emma.lofgren@dn.se