Nordiska kommittén för Mänskliga rättigheters - Diskussionsforum

SocialtjĂ€nsten => Övriga frĂ„gor gĂ€llande socialtjĂ€nsten => Ämnet startat av: JH skrivet 19 februari 2008, 17:58:14 PM

Titel: Vad ska man göra ?
Skrivet av: JH skrivet 19 februari 2008, 17:58:14 PM
Jag vet att soc har ingenting efter en utredning som kan hÄlla i rÀttegÄng,ÀndÄ skrÀmmer de mig och anvisat oss till meningslös familjebehandling. NÀr jag sist hörde mig för om en tidsram verkade det som att det skulle pÄgÄ i Äratal. Jag kÀnner mig krÀnkt dÀr varje gÄng.Familjen har inget som hÀlst behov. Ska vi skaffa oss en advokat först före vi struntar i behandlingen. För övrigt Àr familjen vÀldigt skötsam.
Titel: Vad ska man göra ?
Skrivet av: cicci skrivet 27 februari 2008, 11:39:21 AM
SvÄrt att ge ett bra svar pÄ ditt korta inlÀgg men spontant kÀnner jag ÀndÄ varningssignaler, som alltid nÀr soc fÄtt ögonen pÄ en familj. Har ni möjlighet sÄ ta med alla handlingar och rÄdfrÄga en advokat. Försök hitta en akvokat som specialiserat sig pÄ dessa frÄgor. De svar ni sedan fÄr av advokaten kan vara vÀgledande för hur ni ska stÀlla er till soc krav.
Det Ă€r alltför mĂ„nga socialtjĂ€nster som fĂ„tt igenom omhĂ€ndertagande av barn utan saklig grund sĂ„ tyvĂ€rr finns det alltid anledning till oro. Hoppas det löser sig  för er.