Nordiska kommittén för Mänskliga rättigheters - Diskussionsforum

SocialtjĂ€nsten => TvĂ„ngsomhĂ€ndertagande och andra ingripanden => Ämnet startat av: Avos skrivet 18 november 2011, 15:57:59 PM

Titel: Ryssland
Skrivet av: Avos skrivet 18 november 2011, 15:57:59 PM
Det verkar som att destruktiva krafter försöker bryta ned skyddet för familjen i Ryssland.

https://groups.google.com/forum/?hl=sv#!topic/swnet.politik/fybF_YCMaUw (https://groups.google.com/forum/?hl=sv#!topic/swnet.politik/fybF_YCMaUw)

Titel: SV: Ryssland
Skrivet av: Ruby Harrold-Claesson skrivet 22 november 2011, 14:31:41 PM
Tack Avos för lĂ€nken till din Google grupp och information om folkpöbeln som skrĂ€nar: ”omhĂ€nderta, omhĂ€nderta!”

NKMR har sedan nÄgra Är kontakt med en vÀxande familjerÀttsorganisation, sÄ de Àr fullt medvetna om den stora industrin som har utvecklats kring tvÄngsomhÀndertagande och fosterhemsplaceringar av barn i fosterhem och barnhem i Sverige, t ex hur fd socialdemokratiske riksdagsmannen, Jan Emanuel Johansson (http://www.nkmr.org/nt_granskar_jan_emanuel_johansson.htm), byggde upp sin stora förmögenhet pÄ barns och deras familjers utsatthet.

Vi ska inte förglömma SÀvsjöfallet (http://www.nkmr.org/behandlingshemmet_solhem_i_savsjo.htm), dÀr Nybro kommun betalade paret Qvist i SÀvsjö 10 000 kr/dygn för att ta hand om en s k förstÄndshandikappad yngling, och alla de andra fallen dÀr socialen aktivt utarmar barn och deras familjer för att berika sig sjÀlva, sina slÀktingar och/eller vÀnner.
Titel: SV: Ryssland
Skrivet av: Avos skrivet 24 november 2011, 15:34:09 PM
Jag har varit i kontakt med en rysk socialsekreterare i Nikel pÄ kolahalvön.De har börjat bygga ut organisationen som heter 'sociala skyddet'. Vad det verkade pÄ henne sysslade de enbart med ekonomiskt bistÄnd. Men nÀr man ser pÄ dessa debattprogram sÄ deltar SS i varje program dÀr det handlar om omhÀndertagande av barn. Norge har lyckats skaffa sig rykte som fientligt mot familjer och barns rÀttigheter, efter att rysk tv visat hur omhÀndertaganden av barn gÄr till i Norge. DÄ jag berÀttat om svenska förhÄllanden pÄ www.mail.ru har man redan reagerat med vana. Finlands krÀnkningar av ryska barns rÀttigheter, boende i Finland, har tidigare fÄtt en del publicitet.Skulle vilja komma i kontakt med ryska forum för barn och familjers rÀttigheter, men vet Ànnu inte hur.
Titel: SV: Ryssland
Skrivet av: Ruby Harrold-Claesson skrivet 26 december 2011, 08:46:10 AM
För allmÀn upplysning meddelas att jag skickade kontaktinformation för presidenten i den ryska familjerÀttsorganisationen till Avos via e-mail i början av december.

DessvÀrre har jag inte namnet pÄ den ryska organisationen, men Avos har sÀkert redan tagit kontakt med presidenten, vid det hÀr laget sÄ den som Àr intresserad kan höra av sig till honom.

Ruby H-C