Nordiska kommittťn fŲr Mšnskliga ršttigheters - Diskussionsforum

Socialtj√§nsten => Biologiska familjens betydelse => ńmnet startat av: Avos skrivet 03 maj 2010, 20:39:49 PM

Titel: Välkommen i myrstacken
Skrivet av: Avos skrivet 03 maj 2010, 20:39:49 PM
http://www.dn.se/insidan/lat-oss-sjalva-valja-vara-arvingar-1.303394

Vänsterpartisten, och forskaren Torbjörn Tännsjö slår ett slag för myrstackens kultur: Slopa arvsrätten. Mångmiljonären Tännsjö tycker att hans barn inte behöver ärva honom. Icke förvånande.Det skadar ju inte barn till en miljonär, de har redan fått allt. I insändarsidan nämns en del problem med girighet vid arvstvister, och att detta skulle kunna vara ett skäl.

Jag t√§nker d√• att h√§r ser man √§nnu en g√•ng att v√§nstern i sitt hat mot "k√§rnfamiljen" som de kallar den, f√∂renas i sin kamp mot de som struntar i sina n√§ra och k√§ra och t om missunnar dem en framtid (om de inte lyckats skaffa sig vad de beh√∂vt under sin aktiva tid), t om efter sin d√∂d. Torbj√∂rn T√§nnsj√∂s argument √§r ju helt √∂verfl√∂diga vad g√§ller sakfr√•gan: det har alltid varit m√∂jligt att v√§gra n√•gon att √§rva. Lagen s√§ger bara att man har r√§tt att √§rva vad som finns kvar formellt sett att √§rva. Om n√•gon f√∂r√§lder vill g√∂ra en arvinge arvl√∂s, s√• ser han bara till att det barnet f√•r √§rva sin arvslott av noll kr.  S√•dant har alltid varit om√∂jligt att f√∂rhindra, och √§r hur enkelt att genomf√∂ra som helst. Det √§r allts√• inte DETTA han egentligen vill diskutera. Det √§r avskaffandet av normen familjen.

Torbjörn Tännsjös tal kan skenbart se ut som enbart en produkt av hans ideologi, att familjen inte ska vara individens ursprung, men det är en produkt av denna tid, och detta samhälle som förlorat sin själ. Hit men inte längre kommer vi. För jag tror inte att familjen kan upplösas. Jag tror att vi kommer fortsättningsvis att få höra "varför ska man ta hand om sina föräldrar när det finns långvård?", "Varför ska man ta hand om sjuka och svaga?" etc. Sjukdomen är dödlig för detta samhälle, men jag tror inte att mänskligheten ska gå under tillsammans med Torbjörn Tännsjös socialistiska ideal där staten ska ersätta kärnfamiljen.

Det kommer en motreaktion hoppas i af jag, i form att ett kristet svar på den muslimska expansionen, i ett sista försök att rädda kristendomen och de moraliska värden som Europas samhällen bygger på. Förstörelsen av familjen kan inte fortsätta på det sätt som Tännsjo mfl hoppas på. Eller som en person skrev på facebook:

"politiskt korrekta manipulationen. Sälj ut landet, blås konsumenterna, sprid misären, splittra kärnfamiljen, tysta oppositionen, stampa föräldern i ansiket och hylla de dekadenta tankebanorna. välkommen till det nya (EU)ropa."