Nordiska kommittn fr Mnskliga rttigheters - Diskussionsforum

Socialtjänsten => Tvångsomhändertagande och andra ingripanden => mnet startat av: pennan skrivet 01 augusti 2009, 19:05:25 PM

Titel: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: pennan skrivet 01 augusti 2009, 19:05:25 PM
En vänn till mig drabbades för lite mer än en månad sedan. Här är hans egen berättelse:

Citera
Den 25:e juni så kidnappade socialmyndigheten Dominic 7 år på sin väg till Indien för att starta ett nytt liv med sin familj. Efter förhandlingar med socialen utan tydliga resultat går vi ut och berättar om händelsen som har skakat deras liv. Händelsen visar tydligt baksidan på det samhälle vi lever i och hur de som inte följer maktens pipa kan straffas godtyckligt. Hjälp Dominic att komma tillbaka till sin familj. Klicka på läs mer. New: English version.

När jag först fick höra vad som hänt med Christer och hans familj blev jag bestört. Jag har känt Christer i flera år och har mycket gemensamma vänner med honom. Han bor på Gotland och har varit en av de drivande i den gotländska vakenbyn. Här följer en berättelse om hur socialmyndigheten har missbrukat sin makt för att en familj inte följer rådande normer.

Skriven av Mikael C efter att ha diskuterat och lyssnat till Christer berättelse.


Vi är vanliga människor som gör vårt bästa för att göra det som är viktigt i livet både för mig och för världen. Vi vill leva ett liv i frihet och där vi kan utvecklas och hjälpa varandra. Vår familj är inte normala i det att vi har valt att gå vår egen väg och söka våra egna lösningar precis som många andra som är aktiva på vaken.se.

Vi har blivit anklagade för att hata auktoriteter, och det verkar vara den största anledningen till detta drama. Men vi hatar ingen, vi tror endast att vi har störst möjlighet att möta våra behov genom att gå vår egen väg.

Vår son Dominic är ett kärleksfullt barn och vi har en mycket nära kontakt. Vi har valt att ha honom hemma där han kan leka och lära sig av oss andra. Dominic har gått igenom och klarat alla normala hälsotester utan problem. Vår doktor sa dessutom att hans mentala kapacitet var flera år framför det normala för hans ålder.

När vi valde att hemskola honom möttes vi av problem från rektorn på skolan och han kopplade in socialen på fallet. Problemen eskalerades och vi försökte vid flera tillfällen att förklara vår situation utan att lyckas.

Under tiden hade vi utarbetat en plan för att flytta till Indien (Dominics mamma Annie är från Indien) och påbörja uppbyggandet av en ekologisk by där vi kunde leva och vara självförsörjande. Vi hade sålt våra ägodelar och såg fram emot att resa. Vi packade våra väskor, åkte till Arlanda, satt oss ned i flygstolarna och väntade på att vi skulle starta. När flygplanet var på väg att starta så stoppades det av svensk polis som kom ombord. De tog in oss i häkte och förde bort vår son. Vi var helt överaskade och chockade, min fru kollapsade av stressen och la sig på golvet utan att få någon hjälp. Jag gjorde det bästa för att hålla henne lugn medan hon gick in och ut från medvetande. Hennes läppar blev blåa och efter att själv gett henne första hjälpen lyckades hon återfå medvetande och lugna ned sig.

Genom hela denna färs med total brist på medkänsla och omtanke så har vi inte fått någon vettig förklaring till varför Dominic blivit omhändertagen. Det vi fått veta som ska vara anledning är att han har haft två dåliga mjölktänder och att det inkommit några anonyma brev.

Den här situationen är extremt stressande och ångestladdad för oss. Min fru orkar inte vara uppe och vår sons tillstånd kan vi inte veta då vi knappt tillåts någon kontakt med honom alls. Det senaste vi fick höra från Doktorn var att han blivit traumatiserad av händelsen och behöver en lugn och harmonisk miljö, så låt honom komma hem nu!

Det är uppenbart att det som sker måste strida mot de mest fundamentala rättigheter som en människa kan ha. Att ta ett barn från dess föräldrar utan noggranna undersökningar och bevis att barnet skulle fara illa. Det här kan inte få fortsätta, varken i vårt eller andra fall.

De som än ansvariga för fallet är Sofi Rosenqvist och Caroline Palmqvist som arbetar för Gotlands Kommun. Om du vill hjälpa oss kan du höra av er till dem med frågor. Tänk då på att skriva på ett respektfullt sätt.

sofi.rosenqvist@gotland.se
caroline.palmqvist@gotland.se

Underlag till artikeln framtaget av Mikael, Mark, Christer och Annie.

Läs mer om Christers projekt på: www.mepprograms.org

Stöd familjen genom att skriva på en namninsamling:
http://www.mepprograms.org/omhandertagande.html

Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: Sarasv skrivet 06 augusti 2009, 12:34:18 PM
hej Christer
jag blev beröd av er historia
vet inte hur man kan hjälpa er?
Har de fastställt LVU?
Ni måste i alla fall kämpa för er son! och när ni får tillbaka honom, åk till Indien för gott!
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: christer skrivet 06 augusti 2009, 13:03:06 PM
Tackar, ja vi ville flytta för att vi vantrivs här, Domenic var också så väldigt glad av att han skulle få träffa kusiner och mormor, samt gå i en lugnare skola där nere. Vi hade också kanske möjligheten att bosätta oss intill ett naturreservat, som i sin tur skulle passa som handsken då vi alla är galna i djur.....
Rätten håller på att fundera, så vad som komma ur det vet jag inte än. Jag vet bara att vi blev väldigt illa behandlade där.

Min fru mår ännu sämre och sover ännu mer nu!

Må väl...
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: christer skrivet 06 augusti 2009, 20:14:02 PM
Hejsan!

Gråzon!!!

Fick tips om, samt att min fru sa det från början, kan man göra ett omhändertagande om man är på väg till ett annat land utanför Norden, sittande i flygplanet på plattan så att säga... !... Samt, Skolverket sa att skolplikten inte gäller längre om tanken är att man skall stanna utomlands en längre tid, vi tänkte flytta för gott pga av att vi inte får leva vårt liv här...

Önskar en underbar kväll!
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: Sarasv skrivet 07 augusti 2009, 11:25:39 AM
Ja, gråszon är en bra svar!
Dessutom skulle ni flytta, ja. Använd dessa i din kamp.
Dessutom vill jag säga att hemskolning är laglig alternativ! Vänd dig till ROHUS.se för hjälp med lagen!
och karies är inte orsak till omhändertagandet!
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: christer skrivet 07 augusti 2009, 11:52:25 AM
Tackar för svar och stöd...
Skall arbeta vidare, har en del saker att ta reda på nu!

Önskar alla en trevlig dag och en underbar kväll!

 
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: Sarasv skrivet 07 augusti 2009, 18:27:36 PM
du har väl sett detta?

http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5440810
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: christer skrivet 07 augusti 2009, 21:06:55 PM
Jo då, vi blev så glada när dom sa det på radion också. Jag har inte mycket till kraft kvar,
men tänkte försöka skriva ihop en anmälan emot kommunen också. Har blivit felmedicinerad
samt diskriminerad en längre tid... Försöker få med i media att sos har gjort 2-3 utredningar innan
detta hände, utan att hitta något fel alls. Blev så jobbigt så vi var tvugna att flytta, men då kom
dom dit istället...

Må väl och ha en underbar afton!

PS, tur att jag blev rek att logga in på detta forum!

 

Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: Morgan Ohlson skrivet 08 augusti 2009, 11:09:27 AM
Citera
När vi valde att hemskola honom möttes vi av problem från rektorn på skolan och han kopplade in socialen på fallet. Problemen eskalerades och vi försökte vid flera tillfällen att förklara vår situation utan att lyckas.
I grunden är Sverige an monokultur som bygger på Svenskt brödraskap (kallas ibland partriarkatet). Bakom kulisserna är därför Sverige en starkt lojalitetsbaserad hedersliknande kultur fullt i klass med galen talibanism. OBS! Detta är inte skitprat utan en dyster realitet.

Citera
Genom hela denna färs med total brist på medkänsla och omtanke så har vi inte fått någon vettig förklaring till varför Dominic blivit omhändertagen. Det vi fått veta som ska vara anledning är att han har haft två dåliga mjölktänder och att det inkommit några anonyma brev.
Den Svenska modellen bygger just på att lagarna hela tiden konstreueras så att man ska kunna ange, falskt utpeka etc. personer /grupper som man anser avvikande eller "obekväma". I flera diktaturer har man förföljt politiskt oliktänkande. Exakt det samma sker i Sverige, men ständigt under samma lögner mot offren om sjukdom, depression etc.

Citera
Den här situationen är extremt stressande och ångestladdad för oss. Min fru orkar inte vara uppe och vår sons tillstånd kan vi inte veta då vi knappt tillåts någon kontakt med honom alls. Det senaste vi fick höra från Doktorn var att han blivit traumatiserad av händelsen och behöver en lugn och harmonisk miljö...//
Detta är exakt vad myndigheten är ute efter. Samma sak varje gång och man använder fraktiskt, hur grymt det än låter... barnen mot föräldrarna, precis som sker i t.ex NordKorea och andra erkänt onda länder. Den enda skillnaden är att man använder stora resurser i Sverige för att dölja och släta över sina övergrepp.

Den som vill förstå mer om varför Sverige använder fascistiska metoder och hur det går till kan läsa mera om det här:
https://forum.nkmr.org/index.php/topic,974.0.html

Man måste rösta på ett icke-etablissemangsparti för att motverka detta.
Fi: Mot patriarkatet
PP: För integritet, på internet (åtminstone)
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: XENIA skrivet 08 augusti 2009, 13:37:17 PM
Det finns nog ingen i detta forum som är förvånad över Gotlands kommuns tilltag.

Jag påminner mig ett annat fall på Gotland, där ett par tvillingar omhändertogs direkt på BB därför att kvinnans man / tvillingarnas pappa hade gjort slut på förhållandet i samband med förlossningen.

Ang. hemundervisning se: http://www.skl.se/artikel.asp?A=47895&C=6234
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: XENIA skrivet 08 augusti 2009, 16:11:36 PM
Den nya Skollagen kan komma att förbjuda hemundervisning.
Möjlighet finns då för familjer att söka politisk asyl i USA.
Sverige blir en B-demokrati.
Se länken: http://www.newsmill.se/artikel/2009/06/16/nya-skollagen-forbjuder-hemundervisning
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: Sarasv skrivet 09 augusti 2009, 19:51:52 PM
hej Christer
vill bara meddela dig att det är någon som har skrivit till dina handläggare! (de som du angivit) för att hjälpa er. Så roligt att folk bryr sig om sina medmänniskor!
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: Ruby Harrold-Claesson skrivet 10 augusti 2009, 07:34:07 AM
Det här fallet är "bara" ytterligare ett av de oändliga rättsövergrepp som har drabbat - och alltjämnt drabbar - svenska föräldrar eller föräldrar bosatta i Sverige.

Polishämtningen av den sjuårige pojken från flygplanet är mer att likna med en kommandoattack än omsorg om ett barn som påstås fara illa pga att varken han eller hans föräldrar ville att han skulle gå i den svenska skolan. Pojken har utan tvekan blivit traumatiserad av myndigheternas agerande.
I fallet Alexander Aminoff fördes Alexander bort från sin skola dagen innan hans mor skulle fara med honom utrikes på en reportageresa.
Se Fallet Alexander - Ett beslagtaget barn (http://www.nkmr.org/fallet_alexander_ett_beslagtaget_barn.htm) och länkarna under artikeln.

Ingreppet mot sjuåringen utgör ett brott mot Europakonventionens Tilläggsprotokoll Nr 1, Artikel 2: "Rätt till undervisning
Ingen får förvägras rätten till undervisning. Vid utövandet av den verksamhet som staten kan ta på sig i fråga om utbildning och undervisning skall staten respektera föräldrarnas rätt att tillförsäkra sina barn sådan utbildning och undervisning som står i överensstämmelse med föräldrarnas religiösa och filosofiska övertygelse."
Ingreppet utgör också ett brott mot Europakonventionens Tilläggsprotokoll Nr 4,
Artikel 2:2 som lyder: "Var och en är fri att lämna varje land, inbegripet sitt eget."
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: pennan skrivet 10 augusti 2009, 20:05:02 PM
Jag har lite funderingar i skallen, är det någon som vet hur det ekonomiska fungerar i ett fall som detta. Är det kommunen som betalar hela summan eller får de någon form av bidrag beroende på antal fall utifrån (staten)?
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: christer skrivet 11 augusti 2009, 05:37:21 AM
http://www.helagotland.se/gt/artikel.aspx?articleid=5446875

MVH!!
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: susanna svensson skrivet 11 augusti 2009, 09:56:06 AM
http://www.helagotland.se/gt/artikel.aspx?articleid=5446875

MVH!!

Jag tror det är kommunerna själva som betalar. Min far är kommunpolitiker i en liten kommun i mellansverige. För några år sedan flyttade en problemfamilj till deras kommun. Där det fakiskt var så stora problem att det var befogat med omhändertagande. De två älsta barnen hade så allvarliga problem att hvb hem var nödvändigt. Det raserade hela kommunens ekonomi.
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: pennan skrivet 11 augusti 2009, 11:20:51 AM
Läste att staten går in med 1/3 av kostnaderna om det ligger under SiS.
http://www.stat-inst.se/zino.aspx?articleID=81
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: christer skrivet 12 augusti 2009, 13:01:08 PM
Har glömt att lämna en kommentar om 2 underbara advokater som stöttas oss väldigt...

Känner i dag att mitt trauma har börjat lägga sig lite... Det tog drygt 2 månader... Har varit med förr vad det gäller
trauma och PTS, den här var dock den värsta. Hoppas att det går att komma tillbaka på nåt vis efter allt som hänt...


Må väl...
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: christer skrivet 15 augusti 2009, 12:20:05 PM
Rätten trodde inte på oss utan gick på socialförvaltningens lögner, misstankar och andra saker som inte ens har med oss att göra. Nu har jag sett tillräckligt av detta korrupta samhälle. Att omhänderta ett friskt barn som lever endast i en lite annorlunda eko-stajl familj bevisar också för framtiden att vi kommer att få väldigt svårt att förändra oss. Jag är relativt medveten om dom globala problemen, allrahelst vattenproblemen i världen, och vi behöver skapa en smärre förändring inom kort. Kommer att bli svårt då t:ex socialtförvaltningen kräver ett modernt och ytligt liv...

Jag har gått förbi att vara besviken, jag har också gått förbi smärta och sitter mest och bara drömmer om att åter få krama vår son. Vi har varit en tajt familj länge som gillar att krama och gulla med varandra. Vi har också tillbringat all tid tillsammans, i 7 år, så det känns, det känns som om livet och framtiden har slitits i stycken.

Min mor brukar säga, "det finns herrar över höken också", just vad denna herre befinner sig, letar febrilt.

Även som socialförvaltningen försöker göra ett bra jobb, hur kan dom traumatisera barn på det här viset, hur kan dom krossa familjer så pass som dom gjort med oss. Hur kan dom ha mage att lägga hundratusentals kronor efteråt för att göra saker värre, istället för att hjälpa där det behövs, och när det behövdes!!! Går över mitt förstånd och in till grannens!

Hjärtat och det sunda förnuftet har fått ta ett steg undan, misstankar och lagbok har fått ta denna plats istället, endast då är det möjligt att förstöra och göra såsom dom gör. Lagöverträdelser gjordes vid flera tillfällen redan ett år innan omhändertagandet, det i sin tur ledde till att vi kände oss diskriminerade och mådde pga det sämre.

Må detta få en förändring inom kort, en människa klarar inte av hur mycket diskiminering och press som helst. Förnedringen är total och jag frågar mig själv hela tiden, hur är det möjligt att stampa på människor på det här viset, hur kan man, hur vågar man, hur står man ut med sig själv när man gör så här??? Helt och hållet ofattbart!

Må väl!


Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: Avos skrivet 15 augusti 2009, 19:56:35 PM
Jag tycker att detta är en fruktansvärd historia. Det har mot slutet av sommaren kommit in flera hemska historier här på forumet. Det verkar som att myndighetsbrottslingarna har ökat sin aktivitet.Men det är en del saker jag har oklart för mig. I de citerade presslänkarna står att ni undanhållit barnet skolundervisning, och att detta är orsaken till LVU. Vad menas med detta påstående ? Är det som i många andra fall; att ni valt att hemundervisa barnet, och att sociala ignorerat er lagliga rätt att hemundervisa, eller är det på annat sätt ?

Jag hemundervisar min son, men har inte tagit honom från skolan bland annat eftersom jag är rädd för LVU då. Orsaken till hemundervisningen är att lärarna har sedan ett år tillbaka tagit av honom läromedlen och istället låter honom leka med modell-lera på lektionerna etc.
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: XENIA skrivet 16 augusti 2009, 21:23:44 PM


När jag läser om Er berättelse, så tänker jag, att en förändring skulle ske snabbt om "yuppie-familjer" med barn skulle anmälas till soss. De som har pengar, men inte tid för sina barn.

Låt säga en familj där båda har 40-50 000 kr var i lön, upp till 100 000 per månad tillsammans. De tillbringar sin mesta tid på jobb, eller "ute i svängen" runt t ex Stureplan.

En anmälan om att deras barn for illa på något sätt till soss skulle innebära att de dyraste advokater som fanns sannolikt skulle anlitas. Pengar är makt, och detta skulle trycka ner soss i skoskaften ordentligt.

Men, det räcker ju inte med 1 sådant fall, utan det måste till många liknande fall, som också ständigt når pressen.
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: Avos skrivet 17 augusti 2009, 07:20:29 AM


När jag läser om Er berättelse, så tänker jag, att en förändring skulle ske snabbt om "yuppie-familjer" med barn skulle anmälas till soss. De som har pengar, men inte tid för sina barn.

Låt säga en familj där båda har 40-50 000 kr var i lön, upp till 100 000 per månad tillsammans. De tillbringar sin mesta tid på jobb, eller "ute i svängen" runt t ex Stureplan.

En anmälan om att deras barn for illa på något sätt till soss skulle innebära att de dyraste advokater som fanns sannolikt skulle anlitas. Pengar är makt, och detta skulle trycka ner soss i skoskaften ordentligt.

Men, det räcker ju inte med 1 sådant fall, utan det måste till många liknande fall, som också ständigt når pressen.

Bra tanke. Problemet är bara att asociala har tänkt på detta. Journalister, politiker, advokater utredare är ofta fosterföräldrar...
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: XENIA skrivet 17 augusti 2009, 17:55:48 PM
Mitt inlägg var avsett till Christer.

Att soc-personal själva tar fosterbarn är ju vida känt, men resten av "Avos" uppräknade grupper: 1) har inte tid 2) behöver det inte av ekonomiska skäl.
Om dessa samhällsgrupper är barnlösa så adopterar de.
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: Avos skrivet 18 augusti 2009, 08:20:21 AM
Mitt inlägg var avsett till Christer.

Att soc-personal själva tar fosterbarn är ju vida känt, men resten av "Avos" uppräknade grupper: 1) har inte tid 2) behöver det inte av ekonomiska skäl.
Om dessa samhällsgrupper är barnlösa så adopterar de.

Jag vet flera advokater som har fosterbarn. T o m advokater som har LVU ärenden. Så var det då mitt ärenden var i länsrätten.
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: XENIA skrivet 18 augusti 2009, 19:05:54 PM

Till Christer

Detta nedan gäller i min kommun.

Beställ en delegationslista från din kommun av nämndsekreteraren.


Övervägande om besöksförbud,
flyttningsförbud eller hemlighållande av
vistelseort fortfarande behövs
14 § 3 stycket. LVU
26 § LVU
Omprövas minst 1 gång var 3:e månad


Beslut om hur umgänget med den unge ska
utövas under vårdtiden, när
överenskommelse inte kan nås med
förälder/vårdnadshavare. Gäller även
begränsningar i umgänget och förbud att
utöva umgänge
14 § 2 stycket 1. LVU
Övervägande minst var 3:e månad

Beslut om att den unges vistelseort inte ska
röjas för föräldern eller vårdnadshavaren
(avser även besöksförbud)
14 § 2 stycket. 2. LVU
Övervägande minst var tredje
månad


Övervägande om vård i annat hem än det
egna fortfarande behövs
Övervägande är inte ett beslut.
Bestämmelsen innebär att
nämnden minst en gång var 6:e
månad är skyldig att överväga
om vård enligt socialtjänstlagen
fortfarande behövs. Den är
tillämplig vid både SoLplaceringar
och privata placeringar som nämnden har
lämnat medgivande till.
Efter 3 år i samma familjehem ska
övervägas om ansökan till Tingsrätt ska göras för ev
överflyttning av vårdnad till familjehemmet.


Ansökan till domstol om överflyttning av
vårdnad till särskilt förordnad
vårdnadshavare (vårdnadshavaren brister i
omsorgen)
Ärenden enligt 6 kap 6, 14a, 15a
2 st och 19 §§ Föräldrabalken får delegeras
till tjänsteman


Beslut att begära polishandräckning för att
genomföra beslut om vård eller
omhändertagande med stöd av LVU
Nämndens ordf,
annan ledamot eller
tjänsteman som nämnden
förordnat

Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: christer skrivet 18 augusti 2009, 20:37:24 PM
Tackar för infon!
Jag skall göra vad jag kan med denna info, men jag håller inte ihop så länge till! Saknaden är för stor samt att min hustru bara ligger i sängen och sover, hon vill inte prata längre!

Vägen har varit lång innan omhändertagandet, diskriminering och allehanda hot och så vidare. Jag vet att vissa faller endast på grund av det som hände oss innan, men vi bet ihop, sen händer det här, och vi ställs utan hjälp och ingen litar på oss! Lögnerna i rättsalen var också nåt jag inte ens sett på film, så besvikelsen är total då vi känner att det inte spelar någon roll vart eller vem vi ringer, ingen rör en fena, ingen kontaktar någon, ingen plockar upp luren, endast total tystnad och ointresse!

Jag ser i ögonen på dom inblandade att dom vet att dom har gjort bort sig, en del vågar inte ens titta oss i ögonen när dom hälsar. Men dom går vidare ändå och förvärrar situationen än mer, det är nåt som inte ens f-n själv skulle kunna göra! En av dom har dock ett hjärta utav sten fullt ut. Vi köpte en digitalkamera till lilla gubben, han älskar att ta kort, blev också ruskigt glad. I rummet där vi var så fanns 2 dörrar, den ena gick ut till korridoren, den andra ut till den så kallade bakgården, ingen var dör. Jag bad min son att ta 2-3 steg ut i solen så jag kunde ta ett kort på honom, då röt en av social, hmm, anställd, - Pojken stannar här, det här är en fråga om samarbete. (Spelade in mötet)

Om man tar ett par steg tillbaka så förstår man det så här, - Pojken stannar här, det här är en fråga om diktatur ifrån vår sida, och ni skall lyda till punkt och pricka! Min son blev rädd, jag var tvungen att gå ut och gråta, det är så omänskligt så jag finner inte ord längre.

Den totala behandlingen under många år har tagit hårt, det som hänt på sista tiden är som att hälla salt i ett sår... Jag förstår inte hur man kan bli så elak, jag förstår heller inte hur en kommun kan bryta mot lagar och regler mitt framför alla, och sen mer eller mindre fira!

Jag skrev brev efter brev, mail efter mail i drygt 2 månader, sen försvann luften ur mig när jag får reda på att vi inte får tillbaka vår son bara för att vissa tror sig veta saker om framtiden som inte hänt, samt vaccin... Som inte ens är lag på... Det har gått för långt, det har gått på tok för långt!

Frid på er!
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: christer skrivet 18 augusti 2009, 20:51:36 PM
Sen så läser jag det här!

http://www.helagotland.se/gt/artikel.aspx?articleid=5459371

Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: XENIA skrivet 19 augusti 2009, 01:04:44 AM
Maila eller ring till JO och begär ut handlingarna. De är offentliga.

Bli ARG det skapar energi och kraft.
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: Avos skrivet 19 augusti 2009, 16:16:28 PM
Maila eller ring till JO och begär ut handlingarna. De är offentliga.

Bli ARG det skapar energi och kraft.

Stockholm alias Xenia: Jag vet inte vad du menar med att bli arg.Du har ju själv inte varit med om LVU i länsrätt etc.Vad kan man uträtta med att skrika åt myndighetsbrottslingar ?

Jag ifrågasätter verkligen att man möter brottslingar personligen, då frångår man principen att man endast ska kommunicera skriftligt med motparter, i synnerhet om de har begått brott. Kan vara svårt att genomföra, men man bör nog inte vara "alltför personliga med dem".
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: XENIA skrivet 19 augusti 2009, 19:27:45 PM

Till Christer / pennan

Ang. lögner och sån't . . . .

Skriv till socialförvaltningen och begär utdrag från register enligt PuL 26 §.
En sådan begäran måste undertecknas (går alltså inte eg. att e-maila in en begären)

Bifoga en kopia av nedan text på gällande lagar.

(Soc sekr vet noll om PuL)

SoL 11 kap 6 § Dokumentationen skall utformas med respekt för den enskildes integritet. Den enskilde bör hållas underrättad om de journalanteckningar och andra anteckningar som förs om honom eller henne. Om den enskilde anser att någon uppgift i dokumentationen är oriktig skall detta antecknas.


Skadestånd enligt Lag 2001:454 (Socialtjänsten)
9 § Bestämmelserna i personuppgiftslagen (Lag PuL 1998:204) om rättelse och skadestånd gäller även vid behandling av personuppgifter enligt denna lag.

Personuppgiftslagen (PuL)

26 § Den personuppgiftsansvarige är skyldig att till var och en som ansöker om det en gång per kalenderår gratis lämna besked om personuppgifter som rör den sökande

28 § Den personuppgiftsansvarige är skyldig att på begäran av den registrerade snarast rätta, blockera eller utplåna sådana personuppgifter som inte har behandlats i enlighet med denna lag eller föreskrifter som har utfärdats med stöd av lagen.

1 § Syftet med denna lag är att skydda människor mot att deras personliga integritet kränks genom behandling av personuppgifter.

3 § All slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person

9 § Den personuppgiftsansvarige skall se till att :

a) personuppgifter behandlas bara om det är lagligt,
b) personuppgifter alltid behandlas på ett korrekt sätt och i enlighet med god sed,
c) personuppgifter samlas in bara för särskilda, uttryckligt angivna och berättigade ändamål,
d) personuppgifter inte behandlas för något ändamål som är oförenligt med det för vilket uppgifterna samlades in,
e) de personuppgifter som behandlas är adekvata och relevanta i förhållande till ändamålen med behandlingen,
f) inte fler personuppgifter behandlas än som är nödvändigt med hänsyn till ändamålen med behandlingen,
g) de personuppgifter som behandlas är riktiga och, om det är nödvändigt, aktuella,
h) alla rimliga åtgärder vidtas för att rätta, blockera eller utplåna sådana personuppgifter som är felaktiga eller ofullständiga med hänsyn till ändamålen med behandlingen,Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: christer skrivet 20 augusti 2009, 06:22:44 AM
Tackar tackar!!!!

Jag har fått ut journalhandlingar ifrån socialförvaltningen, både angående utredningen och den ekonomiska avdelingen. Det finns en hel del punkter i dom som tyder på långvarig diskriminering, samt att dom inte gjort det jobb dom skall, som tydligt står skrivet.

Det enda som kvarstår är angående gråzonen på flygplatsen, vad som krävs för att man skall kunna stoppa oss där eftersom skolplikten inte gäller om man skall vara utomlands en längre tid...

Tack för tipset om jo!...

Är tvungen att bli arg ibland, det går inte att sitta o gnula längre... Behöver dock inte höja rösten till dom längre, dom gräver själva sina gropar!

Fråga: Vad gäller angående manipulering av fakta i rätten? Jag har läst att om man påverkar domaren/ordföranden med sånt som inte är sant så är det illa! Har heller inte fått koll på sekretessen!

Tackar vänligen för hjälpen!

Må väl!

Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: Ruby Harrold-Claesson skrivet 20 augusti 2009, 07:32:48 AM
Ni bör också begära att få ut fosterhemsutredningen och fosterhemsavtalet. De brukar innehålla värdefull info.

Har ni överklagat KR-beslutet ang. omedelbart omhändertagande till Regeringsrätten?

Ar LVU-målet utsatt för muntlig förhandling?
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: christer skrivet 20 augusti 2009, 10:11:51 AM
Vi hade minst en muntlig förhandling.... Tyvärr så sviker minnet någon vecka efter omhändertagandet, kalabaliken gav för mycket trauma! Jag har också precis arbetat mig ur trauma, gång på gång.

Jag läser också här att dom psykologiska kunskaperna sträcker sig långt utanför psyket!

http://helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5463594

Det är jag som är Cee i debatten...
Vi bägge som är föräldrar till Domenic har varit hemma hos honom i 7 år. Mamma är hemmafru för att hon ville satsa allt på honom, jag är sjuk pensionerad för tillfället. Så han har växt upp i en bomullsmiljö, dock inte skärmad från omvärlden som en del tycks tro. Vi gjorde bara allt det där som många andra skulle vilja ha tid med! Sen bryter socialen allt och ger honom trauma så att han kräks, flyttar honom och ger honom en helt annan framtid än vad vi arbetat och planerat i flera år... Jag kan inte ens ana hur besviken han är..

Hjälp gärna till i debatten!

Skall samla ihop alla tips och ta dom vidare nu, kramar till er som hjälper till och som bryr er...

mvh
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: XENIA skrivet 20 augusti 2009, 12:36:54 PM
.

Christer

Utmärkande för soc är att de beslagtar ens liv, oavsett om det gäller pengar/ekonomi eller något annat. På så sätt skaffar de sig kunder. Annars blir de ju arbetslösa.

När jag skriver "bli arg" så menar jag att man ska "elda under sin vrede", om man enbart blir ledsen så kan man bli handlingsförlamad.
Vrede ger en inre energi och styrka (adrenalin), men kan iofs även vara utmattande, om det pågår länge, med risk för hälsan.

Soc ger sig gärna på "svaga" grupper, de med t ex låg ekonomi, eller med annan låg status. Soc väljer helst "svagare" grupper som motparter för att kunna vinna.

Med envishet och uthållighet kan ni nå långt.

Istället för att kompromissa, och hjälpa till, så väljer soc tvång.
De förvärrar på så sätt "sociala situationer".

Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: christer skrivet 20 augusti 2009, 12:44:47 PM
Jupp, har märkt att dom kör med tvång. Vi har också stått på existensminimum sedan 2002, ibland under... Felmedicinerad till tusen, 8 olika mediciner... Fick ingen hjälp med detta... När jag blev frisk började dom jävlas rent ut sagt...

Vad det gäller att sätta imot så har vi inget annat att göra än att jobba med omhändertagandet. Envis är jag också till tusen!

Må väl så länge!
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: XENIA skrivet 20 augusti 2009, 13:32:34 PM

Recept :

- Överklaga LR-domen till KR
- Överklaga ev. lagd KR-dom till RR
- Kolla upp det där med 3-månaders-regeln vid omhändertagande  via en jurist
- Kolla via jurist om att få lämna landet Sverige

Värdefull information :

- Beställ ut kommunens delegationslista (delegerade beslutsrätter)
- Beställ ut ärendeakten från JO
- Beställ utdrag från personregister enligt PuL (från ALLA persondatabaser kommunen har)
- Beställ ut fosterhemsutredningen
- Beställ ut fosterhemsavtalet


SOCIALTJÄNSTLAGEN (SoL)

1 kap. Socialtjänstens mål

1 § Samhällets socialtjänst skall på demokratins och solidaritetens grund främja människornas
- ekonomiska och sociala trygghet,
- jämlikhet i levnadsvillkor,
- aktiva deltagande i samhällslivet.

Verksamheten skall bygga på respekt för människornas självbestämmanderätt och integritet.

2 kap. Kommunens ansvar

1 § Varje kommun svarar för socialtjänsten inom sitt område.

2 § Kommunen har det yttersta ansvaret för att de som vistas i kommunen får det stöd och den hjälp som de behöver.
Detta ansvar innebär ingen inskränkning i det ansvar som vilar på andra huvudmän.

3 kap 1 § Till socialnämndens uppgifter hör att
- göra sig väl förtrogen med levnadsförhållandena i kommunen,

3 kap 3 §  Insatser inom socialtjänsten ska vara av god kvalitet.
För utförande av uppgifter inom socialtjänsten ska det finnas personal med lämplig utbildning och erfarenhet.
Kvaliteten i verksamheten ska systematiskt och fortlöpande utvecklas och säkras.

3 kap 5 § Socialnämndens insatser för den enskilde skall utformas och genomföras tillsammans med honom eller henne

10 kap 1 § För en socialnämnd gäller vad som är föreskrivet om nämnder i kommunallagen.

KOMMUNALLAGEN

2 § Kommuner och landsting skall behandla sina medlemmar lika, om det inte finns sakliga skäl för något annat.

3 § Kommuner får inte fatta beslut med tillbakaverkande kraft som är till nackdel för medlemmarna, om det inte finns synnerliga skäl för det.

3 kap 8 § För granskning av den verksamhet som bedrivs inom en nämnds verksamhetsområde och av en fullmäktigeberedning skall det finnas revisorer.

6 kap 7 § Nämderna skall se till att den interna kontrollen är tillräcklig samt att verksamheten bedrivs på ett i övrigt tillfredsställande sätt.

6 kap 34 § I följande slag av ärenden får beslutanderätten inte delegeras:
Punkt 3. ärenden som rör myndighetsutövning mot enskilda, om de är av principiell beskaffenhet eller annars av större vikt,
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: Avos skrivet 20 augusti 2009, 15:18:05 PM

Om PUL och sådant...

Du brukar dra detta om PUL i LVU-sammanhang. Vilken direkt koppling PUL har till LVU, vet jag inte. Troligen ingen. Möjligen kan det ha en indirekt koppling. I Det aktuella ärendet: kan du förklara vilken koppling du syftar på ? När myndighetsbrottslingarna stulit ett barn och hänvisar till generalklausuler, vilken direkt koppling till PUL syftar du på då ? Kan hända att man kan få rättelse i något register, men det betyder ju inte att man får barnet tillbaka.
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: XENIA skrivet 20 augusti 2009, 17:02:02 PM
.
När det gäller domslut i länsrätter, i mål om enskildas angelägenheter, och underlaget kommer från soc, kan man på förhand räkna med, att det i många fall består av mängder med felaktigheter (d.v.s. lögner).

Allt finns registrerat i digitala personakter, och där får inte felaktigheter förekomma.
Ingenting sker manuellt nuförtiden.

När det gäller kränkningar av kommun-medlemmar/invånare/medborgare, eller felaktiga uppgifter om t ex hälsa, så kan kommun-medlemmen stämma den enskilda handläggaren i ett enskilt åtal hos Tingsrätten.

När det gäller en mängd olika felaktigheter i soc digitaliserade dokumentation kan även skadestånd utgå från JK via en anmälan dit.

Ett domslut får inte bygga på bevisbart felaktiga personuppgifter.
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: XENIA skrivet 20 augusti 2009, 17:28:16 PM

En färsk dom i Europadomstolen (från den 10 juli 2009 om jag inte minns fel) säger: att inte bara staten utan även kommunerna har ett ansvar enligt artiklarna i EMKR, d.v.s  Svensk lag: SFS 1994:1219

Artikel 6.1 - Rätt till en rättvis rättegång

Artikel 8 - Rätt till skydd för privat- och familjeliv

1. Var och en har rätt till respekt för sitt privat- och
familjeliv, sitt hem och sin korrespondens.

Artikel 9 - Tankefrihet, samvetsfrihet och religionsfrihet

1. Var och en har rätt till tankefrihet, samvetsfrihet och
religionsfrihet; denna rätt innefattar frihet att byta religion
eller tro och frihet att ensam eller i gemenskap med andra,
offentligt eller enskilt, utöva sin religion eller tro genom
gudstjänst, undervisning, sedvänjor och ritualer.

Artikel 13 - Rätt till ett effektivt rättsmedel

Var och en, vars i denna konvention angivna fri- och
rättigheter kränkts, skall ha tillgång till ett effektivt
rättsmedel inför en nationell myndighet och detta även om
kränkningen förövats av någon under utövning av offentlig
myndighet.

Detta gäller /dessa artiklar kan användas efter 3 st negativa domslut hos LR, KR, och RR, eller hos TR, HR, och HD.
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: christer skrivet 20 augusti 2009, 18:19:33 PM
Oj, tackar, nu har jag duktigt med kött på benen!

Kramar!
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: XENIA skrivet 20 augusti 2009, 19:27:25 PM
Christer, det var ännu bättre, det var en dom i HD (europadomstolen brukat ta tid)
Se länk här nedan:

https://forum.nkmr.org/index.php/topic,1628.0.html

Ang. skadestånd för kränkning Är just PuL en av de få paragrafer som JK får verka, Se text här nedan:

JK befogenheter :

Instruktion 3 § Justitiekanslern (JK) handlägger anspråk på ersättning med stöd av :

- 23 § datalagen (1973:289),
- 48 § personuppgiftslagen, PuL (1998:204),
- 36 kap. 17 § andra stycket brottsbalken,
- 2 kap. 1 § eller 3 kap. 1 eller 2 § skadeståndslagen (1972:207), om anspråket grundas på ett påstående om felaktigt beslut eller underlåtenhet att meddela beslut,
- lagen (1998:714) om ersättning vid frihetsberövanden och andra tvångsåtgärder, dock inte anspråk som avses i 8 § i den lagen,

Justitiekanslern handlägger också anspråk på ersättning som grundas på ett påstående om överträdelse av gemenskapsrätten.Kram till dig Christer!


Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: christer skrivet 20 augusti 2009, 19:53:09 PM
TACKAR!!!!

Nu behöver jag sätta mig ner och skriva ett och annat papper!

Ni hjälper oss att stå, så god medmänsklighet har jag inte kommit i kontakt med förut!!!

Kramar och tack!
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: XENIA skrivet 20 augusti 2009, 22:57:31 PM
.
Christer, du ska veta, att även Förvaltningsprocess-lagen gäller för både länsrätten och kammarrätten.

Förvaltningsprocesslagen, lag (1971:291).


Länsrättens egen skyldighet att utreda.

8 § Rätten skall tillse att mål blir så utrett som dess beskaffenhet kräver.
Vid behov anvisar rätten hur utredningen bör kompletteras


Om bevis

22 § Åberopar part skriftlig handling eller föremål till bevis, får rätten förelägga honom att inom viss tid tillställa rätten handlingen eller föremålet vid påföljd att målet ändå kan komma att avgöras.


Om länsrättens beslut och rättelser av oriktigheter.

32 § Om domstolen finner att en dom eller ett beslut innehåller någon uppenbar oriktighet till följd av domstolens eller någon annans skrivfel, räknefel eller liknande förbiseende, får domstolen besluta om rättelse.
Har domstolen av förbiseende underlåtit att fatta ett beslut som skulle ha meddelats i samband med ett avgörande, får domstolen komplettera sitt avgörande inom sex månader från det att avgörandet vann laga kraft.
En komplettering senare än två veckor efter det att avgörandet meddelades får dock ske endast om en part begär det och ingen annan part motsätter sig kompletteringen.
Innan beslut om rättelse eller komplettering fattas, skall parterna även i annat fall än som avses i andra stycket andra meningen ha fått tillfälle att yttra sig, om det inte är obehövligt. Beslutet skall om möjligt antecknas på varje exemplar av den dom eller det beslut som rättas eller kompletteras. Lag (2001:27).


Resning av mål
37 b § Resning får beviljas i mål eller ärende om det på grund av något särskilt förhållande finns synnerliga skäl att pröva saken på nytt.
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: Avos skrivet 21 augusti 2009, 13:41:22 PM
.
När det gäller domslut i länsrätter, i mål om enskildas angelägenheter, och underlaget kommer från soc, kan man på förhand räkna med, att det i många fall består av mängder med felaktigheter (d.v.s. lögner).

Allt finns registrerat i digitala personakter, och där får inte felaktigheter förekomma.
Ingenting sker manuellt nuförtiden.

När det gäller kränkningar av kommun-medlemmar/invånare/medborgare, eller felaktiga uppgifter om t ex hälsa, så kan kommun-medlemmen stämma den enskilda handläggaren i ett enskilt åtal hos Tingsrätten.

När det gäller en mängd olika felaktigheter i soc digitaliserade dokumentation kan även skadestånd utgå från JK via en anmälan dit.

Ett domslut får inte bygga på bevisbart felaktiga personuppgifter.

asociala har ju undantag från myndigheters skyldighet att diarieföra handlingar. De diarieför endast avslutade mål exempelvis, och mycket är bortplockat därifrån också. Därtill har de hemliga akter som vi inte har access till. Hela den här ordningen är kriminell, oavsett vilka som befolkar ordningen. Knappast troligt att de lämnar kvar redskap att fälla dem med. Men det är klart att den som är drabbad måste kämpa med de medel som finns. I regel innebär det att ett erkännande av ordningen, vilket de i ett senare skede förstås påpekar. Ett civilmål mot asociala kostar en del. Ungefär 80 K Kr. Förloraren betalar rättegångskostnaderna. Därför gäller det att få tag på en advokat som gör detta huvudsakligen av ideella skäl.
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: XENIA skrivet 21 augusti 2009, 18:24:03 PM
.
Jurist-branschen påminner litet om IT-branschen.
Jurister specialiserar på 1 eller 2 lagar.
I IT-branschen specialiserar man sig på en eller några programvaror.

När det gäller soc-mål är MÅNGA lagar inblandade, vilket få jurister klarar av.
T ex
- Förvaltningslagen
- Förvaltningsprocesslagen
- Kommunallagen
- PuL
- Sekretesslagen
- SoL
- LVU, LSS, LVM, LSU, etc., d.v.s. speciallagar
- EKMR
- Skadeståndslagen
- SOSFS
Etc.

Så, det gäller att jobba på själv.
Det är definitivt ingen semester att ha med soc att göra.

De grupper som soc väljer som motparter är ofta ekonomiskt svaga, så de kan ju iaf inte betala några rättegångskostnader. Så det spelar eg. ingen roll.

MEN, enskilda åtal av enskilda handläggare ska man undvika.
Arbetsgivaren (kommunen) har ett principal-ansvar i rättsligt avseende, så det är kommunen man ska stämma i ett tvistemål istället.

Advokatbyrån Salmi & Åberg jobbade gratis med Osmo Valmo-fallet.

Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: Morgan Ohlson skrivet 22 augusti 2009, 12:01:31 PM
.


Revolutionerande enkelhet

.
Jurist-branschen påminner litet om IT-branschen.
Jurister specialiserar på 1 eller 2 lagar.
I IT-branschen specialiserar man sig på en eller några programvaror.

När det gäller soc-mål är MÅNGA lagar inblandade, vilket få jurister klarar av.
T ex
- Förvaltningslagen
- Förvaltningsprocesslagen
- Kommunallagen
- PuL
- Sekretesslagen
- SoL
- LVU, LSS, LVM, LSU, etc., d.v.s. speciallagar
- EKMR
- Skadeståndslagen
- SOSFS
Etc.

Så, det gäller att jobba på själv.
Det är definitivt ingen semester att ha med soc att göra.

De grupper som soc väljer som motparter är ofta ekonomiskt svaga, så de kan ju iaf inte betala några rättegångskostnader. Så det spelar eg. ingen roll.

MEN, enskilda åtal av enskilda handläggare ska man undvika.
Arbetsgivaren (kommunen) har ett principal-ansvar i rättsligt avseende, så det är kommunen man ska stämma i ett tvistemål istället.

Advokatbyrån Salmi & Åberg jobbade gratis med Osmo Valmo-fallet.

(( Rent allmänt är det synd att så här, både väl skrivna inlägg och intressanta kommer i samma tråd fast de egentligen avhandlar helt olika ämnen. Moderator borde bryta ut detta till en egen tråd. Vanligtvis tror jag inte trådar läses mindre bara därför...))

Citera
När det gäller soc-mål är MÅNGA lagar inblandade, vilket få jurister klarar av.
T ex... //(se långa citatet)

Detta är ett av de mest spännande och intressanta påstående i detta forum någonsin! (Men stämmer det helt och hållet?) Varför? Jo, för första gången ger någon en mycket stark beskrivning av ett grundläggande problem. Problem = starten på en lösning _ ?  Kan man beskriva detta problem enklare? Ja, det går nog...

Problemdefinition (förslag): Lagstiftningen i den sociala sektorn är ett, för de flesta obegripligt virrvarr av lagar, vissa tydliga och andra otydliga. Av röran blir drabbade osäkra, rädda, förvirrade och även vilseförda av oseriösa, oskickliga och /eller manipulativa tjänstemän.

Lösning (förslag): Hela lagstiftningen omkring socialkontorens aktivitet och ansvar måste omarbetas, reduceras och tydliggöras totalt för ökad tydlighet och rättssäkerhet.


Morgan Ohlson

.
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: Avos skrivet 22 augusti 2009, 12:43:52 PM
.
Jurist-branschen påminner litet om IT-branschen.
Jurister specialiserar på 1 eller 2 lagar.
I IT-branschen specialiserar man sig på en eller några programvaror.

När det gäller soc-mål är MÅNGA lagar inblandade, vilket få jurister klarar av.
T ex
- Förvaltningslagen
- Förvaltningsprocesslagen
- Kommunallagen
- PuL
- Sekretesslagen
- SoL
- LVU, LSS, LVM, LSU, etc., d.v.s. speciallagar
- EKMR
- Skadeståndslagen
- SOSFS
Etc.

Så, det gäller att jobba på själv.
Det är definitivt ingen semester att ha med soc att göra.

De grupper som soc väljer som motparter är ofta ekonomiskt svaga, så de kan ju iaf inte betala några rättegångskostnader. Så det spelar eg. ingen roll.

MEN, enskilda åtal av enskilda handläggare ska man undvika.
Arbetsgivaren (kommunen) har ett principal-ansvar i rättsligt avseende, så det är kommunen man ska stämma i ett tvistemål istället.

Advokatbyrån Salmi & Åberg jobbade gratis med Osmo Valmo-fallet.Knappast är det förmågan att upprätthålla hederligheten som är problemet. Sverige är ett mycket ohederligt land, det är inte en rättstat. Undrar hur många stater som har den ordningen att när en enskild person kommer i tvistemål med staten/Myndigheterna, så tvingar de den enskilde att sköta detta i ett civilmål mot STATEN !! Dvs staten låtsas vara en enskild civilperson , med rätt till ersättning för sina advokatkostnader av motparten. Intressant att veta hur många miljoner staten drar in från enskilda medborgare som tvingas betala statens/myndigheternas rättegångskostnader. Ett svineri utan like !
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: Avos skrivet 22 augusti 2009, 13:06:12 PM

Revolutionerande enkelhet


Lösning (förslag): Hela lagstiftningen omkring socialkontorens aktivitet och ansvar måste omarbetas, reduceras och tydliggöras totalt för ökad tydlighet och rättssäkerhet.

. [/size][/font]

Jasså du har inte sett några bakomliggande syften bakom asocialas ageranden ? Bara mera "klarhet" och mera "tydlighet" ? Vad ska tydliggöras beträffande deras verksamhet ? Kanske en stor skylt vid ingången " Den som här inträden: låten hoppet fara: Varning för organiserad brottslighet !"

 Strukturen är brottslig. Vad strukturen är fylld med är en andra handsfråga. Den är fylld med exempelvis brottslingar.
De hederliga säger upp sig, eller får sparken. Ordningen är inte avsedd för uppgifter av den typen. När fosterföräldrar får 18-30 000 kr i månaden är det naturligtvis inte meningen att de ska lämna tillbaka de stulna barnen.Samma mönster upprepar sig i domstolarna, domstolarnas utredare, politiken, och de externa konsulterna.
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: XENIA skrivet 22 augusti 2009, 18:04:03 PM
.
Till / Christer och hans fru och son, d.v.s huvudpersonerna i denna tråd.

Här kommer en länk till HD-domen.

Om du skriver en ÖK till KR själv, så kan du "sno" texter från t. ex. detta domslut.

http://www.domstol.se/Domstolar/hogstadomstolen/Avgoranden/2009/2009-07-03%20T%202955-08%20Dom.pdf

___________________________________________________________________________

Till / "Morgan" och "Avig"

LVU är en speciallag underordnad ALLA andra lagar.

Först och främst gäller SoL i dessa "soc- sammanhang", sedan under SoL kommer LVU, som grädde UNDER moset.

PuL inom soc regleras t. ex. en extra gång i Lag SFS 2001:454.

http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/20010454.htm
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: XENIA skrivet 22 augusti 2009, 19:20:07 PM
.

Ett litet tillägg till den "allmänna" diskussionen här ovan i tråden.

Jag träffade en jurist som helt öppet och ärligt sa att han inte kunde alla de där lagarna.
Mina ärenden avser inte LVU, eller de andra soc speciallagar om tvång, MEN istället i listan Af:s alla lagar och förordningar + AMSFS.

Pust!

Vilken jurist mellan 25-35 år (eller nyexad) på länsrätten klarar av allt detta? AMS-beslut har de heller aldrig haft kontakt med på LR, då de bara handlägger A-kasse-mål.

Inte konstigt att LR-domsluten blir som de blir, UTAN munliga förhandlingar (och sedan lämnar KR inget prövningstillstånd).

Då MÅSTE man gå till Tingsrätten, så att alla bevis kan läggas fram enkelt + att det blir muntligt.
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: Avos skrivet 23 augusti 2009, 12:50:11 PM
.

Ett litet tillägg till den "allmänna" diskussionen här ovan i tråden.

Jag träffade en jurist som helt öppet och ärligt sa att han inte kunde alla de där lagarna.
Mina ärenden avser inte LVU, eller de andra soc speciallagar om tvång, MEN istället i listan Af:s alla lagar och förordningar + AMSFS.

Pust!

Vilken jurist mellan 25-35 år (eller nyexad) på länsrätten klarar av allt detta? AMS-beslut har de heller aldrig haft kontakt med på LR, då de bara handlägger A-kasse-mål.

Inte konstigt att LR-domsluten blir som de blir, UTAN munliga förhandlingar (och sedan lämnar KR inget prövningstillstånd).

Då MÅSTE man gå till Tingsrätten, så att alla bevis kan läggas fram enkelt + att det blir muntligt.

Jag förstår. Du förklarar att sveriges jurister inte kan detta, Men DU kan det. Du som inte ens varit på en LVU-rättegång. Fråga: Kan NKMRs jurister som grundat NKMR ?
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: Avos skrivet 23 augusti 2009, 12:57:56 PM
.
Till / Christer och hans fru och son, d.v.s huvudpersonerna i denna tråd.

Här kommer en länk till HD-domen.

Om du skriver en ÖK till KR själv, så kan du "sno" texter från t. ex. detta domslut.

http://www.domstol.se/Domstolar/hogstadomstolen/Avgoranden/2009/2009-07-03%20T%202955-08%20Dom.pdf

___________________________________________________________________________

Till / "Morgan" och "Avig"

LVU är en speciallag underordnad ALLA andra lagar.

Först och främst gäller SoL i dessa "soc- sammanhang", sedan under SoL kommer LVU, som grädde UNDER moset.

PuL inom soc regleras t. ex. en extra gång i Lag SFS 2001:454.

http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/20010454.htm


Självfallet:allt är jätteenkelt för denna tråds huvudperson:du. Du kan det här: juristerna kan det inte.Kan man se NÅGON ANNAN här på detta självsäkra sätt hänvisa folk till civilmål ? Exempelvis Ruby eller någon annan av grundarna av NKMR  eller några av juristerna här? "LVU underordnad andra lagar" är ju rent av en oförskämd lögn ! Hela lagstiftningen styrs av 17 generalklausuler, besluten fattas godtyckligt. Har man hamnat i detta får man pröva sig fram, och det tar lång tid. Det är tråkigt att den första som möter nykomlingar på detta forum är du och din desinformationsflod, du har inte blivit bättre trots alla varningar du fått av moderatorn. Ditt byte av alias från "Stockholm" till Xenia" verkar inte vara ett försök att dämpa tonen.
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: XENIA skrivet 23 augusti 2009, 13:23:58 PM
Om polisanmälningar . . .

När olika brott begås så tänker man spontant och naturligt att en polisanmälan ska göras.
Men, när det gäller brott inom byråkratin har sådana brott ofta lägsta prioritet för en polismyndighet.
Poliser blir själva inte alltför sällan anmälda för tjänstefel.

Ett annat problem med polisanmälningar avseende byråkratibrott är att, så länge en påstådd "förundersökning" pågår, så kan inte en stämningsansökan inlämnas till en Tingsrätt.
Förundersökningen måste vara klar först, och det kan ta flera år.

Polisanmälningar ska vanligtvis leda till ett ALLMÄNT åtal av en kammaråklagare.

Bättre är att lämna in en skadeståndstalan direkt via ett tvistemål i en stämningsansökan till en Tingsrätt.

Enklare är kanske att begära skadestånd via JK, men JK skadeståndsbelopp är dels små, dels är inte tillsynsmyndigheter att lita på  fullt ut.
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: XENIA skrivet 23 augusti 2009, 13:38:05 PM
Till "Avig"

Huvudpersonerna i tråden får, bland annat, även hjälp av: http://www.rffr.se/
Sedan finns även Centrum för rättvisa: http://www.centrumforrattvisa.se/

För övrigt "Avig": Som akademiker och en van kunskapsinhämtare + egna praktikfall hos länsrätt och tingsrätt, och hos diverse tillsyndmyndigheter, har jag lärt mig en hel del.
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: XENIA skrivet 23 augusti 2009, 14:47:50 PM
Om Gotlands kommun  . . . . .

Citerar:

- " Kommunstyrelsen 2009-03-26K S § 105
Skrivelse om länsrätten AU § 105

KommunStyrelsen dnr 2009/148-11

Mot bakgrund av förslag i proposition 2008/09:165 om nedläggning av länsrätten på Gotland har arbetsutskottet föreslagit att Gotlands kommun ska agera.
Kommunstyrelsen har i tidigare yttrande över länsrättsutredningens förslag vänt sig emot förslaget att länsrätten på Gotland skulle läggas samman med den i Stockholm (§ 185/2008).

Kommunstyrelsens beslut

Förslaget bifalls. Skrivelse ska avlåtas till justitieutskottet. " -

Fr o m 15 februari 2010 http://www.domstol.se/templates/DV_ListArticle____10978.aspx
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: XENIA skrivet 24 augusti 2009, 11:46:40 AM
.
Till Christer med familj

En barnexpert berättar här nedan (d.v.s. inte soc): citerar :

- " Bengt Grandelius berättar om en av sina tidigare klienter, en man i 35-årsåldern som var både välutbildad och nyfiken. Han hade nyligen blivit sambo med en kvinna, som hade en 10-årig son. Han undrade om det fanns något att läsa om 10-åringar, eftersom han själv saknade kunskap i ämnet.

”Det finns nog en väldig massa böcker. Men du har ju något bättre på närmare håll – en riktig 10-åring. Bekanta dig med honom i stället”, svarade Bengt Grandelius.

”Hur gör man det då?” blev följdfrågan, varpå mannen fick rådet att intressera sig för styvsonen, fråga honom vad han tycker och tänker om olika saker och lyssna på honom.
En tid senare kom mannen tillbaka och berättade hur det hade gått: ”Vet du en sak”, hade pojken en dag sagt till sin styvfar, ”jag tycker om dig, för du frågar mig om saker.”

För Bengt Grandelius är detta en historia med många bottnar. Den visar hur viktigt det är att bli tillfrågad, för i samma ögonblick som din åsikt efterfrågas blir du ­någon.

–Ett råd som jag ofta brukar ge till föräldrar är: ”Försök ställa frågor där ni inte har ett givet svar.”

Pappan, som hade en 16-årig son, ställde följande fråga: ”Kan jag säga min uppfattning till min son utan att påverka honom?”
Bengt Grandelius svar löd: ”Nej, det kan du förmodligen inte, men all påverkan är inte otillbörlig.”

Tvärtom är det en förälders uppgift att påverka sitt barn. Barn behöver referenser och utgångspunkter; annars blir det svårt för dem att bilda egna tydliga uppfattningar. I det här sammanhanget understryker Bengt Grandelius hur viktigt det är att föräldrarnas ansvarskänsla stärks.
–Nog känner de flesta av ­dagens föräldrar ansvar, men de vet inte riktig vad de ska ta sig till: Är de behöriga i barnens liv? Har de rätt att lägga sig i?

Han spårar denna vilsenhet ända tillbaka till Alva Myrdal och det nya socialpolitiska tänkande som kom på 1930-talet, när utbildad personal inom barnavården fördes fram som de mest lämpade att ta hand om barnens väl.
–Det innebar ett slags omyndigförklarande av föräldrarnas förmåga; plötsligt fanns det andra som visste bättre.

Men om folk vänder sig till mig med frågor vill jag ju gärna ge råd, säger Bengt Grandelius, som har löst dilemmat genom att inte lev­erera några tekniska lösningar.
Istället svarar han med en motfråga: ”Hur tänker du själv?”

–Då brukar det visa sig att föräldrarna redan har en massa goda tankar som jag kan stödja hellre än att jag ska plantera in något helt nytt. Jag följer spåren till de insikter som de flesta ändå har.

För föräldraskap är inte något som bara experter klarar av. Det är hans fasta övertygelse, och med den utgångspunkten blir det inget omöjligt uppdrag att vara förälder.
–Man löser det om man har barnets väl i fokus – och om man tar sig tid att sätta sig in i barnets situation. Ambitionen måste vara att vägleda barnet in i ett liv där det lär sig att respektera sig själv och andra. Man behöver inte göra det konstigare än vad det är. " -
Slut citat


Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: XENIA skrivet 24 augusti 2009, 12:35:27 PM
.
Bengt Grandelius har en privat mottagning på Gotland.
Vallstena på Gotland, e-mail: bengt.grandelius@brevet.nu
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: Avos skrivet 24 augusti 2009, 15:09:27 PM
Till "Avig"

Huvudpersonerna i tråden får, bland annat, även hjälp av: http://www.rffr.se/
Sedan finns även Centrum för rättvisa: http://www.centrumforrattvisa.se/

För övrigt "Avig": Som akademiker och en van kunskapsinhämtare + egna praktikfall hos länsrätt och tingsrätt, och hos diverse tillsyndmyndigheter, har jag lärt mig en hel del.

Du tillför ju till detta forum sådant som forumet i övrigt saknar: exempelvis att kalla mig " avig", påstå att LVU-advokaterna vanligen bara kan 2-3 lagar, sedan gör du en listning, appropå ingenting på ett 30-tal lagar DU vet man kan använda för att få lös sina barn från de som stulit dem.Annat du tillför forumet är de tillfällen då du trakasserat barn och föräldrar till de som utsatts för LVU, röjt deras identiteter för att sociala ska kunna angripa dem , när folk har gått dig emot etc. Allt sådant är du ensammen om att tillföra forumet. Tack. 

Märkligt nog använder inte de advokater som grundat detta forum metoden att räkna upp alla lagar man kan använda i civilmål mot myndigheterna.. Att du därtill uppmanar folk att bemöta asociala med argsinthet och självsäkerhet gör ju att det blir svårt att sitta tyst.

I synnerhet påståendet att LVU-advokater bara kan två eller tre lagar tyder på att du alltför ofta dömer andra efter din förutfattade mening som naiva och okunniga konsumenter av den struntkunskap du sprider över  forumet.

Beträffande dina egna rättsfall så verkar du inte ha vunnit ett enda mål, som fd pizzeriakonkursad företager, numer socialfall. Ditt spring på rättegångar om indragna socialbidrag, kan visserligen ge dig en vana av retoriken, men det är inte retoriken som är räddningen. Iaf inte för dig tydligen. Dina försök att göra retoriska framsteg här på forumet, verkar du hoppas ska kompensera de retoriska bakslagen i domstolarna.

Jag vet inte vem trådskaparen är. Kanske trådskaparen kan ta fram en massa pengar de sparat för sin uteblivna resa och använda dem i ett civilmål.Jag vet dock inte att advokater rekommenderar civilmål mot myndigheterna. De advokater jag talat med ville överhuvudetaget inte ställa upp mot sociala, eftersom det är meningslöst när sociala trotsar lagen och bara betraktar lagar som ramar, vars innehåll de själva bestämmer. Kanske om någon bra jurist engerar sig för deras sak, men deras barn är garanterat fast minimitiden 6 månader som måste gå innan de ens får börja kommunicera med barnet om barnet har fosterhemsplacerats.
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: XENIA skrivet 24 augusti 2009, 16:46:26 PM
"Aviga Avos"

Ja du "Avos", du har skrivit dubbelt så många inlägg som forum-ägaren Ruby, så du "Avos" betraktar väl forumet som ditt.
Du slår an tonen i forumet, men tillför inte någon hjälp till desperata, annat än andra negativa exempel. Forumets hela renommé och rykte skapas av dig.

Vissa (fega) jurister tar inte mål mot myndigheter, därför att de anser det vara politik.

Myndigheter lyder under både samma och olika lagar, skrivna av rikspolitikerna (departementstjänstemännen).
Och, vad gäller kommuner så tas beslut av lokalpolitiker, eller i politikernas namn (d.v.s. av tjänstemännens förslag till beslut). 

Har man inte pengar, eller kan låna pengar, till en sund jurist, som är helt eller delvis behjälplig, så får man läsa på själv, och även dela med sig till sina behövande medmänniskor.
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: XENIA skrivet 24 augusti 2009, 18:34:48 PM
OM Christer m. familj hittar en sund jurist till ett Tingsrätts-mål, så finns både Rätts-skydd via Hemförsäkringen, och Rättshjälp från Rättshjälpsmyndigheten (RHM), eller ännu hellre rättshjälp beviljat direkt av Tingsrätten själv.

Utöver allt detta ovan, så är domstolar / Tingsrätten skyldig att hjälpa medborgare inom både lag-djungeln, och med andra process-teknikaliteter.

En stämningsansökan kostar 450 kr.
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: Avos skrivet 25 augusti 2009, 06:15:43 AM
Ja du "Avos", du har skrivit dubbelt så många inlägg som forum-ägaren Ruby, så du "Avos" betraktar väl forumet som ditt. Du slår an tonen i forumet, men tillför inte någon hjälp till desperata, annat än andra negativa exempel. Forumets hela renommé och rykte skapas av dig.

Bra att du berättar om dina problem. Tyvärr finns det ingen lösning på dem. Men de flesta problem löser sig själv utan att man gör något åt dem.

Vissa (fega) jurister tar inte mål mot myndigheter, därför att de anser det vara politik. Myndigheter lyder under både samma och olika lagar, skrivna av rikspolitikerna (departementstjänstemännen). Och, vad gäller kommuner så tas beslut av lokalpolitiker, eller i politikernas namn (d.v.s. av tjänstemännens förslag till beslut).  Har man inte pengar, eller kan låna pengar, till en sund jurist, som är helt eller delvis behjälplig, så får man läsa på själv, och även dela med sig till sina behövande medmänniskor.

Iaf kan man se att sista delen av detta meddelande är av ett helt annat slag än listan med ett 30 tal lagar som du tidigare påstod att man kunde använda för att lösa en LVU-problematik. Vad juristerna på detta forum brukar rekommendera är , när det finns ärenden som verkar solklara rättsövergrepp, att vända sig till docent Bo Edvardsson på Örebro universitet, som är expert på LVU  och kan skriva ett överklagande. Vad jag inte vet dock är hur detta ärende gått till.Handlar detta om  att föräldrarna brutit mot skolplikten, ELLER handlar det om att myndigheterna brutit mot föräldrars lagstadgade rätt att hemundervisa , vilket ofta händer.

Om det handlar om att föräldrar brutit mot skolplikten blir det förstås en svårare sak, då någon enskild går till öppen konfrontation mot de brottsliga myndigheternas intressen.Barns skolgång är inte precis en hjärtefråga för myndigheterna, men väl kontroll och övervakning.
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: christer skrivet 25 augusti 2009, 08:12:43 AM
Det var kommunen som strulade till det genom att inte ge oss studiematerial från början efter rek från Skolverket.
Nu i efterhand vet vi att skolplikten inte ens gäller om man skall resa utomlands en längre tid.
Dom visste inte om regler och lagar, därför blev det galet!

Pga av den uteblivna skolplikten när man flyttar utomlands så är Domenic inte ens deras ansvar,
det dom gör nu är att hålla oss kvar i landet, så att det blir deras ansvar! (idioti)

Hur jag än vänder och vrider på detta fall så är det maktspel i varje agerande, samt dumdristighet!

Frid

Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: XENIA skrivet 25 augusti 2009, 12:02:37 PM
Christer m. familj

Exakt, soc kan enbart vissa lagar, och knappt det, därför gör de många och ofta fula (medvetna och/eller omedvetna) misstag.

Hemundervisning är enbart tillåten inom vissa ramar. Sverige har t.o.m. en reservation i EKMR, medan andra artiklar säger att man har rätt till en privat filosofisk övertygelse, och alla har ju rätt att lämna sitt land.

Bo Edvardson i Örebro är inte specialist på LVU, däremot på soc dokumentation, och där kommer PuL in igen.
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: Avos skrivet 25 augusti 2009, 15:27:23 PM
Det var kommunen som strulade till det genom att inte ge oss studiematerial från början efter rek från Skolverket.
Nu i efterhand vet vi att skolplikten inte ens gäller om man skall resa utomlands en längre tid.
Dom visste inte om regler och lagar, därför blev det galet!

Pga av den uteblivna skolplikten när man flyttar utomlands så är Domenic inte ens deras ansvar,
det dom gör nu är att hålla oss kvar i landet, så att det blir deras ansvar! (idioti)

Hur jag än vänder och vrider på detta fall så är det maktspel i varje agerande, samt dumdristighet!

FridDå har ni sakligt sett inget problem att driva saken, dvs de kan inte kasta tillbaka era klagomål på er då. Omhändertagandet verkar ha varit väldigt grovt och mycket brottsligt. Sannolikt kommer ni tyvärr inte att få skadestånd om ni vinner, det är så det går till i Kafka-Sverige Problemet är att ni kommer att ha att göra med en brottslig myndighet som t o m struntar i regeringsrätt och europadomstolen.

Prova att vända er då till Bo Edvardsson på örebro universitet för att få LVU-utredningen granskad. Skriv till Ruby Harrold Claesson ( ordförande NKMR)  Bodde ni på Gotland ? Kolla med NKMR var närmaste LVU-jurist finns. Susanna Svensson här är väldigt kunnig och har ofta bra balanserade svar, tror inte hon är färdigutbildad jurist. Har ni tittat igenom texterna på www.nkmr.org ?

Hoppas verkligen att ni lyckas få ert förhållande att hålla ihop. Det har ofta gått så att efter att ha blivit utsatt för sådana grova myndighetsbrott som dessa, så kraschar äktenskapet, av anklagelser som "Tänk om vi hade gjort så eller så istället". För de vars äktenskap kraschat efterråt på grund av de brottsliga angreppet, minskar chanserna förstås betydligt att få tillbaka barnet: håll ihop för Guds skull ! Om någon av er börjar må så illa att ni behöver kontakta en psykolog,  vilket inte vore konstigt om ni började må i llla nu: var försiktiga ! Får asociala tag på sjukjournalerna kommer de att börja begå nya brott mot er ! Tänk ut någon lösning som skyddar er integritet: Skaffa samtalskontakt genom kyrka eller ideel organisation, eller privatpraktiker som går att lita på. Gör  upp om att inga journalanteckningar ska föras. Försök stå ut  tills ni funnit en lösning.Men det verkar som att ni inte gjort små eller stora klavertramp, iaf vad du har berättat. Ni har sanningen på er sida, återstår det arbete av lidande som den måste betalas med.
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: XENIA skrivet 25 augusti 2009, 18:07:15 PM
Enligt information som jag fått direkt av Christer så kan visst Gotlands kommun få betala rejält med skadestånd.

Ärekränkning och förtal
5 kap. i Brottsbalken. Om ärekränkning
1 § Den som utpekar någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller eljest lämnar uppgift som är ägnad att utsätta denne för andras missaktning, dömes för förtal till böter (2 års fängelse om kränkningen är grov).

Kränkande uppgifter i datoriserad persondokumentation, som inte rättas upp, leder även det till skadestånd, enligt §§ 28 och 48 i PuL.

Men, då måste det ske antingen via allmänt åtal (polisanmälan), eller via Tingsrätten i en stämningsansökan (skadeståndsanspråk via tvistemål om myndighetsutövning och tjänsteutövning).

Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: christer skrivet 26 augusti 2009, 01:37:36 AM
Tackar, det dyker upp fler och fler saker i minnet... Timmarna efter omhändertagandet är luddiga.
Har varit och snackat med en del myndigheter i dag... Dom var inte så stora i orden längre...
Ringde polisen på fastlandet som vi säger här, och berättade vad som hänt, frågade vad jag skulle göra, dom sa, - sätt ner bägge fötterna och säg att nu får det vara nog.. Fungerade bra!!!

Kramar!
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: XENIA skrivet 26 augusti 2009, 17:37:15 PM
Länsrätter verkar inte kontrollera någonting FAST de har en egen utredningskyldighet enlig FpL.
Vad BEVIS är för någonting tycks de heller inte förstå.

Jag har för lääänge sedan dömt ut min länsrätt, som antingen är lat, eller inkompetent, eller korrumperad.

Tack o lov finns det en viss "konkurrens" mellan typ Länsrätter och Tingsrätter.

Funkar inte LR, KR, eller RR, ELLER, TR, HR, eller HD, så går man till Europadomstolen.
Jag tror, att det är mycket viktigt, att så många mål som möjligt från Sverige når Europadomstolen, för att tvinga tjänstemannaväldet på knä (och vissa politiker), och i preventivt syfte.
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: XENIA skrivet 26 augusti 2009, 19:21:46 PM
Jag kollade upp några nämndemän i ett LR domslut.
Nämndemän är lokala kommunala hobby-politiker.
Den ene var en 50+ mäklare, och den andra var typ en invandrad "disc-jockey".
Vad har dessa öht med ett domslut att göra?

Bort med de kommunala hobby-politikerna inom rättsväsendet, och även inom de kommunala lokala nämnderna NU!
Vägra rösta i kommunalvalen!
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: Avos skrivet 26 augusti 2009, 21:19:48 PM
Enligt Domen så har Länsrätten gett mig diagnoser som jag inte har, min hustru är psykiskt sjuk mer eller mindre, men hon har inte haft kontakt med psykiatriska kliniken, endast haft samtalskontakt 2-3ggr för flera år sedan pga av nedstämdhet. Det står också i domen att jag har storhetsvansinne, vart detta kommer ifrån vet jag inte. Ingen har kunnat hitta ett enda fel på vår son, inte mer än karies på mjölktänder. Alla som har varrit i kontakt med vår son i och med utredningen säger att han är öppen, trevlig, glad och stark. (Förutom det starka traumat) Alla tester både innan och efter visar att han är fullt frisk psykiskt och fysiskt. Men som sagt, domen säger en massa saker, utan ett enda bevis. Man klagar också på vaccinationer, men ser inte att historiken är prickfri angående hans hälsa. Han har inte en enda sjukdom enligt BVC. Fullt frisk i drygt 8 år!

Att en länsrätt kan ge ut diagnoser är för mig nåt nytt, också för alla andra jag berättat detta för.

Det socialstyrelsen har lagt fram på bordet finns inga bevis för, NOLL!

Fler och fler uttalar sig om att detta är det värsta dom hört, och att detta är ett av dom värre fallen i Svensk historia vad det gäller diskriminering och lagbrott inom kommun och liknande, jo jag får hålla med, det känns så, det känns vidrigt.... Min hustru visar det också genom att kollapsa och sova i 2 månader i streck!

Det tog drygt 6-7 veckor innan vår son vågade eller visade en enda känsla. Snacka om trauma och chock...

Nu tänker jag bjuda på motstånd, domen är som sagt det värsta många har sett på länge!

Må väl!

Förlorade ett meddelande.Provar igen.Saknar ord. Men det värsta är vanligen bara det NÄST värsta !!Jag är en av de 10% som klarat mig genom länsrätt och kammarrätt.  Ni måste skydda er från psykiatrin: asociala kan beställa in journaler från dem.Då blir ni utsatt för dubbel brottslighet: Asociala vet att de illamåenden de framkallar kan de senare använda som bevisning mot er.

De har i övrigt inte kunnat ordna legala förhållanden för stölden av ert barn.Dvs ert barn ligger före andra, de har hittills inte kunnat bevisa att ni mår psykiskt illa av de brott de har begått mot er. De har kunnat hoppas, och påstå det, men ännu inte fått tag på journalhandlingar. Missunna dem detta !

Det enda som kvarstår är bevis på deras egna brott. Klarar ni att samordna era resurser och vänta kan ni klara detta utan att lagen står på er sida.Håll ihop bara: så klarar ni det.
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: christer skrivet 26 augusti 2009, 23:03:29 PM
Tackar... Jo vi klarar av detta, vi har inget val...

Har snackat med så många jurister, poliser och annat nu, alla säger dom samma sak, det var det värsta jag hört... Så det är bara en tidsfråga.
Tänkte försöka med media igen, men dom är tröga, nästan lika misstänksamma som socialstyrelsen själva, och det är däröfr det blev som det blev, misstankar som inte hade hade någon grund alls!

Allt blev så mycket enklare efter jag loggade in här och fick er hjälp, evigt tacksam!

Må väl och ha en underbar dag!

Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: XENIA skrivet 27 augusti 2009, 13:29:00 PM
JO tycker att Länsrätten på Gotland är OK. (?)

Kolla länk: http://www.jo.se/Page.aspx?MenuId=106&MainMenuId=106&Language=sv&ObjectClass=DynamX_SFS_Decision&Id=3388

JO tycker även att det är OK att mål handläggs (Sthlms länsrätt) UTAN att invånaren har fått se alla i målet ingående dokument.
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: mamma1 skrivet 29 augusti 2009, 11:42:35 AM
Påminner om vårt fall som finns här på denna hemsida: Vännäsfallet.

Än idag vet vi inte varför vår älskade lille son blev omhändertagen! Nu försöker vi leva vidare, men vill inte lämna detta forum helt eftersom vi inte är/var ensamma drabbade!
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: christer skrivet 30 augusti 2009, 00:29:26 AM
Har hört att upp till 20000 barn blir omhändertagna per år i Swe, hoppas att antalet kan minska drastiskt med tanke på alla hutlösa historier man får höra.

Fråga till er som varit med förr!

Advokat som påstår rättshaverist och myndighetshatare utan grund?

Må väl!
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: Avos skrivet 30 augusti 2009, 11:50:42 AM
Har hört att upp till 20000 barn blir omhändertagna per år i Swe, hoppas att antalet kan minska drastiskt med tanke på alla hutlösa historier man får höra.

Fråga till er som varit med förr!

Advokat som påstår rättshaverist och myndighetshatare utan grund?

Må väl!


23 000 i år. LIka mycket som PIteå stad.I synnerhet barn i låg ålder är hårt drabbade, eftersom de inte tänker lämna igen sådana barn. Där blir striden ursinnig.Historierna är hemska, idag så agerar en massa organisationer med asociala. Tre fosterbarns-föreningar, och flera andra organisationer. Det ändrar tydligen ändå inget. Myndigheterna har vant sig vid att betraktas som brottsliga.

Jag för min del vill att dödstraff införs för grov myndighetsbrottslighet. Då kan de inte drömma om att få straff halverade. De bör behandlas som förbrytare mot mänskligheten, eller som utländska ockupanter.För brott i övrigt begådda av galenskap eller ondska, anser jag inte att dödstraff bör införas.Det är kombinationen av det ultimata förräderiet av en myndighetsperson, i kombination med det ultimata brottet mot barn, som jag anser bör leda till at enda sättet för dem att sona sittt brott är att de tvingas betala sin gärning med sitt liv.
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: christer skrivet 30 augusti 2009, 13:33:43 PM
Dödsstaff löser ingenting, det skapar bara mer rädsla, och lär inte ut något. Varför många fall blir som dom blir är pga av rädsla. Många gånger agerar dom nog för att dom är rädda att något galet skall hända, och sen få skulden för att ingen agerade. I grund och botten ligger okunskap i form av dåligt utbildning. Jag har läser mer och mer att utbildnngen är den det är fel på. Om vi alla agerade med känsla och hjärta skulle det inte se ut som det gör, om vi alla litade på varandra mer så skulle vi också kunna skapa en bättre dialog.

En annan sak är, hur väl lär man känna någon om man är positiv, öppen och snäll? Jämför det med någon som klampar in i ditt hur och letar fel. Det skapar en grund som är omänsklig till en början. Det är en självgod megalomansk bild myndigheterna har av sig själva då dom alltid påstår att dom vet bäst. Men i själva fallet som vet dom väldigt lite, inte alltid men ofta.

Vad som gäller i en del fall är skillnader i trosuppfattning, och det leder till problem. Se bara 2 st personer som står och bråkar om vilken religion som är sann och bäst! För att kunna klara av jobbet som socialtjänst så behöver man förmodligen en knippe kunskap om alla religioner, alla kulturer samt en ordentlig skopa psykologi. VI är alla så olika!

Att kräva familjer att aggera lika som myndigheten vill är en extrem påfrestning på många då vi alla växt upp i så olika hem, med sån olik trosuppfattning och upåplevelser. Inte ens en spykolog klarar av att förstå sig på många, då psykologen endast kan relatera till det ha eller hon läst. I bagaget finns också psykologens uppväxt och uppfattning.

Visst finns det barn som lifder i vissa familjer, men jag ser också fler och fler fall där endast skillnader råder på liv och sätt att leva på. Det gör i sin tur att myndigheten blir misstänksam , sedan börjar man pressa och ifrågasätta familjen, och då brukar problemen starta. Att kräva att någon skall leva på ett visst vis är terror, det är också minimal acceptans på det som är annorlunda.

I grund och botten råder ett samhälle och en värld fler och fler klarar av att leva i, fler och fler blir sjuka och deprimerade, så istället för att bara attackera det som är annorlunda eller sjukt så bör man arbeta mycket mer i den större bilden, försöka skapa ett bättre samhälle, och det gör man inte genom att försöka ta bort det som inte kan anpassa sig. Ju mer känslig man är som människa, ju sämre mår man också. Ju sämre man mår, ju mer hjälp behöver man, inte tvångsvård och omhändertagande av barn.

Kärlek vinner alltid, och genom kärlek kommer förståelse och respekt. 2 parter som respekterar varandra kan också komma fram till en lösning. Lösningen i många fall just nu är betsraffning eller tvång, och det har aldrig någonsin fungera i det långa loppet.

Att ta livet av någon är den grymmaste lösningen, och den minst effektiva lösning man kan komma på, våld skapar mer våld, "An eye for and eye will make the whole world blind" (Gandhi)

Klyftan mellan myndighet och människan blir större och större, bägge står dom och är rädda för varandra, och det är där problemet ligger. VI är inte 2 grupper, vi är alla en och samma, vi är alla människor.

Om man tycker det är fel att dom dömer, så skall man inte döma själv, endast försöka få dom att förstå. Det är möjligt, men det är svårt, för i deras medvetnade så som det ser ut nu så vet dom och kan bäst, enligt dom själva, utan att ha tagit del av kunskap som gör detta möjligt!

Socialstyrelsen behöver uppgradera sig enormt med tanke på deras kunskaper inom psykologi och medicin. Dom ligger väldigt långt efter vad det gäller hur en människa igentligen fungerar. Människan är väldigt väldigt känslig, och skall behandlas som känslig, inte som en sak eller en pryl vars familj man kan förstöra.

Jag kan hålla på i timmar, men väljer att fatta mig lite kort. Jag blev dock så förvånad att man på ett forum som detta, som har med mänskliga rättigheterna att göra får läsa om dödsstraff. Man får mänskliga rättigheter så fort man tillåter andra att ha det. (Det man delar ut brukar man ofta få tillbaka)

Frid!

PS, vissa fall hit och dit dyker upp med ren och skär korruption, och det lider vi dels av i vårt fall. Men det har också att göra med att människor sällan klarar av den befattningen som sociatjänsten har, makten att kunna ta ett barn ifrån någon är extrem, och det känns som om väldigt få klarar av att hantera den makten!
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: Avos skrivet 30 augusti 2009, 17:14:53 PM
Dödsstaff löser ingenting, det skapar bara mer rädsla, och lär inte ut något.
/../
Jag kan hålla på i timmar, men väljer att fatta mig lite kort. Jag blev dock så förvånad att man på ett forum som detta, som har med mänskliga rättigheterna att göra får läsa om dödsstraff. Man får mänskliga rättigheter så fort man tillåter andra att ha det. (Det man delar ut brukar man ofta få tillbaka)

Jag visste att du skulle reagera som du gjorde, men jag ville testa frågan. Det här forumet har inget att göra med dödstraff, utan med medborgarrätt. Dödstraff är alltså inte ett mål, utan ett medel. Asociala använder fosterbarns industrin som ett medel. En del får sina barn döda tillbaka därifrån.

Vad gäller straff i allmänhet brukar en del säga att det är meningslöst att straffa människor. Isf är det inte meningslöst med dödstraff, pga dödstraffets oåterkallerliga karaktär, utan snarare straffen som sådana.

Man ställer sig frågan "blir människan bättre av straff?", kanske man sedan ställer sig frågan " blir människan bättre av krig?", slutligen kan man fråga sig om människan överhuvudtaget blir bättre av våld och makt. Varför använder exempelvis inte polis och väktare psykologi istället för våld ? Varför behövs det en arme ?

Men våld är inte till för att UPPFOSTRA:det är till för att sätta gränser. Det är alltså helt riktigt att ingenting blir bättre av våld. andra världskriget kostade 52 miljoner liv, men det blev bättre.Man tog ett nödvändigt beslut helt enkelt att avgöra kraftmätningen.

Det är säkert att samhället använder våld och makt, samhället fattar beslut som kostar enskilda livet. De ansvariga för besluten roterar på posterna, lagar skrivs som gör det möjligt för enskilda myndighetspersoner att glida undan.

Makt, våld utan ansvar.
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: XENIA skrivet 30 augusti 2009, 22:54:49 PM
Christer
Inom soc är det "status" att jobba mot / med barn.
Alla nyexade önskar det, d.v.s. de som är unga, och kanske inte ens har egna barn.

En annan sak är att människor upprepar sig. De soc sekr som handlagt fall som hamnat i media, blir inte uppsagda, men brukar sluta självmant p.g.a. kamraters sociala tryck.
De flyttar på sig då, från t. ex. Kalmar till Visby, från Vännas till Luleå, osv., och upprepar sig igen med nya fall.

Jag är även av den uppfattningen att de som väljer en socionomutbildning ofta har en ryggsäck med egna ouppklarade problem som inte blir lösta på socialhögskolan.
De skulle behöva gå i terapi innan de börjar jobba.
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: christer skrivet 31 augusti 2009, 00:00:41 AM
Hejsan Xenia....
Det gäller inte bara socialt anställda, se här: http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=5350456
Vi har hela tiden sagt att vi skall flytta utomlands. Men det struntar dom i, tror vi är första familjen som stoppas
från att läman landet på det här viset...

Ser ut som om kommunen behöver ta en och annan titt i lagboken. Det är bara regeringen som får stifta lagar.
Men det gör man nu också på Gotland med andra ord, i alla fall gör om dom så att lagarna passar dom!

Har hört mig för mer och mer angående vårt fall, visat domen för fler och fler kunniga inom området, dom skrattar!

Dom kan inte riktigt göra som dom vill, inte på det här viset!

Frid!

Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: XENIA skrivet 31 augusti 2009, 02:10:50 AM
Christer

Hon verkar vara en hycklerska!
 
Citat:
- "Jag har länge varit engagerad i moderaterna, eftersom jag tror på människornas egen vilja och förmåga att fatta bra beslut.
Frihet och valfrihet är nyckelord i min politiska gärning. " -
http://www.gotland.se/imcms/27759

Fler domar i Länsrätten

- " Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott kommer vid sitt nästa möte att diskutera hur länsrättens beslut om skolskjutsarna skall hanteras. Alltså domen att kommunens upphandling av de gotländska skolskjutsarna på landsbygden skall göras om. Lena Celion är ordförande för Barn- och utbildningsnämnden och kommenterar domen. " -

Hon finns på Facebook också.

Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: Avos skrivet 31 augusti 2009, 09:32:39 AM
Christer
Inom soc är det "status" att jobba mot / med barn.
Alla nyexade önskar det, d.v.s. de som är unga, och kanske inte ens har egna barn.

En annan sak är att människor upprepar sig. De soc sekr som handlagt fall som hamnat i media, blir inte uppsagda, men brukar sluta självmant p.g.a. kamraters sociala tryck.
De flyttar på sig då, från t. ex. Kalmar till Visby, från Vännas till Luleå, osv., och upprepar sig igen med nya fall.

Jag är även av den uppfattningen att de som väljer en socionomutbildning ofta har en ryggsäck med egna ouppklarade problem som inte blir lösta på socialhögskolan.
De skulle behöva gå i terapi innan de börjar jobba.

Det jag har sett är att SS blir befodrade efter att de har begått brott.Det finns flera här som kan bekräfta den uppfattningen.Exempelvis har SS Jill Thomelius i Luleå befodrats sedan hon begick hundratals brott mot oss. Idag arbetar hon kvar på asociala , men har en tjänst på friskolan i Boden, där hon kan rekrytera fosterbarn från sociala !
Hon arbetar kvar som utredare, vilket jag fick bekräftat för några månader sedan i ett mail då ytterligare ett offer för hennes brottslighet hörde av sig.

Dvs hennes "arbete" som utredare på asociala har blivit hennes nya födkrok på friskolan i Boden ! Detta är en present från hennes brottsliga chefer Gerd Bergman, Anna Nore'n mfl. Om man kontrollerar situationen efter att svåra brott har begåtts kommer man vanligen att finna att de som begått brotten har blivit belönade med befodran av högre chefer, som uppskattar brottslighet som bevis på hårdförhet inom barn slavhandeln. Fosterbarns industrin behöver dessa brottslingar även som rekryterare för nya brottslingar.
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: christer skrivet 31 augusti 2009, 13:50:19 PM
Jag citerade exakt samma text i tideningen när jag skrev en insändare ämnad till Celion själv, la också till ett antal punkter om friheter vi har. Fick dock inget svar... Men som sagt, det är ganska sjukt och snacka om att man främjar människor egna val, sen ta bort dom på nästa sajt och i nästa artikel.

Här också... http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=1932951

Må väl

Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: pennan skrivet 13 september 2009, 01:04:33 AM
Börjar uppmärksammas lite utomland...  :D

http://laiglesforum.com/2009/09/07/home-schooled-boy-snatched-from-plane-in-sweden/

http://www.wnd.com/index.php?pageId=109334

http://www.ekklesia-nachrichten.com/schwedische-polizei-entfuehrt-7-jaehrigen-wegen-heimunterricht

http://hef.org.nz/2009/home-schooled-boy-snatched-from-plane-in-sweden/
http://www.renewamerica.com/columns/hank/090910
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: cdwitmer skrivet 13 september 2009, 11:29:52 AM
(Förlåt mig för att lämna kommentarer på Engelska på ett Svenskt BBS.)

I am raising seven children in Tokyo, Japan. The first time any of my children attended a conventional school was when they went to study at the university. Until then, all of them have been entirely homeschooled. Both parents have university-level educations; however, neither parent is trained as an educator. If anyone observed our home education situation, they would recognize immediately that we are total amateurs! We have made many mistakes. However, the mistakes have not been serious and have not cost us very much. Furthermore, there are some important areas where we parents are absolute experts: we understand our children and their individual needs better than anyone else in the world. Also, we are able to show our children love better than anyone outside the family is able to. The most important education that parents provide is our own living example. Two parents who love each other -- that is the ultimate education which every child needs to see every day, more than anything else. Also, when both parents delight in learning and the children can see this every day, they too naturally love to learn. Our children study very diligently with very little pushing from the parents. We are grateful that we are able to educate our children in these most essential matters.

There are many things that we simply cannot teach our children. However, in today's world, it is no longer a problem. All of the areas that we have trouble teaching are covered here: http://www.khanacademy.org/

Khan Academy provides an excellent education to anyone, and it is entirely free! And there are many more resources like it becoming available on the Internet all the time -- in English and in other languages too.

The industrial revolution systematically separated children from their parents for the first time in history. Parents would go off to work, while the children would go off to the State school, where they would receive an education designed to make them conform and become useful workers in the factories. However, in the post-industrial age of the Internet, we have now come full circle. The spiral has advanced but also turned back on itself to where a pre-industrial approach to raising children and education is once again possible. A surprisingly sophisticated education is possible, entirely without school.

Perhaps the most common question (or worry) we hear about home schooling is "What about the socialization of the children? How will they be able to get along with other children or function in groups?" The assumption seems to be that homeschooled children will become misfits in society and unable to function effectively in groups. However, our own experience, and the experience of almost all other homeschooling families that we know, has been exactly the opposite. Rather than being constantly kept together in a very unnatural environment with children of exactly the same age as themselves, our children have always interacted very naturally with people much older and much younger than themselves, and they are extremely flexible and make excellent team players!

So far only two of our seven children have reached university age, but they have both entered top-ranking universities in Japan. In fact, my eldest child was not only the youngest person to ever enter her university, she graduated at the very top of her class, and now she is attending graduate school in the Netherlands on a full scholarship. The younger children I expect will all turn out very well too because they are among the most diligent students that I have ever known in my life. They are far more dedicated students than I was at their age, despite the fact that we parents do not create a high-pressure environment for them. They simply love to learn.

Here in Japan about 130,000 children are homeschooled. Most of them are homeschooled for "negative" reasons -- they hate going to school and finally reach a point where they simply refuse to go any longer. They drop out. So as an alternative most of them take up homeschooling. Many of them ultimately do well and go on to the university and a happy and successful adult life, despite the fact that they began homeschooling for negative reasons. A smaller number of families, like ours, have always seen homeschooling as preferable and have done it exclusively from the beginning. I personally know about a dozen such children who are now adults with successful careers and children of their own, and none of them have any regrets about having been homeschooled. Although they all think their educations could have been better, they all agree it was overall better for them than conventional schooling would have been. Please note, I am not recommending homeschooling as a panacea for everyone. But it is wonderful to have the freedom to be able to choose to do it!

One interesting thing is, technically homeschooling is illegal in Japan. Yet the authorities never enforce the law. The worst punishment I ever heard of was a family being fined 1,000 yen per child per year for failure to send the children to school. 1,000 yen will buy you a meal at a rather average restaurant in Japan, so you can see that the punishment is largely symbolic. And in most cases even that penalty is not imposed. Usually the school officials are fully supportive of the parents' decision. They know that almost all parents almost always seek their children's best interests first. (What a crazy concept, eh?) The law does not stipulate any particular punishment for failure to send children to State-approved schools. I suppose that if the local authorities wanted to, they could go in and take the children away from the homeschooling parents, such as happened in this case in Sweden. However, in Japan nobody would even think of doing such a thing. If it happened, the public outrage would be immense.

The homeschooling capital of the world is the United States. There, nearly 3% of children are homeschooled. This number has risen about 75% since ten years ago in 1999. American government-run education, is, of course, the laughing stock of the developed world. The American government spends more on education and has worse results to show for the money spent than almost any other industrialized country. This contrasts very strongly with the situation of homeschooled children, who consistently outperform conventionally schooled children by a very large margin.

Homeschooling is not for everybody, by any means. But people who choose to homeschool are almost always able to succeed at it, and it should not be officially discouraged. People should have the freedom to choose to do it. Society will be much better off in the long run if such basic parental freedoms are respected.

Our prayers go out to the Johansson family, and to other persecuted families in Sweden, Germany, Belgium and other parts of Europe where homeschoolers are harrassed for no good reason. Please know that people all over the world are supporting you, even if your own governments are not.

Sorry for the long comment in English!
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: christer skrivet 16 september 2009, 15:53:59 PM
http://www.varldenidag.se/index.php?option=com_content&task=view&id=5285&Itemid=98
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: pennan skrivet 17 september 2009, 02:06:01 AM
En artikel på HSLDA´s egen hemsida samt brevet de skickade:

http://www.hslda.org/hs/international/Sweden/200909160.asp

http://www.hslda.org/hs/international/Sweden/HSLDA_Sweden_Letter_9-16-09.pdf
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: pennan skrivet 17 september 2009, 20:12:17 PM
Ny blogg, den ska fungera som ett arkiv och förhoppningsvis till hjälp för de som vill sätta sig in i fallet. Startade idag, håller på att fylla i det som har hänt.

http://dominicjohansson.blogspot.com/
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: XENIA skrivet 12 oktober 2009, 16:59:55 PM
Hur har det gått?

Har ni överklagat till Kammarrätten?

Hur länge har barnet nu varit bortplacerad?

Hur ofta och hur länge får ni träffa barnet?

Vad ger politiker och soc.-personal för svar till Er?

Har Ni hittat någon bra advokat?

/ Kramar från XENIA, www.fattiglappen.bloggplatsen.se
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: susanna svensson skrivet 17 oktober 2009, 20:04:42 PM
kolla den här filmen ni som är kritiska till skolsystemet http://video.google.com/googleplayer.swf?docId=5968885033799420604&hl=en
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: pennan skrivet 19 december 2009, 02:00:00 AM
Artikel från Världen Idag:
http://dominicjohansson.blogspot.com/2009/12/en-avlyssnad-kvart-i-veckan.html

Var med och skicka ett julkort till Dominic Johansson:
http://dominicjohansson.blogspot.com/2009/12/skicka-ett-julkort-till-dominic.html
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: christer skrivet 20 december 2009, 15:55:24 PM
Jag gav alla ordentligt med tid, nu får det vara nog!
http://www.mepprograms.org/livet.html

Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: pennan skrivet 24 december 2009, 03:54:37 AM
Namninsamling för Dominic:

http://www.thepetitionsite.com/1/return-dominic-johansson-to-his-parents
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: Ruby Harrold-Claesson skrivet 28 december 2009, 21:38:13 PM
Jag gav alla ordentligt med tid, nu får det vara nog!
http://www.mepprograms.org/livet.html

Jag önskar er ett Bättre Nytt År 2010.

Jag ringde till Gotlands Tidningen (helagotland) den 23/12 och frågade om de hade skrivit något om Dominic sedan kammarrättens dom. En man på redaktionen svarade och tog mina uppgifter för att skicka den senaste artikeln till mig.

Därefter berättade jag om NKMR:s Julappell i NKMR önskar God Jul, 2009 (http://www.nkmr.org/god_jul_2009.htm) och han blev mycket irriterad och sa att ni hade hindrat Dominic från alla kontakter med jämnåriga i ett helt års tid och att ni därigenom inte tog bra hand om er son. Jag medgav att jag inte hade en sådan uppfattning av ert fall och att jag inte har läst domarna. Han blev mycket aggressiv och sa att du hade själv sagt detta till honom i en intervju och att detta framkommer i förhöret med dig i domstolarna.

Han ville inte lyssna på mina synpunkter - jag är ju jurist och jag arbetar bl. a med LVU-mål, så jag vet hur barn och deras föräldrar misshandlas i myndigheternas kanslier. Han sa ett mycket bryskt hej då och la på luren.

Jag är därför mycket undrande varför den här mannen - jag uppfattade tyvärr inte hans namn - skulle vara så kategorisk. Jag hann inte fråga om proportionaliteten mellan socialens ageranden mot er son och hans påstående om att Domenic inte fick ha jämnåriga kamrater.

Mina frågor:
1 - Vet du/ni vem han kan vara?
2 - Är han gift/sambo med någon som har beslutat i ärendet?
3 - Kan du skicka en kopia av den senaste artikeln om ert fall som har publicerats i helagotland.se?

Tack på förhand

Ruby H-C
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: Ruby Harrold-Claesson skrivet 30 april 2010, 08:47:42 AM
Det har varit intressanta turer i Gotlandsfallet.
Se Gotlandsfallet: Sjuåringen hämtades med polispådrag från flygplanet (http://www.nkmr.org/gotlandsfallet_sjuaringen_polishamtas_fran_planet.htm)

Ruby H-C
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: AS76 skrivet 30 april 2010, 14:28:25 PM
Häftigt, Ruby porträtterades på WND i samband med ärendet nu, http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=147501 . Jag har skrivit till WND om vissa nyheter men aldrig fått något svar, de verkar vara svåra att få tag på.
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: christer skrivet 04 maj 2010, 00:09:52 AM
Hej på Er allihopa!
Du är Dum i huvudet, nej det är du inte, det är på grund av hemskolning, nej det är det inte, Din fru är dum, nej fel igen, din familj ljuger, nej ännu bättre, alla vittnen ljuger, nej du får inte ha den advokaten, jo det får du, ehh!

Det är inte så lätt att veta vad som är vad i all sörja som satts ihop!

Jag är fortfarande förvånad över att människor kan göra såsom dom gjort emot oss. Många säger att så är det och visste du inte det? Nej, jag visste att det fanns fall hit och dit som fick öronen att vända sig bakåt, men att dom sen var sanna och att det är så väldigt vanligt visste jag inte. Jag visste inte heller att det var accepterat att göra så, på i stort sett alla nivåer!

Vi har inte firat någonting sedan den 25:e Juni -09, allt har stannat. Vi tänkte dock att vi kunde ju i alla fall fråga, Annie och jag skulle fira 10 års jubileum den 24:e april, och skulle träffa Domenic den 27:e, så vi frågade, - kan vi inte får träffa honom den 24:e, och gärna i hemmet? Till svar fick vi, - nej vi har tagit ett beslut yada yada yada! Jag skickade tillbaka ett mail och bad om ursäkt för att jag bad dom känna!

Samhället har kört av vägen och rakt ner i diket.
Vad skulle hända om 100 000 man sitter och kollar fortboll, och helt plötsligt börjar en del lira ett annat spel? Skulle det accepteras, tror inte det. Om vissa av fotbollsspelarna börjar tänja på grundregler o lagar o struntar i offside eller hörna t:ex, det skulle inte vara nåt vidare eller hur? Hur skulle det se ut om hockyspelaren lirar på en annan speltaktik än den som alla kommit överense om? Tennisspelare som slår boll med stekpannor istället för racket??? Regler finns till för att man skall följa dom, det gäller alla, då krockar man inte hit och dit. Därför är det t:ex väldigt bra att alla är överense i trafiken, och att alla verkligen följer alla regler där. främst samma regler!

Sveriges regler börjar med rättigheter, sen kommer det skydd för dessa rättigheter, sen kommer nåt som heter socialtjänst och tar bort allt, säger sig ha en annan lag och regellista, som slår högre än allt annat. Det står klart och tydligt att grundlagen står över all annan lag, punkt slut. Dom som har rätt att ändra på den är regeringen,.... eller socialtjänsten på Gotland, eller socialnämnden etc!

Just nu så sitter jag mäkta förvirrad över soppan som breder ut sig i samband med vårt fall, vårt barn och familj. Inte visste jag att det fanns statsanställda med rätt att döda i Sverige? Trodde bara att det var James Bond som hade den rätten. Hur jag än vänder och vrider på det så har Annie åkt akut 4ggr till lasarettet, och vem detta än gäller så behövs det visas upp någon form av motvikt för att godkänna denna behandling, och det vi har sett fram till i dag är karies på 2 tänder! Allt annat vi gjort ligger inom varje människas rätt!

Väldigt många undantag har gjorts i samband med omhändertagandet av vår Domenic. Jag kan lägga fram punkt för punkt för en Polis, ifrån vårt fall, fråga om det är lagligt att göra så, denne säger - Nej! Jag säger sen, ok, det här har hänt verligen och håller på, kan du hjälpa oss? - Nej! Ok, jag har bevis på allt det här jag säger, - Ring en advokat! Säg istället - Vill inte ta ansvar!

Jag vet inte vad folk har räknat med som tagit vår lilla son, att vi skulle ge oss?, ALDRIG!!! Det är det samma som att jag skulle tillåta ett långsamt mord av min hustru. diskriminering av hela min familj samt kidnappning av vår lilla Domenic!

Önskar alla en trevlig vecka!

Återkommer!


" Injustice comes from ignorance and selfishness "
 

Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: christer skrivet 04 maj 2010, 19:02:14 PM
Tips till Er som använder facebook: http://www.facebook.com/group.php?gid=346022854609&v=photos#!/group.php?gid=346022854609
En grupp för Domenic!

Önskar alla en trevlig afton!
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: Avos skrivet 04 maj 2010, 21:33:55 PM
Sveriges regler börjar med rättigheter, sen kommer det skydd för dessa rättigheter, sen kommer nåt som heter socialtjänst och tar bort allt, säger sig ha en annan lag och regellista, som slår högre än allt annat. Det står klart och tydligt att grundlagen står över all annan lag, punkt slut. Dom som har rätt att ändra på den är regeringen,.... eller socialtjänsten på Gotland, eller socialnämnden etc!

Sverige har ingen grundlag, eftersom grundlagen saknar straffsatser och författningsdomstol. Det man kallar grundlag är egentligen inte en grundlag utan bara ett papper som inte är en lag.Det här är alltså inte att räkna som ett civilicerat land.
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: TrollmorElisabet skrivet 25 juni 2010, 02:36:03 AM

Hejsan Christer & Annie!

Fick riktigt ont i magen när jag läste om er och er kamp, har själv varit varit utsatt för deras stjälp under två års tid efter en bråkig skilsmässa, dock har de inte tagit mina barn men är stor orsak till att jag sedan 1,5 år är sjukskriven för första gången i mitt liv för posttraumatiskt stressymtom.

Det enda positiva är att jag bestämt mig för att studera med målet JÖKEN och Förvaltningsrätt för att kunna hjälpa alla stackare som blivit misshandlade av olika förvaltningar, många får ju ingen rättshjälp pga den sk serviceskyldigheten som inte alls fungerar, vilket är ett brott i sig.

Är idag förhållandevis väl insatt i de regler och lagar som gäller, jag kan naturligtvis inte lova något men om ni hör av er till mig så kan jag titta på ert "fall" och försöka göra allt jag kan för att hjälpa er, har som outbildat ombud hjälpt en man att vinna över Försäkringskassan i Kammarrätten.

Mvh. Elisabet
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: TrollmorElisabet skrivet 25 juni 2010, 02:39:40 AM

P.S.
Vet inte om ni sett den här länken innan så jag skickar med den: http://ga.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5846703
D.S.
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: TrollmorElisabet skrivet 25 juni 2010, 06:10:54 AM

Nu har jag uppdaterat mig och läst allt jag hittat, underbart att läsa att Ruby Harrold-Claesson tar sig an fallet, jag önskar er verkligen lycka till!

Gotland är en väldigt speciell plats, alla sitter i knä på alla och om de inte är släkt med släkten så går de på samma fester, dvs. man håller varandra om ryggen, man räknas inte heller som gotlänning om man inte är infödd tre generationer tbx, vilket inte jag är, till skillnad från min fd man.

Dessutom gjorde jag misstaget, efter ett möte där jag blev väldigt illa bemött, att följa uppmaning "Säg vad du tycker om Socialtjänsten på Gotland"

Om det jag sagt tagits med har det varit felciterat, man har lyssnat på lögner utan att tänka en egen tanke och vid näst sista mötet som jag bandade, serverades jag lögn på lögn, men igår, den 24 juni hade jag, efter två års helvete ett möte på Soc.kontoret som kändes riktigt bra

Det jag idag vill ha och tänker kämpa för att få, i första hand för mina barn men även för andras barn samt deras föräldrar är upprättelse som mamma, förhoppningsvis kan Erik Höglund  eller Kerstin Andre' hjälpa mig, annars återstår bara det tredje statsvapnet vilket jag upplyst dem om.

Exempel på avsaknad på deras kompetens, när jag krävde ut alla handlingar saknades underlag till förlängningen av utredningen, som enligt vad jag då läst mig till skulle fattas av nämnden, den 1:a skyllde på den 2:a som skyllde på den 3:dje som skyllde på den 1:a, efter många turer kom svar.

Det framgår av journalanteckningarna att något sådant beslut inte fattats, med andra ord, ingen hade fattat och ingen var ansvarig för beslutet !!!

Vad säger man ???
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: valens skrivet 25 juni 2010, 16:19:19 PM
Ja, vad säger man?
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: Ruby Harrold-Claesson skrivet 26 juni 2010, 01:02:43 AM
Den 25 juni var ettårsdagen sedan Domenic Johansson tvångsomhändertogs på Gotland, och alla gör de som strutsen: de kör huvudet i sanden för att slippa se vad som har hänt och vad som händer.

Ge inte upp kampen om er son, Annie & Christer.

Ruby H-C
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: Avos skrivet 28 juni 2010, 22:52:02 PM
Den 25 juni var ettårsdagen sedan Domenic Johansson tvångsomhändertogs på Gotland, och alla gör de som strutsen: de kör huvudet i sanden för att slippa se vad som har häat och vad som händer.

Ge inte upp kampen om er son, Annie & Christer.

Ruby H-C
Man förtvivlar ju själv.Hur ska man kunna vinna mot en sadan ondskefull fiende ?
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: TrollmorElisabet skrivet 28 juni 2010, 23:59:19 PM

Så länge man inte ger upp har man inte förlorat och det bara måste gå att vinna, antar/hoppas att Europadomstolen ännu kvarstår.

Skriv ner alla fel/lögner som kan bevisas, ha ingen telefonkontakt utan bara via mail och banda alla möten.

Har ni varit i kontakt med enhetschefen för Region öst på Socialstyrelsen, Erik Höglund?

Vet inte men antar att det är han som ligger bakom att Socialnämnden på Gotland får rejäl bakläxa av Socialstyrelsen,
som menar att nämnden bryter mot lagen och brister rejält i framförallt utredningar som rör barn.

Remember... walls got doors !!!

(:
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: valens skrivet 30 juni 2010, 18:33:27 PM
walls got doors uttrycket i detta sammanhang vänder tankarna till ytterligare ett tänkbart uttryck i detta sammanhang: .hur kan man vinna 100 tusen på tv4:s miljonlotteriet  ;)
Roligt, va?  :D
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: TrollmorElisabet skrivet 01 juli 2010, 02:50:45 AM
walls got doors uttrycket i detta sammanhang vänder tankarna till ytterligare ett tänkbart uttryck i detta sammanhang: .hur kan man vinna 100 tusen på tv4:s miljonlotteriet  ;)
Roligt, va?  :D


Det vet jag inte men de vi köpte huset av vann 4,7miljoner på någon dragning i Tv4... av någon konstig anledning ville de inte bo kvar i det lilla samhället på södra Gotland där alla känner alla och apan är en kändis! *ler*

Fast på min väg ut ur mörkret efter att ha sprungit in i väggen så håller jag på att göra ett litet konstverk på köksväggen med orden "Walls got doors"

Tycker det känns viktigt att tänka på att någonstans i väggen finns en dörr !!!

(:
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: Ruby Harrold-Claesson skrivet 07 juli 2010, 06:48:10 AM
Ett besök i "Johansson Blogspot (http://4.bp.blogspot.com/_Myi42kTkwP8/TCabmbpW1vI/AAAAAAAAAcI/ERnomMulsro/s1600/wnd20100727.jpg)" visar hur traumatiserad Domenic har blivit sedan han tvångsomhändertogs och fosterhemsplacerades för ett år sedan. Han har förändrats från den lyckliga pojken i hans passfoto till ett barn med ett uttryckslöst ansikte.

Jämför med bilderna i ”The Edner Case (http://www.nkmr.org/english/case_study_the_edner_case_by_ruby_harrold_claesson.htm)". Barnpsykologen kallade baby Anne Edners sinnestillstånd för "en normal sorgereaktion".

Detta är hur det svenska systemet skyddar barnen! Men, är detta "nödvändigt i ett civiliserat, demokratiskt rättssamhälle? Svaret måste bli ett rungande NEJ!

Samtliga myndighetspersoner dvs socialarbetarna, nämndledamöterna, domarna i förvaltningsdomstolarnas samtliga led samt fosterföräldrarna, som har agerat i dessa och de tiotusentals liknande grymma fallen av tvångsomhändertagande och fosterhemsplacering av barn förtjänar varsitt långt fängelsestraff motsvarande det lidande som de har åsamkat barnen och samtliga deras familjemedlemmar.

Ruby H-C
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: christer skrivet 11 juli 2010, 06:36:59 AM
Tackar för föregående inlägg Ruby!

Efter att ha varit i kontakt med myndigheter på i stort sett alla nivåer inom samhället rörande detta fall så tänkte jag berätta lite om hur vi har blivit behandlade samt hur vi egentligen skall bli behandlade. Det finns restrektioner för hur samhället skall agera och vad samhället inte får lov att göra, utöver det så står det ganska klart vilka rättigheter vi har som familj och människor i Sverige.

1: Annie och jag ville ha reda på exakt vad det är som man grundar omhändertagandet på och i första mötet med Socialnämnden på Gotland så uttalade sig Socialtjänsten att man grundade omhändertagandet på min psykiatriska historik. Vad det var för fel på den visste vi inte då historiken innehöll trauma samt 2 tillfälliga diagnoser som uppkommit pga av felmedicinering.

2: Efter att ha motbevisat alla lösa anklagelser med ett stort antal vittnen så går jag sen till psykiatrin och gör en neuropsykiatrisk utredning, och man hittar inte något fel på mig alls.

3: Jag tar med denna utredning till ett möte med Socialtjänsten (Annie ville inte åka med, kommenterar detta med, There is no idea, they do not work for the state of Sweden), men då säger man att man inte vill titta på materialet på grund av att man inte har någon utbildning inom området. I samma möte frågar jag igen, vad grundar ni omhändertagandet på? Jag får då höra att det handlar om min psykiska hälsa varvid jag framför att jag är helt frisk enligt psykiatrin. Då svarar Socialtjänsten, - Du har både diagnoser och en personlighetsstörning. med andra ord så vänder man på klacken i samma möte för att få sin vilja igenom!

4: Vidare så misstänker man missbruk av droger och jag skriker till med en gång, låt mig lämna prover för att motbevisa Ert påstående. Jag blir informerad att jag skall gå till provtagningen, men när jag väl kommer dit så finns ingen tid bokad, och det ligger till på så vis att man måste ha en tid bokad. Jag berättar dock vad som hänt och jag får lämna ett prov som visar att jag inte tagit någon drog alls. Drogmisstanken i detta fall handlar om cannabis och det sitter kvar i kroppen upp till 3 månader, vilket gör det omöjligt att vara missbrukare om man lämnar ett negativt prov.

5: Man väljer sen att inte boka in fler tider så att man kan lägga fram misstanke i rätten igen. Turligt nog så tror inte rätten på Socialtjänsten och diskussionen om droger försvinner, dock endast tillfälligt.

6: Man säger sen i rätten att man inte visste om att vi skulle åka utomlands, men det är en ren lögn då det har stått i tidningen samt att man fick reda på det 2 veckor innan vi skulle bege oss iväg.

7: Min mentala hälsa var då uppklarad samt att jag gjort klart för dom att jag inte använder några droger, så då lutar dom sig tänderna istället. Vi har ställt frågan, kan man omhänderta ett barn endast på grund av tillfälliga tandproblem, Nej har vi fått till svar, det är dock det enda som kvarstår av bevis som dom har att använda emot oss. Så man väljer att förvärra bilden av tänderna och ljuger för rätten angående tandhälsan. Man påstår att det är hög risk för inflammation. Svar på tal, vi var på väg att fixa hans tänder som handlade om 2 mjölktänder i Indien redan i Juni. Socialtjänsten väntade ca: 2 månader med att gå till tandläkare och få det gjort, med andra ord så var det Socialtjänsten som såg till att riskera inflammation och inte vi.

8: Efter allt detta så kontaktar vi Länsstyrelsen och anmäler allt till dom, varvid dom väljer att endast titta på en del av materialet och lägger ner utredningen. Jag skickar över ett mail och frågar varför, men får inget svar tillbaka.

9: VI ansöker om möte med Socialtjänsten och Socialnämnden, men dom vägrar att svara.

10, vad kan man då räkna med för behandling egentligen, vad har samhället för ansvar?

1/b: Från regeringens hemsida: I Sveriges grundlag, regeringsformen (RF) slås fast att den offentliga makten ska utövas med respekt för alla människors lika värde och för den enskilda människans frihet och värdighet samt att det allmänna ska motverka diskriminering av människor.

I Sverige skyddas de mänskliga rättigheterna främst genom tre grundlagar; regeringsformen, tryckfrihetsförordningen och yttrandefrihetsgrundlagen. Tryckfriheten har varit grundlagsskyddad allt sedan 1700-talet och denna rättighet har äldst anor i Sverige.

Kommentar: Kan man kräva ovanstående, ja, har vi försökt göra det, ja, vill man titta på dokument med denna text, nej, är man medveten om ovanstående text, nej!

2/b: I regeringsformens andra kapitel finns bestämmelser om grundläggande fri- och rättigheter. Av samma kapitel framgår att lag eller annan föreskrift inte får innebära att någon medborgare missgynnas därför att han eller hon med hänsyn till ras, hudfärg eller etniskt ursprung tillhör en minoritet. Lag eller annan föreskrift får inte heller innebära att någon missgynnas på grund av sitt kön, om inte föreskriften utgör ett led i strävanden att åstadkomma jämställdhet mellan män och kvinnor eller avser värnplikt eller motsvarande tjänsteplikt.

Kommentar: Socialtjänsten har använt Socialtjänstlagen för att diktera och styra fallet, detta är alltså ett allvarligt brott mot våra rättigheter inte bara som människor, men också som medborgare.

3/b: Europakonventionen
Sedan 1995 är också den europeiska konventionen angående skydd för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna (Europakonventionen) inkorporerad i svensk lag och gäller därmed i sin helhet som svensk lag.

Kommentar: Ingen av dom vi har varit i kontakt med så här långt har någon vetskap om ovanstående, inte heller vill dom titta på den.

4/b: Sverige och mänskliga rättigheter
I Sverige ligger det yttersta ansvaret för att följa de internationella åtagandena om de mänskliga rättigheterna på regeringen.

Kommentar: Med andra ord kan man i alla lägen kräva respekt för sin heder och frihet inom alla områden av ens liv, så länge man inte bryter mot någon annans frihet eller förstör någon annans egendom.

5/b: Rättsväsendets oberoende
Rättsväsendets oberoende garanteras i regeringsformen. Domstolarna spelar en central roll i skyddet av enskilda personers rättigheter i Sverige. De rättsmedel som finns i det svenska rättsystemet är utformade för att skydda de mänskliga rättigheterna. Rättsliga processer avgörs generellt av allmänna domstolar och allmänna förvaltningsdomstolar, samt i viss utsträckning av förvaltningsmyndigheter.

Kommentar: Har vi fått ovanstående garanti, Nej, absolut inte, istället tvärtom.

Jag vet emellertid att dom flesta inte läser vad som står på Regeringens hemsida, men jag kan kräva det eftersom man är skyldig att veta om det om man arbetar för Sverige! Har vi lyckats med detta, nej, med andra ord så hade Annie rätt, They don't work for the state of Sweden!

Vänliga hälsningar / Christer och Annie Johansson
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: TrollmorElisabet skrivet 12 juli 2010, 22:22:22 PM

Lider verkligen med er men jag tror tyvärr inte att ni har någon större chans att få rätt här på Gotland, här håller alla varandra om ryggen, läste någonstans när jag uppdaterade mig om ert fall att Länsstyrelsens ansvarige, numera Socialstyrelsens förlängda arm, Ulf Linnerheds fru jobbar på Socialtjänsten men det är inget jag lyckats få bekräftat.

De måste ha väldigt starka skäl, inte bara för att omhänderta utan även neka er umgänge med Dominic, mitt tips är att är att ta kontakt med Socialstyrelsens Enhetschef för Region öst, Erik Höglund, han har ju gett Socialnämnden här på ön en rejäl bakläxa och sagt att Socialstyrelsen tänker följa upp hur nämnden i fortsättningen sköter sina ärenden.

http://www.socialstyrelsen.se/omsocialstyrelsen/kontaktaoss/regionost

Vet inte om det är gjort, om inte, är det nog ide att även ni med all den bevisföring ni har idag, skickar in en egen anmälan till justitieombudsmannen Kerstin Andre, vet att jag läste någonstans att någon gjorde det för er räkning men hon har ju trots allt det yttersta ansvaret för att se till att Sveriges förvaltningar följer de regler och lagar som finns.

Sist men inte minst, gör en anmälan till Europadomstolen, där borde det ju finnas största chanserna till att få en helt opartisk bedömning av ert fall, de hotade för övrigt dåvarande justitieminister Laila Freivalds med att stämma Sverige för brott mot de mänskliga rättigheterna eftersom man inte hade rätt till rättshjälp pga. förvaltningarnas serviceskyldighet.

Vad ni än gör så ge inte upp, fortsätt er kamp, för så länge man inte ger upp har man inte förlorat!
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: XENIA skrivet 13 juli 2010, 19:32:47 PM
Christer, personligen har jag inget förtroende för svenska JO och/eller svenska JK.

1) Ett alternativ är att vända sig till EU-ombudsmannen (alltså ombudsmannen inte domstolen).

2) Socialstyrelsen har ju övertagit tillsynen nu från år 2010. De verkar hittills bra.

3) Om soc. eller förvaltningsrätten inte förstår en utredning ska de inhämta svar från experter eller motsvarande för yttranden inom ämnesområdet.

4) Begär resning av målet hos LR eller KR eller RR.

5) Utnyttja att det är valår i år! Kontakta Aftonbladet. Gotland styrs av (m), eller hur?
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: XENIA skrivet 13 juli 2010, 20:55:26 PM
*

Alternativt:  Gör en polisanmälan!

Alla myndigheter bryter mot Förvaltningslagen, FvL 17 och 20 § §.
Se exempel här: http://fattiglappen.bloggplatsen.se/2010/07/12/3239748-vanliga-brister/

De bryter även mot PuL genom att dataregistrera både felaktiga och ofullständiga personuppgifteruppgifter om både individer och familjer, både i form av koder och löpande text.

Brottsbalken (BrB) innehåller tjänstefel, bedrägeri,  osanna utsagor, med mera.

Begär ett målsägarbiträde (gratis jurist) + skälig gottgörelse enligt EKMR eller enligt PuL 48 §.
Skriv anmälan och skicka den direkt till lämplig Åklagarkammare.

*
Titel: SV: Dominic Johansson omhändetogs på Gotland
Skrivet av: XENIA skrivet 14 juli 2010, 18:58:22 PM
Myndigheters motiveringar, utredningar och beslut.

Användning eller presentation av falska, felaktiga eller ofullständiga uppgifter i dokument, och undanhållande av information.

Användning av sådana metoder för syften att vinna mål i domstol.


Ett förfarande där felaktiga och ofullständiga uppgifter lämnas, och ett vilseledande sker genom ett oredligt förfarande bestraffas som bedrägeri och/eller oredligt förfarande
BrB 9 kap. 1 § respektive 8 §.
Ett undanhållande av information är att bedöma som osann försäkran BrB 15 kap. 10 §.
Titel: Forts på Domenic Johanssonfallet - omhändertogs på Gotland
Skrivet av: Ruby Harrold-Claesson skrivet 03 december 2010, 20:03:18 PM
Socialen på Gotland misshandlar familjen Johansson

Christer Johansson, fadern i det världsberyktade Gotlandsfallet, och som var en av föredragshållarna vid NKMR:s symposium den 21 augusti 2010, sitter häktad på Gotland sedan den 26 november. Han arresterades den 24 november på kvällen sedan han tagit kontakt med myndigheterna. Den 22 november vid ett av de "en gång var femte vecka" umgängestillfällena, tog Christer Johansson tillbaka sin son, Domenic, som har kidnappats av socialtjänsten på Gotland. Han är häktad på sannolika skäl misstänkt för olaga frihetsberövande. Straffskalan är ett till tio års fängelse.

Fallet Domenic Johansson är välkänt inom NKMR. Det finns två stora artikelsamlingar om Johanssonfallet på NKMR:s hemsida, där hela bakgrunden till det brutala rättsövergreppet mot Christer, Annie och Domenic Johansson återges. Artiklarna finns dels i den nordiska sektionen: Gotlandsfallet: Sjuåringen hämtades med polispådrag från flygplanet (http://www.nkmr.org/gotlandsfallet_sjuaringen_polishamtas_fran_planet.htm) och dels i den engelska sektionen The Domenic Johansson Case: Home schooled boy snatched from plane in Sweden (http://www.nkmr.org/english/dominic_johansson_case_home-schooled_boy_snatched_from_plane.htm).

Se även nyhetsartikeln "Pappa förde bort son från fostermamma (http://www.nkmr.org/tidningsnotis.pdf)" som publicerades i Gotlands tidningen, den 27 november 2010.

Tjänstemän bör kunna åtalas (http://www.nkmr.org/artikel_tjanstemen_bor_kunna_atalas.htm)!