Nordiska kommittén för Mänskliga rättigheters - Diskussionsforum

SocialtjĂ€nsten => TvĂ„ngsomhĂ€ndertagande och andra ingripanden => Ämnet startat av: Avos skrivet 21 mars 2011, 13:07:51 PM

Titel: LĂ„t hoppet fara !
Skrivet av: Avos skrivet 21 mars 2011, 13:07:51 PM
DÄ var tydligen Göran Johanssons utredning klar. Precis som alla visste skulle myndigheterna vÀlja ut de mest drabbade och kasta Ät dem ett korvskinn. Utredningen hade utrett fosterhems och barnhemsbarn fram till för 30 Är sedan, sÄ att preskriptionstiden för brottslingarna fortfarande skulle gÀlla. Var det nÄgon som inte trodde att myndigheterna visste om att det begicks brott ? Medan utredning har pÄgÄtt har myndigheterna omorganiserat tillsynsmyndigheterna sÄ att brottslingarn har fÄtt byta plats pÄ stolarna. Sedan fortsÀtter allt som förrut, fast i större skala. Precis som utredningarna om de politiska svartlistningarna och Äsiktsregistreringarna.

Det vĂ€rsta Ă€r allt folket som stĂ„r som hundar och glĂ€fser nedanför matbordet och vill ha  sig ett korvskinn tillkastat i form av blygsam ersĂ€ttning ! LĂ„t vara 500 kr, bara NÅGOT bevis pĂ„ att de blir uppmĂ€rksammade !!

Nu blir allt vÀrre. Senast var det 23 000 omhÀndertaganden per Är, knappast ska de lugna ned sig nu. Hur mycket har de höjt fosterhemsersÀttningarna nu nÀr allt ser bra ut för dem och ljuset riktas bort Ät ett annat hÄll ?
Titel: SV: LĂ„t hoppet fara !
Skrivet av: Avos skrivet 23 mars 2011, 10:09:31 AM
Det verkar inte finnas nĂ„gra utvĂ€gar ur detta.Har huserat pĂ„ facebook ett tag. Ett gĂ€ng som sjĂ€lva fĂ„tt sina barn stulna ropar högt pĂ„ att asociala mĂ„ste ge mer stöd Ă„t de som drabbats, bo med dem  utreda dem, styra dem, rĂ„da  dem, analysera dem. Helt enkelt öppna en filial i deras hem. Ett annat gĂ€ng hyllar de juridiska striderna mot sin fd livskamrat med asociala som allierad. " HA-ha-ha, vĂ€nta bara, nu fick hon en stĂ€mning som dimper ned lagom till jul !! Vilken KUL julafton för henne !! HA-ha-ha".  Sedan: "Neeej, jĂ€vlar, det gick Ă„t helvete IGEN !! Hon vann, det Ă€r orĂ€ttvist !!!". SĂ„ hĂ€r fortsĂ€tter det, allt gĂ„r i en cirkel.

Det verkar vara nÀst intill omöjligt att övertala folk att sluta sig samman mot de brottsliga myndigheterna. Sedan de vÀl gjort sig till ovÀn med sin fd livskamrat, sÄ blir de ju TVUNGEN att luta sig mot den brottsliga myndigheten. Ska man vÀl förlora kontakten med sitt barn: lÄt dÄ den fd livskamraten stÄ ensammen med det beslutet !! Det kan bli för svÄrt för henne att stÄ ensammen med det beslutet. Bara asociala kan rÀdda henne undan den plÄgan: gÄ dÀrför inte till asociala ! Men mÄnga drivs av att fÄ stÄ i rÀtten och leka stjÀrnadvokat, sÄ fÄr de lite uppmÀrksamhet och bÀttre sjÀlvförtroende.Allt slutar med att bÄda förlorar allt i den politiska tribunalen LÀnsrÀtten.

Vidare bygget av en medborgarrÀttsrörelse:det verkar bli ett skÀmt med de hÀr förutsÀttningarna. Fienden organiserar sig, de drabbade verkar inte ha nÄgon lust att organisera sig. Jag ska dÀrför istÀllet satsa mina krafter pÄ att försöka lÀka min skadade sjÀl, som jag inte unnat nÄgon uppmÀrksamhet, eftersom det funnits viktigare saker att Àgna sig Ät.
Titel: SV: LĂ„t hoppet fara !
Skrivet av: Avos skrivet 24 mars 2011, 17:56:31 PM
Vi Àr i alla fall tillbaka pÄ ruta ett. Vad som finns Àr ett embryo till en medborgarrÀttsrörelse. Jag tror att framtiden hÀr kommer att vara ett slags vÀntrum till en advokatbyrÄ, samt ett arkiv att lÀsa i om tidigare fall. Jag tror inte att man ska försöka SKAPA historia.Man ska ge sitt bidrag till fÀrden framÄt för en rörelse som bestÀmt sig för en sÄdan fÀrd.Man skapar inget med sin personliga vilja, annat Àn för sig sjÀlv och sin nÀrmiljö.

Jag har pÄ sista tiden mÀrkt att min sjÀl har tagit skada. Jag har det bÀttre Àn jag nÄgonsin haft i mitt liv, men mitt mÄende har t om blivit nÄgot sÀmre. Förut sÄ relaterade jag alltid mitt mÄende till de oerhört fientliga myndigheter som omgav mig, och har trakasserat mig sedan mitten pÄ 70-talet. Plötsligt sÄ upptÀckte jag en helt ny situation den hÀr gÄngen. Nu kan jag för första gÄngen bara relatera mitt mÄende till mig sjÀlv.Jag har blivit trasig av det som hÀnde, och nÄgon tid att bota mig sjÀlv har jag inte givit den saken. Alla problem runtomkring mig lösta, men det hjÀlper mig inte nu. Nu mÄste jag börja fundera pÄ hur jag ska komma vidare i livet sjÀlv. DÀrtill verkar det inte finnas nÄgot annat att satsa pÄ nu. Jag har skrotat facebook, det blir ju ett energitjuveri att mata dessa cirklar sÄ att de kan snurra vidare. Jag tÀnker inte ens tÀnka " Jag hoppas att nÄgot ska hÀnda": Det ska sÀkert inte hÀnda nÄgot pÄ lÀnge nu. Fienden har med framgÄng reorganiserat sig, de drabbade har inte förÀndrat sitt beteende alls.
Titel: SV: LĂ„t hoppet fara !
Skrivet av: Avos skrivet 26 mars 2011, 11:38:19 AM
Jag har lÄtit hoppet fara vad gÀller de förutsÀttningar som förelÄg:
1)bildandet av en medborgarrÀttsrörelse
2) inledandet av en process som leder till nedlÀggning av asociala.

UpprÀttelse för de drabbade rÀknade jag inte ens med, eftersom det mÀrktes lÄngt innan att de skulle göra en blÄkopia pÄ utredningarna om de politiskt Äsiktseregistrerade.
Med sin vanliga kĂ€nsla för fin smak lĂ€t de förhindra utredning av brott efter 30 Ă„r tillbaka. Jag vet bara ett brott som har 30 Ă„rs preskribtionstid. Vackert som vyn och kĂ€nslan nĂ€r man tittar ned i en urinbrunn! Även om nĂ„gon kan ha begĂ„tt mord, sĂ„ mĂ„ste man ju tĂ€nka pĂ„ att deras kunskaper inte kan tillĂ„tas gĂ„ till spillo. de kan vara bra att ha kvar i alla fall!

Nu mÄste man tÀnka om detta frÄn början. Facebook innebÀr elektroniskt umgÀngesliv. Man ska ha problem med alltför mycket ledig tid för att det ska vara meningsfullt att husera dÀr. Jag resonerar sÄ att jag brukar alltid granska mina sociala aktiviteter pÄ internet, eftersom det tenderar att bli sÄ att de ökar istÀllet för aktiviteter hemma som att sÄga ved, stÀda och andra göromÄl.Mig passar det bÀttre att skriva vad som ska skrivas och sedan ÄtergÄr till IRL.

För att vad man sysslar med ska vara meningsfullt koncentrerat och effektivt, sĂ„ kommer jag mer noggrant att kolla upp att jag inte pĂ„ nĂ„got sĂ€tt deltar i aktiviteter som handlar om att reformera asociala, ge stöd Ă„t folk att gĂ„ till asociala ( medborgarombudsmannen) eller  liknande. Nu har ju myndigheterna reaorganiserat sig, och snart ska de bjuda in alla pĂ„ nya aktiviteter under asocialas paraply. De kanske byter namn till "sociala kĂ€rleksministeriet.". De kommer att försöka rycka Ă„t sig initiativet frĂ„n organisationer som NKMR med hjĂ€lp av reklambyrĂ„er och riktade propagandakampanjer tor jag. Jag har sett en del sĂ„dant  vad gĂ€ller deras sattelitorganisation BRIS, men jag vĂ€ntar mig nĂ„got liknande vad gĂ€ller deras metoder att bekĂ€mpa medborgarrĂ€tts  organisationer.
Titel: SV: LĂ„t hoppet fara !
Skrivet av: Avos skrivet 25 april 2011, 19:11:39 PM
"De som ger bort sin frihet för att fÄ trygghet, mister bÄda och förtjÀnar inget av dem."

Detta var verkligen talande !

Jag vet faktiskt inte vad man ska göra nu.Det finns en motsÀgelse i att delta i nÄgot man bekÀmpar, och att delta i nÄgot för att bekÀmpa det.Det behövs en kvalitativ förÀndring, att den del av folket som verkligen vill gÄ i en annan riktning visar upp sin sjÀlvstÀndighet. Jag lÀr nog inte fÄ se det under överskÄdlig tid.