Nordiska kommittn fr Mnskliga rttigheters - Diskussionsforum

Rättsväsendet, Polismyndighet m.m. => Domstolsbeslut m.m. => mnet startat av: AS76 skrivet 29 november 2010, 21:10:12 PM

Titel: Ett gift par dömdes till nio månaders fängelse för barnaga
Skrivet av: AS76 skrivet 29 november 2010, 21:10:12 PM
Ni har antagligen sett den groteska domen på http://svt.se/2.33874/1.2247868/fangelse_for_barnmisshandel och kanske den engelska artikeln på http://www.thelocal.se/30466/20101127/ . Nu har amerikanska WorldNetDaily också nämnt fallet. Själv tog jag och la upp en post om det på http://my.telegraph.co.uk/hammarberg/hammarberg/41/you-cant-spank-your-children-but-the-government-can/ .
Titel: SV: Ett gift par dömdes till nio månaders fängelse för barnaga
Skrivet av: Ruby Harrold-Claesson skrivet 04 december 2010, 18:15:01 PM
Av nyhetsrapporteringen framgår att ett värmländskt föräldrapar har blivit dömda för grov fridskränkning till nio månader vardera och 25 000 kr i skadestånd till sina barn. Av domen framgår följande: "Det har inte framkommit annat än att föräldrarna - bortsett från i målet aktuella gärningar - har haft ett kärleksfullt och omsorgsfullt förhållande till sina barn. Att på så sätt som skett utöva våld mot små barn på ett omfattande och systematiskt sätt måste dock typiskt sett innebära en sådan kränkning som skadar deras självkänsla."

Barnen är tvångsomhändertagna och placerade i fosterhem sedan början av sommaren 2010. Och, det som är mest ägnat att skada barnens självkänsla är själva tvångsomhändertagandet och separationen från sina föräldrar.
 
I likhet med fosterbarnen i Marks kommun som Uppdrag granskning har gjort så stor affär av, fick inte dessa barn ta farväl av sina föräldrar. Barnen far illa i fosterhemmen, och uppvisar ett beteende som de inte gjorde tidigare, men socialen anser att det är pga av agan. Socialen har tagit barnen och de kommer förmodligen även att tvinga föräldrarna att sälja barnens hem för att betala de till barnen utdömda skadeståndsbeloppen.

Som kuriosum kan vi jämföra följande fall: För några år sedan (2002) var jur. kand Siv Westerberg och jag på en rättegång i Alingsås tingsrätt. En fostermor stod åtalad för att ha örfilat sina tonårs fosterflickor. De hade vägrat att tömma diskmaskinen. Några år tidigare hade hon slagit flickorna med rotting m m, men socialen bara "pratade" med henne och barnen fick bo kvar. Hon dömdes för örfilarna, men inte för att hon hade slagit flickorna med rotting, pga att det var preskriberat. Men, i en vanlig familj tar socialen till storsläggan och krossar alla i dess väg - inkl barnen.

Förutom länkarna det tidigare inlägget finns: Swedish Parents jailed for spanking: children seized (http://www.lifesitenews.com/news/swedish-parents-jailed-for-spanking-children-seized). Läs gärna kommentarerna.