Nordiska kommittén för Mänskliga rättigheters - Diskussionsforum

Nordiska kommittén för mänskliga rättigheter => Övriga frågor => Ämnet startat av: Ruby Harrold-Claesson skrivet 14 december 2012, 14:07:49 PM

Titel: Advokat tilldelas årets Palmepris tillsammans med annan människorättskämpe
Skrivet av: Ruby Harrold-Claesson skrivet 14 december 2012, 14:07:49 PM
Saxat från Dagens Juridik:

"Advokat Radhia Nasraoui från Tunisien och den saudiske människorättskämpen Waleed Sami Abu al-Khair tilldelas årets Palmepris för sina insatser för mänskliga rättigheter."

Advokat tilldelas årets Palmepris tillsammans med annan människorättskämpe - får dela på halv miljon (http://www.dagensjuridik.se/2012/12/advokat-tilldelas-arets-palmepris-tillsammans-med-annan-manniskorattskampe-far-dela-pa-halv-)


Advokat Radhia Nasraoui från Tunisien och den saudiske människorättskämpen Waleed Sami Abu al-Khair förtjänar all heder för sitt arbete för skydd av de mänskliga rättigheterna i sina respektive länder.

Jag finner det dock synnerligen anmärkningsvärt att man externaliserar i så hög grad som man gör och blundar för de rättighetskränkningar som förekommer dagligen i Sverige.

Det är också synnerligen anmärkningsvärt att man inte belönar en av de största förkämparna för mänskliga rättigheter i Sverige, jur. kand, medicine licentiaten Siv Westerberg (http://www.nkmr.org/siv.htm), som arbetar för att råda bot på rättighetskränkningarna i Sverige.

Siv Westerberg har vunnit nio mål mot Sverige i den forna Europakommissionen och sju mål i Europadomstolen för de mänskliga rättigheterna i Strasbourg. Hon håller Europarekordet i vinnande mål mot ett enskilt land!

Ruby H-C