Nordiska kommittén för Mänskliga rättigheters - Diskussionsforum

Nordiska kommittĂ©n för mĂ€nskliga rĂ€ttigheter => Övriga frĂ„gor => Ämnet startat av: AS76 skrivet 08 december 2010, 14:46:59 PM

Titel: Censur pÄ Newsmill
Skrivet av: AS76 skrivet 08 december 2010, 14:46:59 PM
Nu under förmiddagen har jag suttit och pulat ihop en text med pÄ sÄdÀr 2'500 ord, drygt 6 boksidor, som jag tÀnkte publicera pÄ newsmill.se. Det var en allmÀn frÄgestÀllning om just vad man vill uppnÄ med samhÀllsvÄrden, och jag nÀmnde hur t.ex. Domenic-fallet har orsakat mig ett visst huvudbry.

Nu nÀr jag skickat in den till redaktionen dÀr fÄr jag följande svar:

"Hej, Tack för en vÀlskriven artikel, men eftersom vi inte gÀrna publicerar texter som kan tolkas som indirekta utpekanden, tackar vi nej till texten. Vi har haft en del liknande texter tidigare och diskuterat oss fram till att vÀlja en mer försiktig linje. VÀnligen Newsmill"

Jag fick inte ens reda pÄ om det var att jag diskuterade socialtjÀnsten eller om det var att jag nÀmnde Domenic-fallet som ledde till avslag. TÀnk, jag som naivt trodde pÄ det dÀr de skrev om vÀrdet av en öppen debatt. NÄvÀl, jag fÄr vÀl ta och publicera Àven denna pÄ Sourze.se, Àven om det hade gett ett klart starkare intryck att ha den pÄ Newsmill, med foto och dylikt.

Jag har tÀnkt översÀtta den till engelska ocksÄ och ha pÄ min blogg. Fast nÀr jag gör det nu kan jag ju för underhÄllningens skull nÀmna att denna artikel censurerades pÄ Newsmill.
Titel: SV: Censur pÄ Newsmill
Skrivet av: Ruby Harrold-Claesson skrivet 13 december 2010, 22:17:24 PM
Jag Àr mycket förvÄnad att Newsmill har refuserat din artikel. Det Àr beklagligt att de inte Àr konsekventa i sin bedömning av vad som utgör indirekta utpekanden eller inte.

Kanske borde du ha namngivit de felande tjÀnstemÀnnen. "Name them, and shame them!" Gör ett nytt försök!

Artikeln kommer inom kort att publiceras pÄ NKMR:s hemsida med angivande av Newsmills svar.

Ruby H-C
Ordf.