Nordiska kommittén för Mänskliga rättigheters - Diskussionsforum

SocialtjĂ€nsten => Åldrande LVU-familjer => Ämnet startat av: Gudrun Larsson skrivet 26 november 2008, 14:36:14 PM

Titel: Förnedrande Behandlingsmetoder
Skrivet av: Gudrun Larsson skrivet 26 november 2008, 14:36:14 PM
Förnedrande Behandlingsmetoder

Har vi inte fördömt detta behandlingssÀtt mot gamla pÄ institutioner???
Det trodde jag var förlegat och tillhörde historien. Titta vad som hĂ€nde under andra vĂ€rldskriget all den förnedring som dessa mĂ€nniskor fick utstĂ„, och allt som kommit fram om alla barnhemsbarn samt fosterbarn. Ska vi nu sĂ€tta det i stĂ„nd att förnedra gamla senildementa det kan Ă€ven handla om icke senildemente. Dessa metoder trodde jag tillhörde en förgĂ„ngen tid 1800 talet eller Ă€nnu lĂ€ngre tillbaka,,, behandlar ni med starka mediciner i bĂ„de tid och otid  fĂ„r det katastrofala följder.
Har Àven sett detta pÄ nÀra hÄll. Eller Àr det ett bra sÀtt att prova nya preparat pÄ, samt bli av med en stor svulst i samhÀllet??? Som Àldre mÀnniskor tydligen har blivit i dag

Ska vi behöva uppleva detta i ett land som utropar sig för att upprĂ€tthĂ„lla dom mĂ€nskliga rĂ€ttigheter och förkastar allt som hĂ€nder mot denne lag i utlandet  Titta bara vad som framkom i RumĂ€nien nĂ€r
Ledaren Nicolae Ceausescu styrde!! Vad sades det hÀr dÄ???
Jo sĂ„hĂ€r skulle vi aldrig behandla vĂ„ra gamla,,,,,” VI ÄR EN RÄTTSSTAT” och behandlar vĂ„ra gamla vĂ€l
 Jo pytt hur ser det ut
PĂ„ mĂ„nga hem i dag, och alla dessa förnedrings rapporter som kommer fram mer och mer

SÄ du Maria Larsson Eller vilken minister som sitter och styr och stÀller.. Skulle vilja bli bunden till hÀnder och fötter samt att du fick flera olika preparat nerstoppade i halsen. Uppenbart Àr att Du Maria Larsson vill att de förÀldrar som nu har frÄntagits sina barn skall ytterligare trampas pÄ Àven i livets slutskede och i dödens vÀntrum.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/vagardubligammal/article3856360.ab

Gudrun Larsson
Titel: SV: Förnedrande Behandlingsmetoder
Skrivet av: Gudrun Larsson skrivet 17 november 2009, 17:41:40 PM
Fredrik Rainfelt VÄr statsminister gÄr ut och meddelar att han stÄr upp för mÀnskliga rÀttigheter

Och att det ska gÀlla under tiden som han Àr ordförande i Eu!! Jag trodde att mÀnskliga rÀttigheter var en del av vÄr lag
Som infördes och var ett krav om vi skulle fÄ vara med i Eu?
DÄ har statsministern ett bra tillfÀlle att stÄ upp för sina ord nu och visa det med handling..
Att gÄ ut offentligt och be om ursÀkt.. Till alla som har farit illa under sin vistelse pÄ barnhem eller fosterhem..
Samt se till att detta som har hÀnt och hÀnder fortfarande i vÄrt land inte fÄr upprepas Är ut och Är in..
Om det nu Àr sant att vi har nÄgra mÀnskliga rÀttigheter i vÄrt land?? Jag har tyvÀrr inte sett nÄgot av den saken
En som har varit med och blivit sÄ kallat vÄrdad av samhÀllet !!!!
Gudrun

Titel: SV: Förnedrande Behandlingsmetoder
Skrivet av: Mats Larsson skrivet 12 april 2010, 12:30:27 PM
" TvĂ€rtom svarar myndigheten dĂ„ 1996 att  dessa konventioner inte gĂ€ller i svensk lag eller i Sverige ."


 Sverige ratificerade konventionen 4 februari 1952 (prop. 1951:165, bet. 1951:UU11, rskr. 1951:2). Myndigheterna verkar inte riktigt hĂ€nga med i svĂ€ngarna (ironi)

Resten av det förtryck du utsatts för  Ă€r som hĂ€mtat frĂ„n nĂ„gon Diktatur. Det som slĂ„r en gĂ„ng efter gĂ„ng Ă€r hur Myndigheters frustration gĂ„r ut över enskilda mĂ„ltavlor med juridisk kunskap om sina rĂ€ttigheter de förefaller slĂ„ tillbaka ursinninslöst  efter att förlorat sin prestige för att det gĂ„ng pĂ„ gĂ„ng blir allt mer tydligt för alla att de inte klarar sina uppdrag.

Under en av överklagandena av LVU,et mot vĂ„r dotter Ronja  kom det upp av motparten att jag och min fru överklagat ett umgĂ€ngesbeslut . Reaktionen frĂ„n Lagmannen blev lite mĂ€rklig , han föreföll tycka att det var en omstĂ€ndighet som lĂ„g oss tillast i detta mĂ„let att vi tidigare utnyttjat vĂ„r medborgerliga rĂ€tt att överklaga ett annat beslut i relation till LVU,et. han sa det inte utryckligen men att dömma av hur hans ton förĂ€ndrades och hur han skakade pĂ„ huvudet var reaktionen lĂ€tt att tolka.

GÄng efter gÄng blir det konflikter mellan besluten utan att LÀnstyrelsen bemödar sig med att föranleda kritik i relation till det
En exempel pĂ„ konflikt Ă€r att dra in assistansen för min fru  5 mĂ„nader efter omhĂ€ndertagandet av vĂ„r dotter som ett led i  en 2 Ă„rs omprövning av assistansen . i LVU Ă€r Kommunen angelĂ€gen om att överdriva min frus problematik och nĂ€r det gĂ€ller LSS försöker de bagatellisera problematiken.
ex  LVU "stora ryckningar hela tiden . ex LSS Klarar att Ă€ta sjĂ€lv.
I domen om LVU letade domstolen efter argument till fördel för att  godkĂ€nna och lĂ„ta vĂ„rden bestĂ„.
I fallet med LSS letade domstolen aktivt efter prejudikat som pĂ„ nĂ„got sĂ€tt skulle göra att min fru inte skall fĂ„ assistans samtidigt som dom va tvungna att medge att det fanns grundlĂ€ggande behov. man sĂ„g pĂ„ propositioner  snarare Ă€n lagtexten.
 NĂ€r vi sedan ansöker om att i varje fall fĂ„ ledsagare till min fru genom LSS under tiden överklagandet av LVU och LSS ligger  och vĂ€ntar pĂ„ att tas upp i domstol, Ges avslag för Ledsagning...( mĂ„nader innan har kommunen beviljat min fru parkeringstillstĂ„nd  och kraven för att fĂ„ ett sĂ„dant Ă€r i stora delar större vad gĂ€ller krav pĂ„  oförmĂ„ga att ta sig fram  i olika miljöer Ă€n vilkoren för att fĂ„ ledsagare.  konflikt igen..

Titel: SV: Förnedrande Behandlingsmetoder
Skrivet av: Avos skrivet 12 april 2010, 14:39:30 PM
" TvĂ€rtom svarar myndigheten dĂ„ 1996 att  dessa konventioner inte gĂ€ller i svensk lag eller i Sverige ."

 Sverige ratificerade konventionen 4 februari 1952 (prop. 1951:165, bet. 1951:UU11, rskr. 1951:2). Myndigheterna verkar inte riktigt hĂ€nga med i svĂ€ngarna (ironi)

Ratificera betyder ju inte att skriva under, utan att omsÀtta i lagstiftning:Det gjorde inte Sverige, som fortfarande hÀvdar att "det behövs" inte omsÀtta FNs barnkonvention i lagstiftningen. Men de "har ju ratificerat" hÀvdar de sedan.