Nordiska kommittén för Mänskliga rättigheters - Diskussionsforum

Socialtjänsten => Biologiska familjens betydelse => Ämnet startat av: Ruby Harrold-Claesson skrivet 27 maj 2012, 08:37:13 AM

Titel: Mors Dag 2012
Skrivet av: Ruby Harrold-Claesson skrivet 27 maj 2012, 08:37:13 AM
Varma Mors Dags hälsningar till alla mödrar!

Jag sänder också speciella hälsningar till alla mammorna som har blivit bestulna sina barn av de sociala myndighetspersonerna med oinskränkt makt.

Igår, den 26 maj 2012, på World Congress of Families VI i Madrid, sa den ryska ärkebiskopen Dimitry Smirnov, som föreläste på temat ”Kan man ha demokrati och mänskliga rättigheter utan Gud” bl. a följande:
”Folk som inte har en Gud blir djur, därefter blir de monster.”

Jag kunde inte låta bli att tänka på alla de omänskliga tjänstepersonerna inom socialtjänsten och i deras politiska nämnder som så kallt och empatilöst berövar barn deras föräldrar och föräldrar deras barn. I boken "The Other Mother" skrev psykologen Carol Schaefer bl. a följande: "En kvinna var inte skapt att bli skild från sitt barn." Hon har helt rätt!

Maktmissbuket inom den sociala barnavården beskrivs på ett lysande sätt i Anne Marie Bratts artikel: ”Storasyster med oinskränkt makt (http://www.nkmr.org/storasyster_med_oinskrankt_makt.htm)”. Artikeln är från 1994, men ingenting i den praxis som har etablerats inom socialtjänsten har förändrats.

Låt den här Mors Dag ge er alla förstärkt vilja att fortsätta att kämpa för era barn.
Titel: SV: Mors Dag 2012
Skrivet av: Alina skrivet 10 juni 2012, 18:07:50 PM
Man kan läsa  i en sajt diskussioner av socialernas kollabortörer om "deras" barn och "biosar" (såsom de kallar barnens riktiga familjer). Där syns deras fientlig nedlåtande  inställning till familjer(automatiskt till de stackars barnen)mm."www.Familjehemmet.se forumindex familjehem, jourhem,kontaktfamiljen mf Fikarummet " Exempel:"Idag sa biomamman till mig att hon är så Glad för att vi gör ett fantastiskt jobb!
Roligt att höra även från bios det rä storsinnt att kunna säga så när hon själv blivit av med sina barn!
Tänk vad bra samarbete är viktigt och vad det ger förtroende för varandra.
Biopappan uppmärksammar också barnet genom att spegla barnet med att säga - Vad roligt att du fått en sådan fin cykel m.m
Fastän det kanske svider i hjärtat att de aldrig själv gett något sådant.
Allt är inte positivt men även biosar är människor med bra och dåliga sidor. Man får försöka se de ur olika synvinklar och vara glad åt det som faktiskt är positivt!