Nordiska kommittén för Mänskliga rättigheters - Diskussionsforum

Socialtjänsten => Fosterhem och institutioner => Ämnet startat av: Ruby Harrold-Claesson skrivet 13 september 2010, 15:54:07 PM

Titel: "Flyter av stoff i barnevernet”
Skrivet av: Ruby Harrold-Claesson skrivet 13 september 2010, 15:54:07 PM
Två nya artiklar, den ena från Norge ”Flyter av stoff i barnevernet (http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/sorlandet/1.7287954)" och den andra från Sverige "Alla barn har rätt att gå i skolan (http://www.dn.se/debatt/stockholmsdebatt/alla-barn-har-ratt-att-ga-i-skolan-1.1166545)" bekräftar barnevernets / socialtjänstens grova misslyckanden med barn som de tvångsomhändertar och placerar i fosterhem eller på institution.

Om dessa myndighetspersoner inte kan garantera att barn får det bättre än hos sina familjer, får de inte flytta på barnen!

Det är bättre att ge familjerna hjälp och stöd - detta sa även fd socialminister Lars Enquist i Studio Ett i P 1 den 17 november 2001 (se https://forum.nkmr.org/index.php/topic,68.msg328.html#msg328) - än att satsa pengarna i fosterhemmen och därigenom förstöra barnen och deras familjer. Hans regering vidtog dock inga ändringar i LVU.

Vanvårdsutredningen till trots förefaller det snarare vara så att socialtjänsten/barnevernet motarbetar barn och deras familjer och släktingar, för att därigenom skapa sitt framtida klientel.

Ruby H-C

Obs! omröstningsfrågor.
Titel: SV: "Flyter av stoff i barnevernet”
Skrivet av: Mats Larsson skrivet 13 september 2010, 20:14:33 PM
Får nog förtydliga min röst med en kommentar, visst finns situationer när barn kan behöva omhändertas i undantagsfall, men det skall isåfall inte ske under soc eller någon organisation som i strukturen påminner om soc, vidare  måste godtycket i lagen omitetgöras oavsett.